Produção Bibliográfica EA/UFG 2024

  1. ALMEIDA, F. de P.; ALVES JÚNIOR, J.; KNAPP, F. M.; SOUZA, J. M. F.; TEIXEIRA, A. H. de C.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Estimation of bean (cultivar BRS Estilo) crop evapotranspiration by remote sensing using different albedo sources. Australian Journal of Crop Science, v. 18, n. 10, p. 658-665, 2024. 
  2. AMORIM, M. B. do; RAMOS, M. R.; VENTUROLI, F. Uso e ocupação do solo relacionado aos valores adicionados brutos da indústria e da agropecuária ao PIB das microrregiões do estado do Tocantins. Contribuciones a las Ciencias Sociales, v. 17, n. 1, p. 1906-1926, 2024. 
  3. BRAGA, L. P.; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Mini cakes prepared with press-cake flour obtained from the oil extraction from araticum seeds (Annona crassiflora mart.). Food Science and Technology, v. 44, e00078, 2024.
  4. BRAGA, L. P.; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Effect of different extraction methods on yield and quality of araticum (Annona crassiflora Mart.) seed oil. Food Science and Technology, v. 44, e00176, 2024. 
  5. BRASIL, E. P. F.; SOUZA, E. R. B. de; LEANDRO, W. M.; CASTRO, J. P. V. de; ARAÚJO, I. de L.; ARAÚJO, T. de G.; ANASTACIO, T. M.; ARAÚJO, W. de L. Agronomic efficiency of rekal remineralizer in soybean and maize crops. Contemporânea, v. 4, n. 1, p. 1205-1226, 2024. 
  6. CAETANO, J. M.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; QUIRINO, D. T.; EVANGELISTA, A. W. P.; CAPUCHINHO, F. F. Forecast sugarcane maturity from agrometeorological data and soil water storage. Autralian Journal of Crop Science, v. 18, n. 1, p. 11-20, 2024. 
  7. COUTO, R. F.; NUNES, C. L. de M.; CRUZ, J. E.; FERREIRA, M. D. P.; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Metodologia system dynamics aplicada às estratégias de comercialização para propriedades produtoras de soja em Rio Verde - GO. Observatorio de la Economía Latinoamericana, v. 22, n. 3, e3815, 2024. 
  8. DIAS, F. M.; XAVIER, M. F. N.; CAMPOS, L. F. C.; SANTOS, F. P. dos; MELO, P. G. S.; NASCIMENTO, A. dos R. Potencial de pimentas do gênero Capsicum e uso como planta ornamental. Contribuciones a las Ciencias Sociales, v. 17, n. 2, e5024, 2024. 
  9. FAORO, D. T. de O.; ARTUZO, F. D.; BORGES, J. A. R.; FOGUESATTO, C. R.; DEWES, H.; TALAMINI, E. Are organics more nutritious than conventional foods?: a comprehensive systematic review. Heliyon, v. 10, e28288, 2024. 
  10. FOGUESATTO, C. R.; RIGHI, M. B.; MÜLLER, F. M. Is there a dark side to financial inclusion?: understanding the relationship between financial inclusion and market risk. North American Journal of Economics And Finance, v. 72, e2102140, 2024. 
  11. FREITAS, R. B. R. de; FURQUIM, M. G. D.; SOUSA JÚNIOR, J. C. de; SOUZA, C. B. de. Possibilidades de exploração sustentável do Cerrado goiano na perspectiva da agricultura familiar em Iporá - GO. Concilium, v. 24, n. 1, p. 83-96, 2024.
  12. FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORCIOLI, G. Análise comparativa entre os materiais de tomate de mesa cultivados em Goiás e seus atributos de mercado. Revista em Agronegócio e Meio Ambiente, v. 17, n. 1, e10811, 2024.
  13. KNAPP, F. M.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; ALMEIDA, F. de P.; BEZERRA, R. S.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; SANTOS, J. C. C. dos. Environmental factors affecting tomato growth for industrial processing in the Brazilian Savannah of Goiás state. Acta Scientiarum Agronomy, v. 46, e68354, 2024. 
  14. KNAPP, F. M.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; BEZERRA, R. S.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; ALMEIDA, F. de P. Thermal sum accumulated in development stages of tomato crop for industrial processing. Australian Journal of Crop Science, v. 18, n. 7, p. 388-394, 2024. 
  15. LINK, C. P.; KRUGER, S. D.; FOGUESATTO, C. R.; NECKEL, A.; BUCIOR, L.; ZANELLA, C.; CASAGRANDA, Y. G.; MORES, G. de V. Decoding the complexity of the Brazilian pork supply chain. Journal of Agribusiness in Developing and Emerging Economies, v. 14, n. 1, p. 1-26, 2024. 
