Home
Produção Bibliográfica EA/UFG 2021
Produção Bibliográfica EA/UFG 2021
ABDALLA, D. F.; FERREIRA, I. N. M.; MORAES, M. G. de; SOUZA, E. R. B. de. Comparative anatomy and histochemistry of fruits of four varieties of Hancornia speciosa Gomes (Apocynaceae) . Desafios , v. 8, n. 2, p. 31-41, 2021.
ABDALA, K. de O.; BARBOSA NETO, M. A. Efeito da pressão agropecuária na zona de amortecimento do Parque Nacional das Emas . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 14, supl. 2, e7784, 2021.
ABREU, D. J. M. de; CARVALHO, E. E. N.; VILAS BOAS, E. V. de B.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Antioxidant capacity of bioactive compounds from undervaluated red mombin seed (L.) affected by different drying stages . ACS Food Science & Technology , v. 2021, n. 1, p. 707-716, 2021.
ABREU, D. J. M. de; MORAES, I. A. de; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Red mombin (Spondias purpurea L.) seed flour as a functional component in chocolate brownies . Journal of Food Science and Technology , v. 58, n. 2, p. 612-620, 2021.
ADORNO, B. V.; BARREIRA, S.; FERREIRA, M. E.; VELOSO, G. A. Influence of native and exotic tree plantations on biophysical indicators in the Brazilian Savanna . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 51, e65815, 2021.
ALMEIDA, G. Q. de; ROCHA, J. R. A. S. de C.; PESSOA, H. P.; ALVES, F. M.; CHAVES, L. J. Selection of Hancornia speciosa germplasm accessions based on the FAI-BLUP index . Pesquisa Agropecuaria Tropical , v. 51, e67226, 2021.
ALMEIDA, M. V. M. de; FERREIRA, S. de F. B.; ASSUNÇÃO, S. G. S.; FALEIRO, H. T. Construção do conhecimento em Educação Ambiental a partir de oficinas de hortas escolares: evidências da aprendizagem significativa através do desenho . Revbea , v. 16, n. 4, p. 419-433, 2021.
ALMEIDA, R. de A.; ARAÚJO, R. C. R. de; BARBOSA, J. W.; MARTINS, M. S. Desenvolvimento de um arado de discos em miniatura para auxílio no ensino de suas regulagens . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 4, n. 1, p. 35-41, 2021.
ALVES, F. C.; GALLI, G.; MATIAS, F. I.; VIDOTTI, M. S.; MOROSINI, J. S.; FRITSCHE-NETO, R. Impact of the complexity of genotype by environment and dominance modeling on the predictive accuracy of maize hybrids in multi-environment prediction models . Euphytica , v. 217, e37, 2021.
ALVES, I. de P. D.; ALMEIDA, M. C. de; SOUTO, L. R. F.; OLIVEIRA, T. F. de. The effects of Curcuma longa L. leaf extracts on the prevention of oxidation in soybean oil . Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria , v. 20, n. 3, p. 325-336, 2021.
ALVES JÚNIOR, J.; SENA, C. C. R.; DOMINGOS, M. V. H.; KNAPP, F. M.; ALMEIDA, F. P.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Diagnosis of irrigation management in the industrial tomato crop in Goiás, Brazil . Chemical Engineering Transactions , v. 87, n. 1, p. 415-420, 2021.
AMARAL, T. S. do; SANTOS, J. S. dos; ROSA, F. F.; PESSÔA, M. B.; CHAVES, L. J.; RIBEIRO, M. C.; COLLEVATTI, R. G. Agricultural landscape heterogeneity matter: responses of neutral genetic diversity and adaptive traits in a neotropical Savanna tree . Frontiers in Genetics , v. 11, e606222, 2021.
AMORIM, K. A.; DUTCOSKY, S. D.; DAMIANI, C. Check-all-that-apply: a técnica amplamente utilizada em análise sensorial . In : MELO, J. O. F. (org.). Ciências agrárias : o avanço da ciência no Brasil . Guarujá: Científica, 2021. p. 203-218.
ANDRADE, A. F. de; FLORES, R. A.; CASAROLI, D.; BUENO, A. M.; SOUZA, M. A. P. de; LIMA, F. S. R. de; MARQUES, E. P. K dynamics in the soil-plant system for sugarcane crops: a current field experiment under tropical conditions . Sugar Tech , v. 23, n. 6, p. 1247-1257, 2021.
ANDRADE, A. F. de; VIÇOSI, K. A.; BUENO, A. M.; FLORES, R. A.; SANTOS, C. L. R. dos; SANTOS, G. G.; MESQUITA, M. Nutritional and biomass aspects of Helianthus annuus according to boron application in the soil . Australian Journal of Crop Science , v. 15, n. 6, p. 899-908, 2021.
ANDRÉ, J. L.; OLIVEIRA, R. de S.; SETTE JUNIOR, C. R.; ALFENAS, A. C.; ZAUZA, E. Â. V.; SIQUEIRA, L. de; NOVAES, E. Wood volume of Eucalyptus clones established under different spacings in the Brazilian Cerrado . Forest Science , v. 67, n. 4, p. 478-489, 2021.
ANTUNES JÚNIOR, E. de J.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; SENA, C. C. R. Water demand of sugarcane varieties obtained by lysimetry. Sugar Tech , v. 23, n. 16, p. 1010-1017, 2021.
ANTUNES JÚNIOR, E. de J.; ALVES JÚNIOR, J.; SENA, C. C. R.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Responses of different varieties of sugarcane to irrigation levels in the Cerrado . Australian Journal of Crop Science , v. 15, n. 8, p. 1110-1118, 2021.
ARAUJO, D. S. de; MORAES, D. H. M. de; MESQUITA, M.; FLORES, R. A.; BATTISTI, R.; SANTOS, G. G.; DEUS, F. P. de; FERRAREZI, R. S. Numerical modeling of microfluid dynamics in xylem vessels of Khaya grandifoliola . Water , v. 13, e 2723, 2021.
ARAÚJO, R. N.; ABDALA, K. de O.; MEDINA, G. da S. Impacto ambiental do turismo de pesca: aplicação da Lei da Cota Zero no Rio Araguaia, em Goiás . Interações , v. 22, n. 2, p. 597-607, 2021.
ARRAIS, C. A.; CORCIOLI, G.; MEDINA, G. da S. The role played by public universities in mitigating the coronavirus catastrophe in Brazil: solidarity, research and support to local governments facing the health crisis . Frontiers in Sociology , v. 6, e610297, 2021.
ARTHUR, V.; FLORES, I. J.; ALVES, M. L. C.; MOURA, C. J. de; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Effect of irradiation in honey inoculated with Bacillus sporothermodurans . Brazilian Journal of Radiation Sciences , v. 9, n. 1, p. 1-8, 2021.
ARTHUR, V.; MELLO, L. M. L.; ARAÚJO, M. F.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Influence of irradiation on powder characteristics and chitosan solution . Brazilian Journal of Radiation Sciences , v. 9, n. 1, p. 1-8, 2021.
BARROS, J. C.; SOUZA, H. J. de; BARREIRA, S. Prognose de crescimento diamétrico de uma área restaurada no Cerrado . Research, Society and Development , v. 10, n. 6, e48510615949, 2021.
BARROS, M. de M.; NAVES, A. C. A. R.; CARVALHO, L. de; XIMENES, S. de L. S. A.; CALLIL, F. N.; RESENDE, R. T. Aspectos da cienciometria aplicados à tecnologia ILPF: da caracterização de um sistema integrado de produção à identificação das variáveis preditoras de adoção desta tecnologia no campo. In : NOBRE, C. P.; OLIVEIRA, A. C. S. de (org.). Estudos ambientais e agronômicos : resultados para o Brasil 5 . São Luís: Pascal, 2021. p. 44-65.
