Início
Produção Bibliográfica EA/UFG 2020
Produção Bibliográfica EA/UFG 2020
ABDALA, K. de O.; SENA, C. E. S. Bioprospective potential in the traditional use of herbal medicines in an institution in Central Brazil . Journal of Medicinal Plants Research , v. 14, n. 8, p. 389-405, 2020.
ABREU, D. J. M. de; MOURA, P. L. D.; DAMIANI, C. Desenvolvimento de doces de tamarindo em pasta e em massa: parâmetros físico-químicos e avaliação da capacidade antioxidante . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e841974834, 2020.
ABREU, K. M. de; FERREIRA, J. L. S.; VASCONCELOS, W. A.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. e. Biomassa e nutrientes na serapilheira acumulada em sistemas de integração lavoura-pecuária-floresta em diferentes idades . Magistra , v. 31, n. 1, p. 736-748, 2020.
ALDRIGHI, M.; JARDIM, C. C. S.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Necessidades hídricas das gramas batatais (Paspalum notatum Flüggé) e esmeralda (Zoysia japonica Steud) estimadas por sensoriamento remoto . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 7, p. 47020-47032, 2020.
ALMEIDA, F. de P.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; BARROS, L. R.; ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; FAQUIM, A. C. da S.; KNAPP, F. M.; MEDRADO, L. de C.; ANJOS, J. C. R. dos; SILVA, G. C. da; LOPES, A. P. Atributos físicos e químicos do solo em áreas de cana energia. In : RIBEIRO, J. C. (org.). Avanços científicos e tecnológicos nas ciências agrárias 4 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 1-11.
ALMEIDA, H. J. de; CARMONA, V. M. V.; CAVALCANTE, V. S.; CECÍLIO FILHO, A. B.; PRADO, R. de M.; FLORES, R. A.; BORGES, B. M. M. N.; MAUAD, M. Nutritional and visual diagnosis in broccoli (Brassica oleracea var. italica L.) plants: disorders in physiological activity, nutritional efficiency and metabolism of carbohydrates . Agronomy , v. 10, n. 10, e1572, 2020.
ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. The elimination of cancerous pollutants by an advanced oxidation processes and adsorption in monosolute solutions mixtures in water . Desalination and Water Treatment , v. 191, n. 1, p. 292-299, 2020.
ALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MIKLAS, P.; MELO, P. G. S. Induction of seed coat darkening in common beans (Phaseolus vulgaris L.) and the association with cooking time after storage . Australian Journal of Crop Science , v. 14, n. 1, p. 21-27, 2020.
ALVES, V. M.; SILVA, E. P. da; SILVA, A. G. de M. e; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Gabiroba e murici: estudo do valor nutricional e antinutricional da casca, polpa e semente . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e152953260, 2020.
AMARAL, C. R. do; SILVA, J. P. da; MOREIRA, J. W.; BARREIRA, S. Utilização de resíduo industrial para produção de mudas de jatobá-da-mata (Hymenaea courbaril L.) . Enciclopédia Biosfera , v. 17, n. 34, p. 523-536, 2020.
AMBROSINI, L. B.; KROEFF, D. R.; MATTE, A.; CRUZ, F. T. da; WAQUIL, P. D. Sabor, história e economia local: percepções dos consumidores gaúchos sobre o queijo colonial . Pesquisa Agropecuária Gaúcha , v. 26, n. 1, p. 201-221, 2020.
ANDRADE, A. F. de; MACHADO, R. L.; CORRECHEL, V.; REZENDE, C. C.; SOUZA, J. L. da C.; COSTA, F. R. da; FERREIRA, E. A. Erosividade e padrões de precipitação pluvial para Aragarças, GO . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 4, p. 21931-21950, 2020.
ANDRADE, A. F. de; MACHADO, R. L.; REZENDE, C. C.; FERREIRA, E. A.; ÁGUAS, M. A. de; CORRECHEL, V.; CARVALHO, D. F. de. Precipitation patterns and rainfall erosivity return period under Savanna conditions in Formosa, Goiás, Brazil . Journal of Agricultural Studies , v. 8, n. 4, p. 554-569, 2020.
ANDRADE, C. A. O. de; SILVA, G. C. da; CORRÊA, M. C.; COLLIER, L. S.; CORRECHEL, V. Condutividade hidráulica e atributos físicos de um Latossolo Vermelho sob sistemas de manejo no Cerrado goiano . Agrarian , v. 13, n. 49, p. 385-392, 2020.
ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; FERREIRA, E. de M.; BRASIL, E. P. F. Produção de mudas florestais inoculadas com rizóbios e fungos micorrízicos em blocos de resíduos agroindustriais . Nativa , v. 8, n. 2, p. 269-279, 2020.
ANJOS, J. C. R.; ALMEIDA, F. P.; FERREIRA, K.; SILVA, D. C.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; SILVA, G. C.; BRANQUINHO, R. G. Intensidade e distribuição no espaço-tempo da erosividade da chuva no estado de Goiás e Distrito Federal . Scientific Electronic Archives , v. 13, n. 10, p. 1-8, 2020.
ANJOS, J. C. R. dos; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Stalk dry mass and industrial yield of 16 varieties of sugar cane cultivated under water restriction . Australian Journal of Crop Science , v. 14, n. 7, p. 1048-1054, 2020.
ANTUNES, A. M.; NUNES, R.; NOVAES, E.; COELHO, A. S. G.; SOARES, T. N.; TELLES, M. P. C. Large number of repetitive elements in the draft genome assembly of Dipteryx alata (Fabaceae) . Genetics and Molecular Research , v. 19, n. 2, egmr18463, 2020.
ANTUNES, A. M.; SOARES, T. N.; TARGUETA, C. P.; NOVAES, E.; COELHO, A. S. G.; TELLES, M. P. de C. The chloroplast genome sequence of Dipteryx alata Vog. (Fabaceae: Papilionoideae): genomic features and comparative analysis with other legume genomes . Brazilian Journal of Botany , v. 43, n. 1, p. 271-282, 2020.
ARAÚJO, M. S.; AFONSO, M. V. da R.; MENDES, N. da S. R.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A.; CARVALHO, D. de M. Rheological behavior and texture of corn starch gels (Zea mays ), arrowroot (Maranta arundinaceaea L.) and cassava (Manihote sculenta Crantz) . Research, Society and Development , v. 9, n. 12, e16191210868, 2020.
ASSIS, C. S. de; SILVA, M. R.; SILVA, N. V.; GONÇALVES, M. A. B.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Desenvolvimento, caracterização e vida de prateleira de mistura para omelete em pó enriquecida com farinha da casca de maracujá . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 3, n. 3, p. 2140-2151, 2020.
ASSIS, M. W. D. de; LEITE, G. W. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; PRADO, RENATO de M.; AMORIM, E. P.; SANTOS NETO, J. P. dos; CARVALHO, L. C. de; TEIXEIRA, G. H. de A. Tentative zinc biofortification of banana fruit via bunch spray and bunch stalk feeding . International Journal of Food Science and Technology , v. 55, n. 7, p. 2893-2900, 2020.
ÁVILA, M. C. R.; LOURENÇO JÚNIOR, V.; QUEZADO-DUVAL, A. M.; BECKER, W. F.; ABREU-TARAZI, M. F. de; BORGES, L. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Field validation of TOMCAST modified to manage Septoria leaf spot on tomato in the central-west region of Brazil . Crop Protection , v. 138, e105333, 2020.
BARAÚNA, E. E. P.; PAES, J. B.; MONTEIRO, T. C.; MOULIN, J. C.; FERREIRA, G. L.; SILVEIRA, A. G.; BALDIN, T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; ARANTES, M. D. C. Influence of the impregnation with boron compounds on the physical properties of Eucalyptus wood . Scientia Forestalis , v. 48, n. 128, e3383, 2020.
BARROS, R. G.; FERNANDES, P. M. Efeitos da calagem sobre o cupim de montículo Cornitermes snyderi Emerson (1952) em pastagens . Campina Grande: EPTEC, 2020.
