Produção Bibliográfica EA/UFG 2014

  1. ABREU, P. A. A.; BECKER, F. S.; GARCIA, L. G. C.; DAMIANI, C.; VILAS BOAS, E. V. de B. Coloração de biscoitos tipo cookie elaborados com farinha de endocarpo de buriti. Revista Magistra, v. 26, n. 3, p. 973-977, 2014.
  2. AGUIAR, R. A. de; CUNHA, M. G.; LOBO JÚNIOR, M. Management of white mold in processing tomatoes by Trichoderma spp. and chemical fungicides applied by drip irrigation. Biological Control, v. 74, n. 1, p. 1-5, 2014. 
  3. ALMEIDA JÚNIOR, E. B. de; CHAVES, L. J.; SOARES, T. N. Caracterização genética de uma coleção de germoplasma de cagaiteira, uma espécie nativa do Cerrado. Bragantia, v. 73, n. 3, p. 246-252, 2014.
  4. ALVES JÚNIOR, J.; ARAÚJO, F. J. M.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; VELLAME, L. M. Distribuição espacial do sistema radicular de plantas de pinhão manso. Revista Agrotecnologia, v. 5, n. 1, p. 50-61, 2014.
  5. ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; FERREIRA, E. de M.; CUNHA, P. P. da; COSTA, R. B. da. Efeito da inoculação e adubação nitrogenada no desenvolvimento do feijoeiro-comum. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 19, p. 811-818, 2014. 
  6. ARÊDES, A.; TEIXEIRA, S. M. Análise de indicadores econômicos para o café do estado de Goiás e oportunidades para selos de qualidade. Informações Econômicas, v. 44, n. 5, p. 18-31, 2014. 
  7. BARBOSA, K. A. G.; SEII, A. H.; ROCHA, M. R. da; TEIXEIRA, R. A.; SANTOS, L. de C.; ARAÚJO, F. G. de. Interação entre herbicidas e cultivares de soja sobre o nematoide de cisto Heterodera glycines. Bioscience Journal, v. 30, n. 1, p. 154-163, 2014. 
  8. BECKER, F. S.; DAMIANI, C.; MELO, A. A. M. de; BORGES, P. R. S.; VILAS BOAS, E. V. de B. Incorporation of buriti endocarp flour in gluten-free whole cookies as potential source of dietary fiber. Plant Foods for Human Nutrition, v. 69, n. 4, p. 344-350, 2014.
  9. BECKER, F. S.; EIFERT, E. da C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; TAVARES, J.-A. S.; CARVALHO, A. V. Physical and functional evaluation of extruded flours obtained from different rice genotypes. Ciência e Agrotecnologia, v. 38, n. 4, p. 367-374, 2014. 
  10. BENETT, K. S. S.; FARIA JÚNIOR, M. J. de A.; BENETT, C. G. S.; SELEGUINI, A.; LEMOS, O. L. Utilização de paclobutrazol na produção de mudas de tomateiro. Comunicata Scientiae, v. 5, n. 2, p. 164-169, 2014.
  11. BENVINDO, R. N.; PRADO, R. de M.; NÓBREGA, J. C. A.; FLORES, R. A. Phosphorus fertilization on the nutrition and yields of cowpea grown in an Arenosols. American-Eurasian Journal of Agricultural & Environmental Sciences, v. 14, n. 5, p. 434-439, 2014. 
  12. BORGES, L. de A. B.; RAMOS, M. L. G.; VIVALDI, L. J.; FERNANDES, P. M.; MADARI, B. E.; SOARES, R. A. B.; FONTOURA, P. R. Impact of sugarcane cultivation on the biological attributes of Oxisol in the Brazilian Savannah. Bioscience Journal, v. 30, n. 5, p. 1459-1473, 2014.
  13. BORGES, T. H.; RODRIGUES, N.; SOUZA, A. R. M. de; PEREIRA, J. A. Effect of different extraction conditions on the antioxidant potential of baru almonds (Dipteryx alata Vog.): comparison to common nuts from Brazil. Journal of Food and Nutrition Research, v. 53, n. 2, p. 180-188, 2014.