BARROS, S. K. A.; SOUZA, A. R. M. de; DAMIANI, C.; PEREIRA, A. S.; ALVES, D. G.; CLEMENTE, R. C.; COSTA, D. M. da. Obtenção e caracterização de farinhas de caroço de açaí (Euterper oleracea ) e de casca de bacaba (Oenocarpus bacaba ) . Research, Society and Development , v. 10, n. 4, e2710413724, 2021.
BARROS, S. K. A.; SOUZA, A. R. M. de; SILVA, F. S.; PIRES, C. R. F.; DAMIANI, C.; SILVEIRA, M. F. A.; SILVA, C. R. E. Elaboração de massa alimentícia fresca sem glúten enriquecida com farinha de resíduo de açaí (Euterpe oleracea Mart.) e bacaba (Oenocarpus bacaba Mart.) . Research, Society and Development , v. 10, n. 6, e1810613722, 2021.
BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, R. N.; SOUZA NETO, M. A. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Functional and pasting properties of colorful bean (Phaseolus vulgaris L.) flours: influence of the cooking method . Journal of Food Processing and Preservation , v. 45, n. 11, e15899, 2021.
BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; MORAIS, D. K.; SOUZA NETO, M. A. de; BATAUS, L. A. M.; CARVALHO, R. N.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Pre-gelatinized flours of black and carioca bean by-products: development of gluten-free instant pasta and baked snacks . International Journal of Gastronomy and Food Science , v. 25, e100383, 2021.
BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; FIDELIS, M. C.; SOUZA NETO, M. A. de; SILVA, G. de L. P. e; BATAUS, L. A. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Ultrasound modification of white garland-lily starch: functional, thermal, and pasting properties . Starch , v. 73, n. 3-4, e2000129, 2021.
BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, P. R. V.; BASSINELLO, P. Z.; BRITO, E. S. de; ZOCOLLO, G. J.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Phenolic and saponin profile in grains of carioca beans during storage . LWT - Food Science and Technology , v. 139, e110599, 2021.
BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, P. R. V.; SILVA, L. M. A. e; ALVES FILHO, E. G.; BASSINELLO, P. Z.; BRITO, E. S. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Chemical profile of colorful bean (Phaseolus vulgaris L.) flours: changes influenced by the cooking method . Food Chemistry , v. 356, e129718, 2021.
BEZERRA, D. G.; DEVILLA, I. A.; CONCEIÇÃO, E. C. da; CZEPAK, C.; ALBERNAZ-GODINHO, K. C.; CARAMORI, S. S.; PORTELA, R. C.; PAULA, J. A. M. de. Microencapsulated extracts from Azadirachta indica seeds: acquisition, characterization, and use in controlling Helicoverpa armigera . Drying Technology , v. 39, n. 10, p. 1325-1338, 2021.
BOAVENTURA-NOVAES, C. R. D.; NOVAES, E.; MOTA, E. E. S.; TELLES, M. P. de C.; CHAVES, L. J. Genetic variability of the initial growth of Eugenia dysenterica DC.: implications for conservation and breeding . Pesquisa Agropecuaria Tropical , v. 51, e68756, 2021.
BORGES, M. V.; SOUSA, E. B. de; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de; ALVES, V. M.; NUNES, L. B. M.; BARROS, S. K. A. Propriedades físico-químicas e tecnológicas da farinha do resíduo de açaí e sua utilização . Research, Society and Development , v. 10, n. 5, e17810514517, 2021.
BRAGA, L. P.; AMORIM, K. A.; GOULART, G. A. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Avaliação da decomposição térmica do óleo de semente de Annona crassiflora Mart . In : CORDEIRO, C. A. M.; SILVA, E. M. da.; SILVA, B. A. da. (org.). Ciência e tecnologia de alimentos : pesquisa e práticas contemporâneas . Guarujá: Científica, 2021. p. 106-118.
BRITO, A. A. de; CAMPOS, F.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORRÊA, G. de C.; SILVA, F. A. da; TEIXEIRA, G. H. de A.; CUNHA JUNIOR, L. C. Determination of soluble solid content in market tomatoes using near-infrared spectroscopy . Food Control , v. 126, e108068, 2021.
BRITO, A. A. de; CAMPOS, F.; NASCIMENTO, A. dos R.; DAMIANI, C.; SILVA, F. A. da; TEIXEIRA, G. H. de A.; CUNHA JUNIOR, L. C. Non-destructive determination of color, titratable acidity, and dry matter in intact tomatoes using a portable Vis-NIR spectrometer . Journal of Food Composition and Analysis , v. 104, e104288, 2021.
BUENO, A. M.; ANDRADE, A. F. de; CARVALHO, A. dos S. de; FLORES, R. A.; ABDALA, K. de O.; SANTOS, G. G.; MESQUITA, M. Yield and physiological quality of common bean grains as a function of boron application in the soil . Australian Journal of Crop Science , v. 15, n. 6, p. 909-917, 2021.
BUENO, A. M.; FLORES, R. A.; ANDRADE, A. F. de; SOUZA, M. A. P. de; PEDREIRA, N. G.; COLLIER, L. S.; ABDALA, K. O. de; MESQUITA, M.; SANTOS, G. G. Grain yield and physiological parameters of gas exchange in common bean as a function of copper fertilization . Research, Society and Development , v. 10, n. 4, e42710414234, 2021.
BUENO, A. M.; FLORES, R. A.; FERREIRA, E. P. de B.; ANDRADE, A. F. de; LIMA, F. R. S. de; SOUZA, M. A. P. de; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M. Productivity and gas exchanges of the common bean subjected to inoculation and nitrogen fertilization . Research, Society and Development , v. 10, n. 4, e54910414399, 2021.
BUENO, M. C.; RUIZ, E. N. F.; CRUZ, F. T. da. Escolhas alimentares no contexto de um município com relevante produção agrícola: a perspectiva dos ambientes alimentares em Palmeira das Missões - RS . Demetra , v. 16, e57825, 2021.
CAETANO, J. M.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Estimated productivity of sugarcane through the agro-ecological zone method . Revista Ceres , v. 68, n. 1, p. 1-9, 2021.
CALIL, F. N. A maternidade das árvores. In : FERREIRA, M. L.; ZABOTTO, A.; PERIOTTO, F. (org.). Verde urbano . Engenheiro Coelho: Unaspress, 2021. p. 166-167.
CAMPOS, H. de M.; OLIVEIRA, H. F. E. de; MESQUITA, M.; CASTRO, L. E. V. de; FERRAREZI, R. S. Low-cost open-source platform for irrigation automation . Computers and Electronics in Agriculture , v. 190, e106481, 2021.
CARVALHO, A. A.; VIEIRA, M. S.; SANTANA, N. L. N.; BORGES, R. F.; BORGES, R. B. R.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Desenvolvimento de bala dura a partir da polpa de jatobá (Hymenaea stigonocarpa Mart) . Scientific Electronic Archives , v. 13, n. 6, p. 22-26, 2021.
CASTIGLIONI, G. L.; FREITAS, F. F.; MOURA, C. J. de; OLIVEIRA, M. A. A. de. Biosorption study of magnesium, zinc, iron and selene in Spirulina platensis high concentration crops . Research, Society and Development , v. 10, n. 2, e3910212154, 2021.
CASTRO, E. de C.; PACHECO, A. R.; SOUZA, C. B. de; WANDER, A. E. Estruturas de governança de transações das organizações detentoras de direitos de proteção em cultivares de feijão-comum no Brasil . Revista Razão Contábil & Finanças , v. 12, n. 2, p. 1-22, 2021.