BARROS, S. K. A.; PEREIRA, A. S.; SILVA, S. M. T. da; COSTA, D. M. da; PIRES, C. R. F.; SOUZA, A. R. M. de. Avaliação físico-química e sensorial de biscoito tipo cookies enriquecidos com farinha do caroço e polpa do açaí . Revista Desafios , supl., p. 72-81, 2020.
BASSINELLO, P. Z.; BENTO, J. A. C.; GOMES, L. de O. F.; CALIARI, M.; OOMAH, B. D. Nutritional value of gluten-free rice and bean based cake mix . Ciência Rural , v. 50, n. 6, e20190653, 2020.
BATISTA, R. D.; MENDES, D. de C. S.; MORAIS, C. C.; THOMAZ, D. V.; ASCHERI, D. P. R.; DAMIANI, C.; ASQUIERI, E. R. Physicochemical, functional and rheological properties of fermented and non-fermented starch from canary seed (Phalaris canariensis ) . Food Hydrocolloids , v. 99, e105346-9, 2020.
BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; PAIXÃO, J. S.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Assessment of soybeans crop management strategies using crop growth models for Central Brazil. In : MIRSCHEL, W.; TERLEEV, V.; WENKEL, K. O. (ed.). Landscape modelling and decision support . Cham: Springer, 2020. p. 525-543.
BATTISTI, R.; FERREIRA, M. D. P.; TAVARES, É. B.; KNAPP, F. M.; BENDER, F. D.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J. Rules for grown soybean-maize cropping system in Midwestern Brazil: food production and economic profits . Agricultural Systems , v. 182, e102850, 2020.
BENTO, J. A. C.; FIDELIS, M. C.; SOUZA NETO, M. A. de; LIÃO, L. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical, structural, and thermal properties of "batata-de-teiú" starch . International Journal of Biological Macromolecules , v. 145, n. 1, p. 332-340, 2020.
BORGES, E. F.; MESQUITA, M.; MORÃES, D. H. M. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; OLIVEIRA, H. F. E. de; FLORES, R. A.; MORÃES, V. H. Caracterização morfométrica da bacia hidrográfica do Rio Grande, oeste da Bahia - BA . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 5, p. 31863-31875, 2020.
BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; TEIXEIRA, W. G.; VIEIRA, M. A.; SOUZA, J. P. N. de; VIEIRA, H. V. Chemical extractors to assess potassium availability in glauconitic siltstone . Journal of Agricultural Science , v. 12, n. 9, p. 166-172, 2020.
BRAZ, A. J.; NASCENTE, L. de P.; CORRÊA, N. C.; ROCHA, R. de A.; SOUZA, E. R. B. de; SIQUEIRA, A. P. S. Influence of coverage based on biopolymers on the maturation of cagaita (Eugenia dysenterica DC.) . Revista de Agricultura Neotropical , v. 7, n. 2, p. 62-65, 2020.
BUENO, A. M.; ANDRADE, A. F. de; VIÇOSI, K. A.; FLORES, R. A.; SETTE JÚNIOR, C. R.; CUNHA, T. Q. G. da; SANTOS, G. G. Does nitrogen application improve elephant grass yield and energetic characteristics of biofuels? . BioEnergy Research , v. 14, n. 3, p. 774-784, 2020.
BUENO, M. C.; CRUZ, F. T. da; RUIZ, E. N. F. Ambientes alimentares na perspectiva de um município agrícola no norte do Rio Grande do Sul . Ágora , v. 22, n. 2, p. 172-191, 2020.
CALIMAN, J. P.; REIS, G. G. dos; REIS, M. das G. F.; LEITE, H. G.; TORRES, C. M. M. E.; VOLPATO, M. M. L.; RESENDE, R. T.; MONTE, M. A. Temporal and spatial variability of the diameter distribution in a secondary Brazilian Atlantic forest suggests site-specific management practices . Revista Árvore , v. 44, e4406, 2020.
CAMPOS, L. F. C.; VENDRUSCOLO, E. P.; CORREIA, S. R.; CAMPOS, C. M. de A.; TERAMOTO, A.; MOURA, M. F.; SELEGUINI, A. Vegetative development of vine rootstock cultivars in Brazilian Cerrado conditions . Colloquium Agrariae , v. 16, n. 4, p. 121-128, 2020.
CAMPOS, P. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Variedades de cana-de-açúcar submetidas à irrigação suplementar no Cerrado goiano. In : OLIVEIRA, R. J. de. (org.). Extensão rural em foco : apoio à agricultura familiar, empreendedorismo e inovação: volume 2 . Guarujá: Científica, 2020. p. 273-281.
CÂNDIDA, D. V.; ROCHA, G. A.; DIAS, V. D.; CUNHA, M. G. da; FARIA, J. C. de; DIANESE, É. de C. Characterization of a bean rugose mosaic virus isolate and search for virus resistance in a germplasm bank of Phaseolus vulgaris . Tropical Plant Pathology , v. 45, n. 1, p. 34-43, 2020.
CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; SOUSA, J. L. de O.; FAQUIM, A. C. da S.; NASCIMENTO, J. V. do; FERRO, C. de M.; TEIXEIRA, W. G.; RIBEIRO, C. F.; CARDOSO, Á. A. Fertilizantes organominerais granulados na produção de mudas de espécies florestais em dois tipos de tubetes. In : TEÓFILO, T. M. da S.; SILVA, T. S.; SILVA, F. D. da (org.). Meio ambiente : impacto do convívio entre vegetação, animais e homens 2 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 55-85.
CARDOSO, C. F.; SANTOS, M. G. dos; SILVA, Y. P. A.; CANEDO, M. S.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da. Processing, characterization and stability of Brazil nut (Bertholletia excelsa ) extract . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e137953292, 2020.
CARELI-GONDIM, Í.; MESQUITA, T. C.; VILAS BOAS, E. V. de B.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. The effect of active coating and refrigerated storage on the quality of avocado cultivar, Quintal . Journal of Food Science and Technology , v. 57, n. 1, p. 143-151, 2020.
CARNEIRO, J. È. dos S.; GERALDINE, R. M.; SILVEIRA, M. F. A.; TORRES, M. C. L.; CARRIM, A. J. I.; SOUZA, A. R. M. Atividade antimicrobiana e propriedades físicas de filmes biodegradáveis incorporados com cafeína e ácido acético . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 8, p. 60252-60262, 2020.
CARVALHO, D. V.; LIMA, F. S. R. de; SENA, C. C. R.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Coeficiente de redução da evapotranspiração em citros no Cerrado . Global Science and Technology , v. 13, n. 2, p. 74-83, 2020.
CESSA, R. M. A.; OLIVEIRA, H. F. E. de; LEITE, C. V.; COMETTI, N. N.; ZONTA, E.; MESQUITA, M.; CAMPOS, H. de M. Identificação de pivôs centrais e microbacias no município de Cristalina, Goiás: apontamentos às regras de outorga do uso de água . Research, Society and Development , v. 9, n. 11, e6769119935, 2020.
CHAVES, L. J.; GANGA, R. M. D.; GUIMARÃES, R. A.; CALDEIRA, A. J. R. Quantitative and molecular genetic variation among botanical varieties and subpopulations of Hancornia speciosa Gomes (Apocynaceae) . Tree Genetics & Genomes , v. 16, n. 4, e50, 2020.
COELHO, L. B.; GERALDINE, R. M.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de; TORRES, M. C. L.; GONÇALVES, M. A. B. Characterization of films of low density polyethylene incorporated with oregano essential oil . Research, Society and Development , v. 9, n. 10, e3849108722, 2020.
COLLEVATTI, R. G.; SANTOS, J. S. dos; ROSA, F. F.; AMARAL, T. S.; CHAVES, L. J.; RIBEIRO, M. C. Multi-Scale landscape influences on genetic diversity and adaptive traits in a neotropical Savanna tree . Frontiers in Genetics , v. 11, e259, 2020.