  14. BRAGA FILHO, J. R.; NAVES, R. V.; CHAVES, L. J.; PIRES, L. L.; MAZON, L. T. Caracterização física e físico-química de frutos de araticum (Annona crassiflora MART.). Bioscience Journal, v. 30, n. 1, p. 16-24, 2014.
  15. BRAGA FILHO, J. R.; NAVES, R. V.; CHAVES, L. J.; SOUZA, E. R. B. de; MAZON, L. T.; SILVA, L. B. e. Germinação de sementes e emergência de plântulas de araticum oriundos do Cerrado de Goiás. Bioscience Journal, v. 30, n. 1, p. 74-81, 2014.
  16. BRANDÃO, C. C.; ASQUIERI, E. R.; ATTARAN, S.; DAMIANI, C. Study of the aging of fermented of yacon (Smallanthus sonchifolius) and sensory profile and acceptance. Food Science and Technology, v. 34, n. 2, p. 324-331, 2014. 
  17. BRANQUINHO, R. G.; DUARTE, J. B.; SOUZA, P. I. M. de; SILVA NETO, S. P. da; PACHECO, R. M. Estratificação ambiental e otimização de rede de ensaios de genótipos de soja no Cerrado. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 49, n. 10, p. 783-795, 2014.
  18. BRAZOLIN, S.; TOMAZELLO FILHO, M.; YOJO, T.; OLIVEIRA NETO, M. A. de; ALBUQUERQUE, A. R.; SETTE JÚNIOR, C. R. Propriedades físico-mecânicas do lenho deteriorado por fungos apodrecedores de árvores de Tipuana tipu. Cerne, v. 20, n. 2, p. 183-190, 2014. 
  19. BUENO, P. R. M.; OLIVEIRA, T. F. de; CALIARI, M.; CASTIGLIONI, G. L.; SOARES JÚNIOR, M. S. Selection and optimization of extracellular lipase production using agro-industrial waste. African Journal of Biotechnology, v. 13, n. 4, p. 566-573, 2014. 
  20. CAMILO, Y. M. V.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R.; NAVES, R. V. Caracterização de frutos e seleção de progênies de cagaiteiras (Eugenia dysenterica DC.). Científica, v. 42, n. 1, p. 1-10, 2014.
  21. CAMPOS, P. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; FONTOURA, P. R.; EVANGELISTA, A. W. P. Variedades de cana-de-açúcar submetidas à irrigação suplementar no Cerrado goiano. Engenharia Agrícola, v. 34, n. 6, p. 1139-1149, 2014.
  22. CAMPOS, P. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; FONTOURA, P. R.; EVANGELISTA, A. W. P.; VELLAME, L. M. Response of sugarcane varieties to deficit irrigation in Brazilian Savanna. Water Resources and Irrigation Management, v. 3, n. 1, p. 31-36, 2014.
  23. CARVALHO, V. S.; DAMIANI, C.; ASQUIERI, E. R. Evaluation of physical and chemical parameters of the sapota (Quararibea cordata Vischer): a fruit of the Amazon Brazilian. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 9, n. 2, p. 66-70, 2014. 
  24. CARVALHO, W. T. de; OLIVEIRA, T. F. de; SILVA, F. A. da; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Drying kinetics of potato pulp waste. Food Science and Technology, v. 34, n. 1, p. 116-122, 2014. 
  25. CASTIGLIONI, G. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; SOUZA, T. A. C.; SILVA, F. A.; CALIARI, M. Tamanho dos alvéolos e aceitação de pães de forma enriquecidos com farelo de mandioca. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 44, n. 2, p. 127-134, 2014. 
  26. CORCIOLI, G.; BORGES, J. D.; JESUS, R. P. de. Sintomas de deficiência nutricional de macronutrientes em mudas de Khaya ivorensis cultivadas em solução nutritiva. Pesquisa Florestal Brasileira, v. 34, n. 78, p. 159-164, 2014. 
  27. COSTA, L. F. dos S.; CUNHA, A. H. N. ; FERREIRA, E. de M.; BRASIL, E. P. F.; FERREIRA, E. P. de B. Aplicação de boro em feijoeiro e aspectos microbiológicos do solo. Revista Mirante, v. 7, n. 2, p. 157-167, 2014. 
