Produção Bibliográfica EA/UFG 2018

  1. ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de. Treatment of effluents with agricultural waste: response surface analysis in the adsorption process in monosolute solution and in mix within complex matrices. In: VERRUCK, S. (org.). Avanços em ciência e tecnologia de alimentos volume 3. Guarujá: Científica, 2021. p. 578-589. 
  2. ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. Degradation of disrupter regulateur dietilphtalate by (AOP)-UV-C/H2O2 using response surface methodology. Desalination and Water Treatment, v. 120, n. 1, p. 282-288, 2018.
  3. ALMEIDA, N. O.; TEIXEIRA, R. A.; CARNEIRO, F. A.; OLIVEIRA, C. M. de; RIBEIRO, V. A.; LOBO JÚNIOR, M.; ROCHA, M. R. da. Occurrence and correlations of nematodes, Fusarium oxysporum and edaphic factors on banana plantations. Journal of Phytopathology, v. 166, n. 4, p. 265-272, 2018. 
  4. ALMEIDA, P. R. V. de; FIGUEIREDO, R. S.; FONSECA, A. P.; XAVIER, A.; SOUZA, M. E. Análise das relações de longo prazo no setor sucroenergético: uma abordagem utilizando cointegração e causalidade de Granger. Revista Gestão, Inovação e Negócios, v. 4, n. 1, p. 60-71, 2018. 
  5. ALMEIDA, R. T. S.; MOREIRA, A. N. H.; GRIEBELER, N. P.; SOUSA, S. B. de. Influência dos dados e métodos no mapeamento do uso e da cobertura da terra. Ra'ega, v. 43, n. esp., p. 7-22, 2018. 
  6. ALMEIDA-JÚNIOR, E. B. de; COLLEVATTI, R. G.; TELLES, M. P. de C.; CHAVES, L. J.; NERES, D. F.; SOARES, T. N. Short-distance pollen dispersal in a protogynous Annonaceae tree species from the Brazilian Cerrado. Plant Systematics and Evolution, v. 304, n. 9, p. 1091-1099, 2018.
  7. ALVES, T. M.; PENA, D. S.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALMEIDA, R. T. S. Diagnóstico físico-conservacionista da microbacia do ribeirão Inhumas-GO. Revista Geonorte, v. 9, n. 33, p. 66-80, 2018. 
  8. ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Irrigação por aspersão: orientações práticas para o planejamento e elaboração de projetos. In: MEDINA, G. (org.). Agricultura Familiar em Goiás: lições para o assessoramento técnico. 4. ed. Goiânia: Ed. UFG, 2018. p. 143-185. 
  9. AMORIM, L. M. N. de; VAZ, S. R.; CESÁRIO, G.; COELHO, A. S. G.; BOTELHO, P. B. Effect of green tea extract on bone mass and body composition in individuals with diabetes. Journal of Functional Foods, v. 40, n. 5, p. 589-594, 2018.
  10. ANDRADE, G. C. G.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. G. Resistance of soybean genotypes to white mold in distinct agroecosystems. Revista de Agricultura Neotropical, v. 5, n. 1, p. 7-16, 2018. 
  11. ANDRADE, G. C. G.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. C. da. Soybean genotypes resistant to white mold in the field and in oxalic acid sensitivity tests. Científica, v. 46, n. 2, p. 126-131, 2018. 
  12. ANTUNES JÚNIOR, E. de J.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D. Calibração do sensor capacitivo EC-5 em um Latossolo em função da densidade do solo. Engenharia na Agricultura, v. 26, n. 1, p. 80-88, 2018. 
  13. ARAÚJO, E. F. L.; SOUZA, E. R. B. de. Fenologia e reprodução de Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg (Myrtaceae). Scientific Electronic Archives, v. 11, n. 2, p. 166-175, 2018.
  14. ASSIS, M. W. D. de; FUSCO, D. O. de; COSTA, R. C.; LIMA, K. M. G. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; TEIXEIRA, G. H. de A. PLS, iPLS, GA-PLS models for soluble solids content, pH and acidity determination in intact dovyalis fruit using near-infrared spectroscopy. Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 98, n. 15, p. 5750-5755, 2018.
  15. BARBOSA, C. de J.; RIBEIRO, F. L.; QUEIROZ, A. M. de; SOUZA, E. S. de. Pagamento por serviços ambientais e os catadores de material reciclável: oportunidades e desafios. Curitiba: CRV, 2018.
  16. BARBOSA, J. M.; REZENDE, C. F. A.; LEANDRO, W. M.; FLORES, R. A.; SILVA, A. R. da; SANTANA, E. S. Fertilizer containing nitrification inhibitor in tomato cultivation for industrial processing. Científica, v. 46, n. 1, p. 66-73, 2018. 
  17. BARROS, L. R.; RIBON, A. A.; FERNANDES, K. L.; SOUSA, J. L. de O.; CORRECHEL, V.; BACKES, C.;  SANTOS, A. J. M.; ALVES, A. R. Integrated management systems for the improvement of the physical-hydric quality of a Cerrado Oxisol. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 5, p. 711-716, 2018.
  18. BARROS, M. S.; MORAIS JÚNIOR, O. P.; MELO, P. G. S.; MORAIS, O. P.; CASTRO, A. P.; BRESEGHELLO, F. Effectiveness of early-generation testing applied to upland rice breeding. Euphytica, v. 214, e61, 2018. 
  19. BATISTA, J. E. R.; BRAGA, L. P.; OLIVEIRA, R. C. de; SILVA, E. P.; DAMIANI, C. Partial replacement of wheat flour by pumpkin seed flour in the production of cupcakes filled with carob. Food Science and Technology, v. 38, n. 2, p. 250-254, 2018. 
  20. BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C.; BOOTE, K. J. Sensitivity and requirement of improvements of four soybean crop simulation models for climate change studies in southern Brazil. International Journal of Biometeorology, v. 62, n. 5, p. 823-832, 2018. 
  21. BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C.; PARKER, P. S.; NENDEL, C.; CÂMARA, G. M. de S.; FARIAS, J. R. B.; BASSO, C. J. Assessment of crop-management strategies to improve soybean resilience to climate change in southern Brazil. Crop & Pasture Science, v. 69, n. 2, p. 154-162, 2018.
  22. BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C.; PASCOALINO, J. A. L.; SAKO, H.; DANTAS, J. P. de S.; MORAES, M. F. Soybean yield gap in the areas of yield contest in Brazil. International Journal of Plant Production, v. 12, n. 1, p. 159-168, 2018. 
  23. BELO, A. P. M.; MORGADO, C. M. A.; SOUZA, E. R. B. de; OGATA, T.; PEREIRA, C. C. de O.; CUNHA JUNIOR, L. C. Comparative and organic analysis and characterization of varieties of tangerines. Scientia Horticulturae, v. 240, p. 102-108, 2018.
