Home
Produção Bibliográfica EA/UFG 2024
Produção Bibliográfica EA/UFG 2024
ALMEIDA, F. de P.; ALVES JÚNIOR, J.; KNAPP, F. M.; SOUZA, J. M. F.; TEIXEIRA, A. H. de C.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Estimation of bean (cultivar BRS Estilo) crop evapotranspiration by remote sensing using different albedo sources . Australian Journal of Crop Science , v. 18, n. 10, p. 658-665, 2024.
AMORIM, M. B. do; RAMOS, M. R.; VENTUROLI, F. Uso e ocupação do solo relacionado aos valores adicionados brutos da indústria e da agropecuária ao PIB das microrregiões do estado do Tocantins . Contribuciones a las Ciencias Sociales , v. 17, n. 1, p. 1906-1926, 2024.
BRAGA, L. P.; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Mini cakes prepared with press-cake flour obtained from the oil extraction from araticum seeds (Annona crassiflora mart.) . Food Science and Technology , v. 44, e00078, 2024.
BRAGA, L. P.; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Effect of different extraction methods on yield and quality of araticum (Annona crassiflora Mart.) seed oil . Food Science and Technology , v. 44, e00176, 2024.
BRASIL, E. P. F.; SOUZA, E. R. B. de; LEANDRO, W. M.; CASTRO, J. P. V. de; ARAÚJO, I. de L.; ARAÚJO, T. de G.; ANASTACIO, T. M.; ARAÚJO, W. de L. Agronomic efficiency of rekal remineralizer in soybean and maize crops . Contemporânea , v. 4, n. 1, p. 1205-1226, 2024.
CAETANO, J. M.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; QUIRINO, D. T.; EVANGELISTA, A. W. P.; CAPUCHINHO, F. F. Forecast sugarcane maturity from agrometeorological data and soil water storage . Autralian Journal of Crop Science , v. 18, n. 1, p. 11-20, 2024.
COUTO, R. F.; NUNES, C. L. de M.; CRUZ, J. E.; FERREIRA, M. D. P.; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Metodologia system dynamics aplicada às estratégias de comercialização para propriedades produtoras de soja em Rio Verde - GO . Observatorio de la Economía Latinoamericana , v. 22, n. 3, e3815, 2024.
DIAS, F. M.; XAVIER, M. F. N.; CAMPOS, L. F. C.; SANTOS, F. P. dos; MELO, P. G. S.; NASCIMENTO, A. dos R. Potencial de pimentas do gênero Capsicum e uso como planta ornamental . Contribuciones a las Ciencias Sociales , v. 17, n. 2, e5024, 2024.
FAORO, D. T. de O.; ARTUZO, F. D.; BORGES, J. A. R.; FOGUESATTO, C. R.; DEWES, H.; TALAMINI, E. Are organics more nutritious than conventional foods?: a comprehensive systematic review . Heliyon , v. 10, e28288, 2024.
FOGUESATTO, C. R.; RIGHI, M. B.; MÜLLER, F. M. Is there a dark side to financial inclusion?: understanding the relationship between financial inclusion and market risk . North American Journal of Economics And Finance , v. 72, e2102140, 2024.
FREITAS, R. B. R. de; FURQUIM, M. G. D.; SOUSA JÚNIOR, J. C. de; SOUZA, C. B. de. Possibilidades de exploração sustentável do Cerrado goiano na perspectiva da agricultura familiar em Iporá - GO . Concilium , v. 24, n. 1, p. 83-96, 2024.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORCIOLI, G. Análise comparativa entre os materiais de tomate de mesa cultivados em Goiás e seus atributos de mercado . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 17, n. 1, e10811, 2024.
KNAPP, F. M.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; ALMEIDA, F. de P.; BEZERRA, R. S.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; SANTOS, J. C. C. dos. Environmental factors affecting tomato growth for industrial processing in the Brazilian Savannah of Goiás state . Acta Scientiarum Agronomy , v. 46, e68354, 2024.
KNAPP, F. M.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; BEZERRA, R. S.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; ALMEIDA, F. de P. Thermal sum accumulated in development stages of tomato crop for industrial processing . Australian Journal of Crop Science , v. 18, n. 7, p. 388-394, 2024.
LINK, C. P.; KRUGER, S. D.; FOGUESATTO, C. R.; NECKEL, A.; BUCIOR, L.; ZANELLA, C.; CASAGRANDA, Y. G.; MORES, G. de V. Decoding the complexity of the Brazilian pork supply chain . Journal of Agribusiness in Developing and Emerging Economies , v. 14, n. 1, p. 1-26, 2024.