  28. COSTA, L. F. dos S.; FERREIRA, E. de M.; CORRECHEL, V. Características físicas de solo sob área de preservação permanente, horta e cafezal. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 18, p. 794-803, 2014.
  29. COSTA, L. F. dos S.; FERREIRA, E. de M.; VELLAME, L. M.; GARCIA, A.; SILVA, A. R. da. Calibração de sensor dielétrico em diferentes tipos de solo. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 18, p. 726-735, 2014.
  30. CRUZ, J. E.; TEIXEIRA, S. M.; VIEIRA, G. R. M. (org.). Estudos em agronegócio: pesquisas desenvolvidas no Programa de Pós Graduação em Agronegócio da Universidade Federal de Goiás. Goiânia: Kelps, 2014.
  31. DEUS, G. I.; SILVA, M. S.; SOUZA, A. R. M. de; SANTIAGO, R. A. C.; LU, D. L. Efeito da temperatura de secagem nos teores de compostos cianogênicos totais da casca de maracujá. Revista de Alimentação Humana, v. 20, n. 2-3, p. 68-74, 2014.
  32. DIAS, T. de L.; OLIVEIRA, T. F. de; CAMPOS, M. R. H.; SOARES JÚNIOR, M. S. Utilização da polpa de batata residual em snacks como perspectiva de redução do impacto ambiental. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 18, n. 2, p. 225-230, 2014. 
  33. DOURADO, K. K. F.; MONTEIRO, A. B. P.; SOARES, J. C.; FONSECA, R. C.; CALIARI, M. Efeito da aromatização com casca de limão na qualidade sensorial de bebida alcoólica bidestilada. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 9, n. 3, p. 93-99, 2014. 
  34. DOURADO, P. L.; CARDOSO, V. L.; COELHO, A. S. G.; BATAUS, L. A. M. Sequence analysis and characterization of plasmid pLK39 isolated from endophytic Salmonella sp. isolated from Solanum lycocarpum. Current Microbiology, v. 69, n. 6, p. 846-851, 2014.
  35. FAGAN, E. B.; CASAROLI, D. Análise temporal de variáveis fisiológicas da cultura da soja após a aplicação de estrobilurina. Cultura Agronômica, v. 23, n. 2, p. 135-144, 2014. 
  36. FARIA, L. C. de; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; WENDLAND, A.; BORGES, S. F.; PEREIRA FILHO, I. A.; CABRERA DIAZ, J. L.; CALGARO, M.; MELO, L. C. Genetic progress during 22 years of black bean improvement. Euphytica, v. 199, n. 1, p. 261-272, 2014. 
  37. FERREIRA, E. de M.; LOBO, L. M.; CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; MOREIRA, A. N. H. Zonas de autodepuração em córrego da região metropolitana de Goiânia. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 19, p. 2408-2416, 2014. 
  38. FERREIRA, E. de M.; SANTANA, A. V. de; CALIL, F. N.; COSTA, L. F. dos S.; TSAI, H. M. Atributos químicos de solo sob diferentes tratamentos. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 18, p. 449-453, 2014. 
  39. FERREIRA, F. G.; VENTUROLI, F.; SILVA JÚNIOR, M. C.; FELFILI, J. M. Comunidade lenhosa de Cerrado sentido restrito sobre Neossolo Flúvico em Paracatu - MG. Revista de Biologia Neotropical, v. 11, n. 2, p. 129-142, 2014.
  40. FERREIRA, N. C.; SELEGUINI, A.; SENO, S.; FARIA JÚNIOR, M. J. de A. Produção e qualidade de inflorescências de couve-flor em função da densidade de plantio. Revista de Agricultura Neotropical, v. 1, n. 2, p. 1-7, 2014.
  41. FERREIRA, R. de C.; BEZERRA, R. de S.; ROSA, J. Q. S. Effects of light intensity modification by reflective aluminized screenhouse on sweet pepper growth and yield. Engenharia Agrícola, v. 34, n. 4, p. 626-635, 2014.
  42. FERREIRA, R. de C.; FARIAS, J. G.; SANTANA, J. Q. R.; BEZERRA, R. S.; BALBINO, M. P. Effect of fertigation and environmental conditions on sweet pepper seedlings quality. Acta Horticulturae, v. 1034, n. 1, p. 485-492, 2014.