  24. BELO, A. P. M.; VIEIRA, M. C.; GUIMARÃES, H. O.; OLIVEIRA, T. C.; MASCARENHAS, Y. S.; SOUZA, E. R. B. de. Taxas de sobrevivência e contaminação de segmentos nodais de três variedades de Hancornia speciosa em diferentes concentrações de hipoclorito de sódio e tempos de imersão. Scientific Electronic Archives, v. 11, n. 2, p. 48-57, 2018.
  25. BENINCÁ, M. da C.; RIBEIRO, D. D.; OLIVEIRA, R. M. de. A percepção de natureza e as práticas produtivas dos camponeses dos assentamentos Santa Rita e Três Pontes (GO). Geoambiente On-Line, n. 32, p. 136-153, 2018. 
  26. BEZERRA, R. S.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; NASCIMENTO, A. dos R.; CASAROLI, D. Minitomato cultivation with substrate under different fertigation management strategies. Horticultura Brasileira, v. 36, n. 1, p. 88-93, 2018. 
  27. BOAVENTURA-NOVAES, C. R. D.; MOTA, E. E. S.; NOVAES, E.; TELLES, M. P. de C.; CHAVES, L. J. Structure of the phenotypic variability of fruit and seed traits in natural populations of Eugenia dysenterica DC. (Myrtaceae). Revista Brasileira de Fruticultura, v. 40, n. 3, e843, 2018.
  28. BOAVENTURA-NOVAES, C. R. D.; NOVAES, E.; MOTA, E. E. S.; TELLES, M. P. C.; COELHO, A. S. G.; CHAVES, L. J. Genetic drift and uniform selection shape evolution of most traits in Eugenia dysenterica DC. (Myrtaceae). Tree Genetics & Genomes, v. 14, n. 5, e76, 2018.
  29. BOTELHO, T. H. A.; JÁCOMO, S. de A.; ALMEIDA, R. T. S.; GRIEBELER, N. P. Use of USLE/GIS technology for identifying criteria for monitoring soil erosion losses in agricultural areas. Engenharia Agrícola, v. 38, n. 1, p. 13-21, 2018. 
  30. BOVI, R. C.; CHARTIER, M. P.; DOMÍNGUEZ-CASTILLO, V.; CHAGAS, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M.; COOPER, M. Application of growth rings and scars in exposed roots of Schizolobium parahyba as a tool for dating geomorphic processes in the state of São Paulo, Brazil. Dendrochronologia, v. 50, n. 1, p. 1-9, 2018. 
  31. BRAGA, M. C.; VIEIRA, E. C. S.; CALIARI, M.; OLIVEIRA, T. F. de. Curcuma longa L. leaf: kinetic study using different drying methods. Advances in Food Processing and Technology, v. 1, n. 1, p. 1-6, 2018. 
  32. BRAGA, M. C.; VIEIRA, E. C. S.; OLIVEIRA, T. F. de. Curcuma longa L. leaves: characterization (bioactive and antinutritional compounds) for use in human food in Brazil. Food Chemistry, v. 265, n. 1, p. 308-315, 2018. 
  33. BRITO, C. N.; CARDOSO, E. F.; VENTUROLI, F. Espécies arbóreas da Escola de Agronomia da Universidade Federal de Goiás. Goiânia: Fábio Venturoli, 2018.
  34. BRITO, L.; MEDINA, G.; VENTUROLI, F. Recuperação de matas ciliares. In: MEDINA, G. (org.). Agricultura familiar em Goiás: lições para o assessoramento técnico. 4. ed. Goiânia: Ed. UFG, 2018. p. 186-202. 
  35. CABRAL, E. G.; BARREIRA, S. Expansão do setor florestal nas mesorregiões do estado de Goiás. Revista de Ciências Agrárias, v. 61, n. 1, p. 1-10, 2018. 
  36. CAMPOS, L. F. C.; VENDRUSCOLO, E. P.; CAMPOS, C. M. de A.; COSTA, R. B. da; SANTOS, M. M. dos. Produção de mudas de Ocimum basilicum L. (manjericão) com substratos orgânicos. Revista Cubana de Plantas Medicinales, v. 23, n. 4, p. 1-11, 2018. 
  37. CARVALHO, J. M.; ROQUE-SPECHT, V. F.; MEDINA, G. da; CRUZ, J. E. (org.). Estudos em agronegócio: construindo competitividade. Goiânia: Kelps, 2018.
  38. CASAROLI, D.; RODRIGUES, T. R.; MARTINS, A. P. B.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J. Padrões de chuva e de evapotranspiração em Goiânia, GO. Revista Brasileira de Meteorologia, v. 33, n. 2, p. 247-256, 2018. 
  39. CASAROLI, D.; ROSA, F. de O.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BRITO, B. V. de; PENA, D. S. Aptidão edafoclimática para o mogno-africano no Brasil. Ciência Florestal, v. 28, n. 1, p. 357-368, 2018. 
  40. CASTIGLIONI, G. L.; COSTA, J. A. V.; MONTE ALEGRE, R. Estudo da produção de lipase por Burkholderia cepacia. Engenharia Sanitária e Ambiental, v. 23, n. 4, p. 637-644, 2018. 
  41. CASTIGLIONI, G. L.; SILVA, A. F. da; SANTOS, M. V.; FREITAS, F. F.; NOGUEIRA, I. de S. Isolation, identification and development of culture medium in the production of Chlorella vulgaris. International Journal of Environmental Studies, v. 75, n. 2, p. 321-333, 2018.
  42. CHAVES, L. J. Conservação, domesticação e melhoramento de espécies nativas do Cerrado. In: AMABILE, R. F.; VILELA, M. S.; PEIXOTO, J. R. (ed.). Melhoramento de plantas: variabilidade genética, ferramentas e mercado. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2018. p. 93-108.
  43. CHAVES FILHO, J. T.; BORGES, J. D. Ocorrência de raízes gemíferas em Tabebuia roseoalba (Ridl.) Sandwith (Bignoniaceae, Lamiales). Ciência Florestal, v. 28, n. 4, p. 1789-1797, 2018.
  44. COLLEVATTI, R. G.; RODRIGUES, E. E; VITORINO, L. C.; LIMA-RIBEIRO, M. S.; CHAVES, L. J.; TELLES, M. P. C. Unravelling the genetic differentiation among varieties of the neotropical Savanna tree Hancornia speciosa Gomes. Annals of Botany, v. 122, n. 6, p. 973-984, 2018.
  45. COLLIER, L. S.; ARRUDA, E. M.; CAMPOS, L. F. C.; NUNES, J. N. V. Soil chemical attributes and corn productivity grown on legume stubble in agroforestry systems. Revista Caatinga, v. 31, n. 2, p. 279-289, 2018. 