CORRECHEL, V.; SANTOS, F. C. V. dos. Amostragem do solo em tempos de Covid-19 . Gestão & Tecnologia , v. 1, n. 30, p. 14-18, 2020.
COSTA, A. C. G. de O.; OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S. Mercado internacional e brasileiro de leite: volatilidade e transmissão de preços . Revista Alcance , v. 27, n. 1, p. 82-98, 2020.
COSTA, D. P.; SILVA, J. N. da; ASSUNÇÃO, D. da S.; PENTEADO, F. M.; NASCIMENTO, A. dos R. Industrial tomato for fresh consumption: a technical and economically viable alternative . Revista de Agricultura Neotropical , v. 7, n. 3, p. 20-28, 2020.
COSTA, D. P.; SILVA, J. N.; COSTA, S. P.; NASCIMENTO, A. dos R. Tomatoes used by industries have technological quality for fresh consumption . Revista Caatinga , v. 33, n. 3, p. 824-834, 2020.
COSTA, J. P. V. da; OLIVEIRA, C. F. D. de; VENDRUSCOLO, F. Cheese whey as a potential substrate for Monascus pigments production . AIMS Agriculture and Food , v. 5, n. 4, p. 785-798, 2020.
COSTA, K. K. F. D.; OLIVEIRA, E. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, A. R.; VINHAL, G. L. R. R. B.; OLIVEIRA, T. F. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Texture profile of fermented rice extracts with probiotic strains and different contents of waxy maize starch, and sensory acceptance of flavored selected extract . International Journal of Food Science and Technology , v. 55, n. 2, p. 490-499, 2020.
COSTA NETO, G. M. F.; DUARTE, J. B.; CASTRO, A. P. de; HEINEMANN, A. B. Uso de informações ambientais na modelagem e interpretação da interação genótipo × ambiente : revisão bibliográfica . Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2020.
COSTA NETO, G. M. F.; MORAIS JÚNIOR, O. P.; HEINEMANN, A. B.; CASTRO, A. P. de; DUARTE, J. B. A novel GIS-based tool to reveal spatial trends in reaction norm: upland rice case study . Euphytica , v. 216, e37, 2020.
COUTO, C. A. do; DOURADO, W. de S.; ALVES JÚNIOR, J.; SOUZA, E. R. B. de; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Viabilidade econômica do uso de irrigação por microaspersão em cultivares de bananeira na região central do estado de Goiás . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 4, p. 19015-19032, 2020.
COUTO, C. A. do; FLORES, R. A.; CASTRO NETO, J.; PEIXOTO, M. de M.; SOUZA JUNIOR, J. P. de; PRADO, R. de M.; MESQUITA, M.; DAMIN, V. Crescimento, biomassa e qualidade fisiológica do arroz em função da aplicação foliar de silício . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 4, p. 18997-19014, 2020.
COUTO, C. A. do; VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; COSTA, R. B. da; XIMENES, P. A.; CUNHA, P. P. da. Diferenças fenológicas e produtivas de variedades de mangaba . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 11, n. 5, p. 90-98, 2020.
CRISPIM-FILHO, A. J.; SANTOS, F. P. dos; PINTO, J. F. N.; MELO, P. G. S.; REIS, E. F. dos; MENDES-RESENDE, M. P. Dealing with multiple traits in maize: a new approach for selecting progenies . Crop Science , v. 60, n. 6, p. 3151-3165, 2020.
CRUZ, F. T. da. Agricultura familiar, processamento de alimentos e avanços e retrocessos na regulamentação de alimentos tradicionais e artesanais . Revista de Economia e Sociologia Rural , v. 58, n. 2, e190965, 2020.
CRUZ, F. T. da; MARQUES, V. P. M. de A.; HAAS, J. M. Os selos da agricultura familiar no Mercosul: implicações e desafios para a valorização de produtos agroalimentares . Revista Brasileira de Planejamento e Desenvolvimento , v. 9, n. 5, p. 757-798, 2020.
DAMIANI, C.; MARTINS, G. A. de S.; BECKER, F. S. (org.). Aproveitamento de resíduos vegetais : potenciais e limitações . Palmas: Ed. UFT, 2020.
DAMIANI, C.; SILVA, J. S.; AMORIM, K. A.; MIRANDA, P. H. S.; SANTOS, A. C. dos. Alimentos funcionais desenvolvidos a partir dos frutos da Amazônia . In : ALMEIDA, A. F. de; SANTOS, C. C. A. do A. (org.). Frutos amazônicos : biotecnologia e sustentabilidade . Palmas: EDUFT, 2020. p. 26-37.
DEUS, F. P. de; MESQUITA, M.; SALCEDO RAMIREZ, J. C.; TESTEZLAF, R.; ALMEIDA, R. C. de. Hydraulic characterisation of the backwash process in sand filters used in micro irrigation . Biosystems Engineering , v. 192, n. 1, p. 188-198, 2020.
DEUS, F. P. de; MESQUITA, M.; TESTEZLAF, R.; ALMEIDA, R. C. de; OLIVEIRA, H. F. E. de. Methodology for hydraulic characterisation of the sand filter backwashing processes used in micro irrigation . MethodsX , v. 7, e100962, 2020.
DIAS, P. A. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; FARIA, L. C.; FERREIRA, E. P. B.; PEREIRA, H. S. Production and disease resistance of elite black bean lines previously selected using mineral nitrogen fertilization cultivated with natural versus artificial nitrogen supplementation . Genetics and Molecular Research , v. 19, n. 2, egmr18491, 2020.
DIAS, S. M.; SOUZA, H. R. B. de; VERA, R. Processing of bamboo shoots . Scientific Electronic Archives , v. 13, n. 5, p. 103-106, 2020.
DINIZ-FILHO, J. A. F.; BARBOSA, A. C. de O. F.; CHAVES, L. J.; SOUZA, K. da S. e; DOBROVOLSKI, R.; RATTIS, L.; TERRIBILE, L. C.; LIMA-RIBEIRO, M. S.; OLIVEIRA, G. de; BRUM, F. T.; LOYOLA, R.; TELLES, M. P. de C. Overcoming the worst of both worlds: integrating climate change and habitat loss into spatial conservation planning of genetic diversity in the Brazilian Cerrado . Biodiversity and Conservation , v. 29, n. 1, p. 1555-1570, 2020.
DIONIZIO, A. F.; LIMA, N. L.; CARRER FILHO, R.; DIANESE, É. de C. Avaliação sanitária e fisiológica de sementes de mogno e baru tratadas com captana . Heringeriana , v. 14, n. 1, p. 13-20, 2020.
FALEIRO, R.; DUARTE, F.; CALASSA, C.; BARROS, J. C.; BARREIRA, S. Introdução e reavaliação de Aechmea bromeliifolia (Rudge) Baker para fins de enriquecimento em área restaurada no bioma Cerrado . Enciclopédia Biosfera , v. 17, n. 31, p. 125-139, 2020.
FAQUIM, A. C. da S.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; NASCIMENTO, J. V. do; SOUSA, J. L. de O.; COSTA, A. R. da; RIBEIRO, C. F. Qualidade biológica do solo em áreas cultivadas com cana-de-açúcar no estado de Goiás. In : SILVA, C. D. D. da. (org.). As ciências biológicas e a interface com vários saberes 2 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 195-215.
FARIA, M. C. G. de; SILVA NETO, C. de M. e; LIMA, P. A. F.; CHAGAS, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M.; SETTE JÚNIOR, C. R. Brazilian Cerrado species: wood characteristics . Bioscience Journal , v. 36, n. 4, p. 1335-1352, 2020.
FARIA, R. de S.; WANDER, A. E.; NASCIMENTO, A. dos R. Compliance: potencial aplicação e desafios para a cadeia produtiva do tomate industrial no estado de Goiás . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 10, p. 79815-79833, 2020.
