Início
Produção Bibliográfica EA/UFG 2023
Produção Bibliográfica EA/UFG 2023
ALVES-SANTOS, A. M.; SAMPAIO, K. B.; LIMA, M. dos S.; COELHO, A. S. G.; SOUZA, E. L. de; NAVES, M. M. V. Chemical composition and prebiotic activity of baru (Dipteryx alata Vog.) pulp on probiotic strains and human colonic microbiota . Food Research International , v. 164, e112366, 2023.
AMORIM, K. A.; DUTCOSKY, S. D.; BECKER, F. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C.; SOARES, C.; RODRIGUES, J. F. Optimizing sensory attributes: exploring the placement of the ideal-product question in check-all-that-apply methodology . Applied Sciences , v. 13, e11686, 2023.
ANJOS, J. C. R. dos; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; PAIXÃO, J. S.; JARDIM, C. C. S.; SILVA, G. C. da; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; BATTISTI, R. Tolerance of sugarcane varieties to different levels of water depletion on soil . African Journal of Agricultural Research , v. 19, n. 6, p. 675-685, 2023.
ANJOS, J. C. R. dos; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; PAIXÃO, J. S.; JARDIM, C. C. S.; COSTA, F. R. da; EVANGELISTA, A. W. P.; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; SILVA, G. C. da; BATTISTI, R. Edaphoclimatic and genetic influence on soil water availability factor for different sugarcane varieties . Australian Journal of Crop Science , v. 17, n. 10, p. 761-769, 2023.
ANJOS, J. C. R. dos; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; PAIXÃO, J. S.; SILVA, G. C. da; MORAES, J. M. F.; ANJOS NETO, J. G. dos; MEDRADO, L. de C.; ALMEIDA, F. de P.; SANTOS, D. P. Productivity and penalty in sugarcane from three meteorological databases in Jataí-GO . Scientific Electronic Archives , v. 16, n. 3, p. 10-19, 2023.
BACARJI, E.; LIMA, F. X. R. F.; SOUZA, L. A. de; CAMARGO, H. S. de. Blocos modulares não convencionais com subprodutos de britagem: influência de pigmentos inorgânicos . Revista Eletrônica de Engenharia Civil , v. 19, n. 1, p. 24-35, 2023.
BORGES, L. L.; MARQUES, P. S.; OLIVEIRA, J. C. A. de; LIMA, F. X. R. F.; COSTA, L. F. Gestão de resíduos de construção e demolição: visão geral e proposta para Goiânia - GO . Revista Gestão e Sustentabilidade Ambiental , v. 12, n. esp., p. 1-14, 2023.
BORGES, R. B. R.; MEIRA, A. C. F. de O; DAMIANI, C; RESENDE, J. V. de. Combined methods at low temperature to minimize quality loss in acerola and jaboticaba: immersion in CaCl2, freezing, and freeze-drying . Food Science and Technology , v. 43, p. e12223, 2023.
BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CASTRO, J. P. V.; ARAÚJO, I. de L.; LUCAS, P. M.; ARAÚJO, T. de G. Agronomic efficiency of granite remineralizer k6 in soybean and corn silage . Research, Society and Development , v. 12, n. 4, e 10912440545, 2023.
BREITENBACH, R.; FOGUESATTO, C. R. Should I stay or should I go?: gender differences and factors influencing family farm business succession in Rio Grande do Sul, Brazil . Land Use Policy , v. 128, e106597, 2023.
CAETANO, J. M.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; QUIRINO, D. T.; EVANGELISTA, A. W. P.; CAPUCHINHO, F. F. Environmental effects on sugarcane growth from on-farm data in the Brazilian Midwest . African Journal of Agricultural Research , v. 19, n. 8, p. 825-838, 2023.
CALIL, M. M.; RODRIGUES, L. C.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A.; GONÇALVES, M. A. B. Perfil de textura de bolos incorporados com farinha de casca de cenoura . Recima21 , v. 4, n. 9, e494030, 2023.
CANOZZI, M. E. A.; CARDOSO, S.; FOGUESATTO, C. R.; BORGES, J. A. R. Perception of Brazilian agricultural sciences students on animal welfare: a profile-based approach. Journal of Applied Animal Welfare Science , e37818850, 2023.
CARRER FILHO, R.; GUIMARÃES, M.; ABREU, V. P. de; ROCHA, G. A.; MENEZES, R. de C.; DIAS, V. D.; CUNHA, M. G. da. Fusarium sacchari associated with stem rot in sweet corn in Brazil . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 53, p. e74263, 2023.
CARVALHO, J. V. A.; MOREIRA, A. N. H.; CIAPPINA, A. H. Avaliação de lagarta da espiga Helicoverpa zea em diferentes dietas artificiais . Agrarian Academy , v. 10, n. 19, p. 14-21, 2023.