  46. CORCIOLI, G.; CAMARGO, R. de S. Programa Nacional de Fortalecimento da Agricultura Familiar (Pronaf). In: MEDINA, G. (org.). Agricultura familiar em Goiás: lições para o assessoramento técnico. 4. ed. Goiânia: Ed. UFG, 2018. p. 253-281. 
  47. CORCIOLI, G.; NUNES, C. L. de M.; CAMPOS, L. de K. S. Crédito rural. In: MEDINA, G. (org.). Agricultura familiar em Goiás: lições para o assessoramento técnico. 4. ed. Goiânia: Ed. UFG, 2018. p. 315-341.
  48. CORDEIRO, M. J. M.; VELOSO, C. M.; SANTOS, L. S.; BONOMO, R. C. F.; CALIARI, M.; FONTAN, R. da C. I. The impact of heat-moisture treatment on properties of Musa paradisiaca L. starch, and optimization of process variables. Food Technology and Biotechnology, v. 56, n. 4, p. 506-515, 2018. 
  49. CORREIA, M. A. R.; FLORES, R. A.; PRADO, R. de M.; NATALE, W.; ROZANE, D. E.; VALE, D. W. do. Using limestone to improve soil fertility and growth of mango (Mangifera indica L.). Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 49, n. 8, p. 903-912, 2018. 
  50. COUTO, C. A. do; SOUZA, E. R. B. de; MORGADO, C. M. A.; OGATA, T.; CUNHA JUNIOR, L. C. Citrus sinensis cultivars: alternatives for diversification of Brazilian orchards. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 40, n. 5, e097, 2018. 
  51. CRUZ, J. E.; SOUZA, C. B. de. Governança corporativa no setor sucroalcooleiro em Goiás. Informe GEPEC, v. 22, n. 2, p. 99-119, 2018. 
  52. CUNHA, A. H. N.; BRASIL, E. P. F.; FERREIRA, R. B. Produção de mudas de aroeira com vermicomposto de lodo de curtume. Fronteiras, v. 7, n. 1, p. 341-347, 2018. 
  53. CUNHA, T. Q. G. da; BARBOSA, P. V. G.; LIMA, P. A. F.; PIMENTEL, T. S.; PEIXOTO, L. L. de S.; SETTE JÚNIOR, C. R. Caracterização do resíduo de MDF e seu aproveitamento na produção de pellets. Nativa, v. 6, n. 3, p. 300-304, 2018. 
  54. CZEPAK, C.; COELHO, A. S. G.; REZENDE, J. M.; NUNES, M. Le S.; WEBER, I. D.; SILVÉRIO, R. F.; ALBERNAZ-GODINHO, K. C. Bemisia tabaci MEAM1 population surveys in soybean cultivation. Entomologia Experimentalis et Applicata, v. 166, n. 3, p. 215-223, 2018.
  55. CZEPAK, C.; NUNES, M. Le S.; CARVALHAIS, T.; ANJOS, M. V. dos; SILVERIO, R. F.; LIMA, P. B. S. de O.; GODINHO, K. C. A.; LIMA JUNIOR, A. M. de; COELHO, R. M. S.; GONTIJO, P. da C. First record of the soybean stem fly Melanagromyza sojae (Diptera: Agromyzidae) in the Brazilian Savannah. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 48, n. 2, p. 200-203, 2018.
  56. DAMIN, V.; TRIVELIN, P. C. O. Nutrients accumulation in black oat (Avena strigosa) and pearl millet (Pennicetum glaucum) after application of herbicides glyphosate or glufosinate-ammonium. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 9, p. 1370-1376, 2018. 
  57. DIAS, V. D.; FERNANDEZ, E.; CUNHA, M. G. da; PIERETTI, I.; HICAPIE, M.; ROUMAGNAC, P.; COMSTOCK, J. C.; ROTT, P. Comparison of loop-mediated isothermal amplification, polymerase chain reaction, and selective isolation assays for detection of Xanthomonas albilineans from sugarcane. Tropical Plant Pathology, v. 43, n. 1, p. 351-359, 2018. 
  58. DORNELAS, M. A... VENTUROLI, F... et al. BioTIME: a database of biodiversity time series for the Anthropocene. Global Ecology and Biogeography, v. 27, n. 7, p. 760-786, 2018.
  59. EIRAS, M.; DIANESE, E. de C.; PEREIRA-CARVALHO, R. de C. Resistência genética de plantas a vírus. In: DALLAGNOL, L. J. (org.). Resistência genética de plantas a patógenos. Pelotas: Ed. UFPel, 2018. p. 296-347. 
  60. FARIA, L. C. de; MELO, P. G. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C. Efficiency of methods for genetic progress estimation in common bean breeding using database information. Euphytica, v. 214, e164, 2018. 
  61. FERREIRA, B. S.; SANTANA, M. V.; MACEDO, R. S.; SILVA, J. O.; CARNEIRO, M. A. C.; ROCHA, M. R. da. Co-occurrence patterns between plant-parasitic nematodes and arbuscular mycorrhizal fungi are driven by environmental factors. Agriculture Ecosystems & Environment, v. 265, n. 1, p. 54-61, 2018. 
  62. FERREIRA, C. A. da S.; SANTANA, M. V.; SANTOS, J. B. dos; SANTOS, T. T. M. dos; LÔBO, L. M.; FERNANDES, P. M. Yield and technological quality of sugarcane cultivars under infestation of Diatraea saccharalis (Fabr., 1794). Arquivos do Instituto Biológico, v. 85, e0042017, 2018. 
  63. FERREIRA, C. C.; GONÇALVES, S. L. S.; GRIEBELER, N. P.; MARIANO, N. P.; RIBON, A. A. Abatimento de camalhão de terraços em função do rearranjo estrutural do solo. Revista Cultivando o Saber, v. 11, n. 2, p. 1-10, 2018. 
  64. FERREIRA, C. M.; FIGUEIREDO, R. S.; LUZ, T. C. de L. A. Arroz e feijão: intervenção multi-institucional em prol do Brasil. Revista de Política Agrícola, v. 27, n. 1, p. 96-112, 2018. 
  65. FERREIRA, E. de M.; ANDRAUS, M. de P.; TSAI, H. M.; CARDOSO, A. A.; LEANDRO, W. M. Área de preservação permanente em processo de revegetação com espécies arbóreas e adubos verdes. Engenharia Sanitária e Ambiental, v. 23, n. 2, p. 243-252, 2018. 
  66. FERREIRA, L. U.; MELO, P. G. S.; VIEIRA, R. F.; LOBO JUNIOR, M.; SILVA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de. Combining ability as a strategy for selecting common bean parents and populations resistant to white mold. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 18, n. 3, p. 276-283, 2018. 
  67. FERREIRA, M. N.; SILVA, F. A. da; DAMIANI, C.; SILVA, E. P. da; COSTA, F. dos S. Caracterização física e química de polpa de jabuticaba. Revista Agrotecnologia, v. 9, n. 1, p. 81-87, 2018. 