  43. FERREIRA, S. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BELEIA, A. Del P. Infant dairy-cereal mixture for the preparation of a gluten free cream using enzymatically modified rice flour. LWT - Food Science and Technology, v. 59, n. 2, p. 1033-1040, 2014. 
  44. FIGUEIREDO, R. S.; FERNANDES, K. C. C.; MUNIZ, L. C.; CUNHA, C. A. da; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Otimização da relação retorno/risco em projetos de integração lavoura-pecuária. Custos e @gronegócio Online, v. 10, n. 2, p. 313-337, 2014. 
  45. FLORES, R. A.; COLLIER, L. S.; SANTOS, C. L. R. dos; BORGES, B. M. M. N.; MODA, L. R.; SILVA, A. R. da. Andropogon grass consortium with styloin two times: the forage response and sources of phosphorus rates. Bioscience Journal, v. 30, supl. 2, p. 824-832, 2014. 
  46. FLORES, R. A.; COLLIER, L. S.; SANTOS, C. L. R. dos; MODA, L. R.; SILVA, A. R. da. Produção de Andropogon gayanus consorciado com espécies leguminosas, adubadas com fósforo. Journal of Biotechnology and Biodiversity, v. 5, n. 1, p. 50-62, 2014. 
  47. FLORES, R. A.; PRADO, R. de M.; ALMEIDA, H. J.; PANCELLI, M. A.; MODA, L. R.; SANTOS, C. L. R. dos. Potassium nutrition in sugarcane ratoons grown in Oxisols by a conservationist system. American-Eurasian Journal of Agricultural & Environmental Sciences, v. 14, n. 7, p. 652-659, 2014. 
  48. FLORES, R. A.; PRADO, R. de M.; ALMEIDA, H. J. de; PANCELLI, M. A.; SOUZA JÚNIOR, J. P. de; VIDAL, A. de A. Potassium nutrition in ratoon sugarcane under a conservation cropping system. Ciencia del Suelo, v. 32, n. 1, p. 53-62, 2014. 
  49. FLORES, R. A.; PRADO, R. de M.; PANCELLI, M. A.; ALMEIDA, H. J.; MODA, L. R.; BORGES, B. M. M. N.; SOUZA JUNIOR, J. P. Potassium nutrition in the first and second ratoon sugarcane grown in an Oxisol by a conservationist system. Chilean Journal of Agricultural Research, v. 74, n. 1, p. 83-88, 2014. 
  50. FONSECA, F. A.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.; EIFERT, E. da C.; GARCIA, D. M.; CALIARI, M. Technological, physicochemical and sensory changes of upland rice in soaking step of the parboiling process. Acta Scientiarum: Technology, v. 36, n. 4, p. 753-760, 2014. 
  51. GARCIA, R. A.; MIRANDA, B. A.; LOBO JÚNIOR, M.; ARAÚJO, F. G.; CUNHA, M. G. Efeito de compostos orgânicos sobre podridões radiculares no feijoeiro comum. Bioscience Journal, v. 30, n. 1, p. 25-32, 2014. 
  52. GONÇALVES, J. M.; SOUZA, E. R. B. de; FERNANDES, E. P.; LEANDRO, W. M.; TAVARES, C. J. Eficiência nutricional da soja RR na ausência do glifosato. Científica, v. 42, n. 2, p. 157-163, 2014. 
  53. GOSCH, M. S.; FERREIRA, M. E.; ABDALA, K. de O.; SILVEIRA, M. A. da. Os assentamentos rurais frente à expansão da monocultura da cana-de-açúcar no estado de Goiás. Espaço e Geografia, v. 17, n. 1, p. 323-346, 2014. 
  54. GUIMARÃES, F. I T.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Instrumental analysis of texture, color and acceptance of instant dessert formulated with broken-rice grains. Food Science and Technology Research, v. 20, n. 4, p. 785-792, 2014. 
  55. HALLWASS, M.; OLIVEIRA, A. S. de; DIANESE, É. de C.; LOHUIS, D.; BOITEUX, L. S.; INOUE-NAGATA, A. K.; RESENDE, R. O.; KORMELINK, R. The tomato spotted wilt virus cell-to-cell movement protein (NSM) triggers a hypersensitive response in Sw-5 containing resistant tomato lines and Nicotiana benthamiana transformed with the functional Sw-5b resistance gene copy. Molecular Plant Pathology, v. 15, n. 9, p. 871-880, 2014.