FLORES, R. A.; ANDRADE, A. F. de; CASAROLI, D.; QUIRINO, D. T.; ABDALA, K. de O.; MARTINS, C.; BUENO, A. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Potassium fertilization in sugarcane ratoon yield grown in a tropical region . Communications in Soil Science and Plant Analysis , v. 51, n. 7, p. 896-910, 2020.
FRANCO, V. A.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da. Addition of hydrocolidics in gluten-free bread and replacement of rice flour for sweet potato flour . Food Science and Technology , v. 40, supl. 1, p. 88-96, 2020.
FRAZÃO, J. J.; SILVA, A. R.; SALGADO, F. H. M.; FLORES, R. A.; BRASIL, E. P. F. Produtividade e índice de clorofila em repolho em função de fertilizantes nitrogenados de eficiência aumentada . Scientific Electronic Archives , v. 13, n. 2, p. 6-12, 2020.
FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O.; ANDRADE, A. S.; SOUSA JÚNIOR, J. C. de; OLIVEIRA, D. C. de; SALVIANO, P. A. P.; RABELO, J. de C. Descrição dos fatores motivacionais no setor público: o caso da Emater - Regional Caiapó . Research, Society and Development , v. 9, n. 8, e994986697, 2020.
FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, C. B. de. Panorama geral da tomaticultura no estado em Goiás: uma análise descritiva a partir de levantamento bibliográfico . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e955974310, 2020.
GALVÁN, G. H.; RIBEIRO, D. D. Impactos da cultura da soja no êxodo rural na Argentina (1990 - 2017) . Revista NERA , v. 23, n. 55, p. 383-401, 2020.
GARCIA, L. G. C.; VENDRUSCOLO, F.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Crystallized jabuticaba peel: a novel strategy for by-product industrialization . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e27953158, 2020.
GARCIA, R. Á.; DIAS, V. D.; ABREU, V. P. de; OLIVEIRA, R. M. de; ÁVILA, K. A. G. B.; MEYER, M. C.; CUNHA, M. G. da. High genetic diversity and aggressiveness of Sclerotinia sclerotiorum in soybean (Glycine max ) in central Brazil region . International Journal of Agriculture & Biology , v. 24, n. 6, p. 1815-1822, 2020.
GONÇALVES, D. C.; MORGADO, C. M. A.; AGUIAR, F. C. de O.; SILVA, E. P.; CORREA, G. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C. Postharvest behavior and lycopene content of tomatoes at different harvest times . Acta Scientiarum Technology , v. 42, e48403, 2020.
GUIMARÃES, M. A. S.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C.; SILVA, F. A. da. Efeito do ensacamento na qualidade e incidência de danos em frutos de tomate mesa do tipo “Compack” . Research, Society and Development , v. 9, n. 8, e265985190, 2020.
GUIMARÃES, P. H. R.; LIMA, I. P. de; CASTRO, A. P. de; LANNA, A. C.; MELO, P. G. S.; RAÏSSAC, M. de. Phenotyping root systems in a set of japonica rice accessions: can structural traits predict the response to drought? . Rice , v. 13, n. 1, e67, 2020.
JESUS, J. M. I. de; PAULA, K. L. M. de; RODRIGUES, A. B. L.; CUNHA, M. G. da. Adenium obesum : a new host for Nigrospora sphaerica . Journal of Plant Pathology , v. 102, e1379, 2020.
JORDÃO, L. R.; SILVA, T. H. C.; CHAGAS, G. G. das; BARREIRA, S. Energia solar como fator de desenvolvimento rural e a produção de leite em Goiás . Desenvolvimento Regional em Debate , v. 10, n. 1, p. 862-884, 2020.
KNAPP, F. M.; RADONS, S. Z.; ARAUJO, G. M.; SILVA, A. C. S. da; BATTISTI, R.; ALVES JÚNIOR, J.; ALMEIDA, F. de P. Crescimento e desenvolvimento do girassol submetido a déficit hídrico. In : ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Pesquisas agrárias e ambientais : volume II . Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 137-147.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N.; SANTOS, W. V. dos; COSTA, L. L.; GOMES-JÚNIOR, F. G. Seed and fruit size affect soaking and physiological seed quality in Campomanesia adamantium ? Journal of Seed Science , v. 42, e202042035, 2020.
LEITE, C. V.; CASAROLI, D.; VICENTE, M. R.; CESSA, R. M. A.; ALVES JÚNIOR, J. Reference evapotranspiration through hargreaves method using the solar radiation estimation for Goiás state, Brazil . Engenharia na Agricultura , v. 28, n. 1, p. 274-292, 2020.
LEITE, D. C.; CORRÊA, A. A. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; LIMA, K. M. G. de; MORAIS, C. de L. M. de; VIANNA, V. F.; TEIXEIRA, G. H. de A.; DI MAURO, A. O.; UNÊDA-TREVISOLI, S. H. Non-destructive genotypes classification and oil content prediction using near-infrared spectroscopy and chemometric tools in soybean breeding program . Journal of Food Composition and Analysis , v. 91, e103536, 2020.
LIMA, P. A. F.; GOUVEIA, F. N.; BARAÚNA, E. E. P.; SETTE JÚNIOR, C. R. CCB retention and penetration in Eucalyptus fence posts in function of condition of preservative treatment . Floresta , v. 50, n. 2, p. 1345-1352, 2020.
LIMA, P. A. F.; SETTE JÚNIOR, C. R.; SILVA, A. S. V. S. da; OLIVEIRA, J. R. V. de; SILVEIRA, M. F. da; GOUVEIA, F. N. Biological resistance of Eucalyptus wood treated with chromated copper borate to fungi decay . Floram , v. 27, n. 4, e20180157, 2020.
MAGALHÃES, A. O.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; MONTEIRO, M. L. G. Replacement of rice flour by meat flour mechanically separated from tilapia on the technological, nutritional, and sensory quality of salted gluten-free cookies . Journal of Aquatic Food Product Technology , v. 29, n. 7, p. 661-670, 2020.
MARANHÃO, D. D. C.; PEREIRA, M. G.; COLLIER, L. S.; ANJOS, L. H. C. dos; AZEVEDO, A. C.; CASSAVANI, R. de S. Pedogenesis in a karst environment in the Cerrado biome, northern Brazil . Geoderma , v. 365, e114169, 2020.
MARQUES, M. L. S.; JESUS, J. M. I. de; OLIVEIRA, M. F.; TEXEIRA, R. A.; SANTOS, P. R. R. dos; SANTOS, G. R. dos; ROCHA, M. R. da. Reaction of jaboticaba trees cv. `Sabará’ to the species of gall forming nematodes . Summa Phytopathologica , v. 46, n. 4, p. 342-344, 2020.
MARQUES, R. C. D.; OLIVEIRA, E. R.; COUTINHO, G. S. M.; RIBEIRO, A. E. C.; TEIXEIRA, C. S.; SOARES JúNIOR, M. S.; CALIARI, M. Modeling sorption properties of maize by-products obtained using the dynamic dewpoint isotherm (DDI) method . Food Bioscience , v. 38, e100738, 2020.
MARQUES, R. D.; CUNHA, T. Q. G. da; CHAGAS, M. P.; VENTUROLI, F.; BELINI, G. B.; YAMAJI, F. M.; SETTE JÚNIOR, C. R. Wood quality of five species of the Cerrado for energy purposes . Scientia Forestalis , v. 48, n. 125, e3225, 2020.
MARTINS, S. M.; BRITO, G. G. de; GONÇALVES, W. da C.; TRIPODE, B. M. D.; LARTAUD, M.; DUARTE, J. B.; MORELLO, C. de L.; GIBAND, M. PhenoRoots: an inexpensive non-invasive phenotyping system to assess the variability of the root system architecture . Scientia Agricola , v. 77, n. 5, e20180420, 2020.
MARTINS, T. Á.; VENDRUSCOLO, F. Enhancement of microbial pigment production from Monascus ruber by sodium octanoate addition . Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria , v. 19, n. 4, p. 445-456, 2020.