  68. FILIPPI, A. C. G.; GUARNIERI, P.; CARVALHO, J. M.; SOUZA, C. B. de; CRUZ, J. E. Análise das forças, fraquezas, oportunidades e ameaças para os condomínios de armazéns rurais. Informe GEPEC, v. 22, n. 1, p. 43-61, 2018. 
  69. FLORES, I. S.; SILVA, A. K.; FURQUIM, L. C.; CASTRO, C. F. S.; CHAVES, L. J.; COLLEVATTI, R. G.; LIÃO, L. M. HR-MAS NMR allied to chemometric on Hancornia speciosa varieties differentiation. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 29, n. 4, p. 708-714, 2018.
  70. FLORES, R. A.; ARRUDA, E. M.; DAMIN, V.; SOUZA JUNIOR, J. P.; MARANHÃO, D. D. C.; CORREIA, M. A. R.; PRADO, R. de M. Physiological quality and dry mass production of Sorghum bicolor following silicon (Si) foliar application. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 4, p. 631-638, 2018. 
  71. FLORES, R. A.; RODRIGUES, R. A.; CUNHA, P. P. da; DAMIN, V.; ARRUDA, E. M.; ABDALA, K. de O.; DONEGA, M. C. Grain yield of Phaseolus vulgaris in a function of application of boron in soil. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, v. 18, n. 1, p. 144-156, 2018. 
  72. FLORES, R. A.; SILVA, T. V.; DAMIN, V.; CARVALHO, R. de C. M.; PEREIRA, D. R. M.; SOUZA JUNIOR, J. P. de. Common bean productivity following diverse boron applications on soil. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 49, n. 6, p. 725-734, 2018. 
  73. FLOURET, A.; ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. Advanced treatment of phenol by H2O2/UV/activated carbon coupling: influence of homogeneous and heterogeneous phase. Canadian Journal of Chemical Engineering, v. 96, n. 9, p. 1979-1985, 2018. 
  74. FRANCO, V. A.; SILVA, F. A. da; MIRANDA, B. M.; PÁDUA, D. R. de L. Propriedades reológicas e composição proximal da farinha de arroz e farinha de batata-doce. Científic@, v. 5, n. 3, p. 113-124, 2018. 
  75. FURQUIM, L. C.; SANTOS, M. P. dos; ANDRADE, C. A. O. de; OLIVEIRA, L. A. de; EVANGELISTA, A. W. P. Relação entre plantas nativas do Cerrado e água. Científic@, v. 5, n. 2, p. 146-156, 2018.
  76. FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Efetividade da cobrança pelo uso da água e implicações na configuração da agricultura irrigada em Cristalina/GO. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 9, n. 2, p. 277-290, 2018. 
  77. GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B.; OGANDO, F. I. B.; AGUIAR, C. L. de; DAMIANI, C. Proximate composition, minerals profile, and predominant sugars by ion chromatograph along the physiological development of jabuticaba var. Pingo de Mel. Food Science and Technology, v. 38, suppl. 1, p. 16-21, 2018. 
  78. GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B.; SILVA, M. M. M.; DAMIANI, C. Harvesting period of jabuticaba fruits var. ‘Pingo de Mel’ in relation to the physicochemical characterization evaluated during their development. Emirates Journal of Food and Agriculture, v. 30, n. 3, p. 232-239, 2018. 
  79. GARCIA, M. C.; RIBEIRO, K. O.; RIBEIRO, A. E. C.; CALIARI, M. Morphological characteristics and physicochemical properties of the coproducts from wet milling of waxy maize starch. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 131, n. 1, p. 835-842, 2018. 
  80. GIL, J. L. R. A.; BARBOZA, F. S.; CONEGLIAN, A.; SILVA, M. F. da; MORAES, M. D. A. de; SETTE JUNIOR, C. R. Características físicas e anatômicas da madeira de Tectona grandis L. f. aos 7 anos de idade. Revista de Ciências Agrárias, v. 41, n. 2, p. 529-538, 2018.
  81. GRACIANO, M. C.; ABDALA, K. de O.; SANTOS, L. de L.; ALMEIDA, L. M. de M. C. Efetividades do Programa Bolsa Verde no assentamento Canudos em Goiás: uma análise da segurança alimentar e da preservação ambiental. Interações, v. 19, n. 1, p. 137-153, 2018. 
  82. INÁCIO, H. B.; BOTELHO, F. B. S.; MOURA, A. M. de; MENDES-RESENDE, M. P.; SANTOS, H. O. dos; CASTRO, A. P. de; REIS, M. de S.; BUSTAMANTE, F. O. Phynotypic placticity of upland rice lines cultivated in Minas Gerais state, Brazil. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 5, p. 763-769, 2018. 
  83. LEITE, C. V.; ALVES JÚNIOR, J.; VICENTE, M. R.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Jornada diária de trabalho como critério de dimensionamento econômico para sistemas de irrigação por pivô central. Revista Engenharia na Agricultura, v. 26, n. 6, p. 526-540, 2018. 
  84. LIMA, G. H.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Estudo comparativo de manejo fitossanitário/nutricional: quimigação x aplicação convencional, em área irrigada por pivô central, com soja, milho e tomate industrial. Revista Agrotecnologia, v. 9, n. 2, p. 49-56, 2018. 
  85. LIMA, J. E. S.; NASCENTE, A. S.; SILVEIRA, P. M.; LEANDRO, W. M. Volatilização da amônia da ureia estabilizada com NBPT na adubação em cobertura da Urochloa ruziziensis. Colloquium Agrariae, v. 14, n. 1, p. 92-100, 2018. 
  86. LIMA, P. D. de J.; MEDINA, G. da S. Canais de comercialização de leite: possibilidades para o produtor goiano. Revista de Economia e Agronegócio, v. 16, n. 2, p. 279-295, 2018.
  87. LIMA, R. M. de; ANJOS, L. R. B. dos; ALVES, T. B.; COELHO, A. S. G.; PEDRINO, G. R.; SANTOS, R. da S.; CRUZ, A. H. da S.; REIS, A. A. da S. Do GST polymorphisms influence in the pathogenesis of diabetic nephropathy? Molecular and Cellular Endocrinology, v. 478, n. 1, p. 10-16, 2018.
  88. MACHADO, B. Q. V.; NOGUEIRA, A. P. O.; REZENDE, G. F.; COELHO, F. G. T.; GOMES, G. F.; BERNARDES, F. C.; NASCIMENTO, A. dos R.; HAMAWAKI, R. L. Agronomic performance of soybean genotypes submitted to different population densities in the city of Uberlândia - MG. Científica, v. 46, n. 3, p. 264-273, 2018.  