  56. LEAL, C. R. A. A.; RIBEIRO, D. D. Práticas educativas estruturantes do habitus da juventude rural no campo da modernização agrícola. Geoambiente On-Line, n. 22, p. 1-17, 2014. 
  57. LÔBO, L. M.; MUNIZ, C. O.; FERNANDES, F. de P. R.; BRASIL, E. P. F.; FERREIRA, E. de M.; COSTA, L. F. dos S. Crescimento de mudas de Eucalyptus camaldulensis em resposta à fertilização NPK. Global Science and Technology, v. 7, n. 2, p. 74-80, 2014. 
  58. LOPES, A. da S.; HERNANDEZ, F. B. T.; ALVES JÚNIOR, J.; OLIVEIRA, G. Q. de. Distribution of the root system of peach palm under drip irrigation. Acta Scientiarum: Agronomy, v. 36, n. 3, p. 317-321, 2014. 
  59. LOPES, D.; NUNES, L.; WALFORD, N.; ARANHA, J.; SETTE JÚNIOR, C. R.; VIANA, H.; HERNANDEZ, C. A simplified methodology for the correction of leaf area index (LAI) measurements obtained by ceptometer with reference to Pinus Portuguese forests. IForest, v. 7, n. 3, p. 186-192, 2014. 
  60. LÚCIO, P. P. P.; GONÇALVES, M. A. B.; MOURA, C. J.; SANTOS, A. P. M.; NOGUEIRA, R. G. Extração de oleresina de cúrcuma utilizando extrator super acelerado. Revista Processos Químicos, v. 8, n. 15, p. 27-30, 2014.
  61. MALAFAIA, G.; BATISTA, M. A.; LIMA, F. C.; LIMA, M. L. P.; ARAÚJO, F. G. de; RODRIGUES, A. S. L.; LEANDRO, W. M.; CUNHA, P. P. da; COSTA, R. B. da; XIMENES, P. A. Fertirrigation of Canavalia ensiformis with domestic wastewater. Brazilian Journal of Aquatic Science and Technology, v. 18, n. 1, p. 25-32, 2014. 
  62. MARQUES, M. de A.; QUINTELA, E. D.; MASCARIN, G. M.; FERNANDES, P. M.; ARTHURS, S. P. Management of Bemisia tabaci biotype B with botanical and mineral oils. Crop Protection, v. 66, n. 1, p. 127-132, 2014. 
  63. MEDINA, G. da S.; NOVAES, E. Percepção dos agricultores familiares brasileiros sobre suas condições de vida. Interações, v. 15, n. 2, p. 385-397, 2014.
  64. MELO, A. P. C. de; SELEGUINI, A.; VELOSO, V. da R. S. Peliculização de sementes de tomate associada ao paclobutrazol. Bragantia, v. 73, n. 2, p. 123-129, 2014.
  65. MENEZES, M. C. de; BARBOSA, C. W. S.; MEDINA, G. da S.; LIMA, C. A. T. de; TRINDADE, N. G. P.; CAVALCANTE, T. V.; ALMEIDA, O. Uso tradicional da floresta para a extração de madeira por populações tradicionais e desafios para o manejo sustentável. In: BAHIA, M. C.; NASCIMENTO, D. M. (org.). Estado, sistemas produtivos e populações tradicionais. Belém: NAEA, 2014. p. 187-200.
  66. MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; HENNING, A. A.; MACHADO, A. Q.; UTIAMADA, C. M.; PIMENTA, C. B.; GODOY, C. V.; CASSETARI NETO, D.; JACCOUD FILHO, D. S.; WRUCK, D. S. M. W.; RAMOS JUNIOR, E. U.; BORGES, E. P.; JULIATTI, F. C.; OLIVEIRA, J. P.; NUNES JÚNIOR, J.; CARNEIRO, L. C.; SILVA, L. H. C. P.; PRADO, M. D. R.; ITO, M. A.; CUNHA, M. G. da; ITO, M. F.; ZITO, R. K.; FURLAN, S. H.; VENÂNCIO, W. S. Eficiência de fungicidas para controle de mofo branco (Sclerotinia sclerotiorum) em soja, na safra 2009/2010: resultados sumarizados e individuais dos ensaios cooperativos. In: MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; GODOY, C. V.; UTIAMADA, C. M. (ed.). Ensaios cooperativos de controle químico de mofo branco na cultura da soja: safras 2009 a 2012. Londrina: Embrapa Soja, 2014. p. 31-59. 