MARTINS, T. O.; SIQUEIRA, K. N.; SILVA-NETO, C. de M. e; FONSECA, C. de S.; VENTUROLI, F.; CALIL, F. N. Vegetational and edaphic attributes in forest formations in the Cerrado biome . Floresta , v. 50, n. 1, p. 961-970, 2020.
MASCARENHAS, Y. S.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORRECHEL, V.; SOUZA, E. R. B. de; LIMA, G. G. da S. Diagnose por subtração de macronutrientes em mudas de tomate para processamento industrial . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 11, n. 5, p. 99-112, 2020.
MASCARENHAS, Y. S.; SILVA, M. A. S. da; CORRECHEL, V.; SANTOS, A. B. dos; CARVALHO, M. T. de M.; MADARI, B. E.; COELHO, A. S. G.; GONÇALVES, G. M. de O.; CAETANO, P. H. P. Emission of nitrous oxide in flooded rice cultivation in tropical area of Brazil . Pesquisa Agropecuária Brasileira , v. 55, e01497, 2020.
MELO, P. G.; MOTA, J. F.; NUNES, C. A. B.; AMARAL, K. V. A.; COELHO, A. S. G.; BACHION, M. M. Anthropometric, biochemical, and food consumption parameters are associated with venous leg ulcer area and duration. Advances in Skin & Wound Care , v. 33, n. 9, p. 476-481, 2020.
MENDES, M. F. da C.; BORGES, R. B. R.; AZEVEDO, A. A. de; BARBOSA, A. R.; LIMA, V. B.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Capacitação de produtores de alimentos de assentamentos rurais do estado de Goiás. In : SILVA-MATOS, R. R. S. da; BARBOSA, L. M. de P.; ARAUJO, M. B. F. (org.). Resultados econômicos e de sustentabilidade nos sistemas nas ciências agrárias 3 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 16-23.
MESQUITA, G. M.; SANTOS, F. C. V. dos; CORRECHEL, V. Efeito do fogo no comportamento e na variabilidade espacial dos atributos químicos do solo sob mata, no jardim botânico, Goiânia-GO . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 11, p. 91253-91267, 2020.
MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Leaf temperature and transpiration of pequi trees with and without water restriction. In : OLIVEIRA, R. J. de. (org.). Agricultura em foco : tópicos em manejo, fertilidade do solo e impactos ambientais: volume 2 . Guarujá: Científica, 2020. p. 90-97.
MORAES, D. H. M. de; MESQUITA, M.; BUENO, A. M.; FLORES, R. A.; OLIVEIRA, H. F. E. de; LIMA, F. S. R. de; PRADO, R. de M.; BATTISTI, R. Combined effects of induced water deficit and foliar application of silicon on the gas exchange of tomatoes for processing . Agronomy , v. 10, n. 11, e1715, 2020.
MORAES, V. H.; GIONGO, P. R.; SILVA, F. de F.; MESQUITA, M.; ABREU, J. P. de; PEREIRA, A. D. Behavior of three lettuce cultivars in a hydroponic system . Revista Facultad Nacional de Agronomía , v. 73, n. 2, p. 9165-9170, 2020.
MORAIS, A. F.; CANAPÁ, L. B. S.; SILVEIRA, M. F. A.; VERA, R. Production and characterization of tannia rhizome flour . Scientific Electronic Archives , v. 13, n. 9, p. 67-73, 2020.
MOREIRA, A. N. H.; GRIEBELER, N. P.; HIMMEN, F. D. A.; ALMEIDA, R. T. S. Planejamento do transporte canavieiro a partir de sistema de informação geográfica . Energia na Agricultura , v. 35, n. 2, p. 257-264, 2020.
MORGADO, C. M. A.; LIMA, A. C. da S.; SIQUEIRA, A. P. S.; SOUZA, E. R. B. de; CUNHA JUNIOR, L. C. Bioactive compounds and antioxidant activity of mangaba . Bioscience Journal , v. 36, n. 2, p. 473-486, 2020.
MORGADO, F. da S.; SILVA, L. A.; BERNARDES, L. M.; CZEPAK, C.; STRAND, M. R.; RIBEIRO, B. M. Trichoplusia ni and Chrysodeixis includens larvae show different susceptibility to Chrysodeixis includens single nucleopolyhedrovirus per os infection . Journal of Pest Science , v. 93, n. 1, p. 1019-1029, 2020.
MOTA, E. E. S.; NOVAES, C. R. D. B.; SILVA, L. B. e; CHAVES, L. J. Structure of the phenotypic variability of fruit and seeds of Dipteryx alata Vogel (Fabaceae) . Revista Brasileira de Fruticultura , v. 42, n. 5, e003, 2020.
MOURA, B. A. de; SANTOS, A. C. dos; BARROS, S. K. A.; ARTHUR, V.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A. Aplicação tecnológica de fécula de açafrão (Curcuma longa L.) irradiada . Research, Society and Development , v. 9, n. 12, e24091211103, 2020.
MOURA, E. G. R. de; OLIVEIRA, T. C. de; AMEMIYA, D. A.; NOBRE, C. F.; MORENO, R. T. C.; CAMPOS, M. R. H.; BORGES, L. J.; ANDRÉ, M. C. D. P. B.; OLIVEIRA, T. F. de. Evaluation of sanitary hygienic practices in the production of açaí in the bowl: diagnosis and intervention . Desafios , v. 7, n. 3, p. 71-79, 2020.
MUSSI, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Evapotranspiração da cana-de-açúcar estimada pelo algoritmo Safer . Irriga , v. 25, n. 2, p. 263-278, 2020.
NASCIMENTO, M. V.; ÁVILA, M. C. R.; ABREU-TARAZI, M. F. de; NOGUEIRA, A. P. O.; CAMPOS, L. F. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Identification of promising tomato breeding lines with determinate growth by selection index . Advances in Horticultural Science , v. 34, n. 3, p. 337-347, 2020.
NASCIMENTO-SILVA, N. R. R.; MENDES, N. S. R.; SILVA, F. A. da. Nutritional composition and total phenolic compounds content of pequi pulp (Caryocar brasiliense Cambess.) . Journal of Bioenergy and Food Science , v. 7, e2812019JBFS, 2020.
NASCIMENTO-SILVA, N. R. R.; SILVA, F. A. da; SILVA, M. R. Physicochemical composition and antioxidants of buriti (Mauritia flexuosa Linn. F.): pulp and sweet . Journal of Bioenergy and Food Science , v. 7, e2792019JBFS, 2020.
OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; GARCIA, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Structural and physicochemical properties of freeze-dried açaí pulp (Euterpe oleracea Mart.) . Food Science and Technology , v. 40, n. 2, p. 282-289, 2020.
OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; RIBEIRO, K. O.; GARCIA, M. C.; CARELI-GONDIM, I.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Physicochemical, microbiological and sensory characteristics of snacks developed from broken rice grains and turmeric powder . International Journal of Food Science and Technology , v. 55, n. 7, p. 2719-2729, 2020.
OLIVEIRA, C. M. de; ALMEIDA, N. O.; ROCHA, M. R. da; REZENDE, M. H.; CARNEIRO, R. G. da S.; ULHOA, C. J. Anatomical changes induced by isolates of Trichoderma spp. in soybean plants . PLoS One , v. 15, n. 11, p. e0242480, 2020.
OLIVEIRA, C. M. de; SOUZA JÚNIOR, I. T. de; ALMEIDA, N. O.; FREITAS, M. A. de; ROCHA, M. R. da; PETROFEZA, S. Development of quantitative detection method for Meloidogyne incognita by qPCR . Bioscience Journal , v. 36, n. 1, p. 78-86, 2020.
OLIVEIRA, G. H. F. de; MURRAY, S. C.; CUNHA JUNIOR, L. C.; LIMA, K. M. G. de; MORAIS, C. de L. M. de; TEIXEIRA, G. H. de A.; MÔRO, G. V. Estimation and classification of popping expansion capacity in popcorn breeding programs using NIR spectroscopy . Journal of Cereal Science , v. 91, e102861, 2020.