  89. MAGALHÃES, A. F. B.; TEIXEIRA, G. H. de A.; HERRERA RÍOS, A. C.; SILVA, D. B. dos S.; MOTA, L. F. M.; MUNIZ, M. M. M.; MORAIS, C. de L. M. de; LIMA, K. M. G. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; BALDI, F.; CARVALHEIRO, R.; OLIVEIRA, H. N. de; CHARDULO, L. A. L.; ALBUQUERQUE, L. G. de. Prediction of meat quality traits in Nelore cattle by near-infrared reflectance spectroscopy. Journal of Animal Science, v. 96, n. 10, p. 4229-4237, 2018.
  90. MARTINS, A. P. B.; SANTOS, G. G.; OLIVEIRA, V. A. de; MARANHÃO, D. D. C.; COLLIER, L. S. Hardening and stability of plinthic materials of the Araguaia river floodplain under different drying treatments. Revista Brasileira de Ciência do Solo, v. 42, e0170190, 2018. 
  91. MARTINS, A. P. B.; SANTOS, G. G.; OLIVEIRA, V. A. de; MARANHÃO, D. D. C.; COLLIER, L. S. Reversibility of the hardening process of plinthite and petroplinthite in soils of the Araguaia river floodplain under different treatments. Revista Brasileira de Ciência do Solo, v. 42, e0170191, 2018. 
  92. MARTINS, S. J.; ROCHA, G. A.; MELO, H. C. de; GEORG, R. de C.; ULHÔA, C. J.; DIANESE, É. de C.; OSHIQUIRI, L. H.; CUNHA, M. G. da; ROCHA, M. R. da; ARAÚJO, L. G. de; VAZ, K. S.; DUNLAP, C. A. Plant-associated bacteria mitigate drought stress in soybean. Environmental Science and Pollution Research, v. 25, n. 14, p. 13676-13686, 2018. 
  93. MATEI, G.; WOYANN, L. G.; MILIOLI, A. S.; OLIVEIRA, I. de B.; ZDZIARSKI, A. D.; ZANELLA, R.; COELHO, A. S. G.; FINATTO, T.; BENIN, G. Genomic selection in soybean: accuracy and time gain in relation to phenotypic selection. Molecular Breeding, v. 38, e117, 2018.
  94. MATIAS, R. A. M.; VENTUROLI, F.; MARTINS, R. de C. C.; PIERUZZI, F. P.; ABREU, A. L. S. de; LIMA, M. B. de O. Nutritional supplementation required by native Cerrado species development, in nursery. Acta Scientiarum, v. 40, e37047, 2018.
  95. MEDINA, G. da S. Agropecuária brasileira diante das dinâmicas internacionais. Goiânia: Ed. UFG, 2018.
  96. MEDINA, G. da S. Antíteses sobre o mundo rural brasileiro: por uma visão para o futuro. Novos Cadernos NAEA, v. 21, n. 2, p. 129-147, 2018.
  97. MEDINA, G. da S. (org.). Agricultura familiar em Goiás: lições para o assessoramento técnico. 4. ed. Goiânia: Ed. UFG, 2018.
  98. MEDINA, G. da S.; BARBOSA, C. Potencial para o desenvolvimento rural sustentável da Amazônia por agricultores familiares. In: LUNAS, D. A. L.; CARDOSO JÚNIOR, H. M. (org.). Agricultura familiar e desenvolvimento territorial rural no Brasil: debates e as experiências dos NEDETs. Goiânia: Kelps, 2018. p. 67-88.
  99. MELO, P. G. S.; ALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; BRÁS, A. J. B. P.; FARIA, L. C.; MELO, L. C. Adaptability and stability of common bean genotypes in family farming systems. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 2, p. 189-196, 2018. 
  100. MELO, T. M.; BOTTLINGER, M.; SCHULZ, E.; LEANDRO, W. M.; AGUIAR FILHO, A. M. de; WANG, H.; OK, Y. S.; RINKLEBE, J. Plant and soil responses to hydrothermally converted sewage sludge (sewchar). Chemosphere, v. 206, n. 1, p. 338-348, 2018. 
  101. MESQUITA, M. A. M.; SILVEIRA, P. M. da; LEANDRO, W. M. ; FLORES, R. A.; MARANHÃO, D. D. C. DRIS standards for nutritional evaluation of Phaseolus vulgaris in Cerrado, Goiás state, Brazil. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 2, p. 274-280, 2018.
  102. MIRANDA, R. F. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D. Relações hídricas e crescimento do pequizeiro irrigado e adubado: irrigação e nutrição de plantas nativas do Cerrado. São Paulo: Novas Edições Acadêmicas, 2018.
  103. MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M.; BARBOSA, B. S. B. Growth of irrigated and fertilized pequi trees in the Cerrado of Goiás, Brazil. Revista Facultad Nacional de Agronomía, v. 71, n. 2, p. 8499-8509, 2018.
  104. MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, D. C. R. de; COMTE JUNIOR, C. A. Tilapia-waste flour as a natural nutritional replacer for bread: a consumer perspective. PLoS One, v. 13, n. 5, e0196665, 2018. 
  105. MORAIS, M. P. de; CALIARI, M.; NABESHIMA, E. H.; BATISTA, J. E. R.; CAMPOS, M. R. H.; SOARES JÚNIOR, M. S. Storage stability of sweet biscuit elaborated with recovered potato starch from effluent of fries industry. Food Science and Technology, v. 38, n. 2, p. 216-222, 2018. 
  106. MORAIS JÚNIOR, O. P.; BRESEGHELLO, F.; DUARTE, J. B.; COELHO, A. S. G.; BORBA, T. C. O.; AGUIAR, J. T.; NEVES, P. C. F.; MORAIS, O. P. Assessing prediction models for different traits in a rice population derived from a recurrent selection program. Crop Science, v. 58, n. 6, p. 2347-2359, 2018. 
  107. MORAIS JÚNIOR, O. P.; DUARTE, J. B.; BRESEGHELLO, F.; COELHO, A. S. G.; MORAIS, O. P.; MAGALHÃES JÚNIOR, A. M. Single-step reaction norm models for genomic prediction in multienvironment recurrent selection trials. Crop Science, v. 58, n. 2, p. 592-607, 2018. 
  108. MOREIRA, A. N. H.; VIEIRA, B. S.; PENA, D. S.; ALMEIDA, R. T. S.; ASSUNÇÃO, S. G. S. Uso e cobertura do solo da bacia hidrográfica do córrego Samambaia por meio de imagens de diferentes sensores orbitais. Agrarian academy, v. 5, n. 9, p. 444-453, 2018. 
  109. MOTA, J. F.; REZIO, M. A.; SOARES, R. C.; PIMENTEL, G. D.; COELHO, A. S. G.; CUNHA, J. Quality of life is influenced by body weight, education, and family income in adolescents with chronic diseases. Biomed Research International, v. 2018, e8485103, 2018. 