  67. MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; HENNING, A. A.; UTIAMADA, C. M.; PIMENTA, C. B.; GODOY, C. V.; JACCOUD FILHO, D. S.; RAMOS JUNIOR, E. U.; BORGES, E. P.; JULIATTI, F. C.; NUNES JÚNIOR, J.; SILVA, L. H. C. P.; CUNHA, M. G. da; ITO, M. F.; COSTA, N. B.; FURLAN. S. H.; VENÂNCIO, W. S. Eficiência de fungicidas para controle de mofo branco (Sclerotinia sclerotiorum) em soja, na safra 2010/2011: resultados sumarizados e individuais dos ensaios cooperativos. In: MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; GODOY, C. V.; UTIAMADA, C. M. (ed.). Ensaios cooperativos de controle químico de mofo branco na cultura da soja: safras 2009 a 2012. Londrina: Embrapa Soja, 2014. p. 60-79.
  68. MODA, L. R.; SANTOS, C. L. R. dos; FLORES, R. A.; BORGES, B. M. M. N.; ANDRIOLI, I.; PRADO, R. de M. Resposta do milho cultivado em sistema de plantio direto à aplicação de doses de nitrogênio e cultivo de plantas de cobertura em pré-safra. Bioscience Journal, v. 30, supl., p. 178-187, 2014. 
  69. MOREIRA, A. M.; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; BORBA, T. C. O. Proposed methodology for quality preselection of rice populations. Cereal Chemistry, v. 91, n. 2, p. 201-206, 2014. 
  70. NASCENTE, A. S.; SILVEIRA, P. M. da; LOBO JUNIOR, M.; SANTOS, G. G.; CUNHA, P. C. R. da. Atributos químicos de Latossolo sob plantio direto afetado pelo manejo do solo e rotação de culturas. Revista Caatinga, v. 27, n. 4, p. 153-163, 2014. 
  71. OLIVEIRA, E. R. de; RIBEIRO, F. L. Desenvolvimento rural e o índice de condições de vida nos municípios de Araponga e Tombos, MG: a percepção dos agricultores familiares. Revista IDEAS, v. 8, n. 2, p. 41-75, 2014. 
  72. OLIVEIRA, L. B. de; ACCIOLY, A. M. de A.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SANTOS, C. L. R. dos; FLORES, R. A.; BARBOSA, F. S. Estado nutricional e teores de metais pesados em plantas de alface adubadas com compostos orgânicos. Bioscience Journal, v. 30, supl., p. 199-209, 2014. 
  73. OLIVEIRA, L. B. de; ACCIOLY, A. M. de A.; SANTOS, C. L. R. dos; FLORES, R. A.; BARBOSA, F. S. Características químicas do solo e produção de biomassa de alface adubada com compostos orgânicos. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 18, n. 2, p. 157-164, 2014. 
  74. OLIVEIRA, T. F. de; HIDÁLGO, M. R.; SOARES JÚNIOR, M. S. Production of lipase extrated from aqueous waste: enzymatic activity kinetics. Ciência e Agrotecnologia, v. 38, n. 6, p. 562-572, 2014. 
  75. PEIXOTO, C. do N.; OTTONI, G. F.; SILVA-LOBO, V. L. da; FILIPPI, M. C. C.; PRABHU, A. S. Mal-do-pé do arroz: hospedeiros e resistência varietal a Gaeumannomyces graminis var. graminis. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 44, n. 3, p. 318-324, 2014. 
  76. PEREIRA, J. M.; MELO, A. P. C. de; RODRIGUES, O. D.; DIAS, T. K. R.; WILCKEN, C. F. Registro de Leptocybe invasa no estado de Goiás. Ciência Rural, v. 44, n. 10, p. 1721-1724, 2014. 