CASAROLI, D.; SANCHES, I. D.; QUIRINO, D. T.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; FLORES, R. A.; MESQUITA, M.; BATTISTI, R. How agrometeorological and water deficit variations influence the growth and yield of sugarcane . Australian Journal of Crop Science , v. 17, n. 9, p. 741-752, 2023.
CASAROLI, D.; SANCHES, I. D.; QUIRINO, D. T.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; FLORES, R. A.; MESQUITA, M.; BATTISTI, R.; RODIGHERI, G.; CAPUCHINHO, F. F. Using crop models, a decline factor, and a -multi-model- approach to estimate sugarcane yield compared to on-farm data . Theoretical and Applied Climatology , v. 1, p. 1-17, 2023.
CASTRO, S. R. de; PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, E. R. B. de; SILVA, F. A. da. Conservação pós-colheita de vagem de ervilha sob diferentes condições de armazenamento . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 6, n. 3, p. 2670-2686, 2023.
CASTRO, S. R. de; PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, E. R. B. de; SILVA, F. A. da. Efeitos da aplicação foliar de diferentes doses de silício no desenvolvimento de ervilha torta de flor roxa . Contemporânea , v. 3, n. 10, p. 17018-17037, 2023.
CECCONELLO, E. R. F.; MORO, L. D.; FOGUESATTO, C. R.; BREITENBACH, R.; NECKEL, A.; FINOCCHIO, C. P. S.; VIEIRA-FILHO, J. E. R.; MORES, G. de V. Challenges and potentialities of sustainability in the institutional food market of family farming . Sustainability , v. 15, e15796, 2023.
CONEGLIAN, A.; MORAIS, Y. C. R.; SILVA, A. R. da; SETTE JUNIOR, C. R.; PEREIRA, I. M. Alternativas de extração da casca do Stryphnodendron adstringens (Mart.) Coville para produção de tanino . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 6, n. 2, p. 1897-1909, 2023.
CRUZ, F. T. da. Pecuária familiar e divisão sexual do trabalho nos Campos de Cima da Serra/Rio Grande do Sul: notas de campo a partir da perspectiva do trabalho feminino. In : LITRE, G.; MATTE, A.; COURDIN, V.; RIBEIRO, C. M. (org.). Mulheres, sustentabilidade e pecuária de corte : gerando visibilidade no Pampa do Brasil, Uruguai e Argentina . Bagé: Unipampa, 2023. p. 59-83.
CUNHA, T. Q. G. da; LIMA, P. A. F.; SANTOS, A. C.; NOVAES, E.; SETTE JUNIOR, C. R. Genotype and environmental interaction on the wood quality of Eucalyptus spp. for energy purposes. Canadian Journal of Forest Research , v. 2023, e153, 2023.
EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; RODRIGUES, T. R.; COSTA, F. R. da; SILVA, V. L. da; BATTISTI, R. Irrigation management of sugarcane in the Brazilian Cerrado . African Journal of Agricultural Research , v. 19, n. 10, p. 994-1005, 2023.
FACCIN, K.; MARTINS, B. V.; SILVA, L. M. da; FOGUESATTO, C. R.; BALESTRIN, A. The qualitative process data approach as an opportunity to improve innovation management studies . Internext , v. 18, n. 2, p. 202-222, 2023.
FELEMA, J.; SPOLADOR, H. F. S. Decomposição espacial do crescimento da Produtividade Total dos Fatores (PTF) da agropecuária brasileira . Revista de Economia e Sociologia Rural , v. 61, n. 3, e260708, 2023.
FOGUESATTO, C. R.; BREITENBACH, R.; GOMES, C. J. O. A importância do Programa Nacional de Alimentação Escolar (PNAE) para a emancipação das mulheres rurais . Revista de Administração IMED , v. 13, n. 2, p. 1-19, 2023.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORCIOLI, G.; SOUZA, C. B. de. Produção de mudas de tomate de mesa no estado de Goiás: pontos comuns e divergentes à luz da Teoria de Redes de Negócios . Conexões: Ciência e Tecnologia , v. 17, e022009, 2023.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; COSTA, J. V. S.; FERREIRA, M. E.; CORCIOLI, G.; BORGES, L. C. Remotely piloted aircraft systems with RGB camera to map commercial table tomato nurseries . Mercator , v. 22, e22001, 2023.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; OLIVEIRA, D. P. de; OLIVEIRA, D. C. de; NUNES, C. L. de M. Análise, modelagem e prototipagem do aplicativo tomateiro$: ferramenta tecnológica de apoio a gestão dos custos de produção . Revista Tecnologia e Sociedade , v. 19, n. 55, p. 309-328, 2023.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, C. B. de; CORCIOLI, G. Preço no atacado e área para produção: o caso do tomate de mesa no estado de Goiás . Informe GEPEC , v. 27, n. 1, p. 58-77, 2023.