CASTRO, R. S. de; GONÇALVES, A. R.; BRAGA-FERREIRA, R. dos S.; TELLES, M. P. de C.; CHAVES, L. J. Phenotypic variability of fruits and seeds in natural populations of Hymenaea stigonocarpa (Mart. Ex Hayne) . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 51, e67292, 2021.
CHAVES, L. J. Triple full-sibs: a method for estimating components of genetic variance and progeny selection in plants . Crop Science , v. 61, n. 5, p. 3331-3339, 2021.
CORCIOLI, G.; PAULA, H. T. A. de; SILVEIRA, F. C.; ROSA, D. F. M. e. Cadeia produtiva do milho. In : MEDINA, G. da S.; CRUZ, J. E. (org.). Estudos em agronegócio : participação brasileira nas cadeias produtivas . Goiânia: Kelps, 2021. p. 14-41.
COSTA NETO, C. A.; MESQUITA, M.; MORAES, D. H. M. de; OLIVEIRA, H. E. F. de; EVANGELISTA, A. W. P.; FLORES, R. A.; CASAROLI, D. Relationship between distribution of the radicular system, soil moisture and yield of sugarcane genotypes . Sugar Tech , v. 23, n. 6, p. 1157-1170, 2021.
COUTINHO, G. S. M.; RIBEIRO, A. E. C.; PRADO, P. M. C.; OLIVEIRA, É. R.; CARELI-GONDIM, Í.; OLIVEIRA, A. R.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M.; VILAS BOAS, E. V. de B. Green banana starch enhances physicochemical and sensory quality of baru almond-based fermented product with probiotic bacteria . International Journal of Food Science and Technology , v. 56, n. 10, p. 5097-5106, 2021.
CRUZ, F. T. da; GEWEHR, B.; SEVERO, J. M.; HENDLER, V. M. A multidisciplinaridade na alimentação: diferentes olhares na prática docente compartilhada . Estudos Universitários , v. 38, n. 1, p. 427-456, 2021.
CUNHA, T. Q. G. da; SANTOS, A. C.; NOVAES, E.; HANSTED, A. L. S.; YAMAJI, F. M.; SETTE JUNIOR, C. R. Eucalyptus expansion in Brazil: energy yield in new forest frontiers . Biomass & Bioenergy , v. 144, e105900, 2021.
CUSTÓDIO FILHO, R. de O.; CORRECHEL, V.; SANTOS, F. C. V. dos; FREITAS, I. C. de; DORES, A. L. de M. Agricultural suitability of a sandy soil in an agrarian reform settlement . International Journal of Advanced Engineering Research and Science , v. 8, n. 3, p. 356-365, 2021.
DAMIANI, C.; BECKER, F. S. (org.). Inserção de coprodutos na produção de alimentos : alternativa para redução do lixo orgânico. Curitiba: Appris, 2021.
DAMIN, V.; CARRIJO, B. da S.; COSTA, N. A. Residual activity of sulfentrazone and its impacts on microbial activity and biomass of Brazilian Savanna soils . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 51, e68340, 2021.
DIAS, E. B. dos S.; CAMILO, Y. M. V.; SOUZA, E. R. B. de; FERRI, P. H. Essential oil variability in Eugenia dysenterica fruits . Natural Product Research , v. 1, e34227418, 2021.
DIAS, P. A. S.; ALMEIDA, D. V.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C. Effectiveness of breeding selection for grain quality in common bean . Crop Science , v. 61, n. 2, p. 1127-1140, 2021.
FERREIRA, E. de M.; ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; LEANDRO, W. M. Development of tree species from Brazilian Savanna consortiated with green manures in a revegetated area. In : SILVEIRA,J. H. P. (org.). Meio ambiente, sustentabilidade e tecnologia volume 7 . Belo Horizonte: Poisson, 2021. p. 146-155.
FERREIRA, I. N. M.; FERREIRA, F. G.; MIRANDA, S. do C. de; RESENDE, R. T.; VENTUROLI, F. Floristic and structural aspects of Brazilian Savanna phytophysiognomies in the northern Goiás state, Brazil . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 51, e68257, 2021.
FERREIRA, J. L. S.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. M. Nutrient stock in the forest component in a crop-livestock-forest integration system in Central Brazil . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 12, n. 2, p. 86-97, 2021.
FERREIRA, T. J.; ARAÚJO, C. C. de; LIMA, A. C. da S.; MATIDA, L. M.; GRIEBELER, A. F. M.; COELHO, A. S. G.; GONTIJO, A. P. M.; COMINETTI, C.; VÊNCIO, E. F.; HORST, M. A. Dietary intake is associated with miR-31 and miR-375 expression in patients with head and neck squamous cell carcinoma . Nutrition and Cancer , v. 74, n. 6, p. 2049-2058, 2021.
FERRETTI, K. D.; CORCIOLI, G. Reforma agrária e o crédito para recém-assentados. In : RIBEIRO, J. C. (org.). A face transdisciplinar das ciências agrárias 2 . Ponta Grossa: Atena, 2021. p. 230-234.
FIGUEIREDO, R. S.; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Transmissão de risco entre os mercados do boi gordo sul-mato-grossense e paraguaio . Desafio Online , v. 9, n. 1, p. 163-187, 2021.
FIGUEIREDO, T. N. de C.; FERREIRA, J. L. S.; CALIL, F. N.; BORGES, J. D.; SILVA NETO, C. de M. e. Vascular epiphytes in urban trees in Goiânia city, Brazilian Cerrado . ENFLO , v. 9, e02, 2021.
FLORES, R. A.; BARROS, L. R.; ANDRADE, A. F. de; BUENO, A. M.; LOPES, A. P.; MARTINS, C.; SANTOS, P. M.; MIRANDA, R. F. de; SANTOS, F. R. dos. Physiological quality and biomass production of Pennisetum glaucum as a function of manganese application . Journal of Plant Nutrition , v. 44, n. 19, p. 2811-2844, 2021.
FLORES, R. A.; SOUZA, M. A. P. de; BUENO, A. M.; ANDRADE, A. F. de; SOUZA JUNIOR, J. P. de; ABDALA, K. O. de; PRADO, R. de M.; SANTOS, G. G.; MESQUITA, M. Does foliar silicon application enhance the biomass yield of millet silage, and does it provide significant economic gains? Research, Society and Development , v. 10, n. 4, e41610414232, 2021.
FONSECA, H. M.; SANTOS, C. O.; CRUZ, L. P. A.; ARTHUR, V.; FREITAS, B. C. B.; SOUZA, A. R. M. de; MARTINS, G. A. de S. The effects of microwave application on the physicochemical properties of bacaba (Oenocarpus bacaba Mart.) oil . Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria , v. 20, n. 2, p. 189-196, 2021.
FRANCO, M. P.; BARREIRA, S. A cadeia produtiva da celulose no Brasil. In : MEDINA, G. da S.; CRUZ, J. E. (org.). Estudos em agronegócio : participação brasileira nas cadeias produtivas 5 . Goiânia: Kelps, 2021. p. 149-172.
FREITAS, B. F. D.; MAGALHÃES, G. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Produção de corante natural extraído de jambolão (Syzygium cumini ) . Research, Society and Development , v. 10, n. 2, e27410212600, 2021.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORCIOLI, G. Aspectos gerais sobre a tomaticultura de mesa: uma revisão sistemática de literatura . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 12, n. 9, p. 598-610, 2021.
FURTADO, D. C.; GARCIA, L. G. C.; PERES, D. S.; SILVA, F. A. da; SANTOS, P. A. dos. Influence of different packaging on the storage of milk candy in tablets . Food Science and Technology , v. 41, supl. 2, p. 414-422, 2021.
GÓES, B. C.; GOES, R. J.; CREMASCO, C. P.; GABRIEL FILHO, L. R. A. Fuzzy modeling of vegetable straw cover crop productivity at different nitrogen doses . Modeling Earth Systems and Environment , v. 7, n. 1, p. 1-7, 2021.