  77. PEREIRA-CARVALHO, R. de C.; TOBAR, L. L. M.; DIANESE, É. de C.; FONSECA, M. E. de N.; BOITEUX, L. S. Melhoramento genético do tomateiro para resistência a doenças de etiologia viral: avanços e perspectivas. Revisão Anual de Patologia de Plantas, v. 22, n. 1, p. 280-361, 2014. 
  78. PLÁCIDO, G. R.; SILVA, R. M.; SILVA, M. A. P.; FURTADO, D. C.; SANTOS, M. G.; CALIARI, M.; OLIVEIRA, D. E. C. Use of pectin in the postharvest conservation of tangerine. African Journal of Biotechnology, v. 13, n. 52, p. 4702-4710, 2014. 
  79. POKORNY, B.; GODAR, J.; HOCH, L.; JOHNSON, J.; KONING, J. de; MEDINA, G.; STEINBRENNER, R.; VOS, V.; WEIGELT, J. A produção familiar como alternativa de desenvolvimento sustentável para a Amazônia: lições aprendidas de iniciativas de uso florestal por produtores familiares na Amazônia boliviana, brasileira, equatoriana e peruana. Bogor: CIFOR, 2014.
  80. PURCENA, L. L. A.; MEDEIROS, M. C. B. Di; LEANDRO, W. M.; FERNANDES, K. F. Effects of organic and conventional management of sugar cane crop on soil physicochemical characteristics and phosphomonoesterase activity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 62, n. 7, p. 1456-1463, 2014. 
  81. QUEZADO-DUVAL, A. M.; NASCIMENTO, A. dos R.; PONTES, N. C.; MOITA, A. W.; ASSUNÇÃO, A.; GOLYNSKI, A.; INOUE-NAGATA, A. K.; OLIVEIRA, R. T.; CASTRO, Y. O.; MELO, B. J. Desempenho de híbridos de tomate para processamento industrial em pressão de begomovirose e de mancha-bacteriana. Horticultura Brasileira, v. 32, n. 4, p. 446-452, 2014. 
  82. RODRIGUES, B. U.; COSTA, R. M. da; SALVINI, R. L.; SOARES, A. da S.; SILVA, F. A. da; CALIARI, M.; CARDOSO, K. C. R.; RIBEIRO, T. I. M. Cachaça classification using chemical features and computer vision. Procedia Computer Science, v. 29, n. 1, p. 2024-2033, 2014. 
  83. SANTANA, A. V. de; FERREIRA, E. de M.; GUIMARÃES, L. E.; CALIL, F. N.; TSAI, H. M. Resistência à penetração em solo sob sistema de integração lavoura-pecuária-florestal, pasto convencional e mata nativa do Cerrado. Enciclopédia Biosfera, v. 10, n. 18, p. 2675-2680, 2014.
  84. SANTOS, F. C. V.; CUSTÓDIO FILHO, R. de O.; FREITAS, I. C. de; CORRECHEL, V.; CARNEIRO, M. A. C. Qualidade física de um Plintossolo Argilúvico sob diferentes sistemas de gestão. Revista de Ciências Agrárias, v. 37, n. 2, p. 152-161, 2014.
  85. SANTOS, F. C. V.; FREITAS, I. C.; CUSTÓDIO FILHO, R. de O.; CORRECHEL, V.; UCKER, F. E.; KEMERICH, P. D. da C. Uso e ocupação de microrrelevo de murundus no sudoeste de Goiás: uma abordagem sobre os aspectos físicos do solo. Revista Monografias Ambientais, v. 14, n. 1, p. 2988-2995, 2014.
  86. SETTE JÚNIOR, C. R.; DEUS JÚNIOR, J. C. de; TOMAZELLO FILHO, M.; PÁDUA, F. A. de; CALIL, F. N.; LACLAU, J. P. Alterações na qualidade da madeira de Eucalyptus grandis causadas pela adubação. Cerne, v. 20, n. 2, p. 251-258, 2014. 
  87. SETTE JÚNIOR, C. R.; TOMAZELLO FILHO, M.; SILVA JÚNIOR, F. G. da; LACLAU, J. P. Alterações nas características químicas da madeira com a substituição do K por Na em plantações de eucalipto. Revista Árvore, v. 38, n. 3, p. 569-578, 2014. 