  110. MOTA, W. N. da; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. SMUT: sistema de baixo custo para aquisição de temperatura e umidade relativa do ar para manejo de irrigação. Revista Engenharia na Agricultura, v. 26, n. 1, p. 89-99, 2018. 
  111. MUNIZ, C. O.; BRASIL, E. P. F.; LOBO, L. M.; FERREIRA, E. de M.; SILVA, J. A. da; SILVA, J. O. da; MENEZES, I. P. P. de; MALAFAIA, G. Influence of the nutritional aspects on initial growth of African mahogany (Khaya ivorensis A. Chev.). Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 6, p. 184-197, 2018. 
  112. NASCIMENTO, B. B. do; ARRUDA, E. M.; COLLIER, L. S.; FLORES, R. A.; BARROS, L. R.; SILVA, V. L. Atributos químicos do solo em sistema agroflorestal com uso de plantas de cobertura. In: ZUFFO, A. M.; STEINER, F. (org.). Elementos da natureza e propriedades do solo 4. Ponta Grossa: Atena, 2018. p. 140-148.
  113. OLIVEIRA, A. S. de; ROSA, I. I. R.; NOVAES, E.; OLIVEIRA, L. S. de; BAEZA, L. C.; BORGES, C. L.; MARLINGHAUS, L.; SOARES, C. M. de A.; GIAMBIAGI-DEMARVAL, M.; PARENTE-ROCHA, J. A. A proteomic dataset of secreted proteins by three Staphylococcus saprophyticus strains. Data in Brief, v. 21, n. 1, p. 1472-1476, 2018.
  114. OLIVEIRA, A. S. de; ROSA, I. I. R.; NOVAES, E.; OLIVEIRA, L. S. de; BAEZA, L. C.; BORGES, C. L.; MARLINGHAUS, L.; SOARES, C. M. de A.; GIAMBIAGI-DEMARVAL, M.; PARENTE-ROCHA, J. A. The exoproteome profiles of three Staphylococcus saprophyticus strains reveal diversity in protein secretion contents. Microbiological Research, v. 216, n. 1, p. 85-96, 2018.
  115. OLIVEIRA, C. F. D. de; ARAÚJO, W. D. B. de; VENDRUSCOLO, F. Xarope de maltose como potencial substrato para o crescimento de Monascus Ruber. Uniciências, v. 22, n. esp., p. 35-37, 2018. 
  116. OLIVEIRA, F.; MEDINA, G. da S.; FIGUEIREDO, R. Características dos agricultores que acessam o Programa Nacional de Alimentação Escolar. Revista de Política Agrícola, v. 27, n. 3, p. 60-68, 2018.
  117. OLIVEIRA, I. R. de; CHAGAS, M. P.; BOUILLET, J.-P.; LONGUI, E. L.; LIMA, I. L. de; BORDRON, B.; FERREIRA, ANGEL B.; TOMMASIELLO FILHO, M. Effect of tree spacing on growth and wood density of 38-year-old Cariniana legalis trees in Brazil. Southern Forests, v. 80, n. 4, p. 311-318, 2018. 
  118. OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S.; REZENDE, S. O. Cross hedging da vaca das principais praças produtoras do Brasil no mercado futuro do boi gordo da BM&FBovespa. Custos e Agronegócio On Line, v. 14, n. 2, p. 303-339, 2018. 
  119. PACHECO, L. P.; FONSECA, W. L.; MENEZES, C. C. E. de; MOZENA, W. L.; ASSIS, R. L. de; PETTER, F. A. Phytomass production and micronutrient cycling by cover crop in the Brazilian Cerrado of Goias. Comunicata Scientiae, v. 9, n. 1, p. 12-18, 2018.
  120. PEIXOTO, F. G. K.; ABDALA, K. de O. Capital social na cadeia de produção agroindustrial do leite em Ipameri - GO. Revista Brasileira de Gestão e Desenvolvimento Regional, v. 14, n. 5, p. 31-47, 2018. 
  121. PEIXOTO, J. V. M.; GARCIA, L. G. C.; NASCIMENTO, A. dos R.; MORAES, E. R. de; FERREIRA, T. A. P. de C.; FERNANDES, M. R.; PEREIRA, V. de A. Post-harvest evaluation of tomato genotypes with dual purpose. Food Science and Technology, v. 38, n. 2, p. 255-262, 2018. 
  122. PEIXOTO, J. M. V.; MORAES, E. R. de; NEVES, J. G.; LANA, R. M. Q.; NASCIMENTO, A. dos R. Teores foliares de macronutrientes em diferentes materiais de tomate industrial. In: ATENA. Elementos da natureza e propriedades do solo vol. 3. Ponta Grossa: Atena, 2018. p. 303-311. 
  123. PILAU, F. G.; BATTISTI, R.; DALMAGO, G. A. Requerimento de irrigação suplementar e eficiência climática para a cultura da soja no Rio Grande do Sul. Agrometeoros, v. 26, n. 2, p. 317-325, 2018. 
  124. PINTO, H. E.; TEIXEIRA, S. M.; FERREIRA, M. D. P. Implicações econômicas da taxação de exportações sobre agronegócio no Centro-Oeste brasileiro. Interações, v. 19, n. 3, p. 529-542, 2018.
  125. RAMOS, T. V.; SANTOS, L. A. C.; SOUZA, W. G. de; SOUZA, K. R. de; LIMA, N. L.; GUIMARÃES, L. E.; BRANDÃO, D. C.; SILVA, J. P. da; GONÇALVES, R. A.; GONÇALVES, B. B.; ARRUDA, E. M.; CALIL, F. N.; SILVA-NETO, C. de M. e. Chemical attributes of Brazilian Cerrado soil under different management systems. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 3, p. 505-510, 2018.
  126. RODRIGUES, F.; MELO, P. G. S.; RESENDE, C. L. P.; MROJINSKI, F.; MENDES, R. C.; SIVLA, M. A. Aptidão de híbridos de milho para o consumo in natura. Revista de Ciências Agrárias, v. 41, n. 2, p. 484-492, 2018. 
  127. RODRIGUES, P. M. de M.; CONEGLIAN, A.; SILVA, M. F. da; MORAES, M. D. A. de; SETTE JUNIOR, C. R. Characterization of Schizolobium parahyba (Vell.) S. F. Blake and Eucalyptus urophylla S. T. Blake juvenile wood in Brazilian Savanna soil. Revista de Ciências Agrárias, v. 41, n. 2, p. 539-547, 2018.
  128. RODRIGUES, W. D. M.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; COSTA, R. B. da. Effects of vinasse and lithothanmium application on the initial growth of sugar cane (Saccharum sp. cv. RB 86-7515) irrigated and not irrigated. Acta Agronomica, v. 67, n. 2, p. 252-257, 2018.