JARDIM, C. C. S.; ALVES JÚNIOR, J.; DERBLAI, C.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Assessment of orbital sensors in estimating sugarcane crop evapotranspiration with the SAFER algorithm . Australian Journal of Crop Science , v. 17, n. 11, p. 816-821, 2023.
JARDIM, C. C. S.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. ; BATTISTI, R. Statistical downscaling in the TRMM satellite rainfall estimates for the Goiás state and the Federal District, Brazil . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 53, e75552, 2023.
LOPES, A. G. C.; MARQUES FILHO, A. C.; CORREIA, T. P. da S.; FIRMINO, P. C.; SILVA, P. R. A. Agricultural tractor: influence to gear selection on energy demand and costs in sugarcane transshipment . Engenharia Agrícola , v. 43, n. 4, e20230037, 2023.
LU, D. L.; SOUZA, A. R. M. de; SILVA, M. S.; ARTHUR, V.; SILVEIRA, M. F. A.; GONÇALVES, M. A. B. Efeito da irradiação gama nas propriedades tecnológicas de amido misto de rizomas primário e secundário de cúrcuma . Research, Society and Development , v. 12, n. 1, e21412139583, 2023.
LUZ, S. O. de M.; GONÇALVES, P. H.; LIMA, F. X. R. F. Mecanismos para concepção de projetos de edificações sustentáveis no Brasil . Impact Projects , v. 2, n. 1, p. 157-174, 2023.
MARQUES, P. S.; TIAGO, F. A.; LIMA, F. X. R. F. A integração entre arquitetura, permacultura e bioconstrução na construção de um futuro sustentável . Revista Jatobá , v. 5, e76245, 2023.
MATIAS, R. K.; BRITO, C. N.; RESENDE, R. T.; RIOS, J. M.; SANTANA, G. M.; OLIVEIRA, G. M. de; VENTUROLI, F. Biometric assessment of early stem growth at a commercial stand of African mahogany (Khaya grandifoliola ) . Bioscience Journal , v. 39, e39002, 2023.
MIRANDA, P. H. S.; MORAIS, R. A.; SOUSA, H. M. S.; GUALBERTO, L. S.; FREITAS, B. C. B.; ASQUIERI, E. R.; MARTINS, G. A. S.; VILAS BOAS, E. V. B.; DAMIANI, C. Effects of pectinase treatment on the optimization and extraction of pigments from bacupari, tucumã, and peach palm using response surface methodology . Journal of the Brazilian Chemical Society , v. 35, n. 2, e20230124, 2023.
MONTALVÃO, S. C. L.; MARQUES, E.; MARTINS, I.; SILVA, J. P. da; MELLO, S. C. M. de. Suppression of the phytopathogens Sclerotinia sclerotiorum and Sclerotium rolfsii by Trichoderma spp. Biologia , v. 78, n. 1, p. 2941-2952, 2023.
NERY, Í. R. A. M.; GONÇALVES, R. de A.; SETTE JUNIOR, C. R.; CHAGAS, M. P. Potential of three woody species from the Brazilian Cerrado for pulp and paper production . TreeDimensional , v. 10, e023008, 2023.
OLIVEIRA, A. L. M. de; BENTO, J. A. C.; FIDELIS, M. C.; DIAS, M. C.; BARROS, H. E. A. de; NATARELLI, C. V. L.; LAGO, R. C. do; BARBOSA, J. W.; OSSANI, P. C.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; TONOLI, G. H. D.; CARVALHO, E. E. N.; FRANCO, M.; CIRILLO, M. Â.; VILAS BOAS, E. V. de B. Effect of pine, eucalyptus, and corn straw nanofibers on the structural properties of rice flour-based biodegradable films . Industrial Crops and Products , v. 191, e115929, 2023.
PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; CASTRO, S. R. de; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, E. R. B. de; SILVA, F. A. da. Atmosfera modificada e diferentes temperaturas de armazenamento no rabanete fertilizado com biofertilizante . Revista de Biotecnologia & Ciência , v. 12, e14023, 2023.
PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; CASTRO, S. R. de; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, E. R. B. de; SILVA, F. A. da. Efeito da urina de vaca no desenvolvimento e estado nutricional do rabanete ‘Vip Crimson’ . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 6, n. 3, p. 2214-2229, 2023.
PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; PAIXÃO, M. R. R.; FRANÇA, B. S. A.; CAPUCHINHO, F. F.; SOUZA, E. R. B. de; SILVA, F. A. da. Hidroresfriamento em mangabas submetidas a diferentes tempertaturas de armazenamento . Concilium , v. 23, n. 19, p. 533-546, 2023.