GOES, R. J. (org.). Cadeias produtivas e novas tecnologias : Aspectos econômicos, ecológicos e sociais . Ponta Grossa: Atena, 2021.
GONCALVES, P. H.; LIMA, F. X. R. F.; MARQUES, S. Y. P.; SOSTER, S. S. Fotogrametria do patrimônio: da documentação à realidade aumentada . Revista Jatobá , v. 3, e72071, 2021.
GRAVINA, O. S.; SANTOS, G. G.; CORRECHEL, V.; SILVA, G. C. da; MEDRADO, L. de C.; FLORES, R. A.; MESQUITA, M.; SEVERIANO, E. da C. Physical attributes of Ferralsol in fertigated sugarcane production environments for bioethanol in the Midwest of Brazil . Agronomy , v. 11, n. 8, e1641, 2021.
GUAN, F.; ZHANG, J.; SHEN, H.; WANG, X.; PADOVAN, A.; WALSH, T. K.; TAY, W. T.; GORDON, K. H. J.; JAMES, W.; CZEPAK, C.; OTIM, M. H.; KACHIGAMBA, D.; WU, Y. Whole-genome sequencing to detect mutations associated with resistance to insecticides and Bt proteins in Spodoptera frugiperda . Insect Science , v. 28, n. 3, p. 627-638, 2021.
GUIMARÃES, A. P. N.; BORGES, M. V.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A. Cursos de extensão em processamento de alimentos: a universidade inserida na comunidade . ComInG , v. 5, n. 1, p. 22-31, 2021.
GUIMARÃES, P. H. R.; MELO, P. G. S.; CORDEIRO, A. C. C.; TORGA, P. P.; RANGEL, P. H. N.; CASTRO, A. P. de. Index selection can improve the selection efficiency in a rice recurrent selection population . Euphytica , v. 217, e95, 2021.
JESUS, E. J. de; SANTOS, E. A. dos; OLIVEIRA, A. C. de J.; CUNHA JUNIOR, L. C. Sanitizantes clorados no setor alimentício: mini-revisão . Latin American Journal of Development , v. 3, n. 4, p. 2636-2641, 2021.
KULKARNI, I.; ZANG, J. W.; LEANDRO, W. M.; PARIKH, P.; ADLER, I.; FONSECA-ZANG, W. A. da; CAMPOS, L. C. Closed-loop biodigesters on small-scale farms in low- and middle-income countries: a review . Water , v. 13, e2744, 2021.
LAIRÓN-PERIS, M.; CASTIGLIONI, G. L.; ROUTLEDGE, S. J.; ALONSO-DEL-REAL, J.; LINNEY, J. A.; PITT, A. R.; MELCR, J.; GODDARD, A. D.; BARRIO, E.; QUEROL, A. Adaptive response to wine selective pressures shapes the genome of a Saccharomyces interspecies hybrid . Microbial Genomics , v. 7, n. 8, e000628, 2021.
LEMOS, L. T. O.; DEUS, F. P. de; ANDRADE JÚNIOR, V. C. de; THEBALDI, M. S.; MESQUITA, M.; ALMEIDA, R. C. de. Development and production of iceberg lettuce irrigated with magnetically treated water . Water SA , v. 47, n. 4, p. 437-445, 2021.
LIMA, F. X. R. F. Gamificação como metodologia ativa de ensino-aprendizagem aplicada em disciplinas de tecnologias construtivas e desenho técnico. In : DICKMANN, I. (org.). START : como a gamificação e os jogos de aprendizagem estão transformando a práxis educativa atual com suas dinâmicas inovadoras e criativas . Chapecó: Livrologia, 2021. p. 149-172.
LIMA, F. X. R. F. Reflexões sobre a docência online e o distanciamento do canteiro de obras: culpa do ensino a distância? In : ASENSI, F.; FILPO, K. P. L.; BORSATO, L.; PIRES, T. (org.). Educação e desenvolvimento . Rio de Janeiro: Pembroke Collins, 2021. p. 522-527.
LIMA, P. A. F.; SILVA, C. P. da; GOUVEIA, F. N.; BELINI, G. B.; PADILLA, E. R. D.; HANSTED, A. L. S.; YAMAJI, F. M.; SETTE JÚNIOR, C. R. Eucalyptus wood treatment and leaching behavior of CCB (chromated copper borate): a field test in Brazilian Midwest . Research, Society and Development , v. 10, n. 11, e421101119746, 2021.
LIMA, P. A. F.; SIQUEIRA, B. L.; SETTE JÚNIOR, C. R. Qualidade da madeira de eucalipto antes e após o tratamento preservativo para uso como mourões de cerca. In : EVANGELISTA, W. V. (org.). Madeiras nativas e plantadas do Brasil : qualidade, pesquisas e atualidades . Guarujá: Científica, 2021. p. 319-339.
LIN, H.; BORRION, A.; FONSECA-ZANG, W. A. da; ZANG, J. W.; LEANDRO, W. M.; CAMPOS, L. C. Life cycle assessment of a biogas system for cassava processing in Brazil to close the loop in the water-waste-energy-food nexus . Journal of Cleaner Production , v. 299, e126861, 2021.
MACHADO, M. M. A.; LOPES, M. de P.; SCHINCAGLIA, R. M.; COSTA, P. S. S. da; COELHO, A. S. G.; HADLER, M. C. C. M. Effect of fortification with multiple micronutrient powder on the prevention and treatment of iron deficiency and anaemia in Brazilian children: a randomized clinical trial . Nutrients , v. 13, n. 7, e2160, 2021.
MARADIAGA RODRIGUEZ, W. D.; EVANGELISTA, A. W. P.; LIMA, L. A.; ALVES JÚNIOR, J. Irrigación en plantaciones de café y su efecto en el agua residual del procesamiento de los frutos . Revista Agronomía Mesoamericana , v. 32, n. 2, p. 356-364, 2021.
MARTINS, T. A.; ALMEIDA, M. C. de; LOPES, I. C. G.; MORENO, I. F.; OLIVEIRA, T. F. de. Sustentabilidade agroindustrial: Processos Oxidativos Avançados (POA) utilizando bioadsorventes brasileiros . Research, Society and Development , v. 10, n. 5, e27310512830, 2021.
MARTINS, T. O.; SILVA-NETO, C. de M. e; SIQUEIRA, K. N.; CARVALHO, H. C. de S.; MORAES, D. C. de; SILVA, P. H. F.; FONSECA, C. de S.; VENTUROLI, F.; CALIL, F. N. Accumulated litter and nutrient stock in biomass and in soil in forest formations in the Cerrado . Scientia Forestali s, v. 49, n. 129, e3427, 2021.
MATA, D. L. da; COELHO, A. S. G.; ABDALA, D. S. P.; HORST, M. A.; COMINETTI, C. Determination of genetic scores to estimate disturbances in circulating lipid profile biomarkers of adolescents: a preliminary report . Nutrition , v. 91-92, e111246, 2021.
MEDINA, G. da S.; CORCIOLI, G.; GOSCH, M. S.; VERANO, T.; CARVALHEIRO, L. G.; NOLL, M.; SOUSA, C. M. Atlas da agricultura familiar em Goiás : a força da agricultura familiar goiana revelada em números e imagens . 3. ed. Goiânia: IF Goiano, 2021.
MEDINA, G. da S.; CRUZ, J. E. (org.). Estudos em agronegócio : participação brasileira nas cadeias produtivas . Goiânia: Kelps, 2021.