LISBOA, R. S.; SETTE JUNIOR, C. R.; FRANCO, M. P. Evaluation of the energy use of pruning Dipteryx alata trees . TreeDimensional , v. 12, e024013, 2024.
MARQUES FILHO, A. C.; MARTINS, M. B.; MEDEIROS, S. D. S. de; SANTANA, L. S.; LOPES, A. G. C.; LANÇAS, K. P. Wheel-ground interaction test for sugarcane cargo transshipments . Sugar Tech , v. 26, n. 3, p. 894-901, 2024.
MARTINS, M. B.; MARQUES FILHO, A. C.; SERON, C. de C.; GUIMARÃES JÚNNYOR, W. da S.; VENDRUSCOLO, E. P.; BORTOLHEIRO, F. P. de A. P.; BERTOLO, D. M. B.; LOPES, A. G. C.; SANTANA, L. S. Controlled traffic farm: fuel demand and carbon emissions in soybean sowing . AgriEngineering , v. 6, n. 2, p. 1794-1806, 2024.
MASSON, D. R.; MORAIS, H. dos S.; SILVA, K. V. T.; SOUZA, A. R. M. de; OLIVEIRA, A. K. de S.; SUZUKI, B. H. H.; SENA, L. L. S.; FERREIRA, V. H. C. Ampliando os horizontes: divulgação do curso de Engenharia de Alimentos para alunos de uma escola pública de ensino médio . Brazilian Journal of Development , v. 10, n. 4, e68554, 2024.
MELO, J. O. F.; DAMIANI, C.; ARAUJO, R. L. B. de; LUCENA, R. F. P. de. (org.). Árvores, plantas e frutos do Cerrado : aplicações e possibilidades . Guarujá: Científica Digital, 2024.
NUNES, C. L. de M.; COUTO, R. F.; CUNHA, C. A. de. Análise de investimento pelo método tradicional de fluxo de caixa descontado em confinamento de bovinos de corte . Revista mirante , v. 17, n. 1, p. 203-223, 2024.
REZENDE, L. V.; PARAIZO, W. B.; SANTOS, J. D. A. de; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; BECKER, F. S.; DAMIANI, C. Study of the drying process of the purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) in spouted bed . Food Science and Technology , v. 44, e00180, 2024.
SANTOS, A. C.; MORAIS, R. A.; MARTINS, G. A. S.; CARVALHO, E. E. N.; SOUZA, A. R. M.; MIGUEL, K. O. R.; DAMIANI, C. Effect of commercial lipase incorporation on technological properties of bread . International Food Research Journal , v. 31, n. 3, p. 681-695, 2024.
SILVA, N. M.; LOPES, M. de P.; SCHINCAGLIA, R. M.; COELHO, A. S. G.; COMINETTI, C.; HADLER, M. C. C. M. Anaemia and iron deficiency associate with polymorphism TMPRSS6 rs855791 in Brazilian children attending day care centres . British Journal of Nutrition , v. 131, n. 2, p. 193-201, 2024.
SOUZA, L. R. de; MORAIS, R. A.; BOTREL, D. A; CARVALHO, E. E. N. de; MARTINS, G. A. de S.; DAMIANI, C. Evaluation of microcapsules rich in carotenoids extracted from bacupari (Garcinia brasiliensis ) peels as a way of using food waste . Waste and Biomass Valorization , v. 24, e02731, 2024.
SUZUKI, B. H. H.; MASSON, D. R.; SANTOS, G. L. O.; CARVALHO, G. de P.; SILVA, K. V. T.; SOUZA, A. R. M. de. Popularização da ciência e tecnologia de alimentos em escolas de Goiânia (GO) . Revista Extensão & Cidadania , v. 12, n. 21, p. 219-228, 2024.
XAVIER, M. F. N.; FLORES, R. A.; CASAROLI, D.; CAPUCHINHO, F. F.; DAPPER, F. P.; CARMO, R. T. do; LIMA, M. de L.; CAMPOS, C. N. S.; SANTOS, G. G.; DAMIN, V.; VERMA, K. K. CO2 emission and physiological aspects of sugarcane ratoon as interactive functions of nitrogen and silicon applications . Journal of Plant Nutrition , v. 47, n. 12, p. 1955-1968, 2024.