  16. LISBOA, R. S.; SETTE JUNIOR, C. R.; FRANCO, M. P. Evaluation of the energy use of pruning Dipteryx alata trees. TreeDimensional, v. 12, e024013, 2024. 
  17. MARQUES FILHO, A. C.; MARTINS, M. B.; MEDEIROS, S. D. S. de; SANTANA, L. S.; LOPES, A. G. C.; LANÇAS, K. P. Wheel-ground interaction test for sugarcane cargo transshipments. Sugar Tech, v. 26, n. 3, p. 894-901, 2024. 
  18. MARTINS, M. B.; MARQUES FILHO, A. C.; SERON, C. de C.; GUIMARÃES JÚNNYOR, W. da S.; VENDRUSCOLO, E. P.; BORTOLHEIRO, F. P. de A. P.; BERTOLO, D. M. B.; LOPES, A. G. C.; SANTANA, L. S. Controlled traffic farm: fuel demand and carbon emissions in soybean sowing. AgriEngineering, v. 6, n. 2, p. 1794-1806, 2024. 
  19. MASSON, D. R.; MORAIS, H. dos S.; SILVA, K. V. T.; SOUZA, A. R. M. de; OLIVEIRA, A. K. de S.; SUZUKI, B. H. H.; SENA, L. L. S.; FERREIRA, V. H. C. Ampliando os horizontes: divulgação do curso de Engenharia de Alimentos para alunos de uma escola pública de ensino médio. Brazilian Journal of Development, v. 10, n. 4, e68554, 2024.
  20. MELO, J. O. F.; DAMIANI, C.; ARAUJO, R. L. B. de; LUCENA, R. F. P. de. (org.). Árvores, plantas e frutos do Cerrado: aplicações e possibilidades. Guarujá: Científica Digital, 2024. 
  21. NUNES, C. L. de M.; COUTO, R. F.; CUNHA, C. A. de. Análise de investimento pelo método tradicional de fluxo de caixa descontado em confinamento de bovinos de corte. Revista mirante, v. 17, n. 1, p. 203-223, 2024. 
  22. REZENDE, L. V.; PARAIZO, W. B.; SANTOS, J. D. A. de; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; BECKER, F. S.; DAMIANI, C. Study of the drying process of the purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) in spouted bed. Food Science and Technology, v. 44, e00180, 2024.
  23. SANTOS, A. C.; MORAIS, R. A.; MARTINS, G. A. S.; CARVALHO, E. E. N.; SOUZA, A. R. M.; MIGUEL, K. O. R.; DAMIANI, C. Effect of commercial lipase incorporation on technological properties of bread. International Food Research Journal, v. 31, n. 3, p. 681-695, 2024. 
  24. SILVA, N. M.; LOPES, M. de P.; SCHINCAGLIA, R. M.; COELHO, A. S. G.; COMINETTI, C.; HADLER, M. C. C. M. Anaemia and iron deficiency associate with polymorphism TMPRSS6 rs855791 in Brazilian children attending day care centres. British Journal of Nutrition, v. 131, n. 2, p. 193-201, 2024. 
  25. SOUZA, L. R. de; MORAIS, R. A.; BOTREL, D. A; CARVALHO, E. E. N. de; MARTINS, G. A. de S.; DAMIANI, C. Evaluation of microcapsules rich in carotenoids extracted from bacupari (Garcinia brasiliensis) peels as a way of using food waste. Waste and Biomass Valorization, v. 24, e02731, 2024. 
  26. SUZUKI, B. H. H.; MASSON, D. R.; SANTOS, G. L. O.; CARVALHO, G. de P.; SILVA, K. V. T.; SOUZA, A. R. M. de. Popularização da ciência e tecnologia de alimentos em escolas de Goiânia (GO). Revista Extensão & Cidadania, v. 12, n. 21, p. 219-228, 2024. 
  27. XAVIER, M. F. N.; FLORES, R. A.; CASAROLI, D.; CAPUCHINHO, F. F.; DAPPER, F. P.; CARMO, R. T. do; LIMA, M. de L.; CAMPOS, C. N. S.; SANTOS, G. G.; DAMIN, V.; VERMA, K. K. CO2 emission and physiological aspects of sugarcane ratoon as interactive functions of nitrogen and silicon applications. Journal of Plant Nutrition, v. 47, n. 12, p. 1955-1968, 2024.