MENDONÇA, S. R.; ÁVILA, M. C. R.; VITAL, R. G.; EVANGELISTA, Z. R.; PONTES, N. de C.; NASCIMENTO, A. dos R. The effect of different mulching on tomato development and yield . Scientia Horticulturae , v. 275, e109657, 2021.
MENEZES, F. D. de A. B.; ISHIZAWA, T. A.; SOUTO, L. R. F.; OLIVEIRA, T. F. de. Talinum paniculatum (jacq.) Gaertn. leaves: source of nutrients, antioxidant and antibacterial potentials . Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria , v. 20, n. 3, p. 253-263, 2021.
MIRANDA, P. H. S.; SANTOS, A. C. dos; FREITAS, B. C. B. de; MARTINS, G. A. de S.; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. A scientific approach to extraction methods and stability of pigments from Amazonian fruits . Trends in Food Science & Technology , v. 113, n. 1, p. 335-345, 2021.
MOMOLI, R. S.; CORRECHEL, V.; FARIA, K. M. S. de; PINTO, A. B.; MOTA, J. C. Conservação dos solos e ecoturismo no Parque Estadual da Serra Dourada, Goiás . Geografia , v. 46, n. 1, p. 1-21, 2021.
MONTEIRO, A. B. P.; PRADOS, C. R. M. G.; SILVA, M. de L. R.; SILVA, E. P.; DAMIANI, C.; VENDRUSCOLO, F. Production of Monascus pigments by solid-state cultivation of wheat grains and application in bread formulations . International Journal of Gastronomy and Food Science , v. 24, e100313, 2021.
MONTES, R. F.; BRESEGHELLO, F.; DUARTE, J. B. Modelling of genotype by environment interaction to improve the recommendation of sugarcane cultivars for the state of Goiás, Brazil . Pesquisa Agropecuária Brasileira , v. 56, e02398, 2021.
MORAES, V. H.; GIONGO, P. R.; ALBERT, A. M.; ARANTES, B. H. T.; MESQUITA, M. Development of lettuce varieties in different organic wastes as substrate . Revista Facultad Nacional de Agronomía , v. 74, n. 2, p. 9483-9489, 2021.
MORAIS, D. C. M.; ALVES, V. M.; ASQUIERI, E. R.; SOUZA, A. R. M. de; DAMIANI, C. Physical, chemical, nutritional and antinutritional characterization of fresh peels of yellow pitaya (Selenicereus megalanthus ) and red pitaya (Hylocereus costaricensis ) and their flours . Revista Ciência Agronômica , v. 52, n. 3, e20207289, 2021.
MOREIRA, J. W.; VENTUROLI, F. Dendrologia de 12 espécies florestais na Escola de Agronomia da UFG . Goiânia: Ed. do Autor, 2021.
MOTA, W. N. da; EVANGELISTA, A. W. P.; MAIA, L. J. Q.; CORRECHEL, V.; ALVES JÚNIOR, J.; VARRONE, L. F. R.; GITIRANA JÚNIOR, G. de F. N. Development of a heat pulse sensor for measuring matric suction on soilless substrates . Computers and Electronics in Agriculture , v. 185, e106119, 2021.
MUNIZ, M. P.; COSTA, K. A. de P.; SEVERIANO, E. da C.; BILEGO, U. O.; ALMEIDA, D. P.; FURTINI NETO, A. E.; VILELA, L.; LANA, M. A.; LEANDRO, W. M.; DIAS, M. B. de C. Soybean yield in integrated crop-livestock system in comparison to soybean-maize succession system . Journal of Agricultural Science , v. 159, n. 1, p. 188-198, 2021.
NEVES, G. A. da R.; MACHADO, A. R.; SANTANA, J. F.; COSTA, D. C. da; ANTONIOSI FILHO, N. R.; VIANA, L. F.; SILVA, F. G.; SPINOSA, W. A.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Vinegar from Anacardium othonianum Rizzini using submerged fermentation . Journal of the Science of Food and Agriculture , v. 111, n. 7, p. 2855-2862, 2021.
NHANOMBE, A. A.; LIMA, F. X. R. F.; SILVA, J. L. B. da; YAVORSKI, R. (org.). Temas de gestão, ensino e formação docente . Rio de Janeiro: Pembroke Collins, 2021.
NOGUEIRA, D. P.; VASCONCELOS, L. C.; CASTIGLIONI, G. L.; FREITAS, F. F.; SEOLATTO, A. A. Comparative study of the efficiency of pretreatment with alkaline hydrogen peroxide in pineapple bagasse in different granulometries submitted to acid and enzymatic saccharification . Research, Society and Development , v. 10, n. 1, e4921019902, 2021.
OLIVEIRA, A. B.; SOUZA, J. L. da C.; VIERA, M. do C.; VERA, R.; SOUZA, E. R. B. de. Desenvolvimento de mudas de açaí em diferentes tipos de substrato . Research, Society and Development , v. 10, n. 12, e387101219327, 2021.
OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; GONDIM, Í. C.; SANTOS, E. A. dos; OLIVEIRA, É. R. de; COUTINHO, G. S. M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Isolation and characterization of yam (Dioscorea alata L.) starch from Brazil . LWT - Food Science and Technology , v. 149, e111843, 2021.
OLIVEIRA, A. R. de; BRITO, C. N.; VENTUROLI, F. Necromassa em um cerradão no Brasil central . Revista Brasileira de Inventário Florestal , v. 1, n. 1, p. 13-25, 2021.
OLIVEIRA, C. M. de; ALMEIDA, N. O.; CÔRTES, M. V. de C. B.; LOBO JÚNIOR, M.; ROCHA, M. R. da; ULHOA, C. J. Biological control of Pratylenchus brachyurus with isolates of Trichoderma spp. on soybean . Biological Control , v. 152, e104425, 2021.
OLIVEIRA, D. P. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BENTO, J. A. C.; SANTOS, I. G. dos; FERREIRA, T. A. P. de C. Influence of extrusion conditions on the physical and nutritional properties of snacks from maize and pearl millet. Journal of Food Processing and Preservation , v. 45, n. 3, e15215, 2021.
OLIVEIRA, H. F. E. de; CAMPOS, H. de M.; MESQUITA, M.; MACHADO, R. L; VALE, L. S. R.; SIQUEIRA, A. P. S.; FERRAREZI, R. S. Horticultural performance of greenhouse cherry tomatoes irrigated automatically based on soil moisture sensor readings . Water , v. 13, n. 19, e2662, 2021.
OLIVEIRA, I. P. de; LEANDRO, W. M.; COSTA, K. A. de P.; FURTINI NETO, A. E. Sistema de produção agropecuária sustentável . Goiânia: Cegraf UFG, 2021.
OLIVEIRA, L. N.; LIMA, P. de S.; ARAÚJO, D. S.; PORTIS, I. G.; SANTOS JÚNIOR, A. de C. M. dos; COELHO, A. S. G.; SOUSA, M. V. de; RICART, C. A. O.; FONTES, W.; SOARES, C. M. de A. iTRAQ-based proteomic analysis of Paracoccidioides brasiliensis in response to hypoxia . Microbiological Research , v. 247, e126730, 2021.
OLIVEIRA, R. de S.; SANTOS, L. T. V.; MELO, S. C.; CHAGAS, M. P.; RIBEIRO, D.; REIS, C. A. F.; NOVAES, E.; SETTE JUNIOR, C. R. Wood energy yield for Eucalyptus clones growing under seasonal drought-stress in Brazil . Biomass & Bioenergy , v. 154, e106264, 2021.
OLIVEIRA, T. M. R.; ZINK, F. A.; MENEZES, R. C.; DIANESE, É. de C.; ALBERNAZ-GODINHO, K. C.; CUNHA, M. G. da; TIMM, A. E.; GILLIGAN, T. M.; TEMBROCK, L. R. Assay optimization can equalize the sensitivity of real-time PCR with ddPCR for detection of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) in bulk samples . Insects , v. 12, n. 10, e885, 2021.