  129. RODRIGUES, W. D. M.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; LEANDRO, W. M.; DOMINGOS, M. V. H.; CASAROLI, D. Lithothamnium e vinhaça na produção de cana-de-açúcar orgânica irrigada e de sequeiro. Irriga, v. 23, n. 2, p. 390-401, 2018.
  130. ROSA, L. E.; CASTRO, S. S. de; CORRECHEL, V.; NUNES, E. D. Avaliação textural de um Latossolo por granulometria a laser em diferentes procedimentos no município de Hidrolândia - Goiás. In: ATENA EDITORA (org.). Elementos da natureza e propriedades do solo volume 3. Ponta Grossa: Atena, 2018. p. 149-157. 
  131. SANTOS, J. de S. L.; MÁRSICO, E. T.; CINQUINI, M. A.; SILVA, F. A. da; CONTE JUNIOR, C. A.; MONTEIRO, M. L. G. Physicochemical and sensory characterization of three different portions from commercial pirarucu (Arapaima gigas) fillets. Brazilian Journal of Food and Technology, v. 21, e2017178, 2018. 
  132. SANTOS, J. de S. L.; MÁRSICO, E. T.; LEMOS, M.; CINQUINI, M. A.; SILVA, F. A. da; DUTRA, Y. B.; FRANCO, R. M.; CONTE JUNIOR, C. A.; MONTEIRO, M. L. G. Effect of the UV-C radiation on shelf life of vacuum-packed refrigerated pirarucu (Arapaima gigas) fillets. Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 27, n. 1, e1402840, 2018.
  133. SANTOS, M. N. G. dos; SILVA, E. P. da; GODOY, H. T.; SILVA, F. A. da; CELESTINO, S. M. C.; PINELI, L. de L. de O.; DAMIANI, C. Effect of freezing and atomization on bioactive compounds in cagaita (Eugenya dysenterica DC) fruit. Food Science and Technology, v. 38, n. 4, p. 600-605, 2018.
  134. SANTOS, M. P. dos; FURQUIM, L. C.; REGES, N. P. R.; NASCIMENTO, A. dos R. Uso da enxertia na produção de mudas de meloeiro. Científic@, v. 5, n. 2, p. 137-145, 2018. 
  135. SANTOS, M. P. dos; SIQUEIRA, A. P. S.; GARCIA, L. G. C.; VASCONCELOS, L. H. C.; SOUZA, E. R. B. de. Survival and establishment in field of mangaba seedlings transplanted at different ages. Comunicata Scientiae, v. 9, n. 1, p. 102-107, 2018.
  136. SANTOS, T. R. dos; LEANDRO, W. M.; MIRANDA, R. F. de; ANTUNES JÚNIOR, E. de J.; CARDOSO, R. M. Impacto da densidade do solo sobre o crescimento de variedades de milheto. Multi-Science Journal, v. 1, n. 13, p. 1-4, 2018. 
  137. SANTOS NETO, J. P. dos; LEITE, G. W. P.; OLIVEIRA, G. da S.; CUNHA JUNIOR, L. C.; GRATÃO, P. L.; MORAIS, C. de L. M. de; TEIXEIRA, G. H. de A. Cold storage of ‘Palmer’ mangoes sorted based on dry matter content using portable near infrared (VIS-NIR) spectrometer. Journal of Food Processing and Preservation, v. 42, n. 6, e13644, 2018. 
  138. SARTIN, K. R.; TEIXEIRA, S. M.; FERREIRA, M. D. P. Escala de produção, tecnologia de ambiência e desempenho da avicultura de corte em Goiás. In: CARVALHO, J. M.; ROQUE-SPECHT, V. F.; MEDINA, G. da; CRUZ, J. E. (org.). Estudos em agronegócio: construindo competitividade. Goiânia: Kelps, 2018. p. 55-80. 
  139. SCHOSSLER, T. R.; MARCHÃO, R. L.; SANTOS, I. L. dos; SANTOS, D. P.; NÓBREGA, J. C. A.; SANTOS, G. G. Soil physical quality in agricultural systems on the Cerrado of Piauí state, Brazil. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 90, n. 4, p. 3975-3989, 2018.
  140. SETTE JUNIOR, C. R.; HANSTED, A. L. S.; NOVAES, E.; LIMA, P. A. F. e; RODRIGUES, A. C.; SANTOS, D. R. de S.; YAMAJI, F. M. Energy enhancement of the eucalyptus bark by briquette production. Industrial Crops & Products, v. 122, n. 1, p. 209-213, 2018.
  141. SILVA, C. C. F. da; SILVA, G. de L. P. e; SOARES JÚNIOR, M. S.; BELÉIA, A. del P.; CALIARI, M. Addition of toasted baru nut (Dypteryx alata Vog.) and extruded rice bran to sugar cane candy ("rapadura"). Food Science and Technology, v. 38, n. 4, p. 584-590, 2018.
  142. SILVA, F. de C.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C. Selection of parents and segregating populations of common bean with high agronomic potential and slow seed-coat darkening. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 48, n. 1, p. 75-82, 2018. 
  143. SILVA, G. C. da; ALMEIDA, F. P. de; ALMEIDA, R. T. S.; MESQUITA, M.; ALVES JÚNIOR, J. Caracterização morfométrica da bacia hidrográfica do riacho Rangel-Piauí, Brasil. Enciclopédia Biosfera, v. 15, n. 28, p. 244-258, 2018. 
  144. SILVA, H. R. da; FERREIRA, J. L. S.; CALIL, F. N. Serapilheira acumulada de eucalipto em sistema integrado de lavoura-pecuária-floresta. Revista Agrotecnologia, v. 9, n. 2, p. 74-82, 2018. 
  145. SILVA, J. S.; DAMIANI, C.; SILVA, E. P.; RUFFI, C. R. G.; ASQUIERI, E. R.; SILVA, T. L. L. e; VILAS BOAS, E. V. de B. Effect of marolo (Annona crassiflora Mart.) pulp flour addition in food bars. Journal of Food Quality, v. 2018, e8639525, 2018.
  146. SILVA, M. F. da; FORTES, M. M.; SETTE JUNIOR, C. R. Characteristics of wood and charcoal from Eucalyptus clones. Floresta e Ambiente, v. 25, n. 3, e20160350, 2018.
  147. SILVA, R. F. da; SANTOS, G. G.; NÓBREGA, J. C. A.; SANTOS, D. P.; SILVA JÚNIOR, J. P.; LUSTOSA FILHO, J. F.; OLIVEIRA, G. C. de; DIAS, B. de O. Soil use and management systems, time since adoption, and their impacts over aggregation. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 13, n. 3, e5544, 2018. 
  148. SILVA, T. L. L. e; SILVA, E. P. da; ASQUIERI, E. R.; VIEIRA, E. C. S.; SILVA, J. S.; SILVA, F. A. da; DAMIANI, C. Physicochemical characterization and behavior of biocompounds of caja-manga fruit (Spondias mombin L.). Food Science and Technology, v. 38, n. 3, p. 399-406, 2018. 