OLIVEIRA, H. F. E. de; SOUZA, C. L. de; CAMPOS, H. de M.; MESQUITA, M.; MACHADO, R. L.; VALE, L. S. R.; BUSO, W. H. D. Desenvolvimento inicial de mudas de baruzeiro (Dipteryx alata Vog) em função de susbtratos e lâminas de irrigação. In : RIBEIRO, J. C. (org.). Avanços científicos e tecnológicos nas ciências agrárias 4 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 43-53.
OLIVEIRA, H. F. E. de; XAVIER, P. S.; MESQUITA, M.; CAMPOS, H. de M.; SALOMÃO, L. C.; VALE, L. S. R. Desenvolvimento inicial de mudas de mogno africano em função de substratos e lâminas de irrigação . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 4, p. 20475-20482, 2020.
OLIVEIRA, R. de S.; RIBEIRO, C. V. G.; NERES, D. F.; PORTO, A. C. da M.; RIBEIRO, D.; SIQUEIRA, L. de; ZAUZA, E. Â. V.; COELHO, A. S. G.; REIS, C. A. F.; ALFENAS, A. C.; NOVAES, E. Evaluation of genetic parameters and clonal selection of Eucalyptus in the Cerrado region . Crop Breeding and Applied Biotechnology , v. 20, n. 3, e29982031, 2020.
OLIVEIRA, V. A.; BRASIL, E. P. F.; TEIXEIRA, W. G.; SANTOS, F. C. V. dos; SILVA, A. R. da. Yield response of upland rice as influenced by enhanced-efficiency nitrogen fertilizers in the Brazilian Cerrado . Journal of Agricultural Science , v. 12, n. 11, p. 98-106, 2020.
PÁDUA, D. R. de L.; ASQUIERI, E. R.; BAZZO, Y. M. F.; MARTINS, D. H. N.; RIBEIRO, K. O.; DAMIANI, C.; SILVA, F. A. Study of the profile of bioactive compounds of the early Isabel grape cultivar (Vitis labrusca l) cultivated in the Brazilian Savanna . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e320974217, 2020.
PAIXÃO, J. S.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M. Characterizing sugarcane production areas using actual yield and edaphoclimatic condition data for the state of Goiás, Brazil . International Journal of Plant Production , v. 14, n. 9, p. 511-520, 2020.
PANTALIÃO, G. F.; VIANELLO, R. P.; BUENO, L. G.; MENDONÇA, J. A.; COELHO, A. S. G.; CORDEIRO, A. C. C.; VALDISSER, P. A.; VIEIRA, A. F.; BRONDANI, C. Development of SNP markers for grain yield screening of Brazilian rice cultivars . Pesquisa Agropecuária Brasileira , v. 55, e01643, 2020.
PEDROSO, M. T. M.; CORCIOLI, G.; FOGUESATTO, C. A crise do coronavírus e o agricultor familiar produtor de hortaliças . Revista Eletrônica Gestão e Sociedade , v. 14, n. 39, p. 3740-3749, 2020.
PEREIRA, J. M.; BALDIN, E. L. L.; SOLIMAN, E. P.; WILCKEN, C. F. Development of the red gum lerp psyllid Glycaspis brimblecombei (Hemiptera: Aphalaridae) in Eucalyptus spp . Scientia Forestalis , v. 48, n. 127, e3283, 2020.
PEREIRA, R. M.; CASAROLI, D.; VELLAME, L. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Water deficit detection in sugarcane using canopy temperature from satellite images . Australian Journal of Crop Science , v. 14, n. 3, p. 400-407, 2020.
PEREIRA, W. J.; MELO, A. T. de O.; COELHO, A. S. G.; RODRIGUES, F. A.; MAMIDI, S.; ALENCAR, S. A. de; LANNA, A. C.; VALDISSER, P. A. M. R.; BRONDANI, C.; NASCIMENTO-JÚNIOR, I. R. do; BORBA, T. C. de O.; VIANELLO, R. P. Genome-wide analysis of the transcriptional response to drought stress in root and leaf of common bean . Genetics and Molecular Biology , v. 43, n. 1, e20180259, 2020.
PERES, D. S.; ALMEIDA, A. B. de; LIMA, T. M. de; PEREIRA, Y. de L.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; SANTOS, P. A. dos. Butter oil com adição de extratos vegetais de orégano (Origanum vulgare L.) e manjericão (Ocimum basilicum L.): desenvolvimento e caracterização física, química e sensorial . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e85953205, 2020.
PINTO, H. E.; TAVARES, É. B.; FERREIRA, M. D. P.; TEIXEIRA, S. M. Complementaridade e substitutabilidade na adoção de agricultura de precisão por produtores de soja em Goiás e DF . Revista Econômica do Nordeste , v. 51, n. 3, p. 145-160, 2020.
PINTO, H. E.; TEIXEIRA, S. M.; FERREIRA, M. D. P. Mudanças na composição dos custos produtivos de soja e milho no Centro-Oste Brasileiro. In : BARBOSA, F. C. (org.). Biodiversidade, meio ambiente e desenvolvimento sustentável . Piracanjuba: Conhecimento Livre, 2020. p. 215-232.
PRADO, P. M. C.; RIBEIRO, A. E. C.; COUTINHO, G. S. M.; OLIVEIRA, É. R. de; CALIARI, M.; SANTOS, M. M. dos; SOARES JÚNIOR, M. S. Propriedades fisiológicas e físico-químicas de semente de soja com tecnologia IPRO durante o armazenamento com e sem controle ambiental . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e86973898, 2020.
QUINTANILHA, K. T.; TAVARES, E. B.; RODRIGUES, V. D. V.; CORCIOLI, G. Análise da correlação entre o preço do tomate e o preço do trigo no Brasil no período de 2010 a 2018 . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e124953233, 2020.
RAMALHO, R. R. F.; DAMIANI, C.; SANTOS, S. da C.; FERRI, P. H. Effect of frozen storage on the composition of essential oils from araçá, marolo and mixed pulps. In : SILVA-MATOS, R. R. S. da; CARDOSO, V. R.; CORDEIRO, K. V. (org.). Produção e controle de produtos naturais 2 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 58-71.
RAMALHO, R. R. F.; SILVA, L. C. da; MACIEL, L. I. L.; PEREIRA, I.; NASCIMENTO, A. dos R.; SIMAS, R. C.; VAZ, B. G. Directly transferring pepper constituents to triangular papers for pungency determination by paper spray ionization mass spectrometry. Analytical and Bioanalytical Chemistry , v. 412, n. 22, p. 5389-5396, 2020.
RESENDE, R. T.; CARNEIRO, A. de C. O.; FERREIRA, R. A. D. C.; KUKI, K. N.; TEIXEIRA, R. U.; ZAIDAN, Ú. R.; SANTOS, R. D.; LEITE, H. G.; RESENDE, M. D. V. Air-drying of eucalypts logs: genetic variations along time and stem profile . Industrial Crops and Products , v. 124, n. 1, p. 316-324, 2018.
RESENDE, R. T.; KUKI, K. N.; CORRÊA, T. R.; ZAIDAN, Ú. R.; MOTA, P. H. S.; TELLES, L. A. A.; GONZALES, D. G. E.; MOTOIKE, S. Y.; RESENDE, M. D. V.; LEITE, H. G.; LORENZON, A. S. Data-based agroecological zoning of Acrocomia aculeata : GIS modeling and ecophysiological aspects into a Brazilian representative occurrence area . Industrial Crops and Products , v. 154, e112749, 2020.
REZENDE, J. M.; PEREIRA, J. M.; ARAÚJO, W. S. de; DAUD, R. D.; PERES, A. J. A. Population dynamics of rubber tree mites . Floram , v. 27, n. 4, e20180177, 2020.
RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, A. R.; SILVA, A. C. M. da; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical quality and sensory acceptance of toasts with partial replacement of wheat flour by maize biomass flour . Journal of Food Science and Technology , v. 57, n. 10, p. 3843-3851, 2020.
RIBEIRO, D. D.; PEREIRA, J. W. A. Entraves à política pública para a agricultura familiar (PPAF) observados pela lente do campesinato . Geoambiente On-Line , n. 37, p. 104-125, 2020.
RIBEIRO, D. D.; VERANO, T. de C.; ALMEIDA, N. K. L. de J. Para além do consenso: fronteiras analíticas da noção de agronegócio . Campo - Território , v. 15, n. 35, p. 372-398, 2020.
ROCHA, C. B. S.; PEREIRA, J. M.; SILVA, J. F.; PERES, A. J. A.; DAUD, R. D. Artropodofauna associada à cagaiteira (Eugenia dysenterica DC., Myrtaceae) em coleção de germoplasma ex situ em Goiás, Brasil . Ciência Florestal , v. 30, n. 2, p. 463-472, 2020.
ROCHA, G. A.; DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. G. da; DIANESE, E. de C. An efficient method for total RNA extraction from leaves of arboreal species from the Brazilian Cerrado . Rodriguesia , v. 71, e01012018, 2020.
RODRIGUES, I. C.; ASQUIERI, E. R.; SILVA, A. G. de M. e; DAMIANI, C. Estudo do processamento de geleia de melancia enriquecida com extratos de jabuticaba e extrato de sementes de chia: características físico-químicas e potencial antioxidante . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e45952934, 2020.
SAMPAIO, L. S.; BATTISTI, R.; LANA, M. A.; BOOTE, K. J. Assessment of sowing dates and plant densities using CSM-CROPGRO-Soybean for soybean maturity groups in low latitude . Journal of Agricultural Science , v. 158, n. 10, p. 819-832, 2020.
SANTOS, A. L. dos; SOARES, C. M. da S.; VELLANO, P. O.; MORAIS, R. A.; MOMENTÉ, V. G.; MARTINS, G. A. de S.; SOUZA, A. R. M. de. Propriedades físico-químicas em polpas de frutos do Cerrado in natura e liofilizada . Revista Desafios , supl., p. 52-58, 2020.
SANTOS, D. P.; MARCHÃO, R. L.; BARBOSA, R. S.; SILVA JUNIOR, J. P. da; SILVA, E. M. da; NÓBREGA, J. C. A.; NIVA, C. C.; SANTOS, G. G. Soil macrofauna associated with cover crops in an Oxisol from the southwest of Piauí state, Brazil . Arquivos do Instituto Biológico , v. 87, e0822018, 2020.
SANTOS, F. C. V. dos; CORRECHEL, V.; SANTOS, H. V. R. dos; UCKER, F. E. Agricultura e conservação de ambientes frágeis na pré-Amazônia brasileira. In : SILVA JÚNIOR, M. G. da; UCKER, F. E. (org.). Gestão, monitoramento e recuperação dos recursos naturais : do desenvolvimento à sustentabilidade . Rio de Janeiro: e-Publicar, 2020. p. 9-21.
SANTOS, M. V.; SOUZA, A. R. M.; SILVA, M. C. S.; CASTIGLIONI, G. L. Population dynamics of Saccharomyces cerevisiae PE-2 and CAT-1 in CO-culture for the production of ethanol . Acta Scientiarum: Technology , v. 42, e43427, 2020.
SANTOS, P. M.; ALVES JÚNIOR, J.; DOMINGOS, M. V. H.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; SOUSA, J. M. F. Uso de gesso agrícola para atenuar o déficit hídrico em plantas jovens de mogno africano no Cerrado . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 7, p. 43268-43280, 2020.
SANTOS, P. M.; ALVES JÚNIOR, J.; SENA, C. C. R.; DOMINGOS, M. V. H.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; SOUZA, J. M. F. Necessidade de se irrigar a fase inicial de floresta de mogno-africado no Cerrado . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 6, p. 41399-41409, 2020.
SANTOS, T. R. dos; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; SANTOS, M. da S.; FERNANDES, M. K. de S.; SILVA, L. G. M. da; CARDOSO, R. M.; BORGES, C. C. M.; GARCIA, R. S. M. Biomassa de cana-de-açúcar e potencialidade de cana-energia. In : TULLIO, L. (org.). Desenvolvimento de pesquisa científica na agricultura irrigada . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 167-175.
SANTOS, T. R.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; FERREIRA, G. A.; SILVA, V. L. da; CARDOSO, A. A.; MIRANDA, R. F. de; BORGES, M. M.; BONAVIGO, N. S. de P.; FARIA, R. dos R. Respostas de genótipos de cana-energia à adubação orgânica. In : RIBEIRO, J. C. (org.). Desenvolvimento social e sustentável das ciências agrárias 3 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 53-60.
SANTOS, Y. L. A. dos; RIBON, A. A.; BITENCOURT, L. F. C.; BARROS, L. R.; FERNANDES, K.; CORRECHEL, V.; LEANDRO, W. M.; BACKES, C.; SANTOS, A. J. M.; GIONGO, P. R. Physical and chemical attributes of a soil cultivated with rubber tree under three management strategies . Semina: Ciências Agrárias , v. 41, n. 5, p. 1987-2002, 2020.
SENA, C. C. R.; ALVES JÚNIOR, J.; DOMINGOS, M. V. H.; ANTUNES JUNIOR, E. de J.; BATTISTI, R.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Calibração do sensor capacitivo de umidade do solo EC-5 em resposta a granulometria do solo . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 4, p. 17228-17240, 2020.
SETTE JUNIOR, C. R.; CUNHA, T. Q. G. da; CONEGLIAN, A.; HANSTED, A. L. S.; SILVA, D. A. da; LIMA, P. A. F.; SILVA, M. F. da; YAMAJI, F. M. Does the presence of bark in the wood of fast-growing forest species significantly change the energy potential? BioEnergy Research , v. 13, n. 1, p. 222-228, 2020.
SETTE JÚNIOR, C. R.; MORAES, M. D. A. de; CONEGLIAN, A.; RIBEIRO, R. M.; HANSTED, A. L. S.; YAMAJI, F. M. Forest harvest byproducts: use of waste as energy . Waste Management , v. 114, n. 1, p. 196-201, 2020.
SILVA, A. G. da; MARTINS, P. D. de S.; CARMO, E. L. do; PROCÓPIO, S. O.; BARCELLOS, L. C.; FERREIRA, C. J. B.; BESSA, O. R. Plant arrangement in soybean crops with indeterminate growth in Brazilian Cerrado . Research, Society and Development , v. 9, n. 11, e1789119639, 2020.
SILVA, E. G. da; BORGES, A. S.; MAIONE, N. R.; CASTIGLIONI, G. L.; SUAREZ, C. A. G.; MONTANO, I. D. C. Fermentation of hemicellulose liquor from brewer's spent grain using Scheffersomyces stipitis and Pachysolen tannophilus for production of 2G ethanol and xylitol . Biofuels, Bioproducts & Biorefining , v. 14, n. 2, p. 127-137, 2020.
SILVA, E. P. da; DIAS, L. G.; MAROT, P. P.; GOULART, G. A. S.; FREITAS, F. A. de; DAMIANI, C. Fatty acid and chemical composition of the seed and the oil obtained from marolo fruit (Annona crassiflora Mart.) . Research, Society and Development , v. 9, n. 9, e389996670, 2020.
SILVA, F. A. da; MORAIS, K. C. R. C.; RIBEIRO, K. O.; GARCIA, L. G. C.; CALIARI, M. Evolution of the content of phenolic compounds, antioxidant activity and color in organic sugarcane spirit aged in barrels of different woods . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e138953302, 2020.