OLIVEIRA, V. A.; BRASIL, E. P. F.; TEIXEIRA, W. G.; SANTOS, F. C. V. dos; SILVA, A. R. da. Effects of enhanced-efficiency nitrogen fertilizers on soil microbial biomass and respiration in tropical soil under upland rice cultivation . Journal of Agricultural Science , v. 13, n. 6, p. 31-40, 2021.
OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S.; MACHADO, W. B. Gestão do risco de preços do boi gordo paraguaio no mercado futuro do boi gordo brasileiro . Brazilian Journal of Business , v. 3, n. 1, p. 553-578, 2021.
OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S.; WANDER, A. E. Mercados de bovinos de corte no Mercosul: dominância, assimetria e transmissão de risco de preços . Brazilian Journal of Development , v. 7, n. 1, p. 8325-8355, 2021.
PAIXÃO, J. S.; CASAROLI, D.; ANJOS, J. C. R. dos; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; DIAS, H. B.; BATTISTI, R. Optimizing sugarcane planting windows using a crop simulation model at the state level. International Journal of Plant Production , v. 15, n. 2, p. 303-315, 2021.
PEIXOTO, M. de M.; SAGE, T. L.; BUSCH, F. A.; PACHECO, H. D. N.; MORAES, M. G.; PORTES, T. A.; ALMEIDA, R. de A.; GRACIANO-RIBEIRO, D.; SAGE, R. F. Elevated efficiency of C3 photosynthesis in bamboo grasses: a possible consequence of enhanced refixation of photorespired CO2 . Global Change Biology Bioenergy , v. 13, n. 6, p. 941-954, 2021.
PEREIRA, G. M. A.; MENEZES, R. de C.; CUNHA, M. G. da; CARRER FILHO, R. Combination of Azospirillum brasilense and Bradyrhizobium japonicum in the promotion of initial corn growth . Revista de Agricultura Neotropical , v. 8, n. 1, e5360, 2021.
PEREIRA, H. S.; MENDONÇA, F. R.; RODRIGUES, L. L.; MELO, L. C.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C. de; COSTA, A. F.; CARVALHO, H. W. L. de; PEREIRA FILHO, I. A.; ALMEIDA, V. M. Selection of Carioca common bean lines with slow darkening . Pesquisa Agropecuária Brasileira , v. 56, e02471, 2021.
PEREIRA, J. M. Ácaros da seringueira e da erva-mate. In : LEMES, P. G.; ZANUNCIO, J. C. (ed.). Novo manual de pragas florestais brasileiras . Montes Claros: UFMG, 2021. p. 741-748.
PEREIRA, J. M.; SILVA, J. F. Uso da resistência de plantas no MIP Florestal. In : LEMES, P. G.; ZANUNCIO, J. C. (ed.). Novo manual de pragas florestais brasileiras . Montes Claros: UFMG, 2021. p. 140-146.
PEREIRA, J. M.; SILVA, J. F.; SANTOS, R. S. Leptopharsa heveae . In : LEMES, P. G.; ZANUNCIO, J. C. (ed.). Novo manual de pragas florestais brasileiras . Montes Claros: UFMG, 2021. p. 316-323.
PEREIRA, M. E.; VARANDA, L. D.; CARVALHO, N. R. de; SETTE JÚNIOR, C. R.; PADUA, F. A. de; CONTI, A. C. de; YAMAJI, F. M. Biochar produced from poultry litter waste . Research, Society and Development , v. 10, n. 11, e351101119704, 2021.
PIRES, L. F.; CÁSSARO, F. A. M.; CORRECHEL, V. Use of nuclear techniques in soil science: a literature review of the Brazilian contribution . Revista Brasileira de Ciência do Solo , v. 45, e0210089, 2021.
RAMOS, J. S. A.; PEDROSO, T. M. A.; GODOY, F. R.; BATISTA, R. E.; ALMEIDA, F. B. de; FRANCELIN, C.; RIBEIRO, F. L.; PARISE, M. R.; SILVA, D. de M. e. Multi-biomarker responses to pesticides in an agricultural population from Central Brazil . Science of the Total Environment , v. 754, e141893, 2021.
RAMOS, M. O.; CRUZ, F. T. da; COELHO-DE-SOUZA, G. Inclusão socioprodutiva e legislação sanitária: o caso das polpas de frutas nativas da Mata Atlântica . Revista Raízes , v. 41, n. 2, p. 323-341, 2021.
RATKE, R. F.; RODRIGUES, T. da S.; CARDOSO, A. A.; FRAZÃO, J. J.; BRASIL, E. P. F.; ZUFFO, A. M. Propriedades químicas do solo e morfologia radicular da soja sob aplicação de diferentes granulometrias de calcário . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 14, n. 2, p. 469-481, 2021.
REIS, C. A. F.; SOUZA, C. B. de; SANTOS, A. M.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; OLIVEIRA, V. L. E. Competitividade da cadeia produtiva de florestas plantadas em Goiás : a visão das organizações públicas e privadas . Colombo: Embrapa Florestas, 2021.
RESENDE, R. T.; PIEPHO, H.-P.; ROSA, G. J. M.; SILVA-JUNIOR, O. B.; SILVA, F. F. e; RESENDE, M. D. V. de; GRATTAPAGLIA, D. Enviromics in breeding: applications and perspectives on envirotypic-assisted selection . Theoretical and Applied Genetics , v. 134, n. 1, p. 95-112, 2021.
RESENDE, R. T.; SILVA, P. I. T.; SILVA-JUNIOR, O. B.; FREITAS, M. L. M.; SEBBENN, A. M.; SOUSA, V. A.; AGUIAR, A. V. de; GRATTAPAGLIA, D. Age trends in genetic parameters for growth performance across country-wide provenances of the iconic conifer tree Araucaria angustifolia show strong prospects for systematic breeding and early selection . Forest Ecology and Management , v. 501, e119671, 2021.
RIBEIRO, R. M.; BAHIA, M. A. M.; CAETANO, M. Z. G.; SOUSA, P. H. C. V.; FERNANDES, R. L. O.; FRANCO, M. P.; SETTE JÚNIOR, C. R. Resíduo do desdobro da madeira de Hymenolobium petraeum Ducke para a produção de briquetes . Revista Virtual de Química , v. 13, n. 1, p. 1-4, 2021.
RICHIERI, R. da S.; COSTA, F. G. S.; SILVA, J. N.; MEGGUER, C. A.; CAMPOS, L. F. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Influência de diferentes intervalos de processamento de milho doce sobre características quantitativas e qualitativas . Revista de Ciências Agroveterinárias , v. 20, n. 1, p. 60-68, 2021.
RIVA NETO, D. C. O.; BARROS, L. R.; SOUSA, V. S.; BRASIL, E. P. F.; RIBON, A. A.; SMANIOTTO, A. O. Initial development of corn subjected to increasing nitrogen doses . Revista de Agricultura Neotropical , v. 8, n. 1, e5226, 2021.
ROCHA, A. F.; FERREIRA, N. N.; SOUZA, A. R. M. de; FLORES, I. J.; ARTHUR, V. Aceitação e consumo de alimentos irradiados em Goiânia-GO . Brazilian Journal of Animal and Environment Research , v. 4, n. 2, p. 1618-1632, 2021.
ROCHA, F. da S.; FERNANDES, M. de F. G.; PEREIRA, J. M.; SILVA, J. F. Manejo de doenças e pragas em rosa-do-deserto. In : NIETSCHE, S.; ALMEIDA, E. F. A.; MENDES, R. B. (org.). Cultivo e manejo da rosa-do-deserto . São José dos Pinhais: BRJ, 2021. p. 139-159.