  149. SILVA-JUNIOR, O. B. da; GRATTAPAGLIA, D.; NOVAES, E.; COLLEVATTI, R. G. Genome assembly of the pink ipê (Handroanthus impetiginosus, Bignoniaceae), a highly-valued ecologically keystone neotropical timber forest tree. GigaScience, v. 7, n. 1, p. 1-16, 2018.
  150. SILVA-NETO, C. de M. e; RIBEIRO, A. C. C.; GOMES, F. L.; NEVES, J. G.; MELO, A. P. C. de; CALIL, F. N.; NASCIMENTO, A. dos R.; FRANCESCHINELLI, E. V. Interaction between biological and chemistry fungicides and tomato pollinators. Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas, v. 12, n. 2, p. 425-435, 2018. 
  151. SIQUEIRA, A. P. S.; CAMPOS, M. A. da C.; BARBOSA, T. A.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R. Ação de hidrocoloides na estabilidade física de suco tropical de cagaita pronto para consumo. Revista Agrarian, v. 11, n. 39, p. 73-78, 2018. 
  152. SIQUEIRA, A. P. S.; MORGADO, C. M. A.; CAVALCANTE, K. A.; CUNHA JÚNIOR, L. C.; SOUZA, E. R. B. de. Vida útil de mangaba do Cerrado em diferentes estádios de maturação. Revista de Agricultura Neotropical, v. 5, n. 3, p. 91-96, 2018.
  153. SOARES, J. C.; GARCIA, M. C.; GARCIA, L. G. C.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Jambolan sherbets overrun, color, and acceptance in relation to the sugar, milk, and pulp contents in formulation. Food Science and Technology, v. 38, supl., p. 313-318, 2018. 
  154. SORANSO, D. R.; VIDAURRE, G. B.; CHAGAS, M. P.; OLIVEIRA, J. T. da S.; SILVA, J. G. M. da; LATORRACA, J. V. de F. Radial growth dynamics of Khaya ivorensis trees from experimental plantation. Revista Árvore, v. 42, n. 2, e420207, 2018. 
  155. SOUSA, L. O. de; FERREIRA, M. D. P.; MERGENTHALER, M. Agri-food chain establishment as a means to increase sustainability in food systems: lessons from sunflower in Brazil. Sustainability, v. 10, n. 7, p. 2215-2231, 2018.
  156. SOUSA, L. O. de; FERREIRA, M. D. P.; VOGT, L.; MERGENTHALER, M. Contracts, social network and knowledge diffusion in Brazilian sunflower agri-food chains for potential supply of innovative food proteins. Revista de Economia e Agronegócio, v. 16, n. 1, p. 8-28, 2018.
  157. SOUZA, A. R. M. de; DAMIANI, C.; MARTINS, G. A. de S.; SILVA, J. F. M. da (org.). Frutos do Cerrado: características e aplicações tecnológicas. Curitiba: CRV, 2018.
  158. SOUZA, E. R. B. de; CAMILO, Y. M. V.; VERA, R. Cagaita - Eugenia dysenterica. In: RODRIGUES, S.; SILVA, E.; BRITO, E. de. (org.). Exotic fruits: reference guide. London: Academic Press, 2018. p. 77-83.
  159. SOUZA, H. J. de; BARREIRA, S. Caracterização de sementes de Eucalyptus grandis Hill (ex Maiden) implantados em reserva legal no Cerrado. Enciclopédia Biosfera, v. 15, n. 28, p. 218-229, 2018.
  160. SOUZA, J. L. M. de; FEZER, K. F.; GURSKI, B. C.; JERSZURKI, D.; PACHECHENIK, P. E.; EVANGELISTA, A. W. P. Atributos físicos e balanço hídrico do solo com floresta ombrófila mista, em Latossolo Vermelho-Amarelo, em Telêmaco Borba - PR. Ciência Florestal, v. 28, n. 1, p. 90-101, 2018. 
  161. SOUZA, M. A. P. de; CAMPOS, A. B. de. Reatores biogeoquímicos anaeróbios para estudos in door de respiração microbiana em processos de biodegradação em solos. Multi-Science Journal, v. 1, n. 13, p. 356-359, 2018.
  162. TEIXEIRA, G. H. de A.; SANTOS, L. O.; CUNHA JUNIOR, L. C.; DURIGAN, J. F. Effect of carbon dioxide (CO2) and oxygen (O2) levels on quality of ‘Palmer’ mangoes under controlled atmosphere storage. Journal of Food Science and Technology, v. 55, n. 1, p. 145-156, 2018.
  163. TELES, T. A. S.; BARREIRA, S. Avaliação fisiológica de sementes visando projetos de restauração ecológica com semeadura direta de espécies nativas do Cerrado. Enciclopédia Biosfera, v. 15, n. 27, p. 192-199, 2018.
  164. TOLEDO, M. A.; SANTOS, D. A. dos; CUNHA, A. H. N.; BRASIL, E. P. F.; LEMES, G. de F.; VEIRA, J. A. Utilization of a continuous flow system to evaluate the parameters of the baru pulp fermentation process for the production of alcoholic beverage. International Journal of Development Research, v. 8, n. 1, p. 18534-18539, 2018.
  165. TOME, A. C.; MÁRSICO, E. T.; SILVA, F. A. da; KATO, L.; NASCIMENTO, T. P. do; MONTEIRO, M. L. G. Achachairú (Garcinia humilis): chemical characterization, antioxidant activity and mineral profile. Journal of Food Measurement and Characterization, v. 13, n. 1, p. 213-221, 2018. 
  166. VIEIRA, E. C. S.; MÁRSICO, E. T.; CONTE-JUNIOR, C. A.; DAMIANI, C.; CANTO, A. C. V. da C. S.; MONTEIRO, M. L. G.; SILVA, F. A. da. Effects of different frying techniques on the color, fatty acid profile, and lipid oxidation of Arapaima gigas. Journal of Food Processing and Preservation, v. 42, e13820, 2018. 
  167. VIEIRA, M. C.; OLIVEIRA, R. M.; FRANÇA, J. B. A.; OLIVEIRA, C. C. P.; SOUZA, E. R. B. de. In vitro morphogenesis of different mangabeira (Hancornia speciosa Gomes) varieties from the Savanna of the Goiás. Scientific Electronic Archives, v. 11, n. 5, p. 82-88, 2018.
  168. ZUCCHI, M. R.; SANTOS, F. R. dos; ROCHA, E. C.; TEIXEIRA, I. R.; PIRES, L. L. Absorção de água e tolerância à dessecação em sementes de Bromelia reversacantha Mez. Revista de Ciências Agrárias, v. 41, n. 4, p. 1019-1027, 2018.