SANTINONI, G. F. D.; MORAIS, R. A.; LEAL, G. F.; REIS, V. S. dos; MARTINS, G. A. de S.; DAMIANI, C. Agroindustrial valorization of baru almond oil (Dipteryx alata ) through sustainable techniques: a study on nutritional quality, oxidative stability, fatty acid, and tocopherol profile . Biomass Conversion And Biorefinery , v. 23, e04578, 2023.
SANTOS, A. C.; SETTE JUNIOR, C. R.; SILVA, M. F. da; LEMES, A. da S. A.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. Biomass and carbon stocks in Eucalyptus spp. litterfall in an integrated production system . Idesia , v. 41, n. 2, p. 35-43, 2023.
SANTOS, C. R. da S.; TEIXEIRA, S. M.; CRUZ, J. E.; BRON, P. C. Perception of producers and consumers on the adoption of genetically modified food: the case of the transgenic bean BRSFC401 RMD . Revista de Economia e Sociologia Rural , v. 61, n. 2, e25027-19, 2023.
SANTOS, F. R. dos; SOUZA, J. L. da C.; SILVA, B. R. da; PEREIRA, C. C. de O.; FLORES, R. A.; SOUZA, E. R. B. de. Yield of essential oil from varieties of Citrus sinensis (L.) Osbeck . Revista Brasileira de Fruticultura , v. 45, e496, 2023.
SILVA, M. M. M. da; ALVES, V. M.; AMORIM, K. A.; SILVA, E. P. da; DAMIANI, C. Cagaita (Eugenia dysenterica ) jams with paste and dough textures: physical, chemical, and antioxidant evaluation . Food Science and Technology , v. 43, e0000038, 2023.
SILVA, N. R. R. do N.; CAVALCANTE, R. B. M.; SILVA, F. A. da. Bioactive compounds of jaboticaba (Plinia sp.) . São Paulo: Dialética, 2023.
SILVA, N. R. R. do N.; CAVALCANTE, R. B. M.; SILVA, F. A. da. Nutritional properties of buriti (Mauritia flexuosa ) and health benefits . Journal of Food Composition and Analysis , v. 117, e105092, 2023.
SILVA, T. H. C.; SILVA, D. G. da; RIBEIRO, D. D. Conflitos, soberania hídrica e os fins da água: efeitos sobre famílias camponesas e geraizeiras de Petrolina (PE) e Correntina (BA) . Revista da Faculdade de Direito , v. 47, n. 1, e71676, 2023.
SOUSA, P. H. C. de; SOUSA, H. J. de; CHAGAS, M. P.; BINOTI, D. H. B.; VENTUROLI, F.; RESENDE, R. T. Combining digital imaging and artificial neural networks for individual volumetric estimation of non-straight trees . TreeDimensional , v. 11, e2023037, 2023.
TANNÚS, C. M.; SANTOS, A. C.; PEREIRA, G. S. J.; ALVES, M. G.; CORRÊA, L. V. T.; PARRELLAA, R. A. da C.; SETTE JUNIOR, C. R. Technical feasibility of sorghum biomass for briquettes production . TreeDimensional , v. 11, e2023023, 2023.
TAY, W. T.; MEAGHER JUNIOR, R. L.; CZEPAK, C.; GROOT, A. T. Spodoptera frugiperda : ecology, evolution, and management options of an invasive species . Annual Review of Entomology , v. 68, n. 1, p. 299-317, 2023.
TOMÉ, A. C.; SILVA, F. A. da; MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T. Evaluating microencapsulated oregano (Origanum vulgare ) aqueous extract as a bioactive ingredient on the overall quality of ready-to-cook fish products made from tilapia byproduct during frozen storage . Applied Food Research , v. 3, n. 1, e100274, 2023.
TORRES, G. X.; DIAS, F. M.; PATROCINIO, W. C. T. do; SOUSA, K. D. de; PAIXÃO, M. R. R.; SOUZA, E. R. B. de. Propriedades físicas e potencial fisiológico de sementes de baruzeiro e desenvolvimento inicial da muda em função da biometria de frutos . Contribuciones a las Ciencias Sociales , v. 16, n. 11, p. 28285-28305, 2023.
VINHANDELLI, A. R.; BRITO, A. A. de; FARIA, R. C. de; CAMPOS, L. F. C.; GOULART, G. A. S.; TEIXEIRA, G. H. de A.; NASCIMENTO, A. R. do; CUNHA JÚNIOR, L. C. Near infrared spectroscopy as a tool for agricultural expertise: identification of tomato seedlings . Acta Scientiarum: Technology , v. 45, e61270, 2023.
WEGNER, D.; FOGUESATTO, C. R.; ZULIANI, A. L. Firm performance in uncertain times: the importance of networking capabilities. Journal of Small Business and Enterprise Development , v. 30, n. 2, p. 369-389, 2023.