  88. SILVA, B. S.; RESENDE, S. R.; SOUZA, A. K.; SILVA, M. A. P.; PLÁCIDO, G. R.; CALIARI, M. Sensory, physicochemical and microbiological characteristics of Greek style yogurt flavored with pequi (Caryocar Brasiliense, Cambess). African Journal of Biotechnology, v. 13, n. 37, p. 3797-3804, 2014.
  89. SILVA, F. C.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C. Genetic control and estimation of genetic parameters for seed-coat darkening of Carioca beans. Genetics and Molecular Research, v. 13, n. 3, p. 6486-6496, 2014. 
  90. SILVA, F. L.; PERES, N. R. A. de A.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; DOURADO, K. K. F. Diagnóstico da produção de cachaça no município de Paracatu. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 9, n. 2, p. 201-207, 2014. 
  91. SILVA, R. M.; PLÁCIDO, G. R.; OLIVEIRA, D. E. C.; SILVA, M. A. P.; CALIARI, M. Pequi pulp (Caryocar brasiliense Cambess): drying kinetics and thermodynamic properties. African Journal of Biotechnology, v. 13, n. 33, p. 3443-3449, 2014.
  92. SOUSA, M. de M.; FIGUEIREDO, R. S. Credit analysis using data mining: application in the case of a credit union. Journal of Information Systems and Technology Management, v. 11, n. 2, p. 379-396, 2014. 
  93. STEINDORFF, A. S.; RAMADA, M. H. S.; COELHO, A. S. G.; MILLER, R. N. G.; PAPPAS JÚNIOR, G. J.; ULHOA, C. J.; NORONHA, E. F. Identification of mycoparasitism-related genes against the phytopathogen Sclerotinia sclerotiorum through transcriptome and expression profile analysis in Trichoderma harzianum. BMC Genomics, v. 15, e204, 2014. 
  94. TELLES, M. P. de C.; DOBROVOLSKI, R.; SOUZA, K. da S. e; LIMA, J. de S.; COLLEVATTI, R. G.; SOARES, T. N.; CHAVES, L. J.; DINIZ-FILHO, J. A. F. Disentangling landscape effects on population genetic structure of a neotropical Savanna tree. Natureza & Conservação, v. 12, n. 1, p. 65-70, 2014.
  95. UCKER, F. E.; ALMEIDA, R. A.; UCKER, A. P. F. B. G.; KEMERICH, P. D. da C. Componentes do sistema de tratamento de esgoto com plantas. Revista Monografias Ambientais, v. 14, n. 1, p. 2974-2981, 2014. 
  96. VENDRUSCOLO, F. Biohydrogen production from starch residues. International Journal of Bioengineering and Life Sciences, v. 8, n. 12, p. 1287-1293, 2014. 
  97. VENDRUSCOLO, F.; NINOW, J. L. Apple pomace as a substrate for fungal chitosan production in an airlift bioreactor. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 3, n. 4, p. 338-342, 2014.
  98. VENTUROLI, F.; MORALES, M. M. Volumetria de um híbrido de Eucalyptus grandis x E. urophylla no Cerrado: similaridade de estimativas. Agrotrópica, v. 26, n. 3, p. 167-174, 2014.
  99. VIEIRA, D. A. de P.; CARDOSO, K. C. R.; DOURADO, K. K. F.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Qualidade física e química de mini-tomates Sweet Grape produzidos em cultivo orgânico e convencional. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 9, n. 3, p. 100-108, 2014. 
  100. VITTI, A. J.; REZENDE NETO, U. da R.; ARAÚJO, F. G. de; SANTOS, L. C.; BARBOSA, K. A. G.; ROCHA, M. R. da. Effect of soybean seed treatment with abamectin and thiabendazole on Heterodera glycines. Nematropica, v. 44, n. 1, p. 74-80, 2014. 
  101. ZHANG, J.; NOVAES, E.; KIRST, M.; PETER, G. F. Comparison of pyrolysis mass spectrometry and near infrared spectroscopy for genetic analysis of lignocellulose chemical composition in Populus. Forests, v. 5, n. 3, p. 466-481, 2014.