SANTANA, G. M.; ARAUJO, E. C. G.; SANQUETTA, C. R.; PÉLLICO NETTO, S.; VENTUROLI, F. Ajuste independente e simultâneo para estimar biomassa acima do solo no Cerrado, fitofisionomia Parque Cerrado . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 14, n. 3, p. 707-716, 2021.
SANTOS, C. O. dos; SILVA, M. C. S.; CASTIGLIONI, G. L. Industrial yeast strains competence in mixed culture with wild flocculent yeast . Biocatalysis and Agricultural Biotechnology , v. 36, e102144, 2021.
SANTOS, D. P.; SCHOSSLER, T. R.; SANTOS, I. L. dos; MELO, N. B.; NÓBREGA, J. C. A.; SANTOS, G. G. Physical-hydric attributes in Latossolo Amarelo under systems of use in the Cerrado/Caatinga ecotone areas in Piauí state, Brazil . Anais da Academia Brasileira de Ciências , v. 93, n. 4, e20190667, 2021.
SANTOS, D. R. de S.; SANTOS, R. F. dos; ANCIOTTI, J. L. R.; SILVA NETO, C. de M. e; SILVA, A. S. da; NOVAES, E.; SETTE JÚNIOR, C. R.; TOMAZELLO FILHO, M.; CHAGAS, M. P. Growth differential related to wood structure and function of Eucalyptus spp. clones adapted to seasonal drought stress . Forest Systems , v. 30, n. 3, e014, 2021.
SANTOS, E. A. dos; RIBEIRO, A. E. C.; BARCELLOS, T. T.; MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Exploitation of byproducts from the passion fruit juice and tilapia filleting industries to obtain a functional meat product . Food Bioscience , v. 41, e101084, 2021.
SANTOS, E. A. dos; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, A. R.; MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; MORGANO, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Sodium reduction in “spam-like” product elaborated with mechanically separated tilapia meat . LWT - Food Science and Technology , v. 148, e111676, 2021.
SANTOS, F. L. de S.; NASCENTE, A. S.; LACERDA, M. C.; CALIL, F. N.; ARAÚJO, F. C. de. Susceptibility of Urochloa species subjected to pre-emergence application of [imazapyr + imazapic] herbicide . Australian Journal of Crop Science , v. 15, n. 12, p. 1466-1470, 2021.
SANTOS, J. E. dos; OLIVEIRA, T. F. de; FREITAS, F. F.; SILVA, M. C. S.; CASTIGLIONI, G. L. Adaptive evolution of Saccharomyces cerevisiae and its application in co-culture with Saccharomyces kudriavzevii in the production of fermented Myrciaria jaboticaba . Research, Society and Development , v. 10, n. 2, e52010212525, 2021.
SANTOS, M. V.; FREITAS, F. F.; SOUZA, A. R. M. de; CASTIGLIONI, G. L. Interaction between S. cerevisiae MONA, PE-2, CAT-1 and ATCC in fermentation sugar cane broth . Research, Society and Development , v. 10, n. 2, e54710212791, 2021.
SANTOS, T. G.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Assessment of agricultural efficiency and yield gap for soybean in the Brazilian central Cerrado biome . Bragantia , v. 80, e1821, 2021.
SANTOS, T. R. dos; BRASIL, E. P. F. LEANDRO, W. M.; FERREIRA, G. A.; CARDOSO, R. M. Seleção de genótipos de cana-energia em Sistema de produção orgânica. In : LIMA, F. de S.; MELO NETO, B. A. de; MELO, G. J. A. de; CAVALCANTE, D. K.; SANTOS, T. R. dos. Agricultura e agroindústria no contexto do desenvolvimento rural sustentável . Guarujá: Científica Digital, 2021. p. 378-388.
SILVA, B. I. P. da; SANTOS, A. C.; SILVA, M. F. da; MORAES, M. D. A. de; SETTE JÚNIOR, C. R. Bioenergy yield of Eucalyptus urophylla clones and its relationship with the mean annual increment of wood volume. Canadian Journal of Forest Research , v. 51, n. 9, 1381-1385, 2021.
SILVA, C. Y. F.; OLIVEIRA, M. M. de; SILVA, R. R.; SOUZA, J. L. da C.; SOUZA, E. R. B. de; VIEIRA, M. C. Desenvolvimento de mudas de araçá (Psidium sp.) cultivada em diferentes substratos e recipientes . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 12, n. 5, p. 49-57, 2021.
SILVA, E. P. da; FREITAS, F. A. de; CARVALHO, E. E. N.; CUNHA JUNIOR, L. C.; FREITAS, M. S. L. de; CALDERARO, F. L.; DAMIANI, C.; VILAS BOAS, E. V. de B. Effect of storage temperature on the quality of marolo fruit (Annona crassiflora Mart) “in natura” . Research, Society and Development , v. 10, n. 6, e4110615446, 2021.
SILVA, E. P. de P. B. da; BRITO, C. N.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Parametrização das equações de Hargreaves & Samani e ångström-Prescott para estimativa da radiação solar em Goiânia - GO . Revista Brasileira de Meteorologia , v. 36, e34, 2021.
SILVA, F. S. da; NERI, L. R.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Intenção de consumo de produtos alimentícios incorporados com insetos . Tecnia , v. 6, n. 1, p. 18-33, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; BATAUS, L. A. M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Purple and beige-fleshed sweet potato starches modified by autoclaving . Starch , v. 73, n. 3-4, e2000210, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; BATAUS, L. A. M.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M.; SOUZA NETO, M. A. de; FERREIRA, K. C. ; OLIVEIRA, A. L. M. de; ANDRADE, J. R. White and orange fleshed-sweet potato starches modified by autoclave . Research, Society and Development , v. 10, n. 1, e14210111620, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; LIÃO, L. M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Starch modified by natural fermentation in orange-fleshed sweet potato . Starch , v. 73, n. 9-10, e2100004, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; OLIVEIRA, A. R.; GARCIA, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Pasting and thermal properties of fermented cassava (Manihot esculenta Crantz) . Journal of Food Science and Technology , v. 58, n. 4, p. 1441-1448, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, G. O.; LIÃO, L. M.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M. Application potential and technological properties of colored sweet potato starches . Starch , v. 73, n. 1-2, e2000100, 2021.
SILVA, G. de L. P. e; BENTO, J. A. C.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M. Trend of modification by autoclave at low pressure and by natural fermentation in sweet potato and cassava starches . Polysaccharides , v. 2, n. 2, p. 354-372, 2021.
SILVA, G. P. da; SOUZA, M. T. M.; CRUZ, F. T. da; MACHADO, L. V. Qualidade e informalidade em alimentos processados pela agricultura familiar em feiras livres de Santiago/RS. In: BRANDÃO, J. B.; BLUME, R. (org.). Do campo para os mercados : produção e comercialização de frutas, hortaliças e alimentos processados na região central do Rio Grande do Sul. Santa Maria: Ed. UFSM, 2021.
SILVA, H. A. da; SANTOS, L. A. C.; PACHECO, A. R.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. e. Crop-livestock-forest integration systems: a scientometric analysis . Ecologia e Nutrição Florestal , v. 9, e03, 2021.
SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; ROCHA, C. B. S.; PERES, A. J. A. Primeiro registro de Parasaissetia nigra e hemípteros associados às variedades de mangabeira Hancornia speciosa . Ciência Florestal , v. 31, n. 4, p. 2023-2034, 2021.
SILVA, J. P. da; MOREIRA, J. W.; BARREIRA, S. Distribuição diamétrica de espécies nativas do Cerrado de uma reserva legal em recuperação . Enciclopédia Biosfera , v. 18, n. 35, p. 216-230, 2021.
SILVA, J. P. da; TEJERINA, G. R. de L.; BARREIRA, S.; SOUZA, C. B. de. Aspectos da comercialização do pequi (Caryocar brasiliense Camb.) no estado de Goiás, Brasil . Enciclopédia Biosfera , v. 18, n. 37, p. 61-75, 2021.
SILVA, J. S.; FERREIRA, N. B. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C.; ASQUIERI, E. M. de A. R. Chemical monitoring of baru (Dipteryx alata Vog.) pulp fermented beverage . Food Science and Technology , v. 41, supl. 1, p. 155-162, 2021.
SILVA, K. F.; MORAES, D. H. M. de; MESQUITA, M.; OLIVEIRA, H. F. E. de; NASCIMENTO, W. M.; BATTISTI, R.; FLORES, R. A. Water requirement and crop coefficient of three chickpea cultivars for the edaphoclimatic conditions of the Brazilian Savannah biome . Irrigation Science , v. 39, n. 1, p. 607-616, 2021.
SILVA, T. V.; MELO, H. C.; CAMPOS, L. F. C.; ABREU-TARAZI, M. F. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Growth and productivity of tomato under use of biostimulant and ages of seedling transplantation . Colloquium Agrariae , v. 17, n. 4, p. 23-33, 2021.
SILVA NETO, C. de M. e; SANTOS, L. A. C.; SOUZA, W. G. de; MARTINS, T. de O.; SILVA, T. C. e; LIMA, A. A. de; CALIL, F. N.; SOUZA, M. M. O. de. Bees in agroforestry systems in the Cerrado . Journal of Apicultural Research , e1907977, 2021.
SILVERIO, L. R.; BARBOSA, A. R.; AZEVEDO, A. A. de; GUIMARÃES, A. P. N.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A. I Encontro de Egressos do PET Engali: o impacto do grupo no desenvolvimento pessoal e profissional de seus participantes. In : SILVA, A. J. N. da. (org.). Educação : sociedade civil, estado e políticas educacionais 5 . Ponta Grossa: Atena, 2021. p. 198-203.
SOUSA, H. M. S.; LEAL, G. F.; DAMIANI, C.; BORGES, S. V.; FREITAS, B. C.; MARTINS, G. A. S. Some wild fruits from Amazon biodiversity: composition, bioactive compounds, and characteristics . Food Research , v. 5, n. 5, p. 1-16, 2021.
SOUZA, B. R.; MORAES, M. D. A. de; BARBOZA, F. S.; CONEGLIAN, A.; SETTE JÚNIOR, C. R. The presence of bark in Acacia mangium wood improves its energetic potential . Floresta , v. 51, n. 1, p. 54-60, 2021.
SOUZA, D. D. de; QUEIROZ, A. P. de; PEREIRA, F. S.; DIANESE, É. de C.; FAJARDO, T. V. M.; NHANI JÚNIOR, A.; LAU, D.; SILVA, L. A. da; RIBEIRO, B. M.; COELHO, A. S. G.; AGUIAR, R. W. de S.; MELLO, R. N. de; SILVA, F. N. da. Molecular characterization and sequence analysis of four Brazilian rice stripe necrosis virus isolates . Archives of Virology , v. 166, n. 6, p. 1763-1767, 2021.
SOUZA, J. L. da C.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; GUIMARÃES, R. N.; MELO, A. P. C. de. Propagação de araticum por estaquia . Agroecossistemas , v. 12, n. 1, p. 223-236, 2021.
SOUZA, J. L. M. de; ROSA, S. L. K.; EVANGELISTA, A. W. P.; GURSKI, B. C. Air-filled porosity and yield of irrigated coffee in a Eutrophic Red Oxisol . Irriga , v. 26, n. 4, p. 758-773, 2021.
TAVARES, R. S.; SILVA, P. A. N. da; MACHADO, L. B.; NASCIMENTO, A. dos R.; CARNEIRO, L. C.; VIEIRA, J. D. G. Biological control of tomato phytopathogens as an alternative to agricultural defensives and antibiotics . Revista Internacional de Ciências , v. 11, n. 8, p. 317-333, 2021.
TEIXEIRA, R. U.; CARNEIRO, A. de C. O.; DONATO, D. B.; LANA, A. Q.; RESENDE, R. T. Secagem da madeira em tora de Eucalyptus spp. para fins energéticos. In : EVANGELISTA, W. V. (org.). Madeiras nativas e plantadas do Brasil : qualidade, pesquisas e atualidades . Guarujá: Científica, 2021. p. 420-435.
TELES, T. A. S.; BARREIRA, S. Diagnóstico de viveiros da região metropolitana de Goiânia, GO, Brasil . Multitemas , v. 26, n. 62, p. 67-84, 2021.
TOMÉ, A. C.; SILVA, F. A. da; MONTEIRO, M. L.; MÁRSICO, E. T. Effect of achachairu skin on the oxidative stability of mechanically separated tilapia meat and a sensory evaluation of its use in a restructured product . Journal of Aquatic Food Product Technology , v. 30, n. 1, p. 2-15, 2021.
VALE, N. K. A. do; CARVALHO, M. T. de M.; ABDALA, K. de O. Caracterização de estudos de impacto ambiental relacionados ao cultivo e expansão da cultura da soja no mundo . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 14, supl. 2, e8954, 2021.
VASILE, M.; CRUZ, F. T. da. Construção de identidade, capacitação mútua e negociação política em uma feira de agricultores/as: o caso da Feira Ecológica do Menino Deus em Porto Alegre/RS. In: MENEZES, S. DE S. M.; ALMEIDA, M. G. de. (org.). Vamos às feiras! : cultura e ressignificação dos circuitos curtos . Aracaju: Criação, 2021. p. 213-236.
VENDRUSCOLO, F.; REIS, C. L. F. de S. e; SILVA, J. G. Brewery spent grain: a potential biosorbent for hexavalent chromium . Journal of the Institute of Brewing , v. 127, n. 2, p. 127-134, 2021.
VERANO, T. de C.; FIGUEIREDO, R. S.; MEDINA, G. da S. Agricultores familiares em canais curtos de comercialização: uma análise quantitativa das feiras municipais . Revista de Economia e Sociologia Rural , v. 59, n. 3, e228830, 2021.
VESPUCCI, I.; NUNES, M. P. C. ; CAMPOS, A. J. de; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Formulação artesanal de filmes biodegradáveis para utilização na agricultura familiar . Revista Agri-Environmental Sciences , v. 7, e021010, 2021.
VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical and mechanical-textural properties of tomatoes for processing . International Journal of Development Research , v. 11, n. 3, p. 45237-45243, 2021.
WARLLES, D. X.; CASTOLDI, G.; CAVALCANTE, T. J.; RODRIGUES, C. R.; TRINDADE, P. R.; LUIZ, I. A.; DAMIN, V. Portable chlorophyll meter for indirect evaluation of photosynthetic pigments and nitrogen content in sweet sorghum . Sugar Tech , v. 23, n. 3, p. 560-570, 2021.
WEBER, I. D.; LOPES, W. R.; PAULA, L. C. B. de; ALBERNAZ-GODINHO, K. C.; CZEPAK, C. Tachinids associated with lepidopteran pests in agricultural crops in south-central region of Goiás, Brazil . Biocontrol , v. 66, n. 1, p. 625-637, 2021.
ZAIDAN, I. R.; DIAS, L. A. dos S.; MUNIZ, D. R.; RESENDE, R. T.; LEITE, J. P. V.; PEREIRA, O. L.; DINIZ, J. A. Biocide potential of extracts of Jatropha curcas L. on fungi Hemileia vastatrix and Cercospora coffeicola : causal agents of two main diseases of the coffee trees . Functional Plant Breeding Journal , v. 3, n. 1, p. 23-32, 2021.