SILVA, F. C. da; RIBEIRO, D. D. A função social da propriedade rural como meio para o desenvolvimento sustentável. In : COSTA, B. S.; CAÚLA, B. Q. (org.). Diálogo ambiental, constitucional e internacional, volume 13 : desenvolvimento socioambiental e econômico: o diálogo para um planeta em crise . Rio de Janeiro: Lumen Juris, 2020. p. 89-113.
SILVA, F. F. da C.; FERREIRA, J. L. S.; RAMOS, T. V.; CALIL, F. N. Maize yield in an integrated crop-livestock-forestry system in south Goiás, Brazil . Revista Ceres , v. 67, n. 3, p. 176-180, 2020.
SILVA, G. de L. P. e; GERALDINE, R. M.; SANTANA, R. F.; BENTO, J. A. C.; SOUZA NETO, M. A. de; CALIARI, M. Simulação do processo de produção de uma indústria de água mineral pelo método system dynamics . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e950974729, 2020.
SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; CHAGAS, D. F. das; CARDOSO, V. P.; RODRIGUES, O. D. Population fluctuation of Selenaspidus articulatus Morgan (Hemiptera: Diaspididae) in rubber tree . Floram , v. 27, n. 1, e20170735, 2020.
SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; ROCHA, C. B. S.; PERES, A. J. A.; LIMA, E. L. de; DAUD, R. D. Composition and abundance of mites (Arachnida: Acariformes: Parasitiformes) on Hancornia speciosa Gomes varieties . International Journal of Acaralogy , v. 46, n. 6, p. 394-400, 2020.
SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; SANTOS, J. B. dos; OLIVEIRA, J. P. de M.; BELLIZZI, N. C.; CARVALHO, L. R. Levantamento populacional de Bemisia tabaci (Genadius 1989) e ocorrência natural de Encarsia spp. na cultura da soja . Entomotropica , v. 35, n. 1, p. 1-9, 2020.
SILVA, J. G. da; FERREIRA, E. P. de B.; DAMIN, V.; NASCENTE, A. S. Response of the common bean to liquid fertilizer and Rhizobium tropici inoculation . Semina: Ciências agrárias , v. 41, n. 6, p. 2967-2976, 2020.
SILVA, J. P. da; SOUZA, L. L. de; SILVA NETO, C. de M. e; BARREIRA, S. Inseticidas botânicos no controle de formigas . Desafios , v. 7, n. 4, p. 163-171, 2020.
SILVA, J. S.; DAMIANI, C.; SILVA, T. L. L. e; SILVA, E. P. da; CUNHA, M. C. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B. Nutritional characterization and technological functional properties of marolo pulp flour . Research, Society and Development , v. 9, n. 4, e51942826, 2020.
SILVA, J. S.; MORAES, T. V. de; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Efeito do estádio de maturação no perfil de compostos voláteis de carambola e seriguela cultivadas no Brasil . Research, Society and Development , v. 9, n. 4, e03942781, 2020.
SILVA, J. S.; ORTIZ, D. W.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Physicochemical and technological evaluation of flours made from fruit co-products for use in food products . Research, Society and Development , v. 9, n. 3, e192932742, 2020.
SILVA, J. S.; ORTIZ, D. W.; GARCIA, L. G. C.; ASQUIERI, E. R.; BECKER, F. S.; DAMIANI, C. Effect of drying on nutritional composition, antioxidant capacity and bioactive compounds of fruits co-products . Food Science and Technology , v. 40, n. 4, p. 810-816, 2020.
SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B.; CARDOSO, C. F.; SILVA, F. A. da; FREITAS, F. F. Rheological behavior of plant-based beverages . Food Science and Technology , v. 40, supl. 1, p. 258-263, 2020.
SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B.; FREITAS, F. F.; ASQUIERI, E. R.; SILVA, F. A. da; CARDOSO, C. F. Stability of nut-based beverage made of Brazil nut (Bertholletia excelsa ) and baru (Dipteryx alata Vogel) . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 5, p. 30937-30951, 2020.
SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B. S.; SILVA, F. A. da; CARDOSO, C. F.; FREITAS, F. F. Processing and physicochemical characterization of a water-soluble extract based on Pará nut (Bertholletia excelsa ) and baru nut (Dipteryx alata Vogel) . Research, Society and Development , v. 9, n. 8, p. 163984848, 2020.
SILVA, L. G. M. da; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; TEIXEIRA, W. G.; MATA, C. R. da; SANTOS, T. R. dos; SILVA, M. A.; BARROS, L. R.; NASCIMENTO, J. V. do; ALVES, C. de A.; BORGES, C. C. M. Atributos químicos e biológicos do solo em áreas sob diferentes sistemas de manejo no estado de Goiás. In : RIBEIRO, J. C. (org.). Desenvolvimento social e sustentável das ciências agrárias . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 7-19.
SILVA, L. P.; BATTISTI, R.; KNAPP, F. M.; SANTOS, T. G.; ALVES JÚNIOR, J. Estimativa da produtividade de soja usando irrigação na época das chuvas no bioma Cerrado . Agrometeoros , v. 28, e026702, 2020.
SILVA, M. G. da; ZAIDAN, Ú. R.; BORGES, C. T.; SILVA, J. A. da; RESENDE, R. T.; VENTUROLI, F.; PIRES, P. P. Indolbutyric acid (IBA) in the African mahogany (Khaya grandifoliola C. DC.) cuttings and mini-cuttings development . Advances in Forestry Science , v. 7, n. 2, p. 1009-1016, 2020.
SILVA, N. R. da; FREITAS, P. V. D. X. de; SILVA NETO, C. de M. e; FERREIRA, R. N.; OLIVEIRA, L. G.; CORREA, D. S.; HELLMEISTER FILHO, P.; BRASIL, E. P. F.; FREITAS, I. C. de; FRANÇA, A. F. de S. Biomass, efficiency of nitrogen conversion and nitrogen recovery in millet cultivars under nitrogen fertilization . Journal of Agricultural Studies , v. 8, n. 2, p. 339-351, 2020.
SILVA, T. V.; MELO, H. C. de; ABREU-TARAZI, M. F. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; CAMPOS, L. F. C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CATARINO, A. de M. Biostimulants isolated or integrated with paclobutrazol as tomato development triggering factors . Emirates Journal of Food and Agriculture , v. 32, n. 4, p. 255-262, 2020.
SILVA-BAILÃO, M. G.; LIMA, P. de S.; OLIVEIRA, M. M. E.; OLIVEIRA, L. C.; ALMEIDA-PAES, R.; BORGES, C. L.; BAILÃO, A. M.; COELHO, A. S. G.; SOARES, C. M. de A.; ZANCOPÉ-OLIVEIRA, R. M. Comparative proteomics in the three major human pathogenic species of the genus Sporothrix . Microbes and Infection , v. 23, e104762, 2021.
SILVEIRA, M. F. A.; BARBOSA, A. R.; SILVA, I. Y. O.; SOUZA, A. R. M. de. Composição centesimal e propriedades funcionais de isolado proteico de soja comercial . Tecnia , v. 5, n. 2, p. 191-206, 2020.
SILVIO, V. M. de; FARIAS, L. C. B.; MEDEIROS, J. S.; SANTOS, L. S. dos; LEÃO, P. V. T.; OLIVEIRA, L. A. de; CARMO, R. M. do; CUNHA, J. V. T. da; AZZI, M. V. C.; CALIARI, M.; SILVA, M. A. P. da. Parâmetros físicos e químicos do açafrão e uso como corante em iogurte grego saborizado com geleia de maracujá . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e117953244, 2020.
SOARES, C. M. da S.; MORAIS, R. A.; SANTOS, A. L. dos; SOUSA, H. M. S.; TELES, J. S.; SILVA, R. R. da; SOUZA, A. R. M. de; MARTINS, G. A. de S. Quantificação de compostos fenólicos totais em frutos não convencionais cultivados no Cerrado . Revista Desafios , v. 7, n. esp., p. 65-71, 2020.
SOARES, J. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; NUMA, I. A. N.; PASTORE, G. M.; CALIARI, M. Jambolan nectar: physical and chemical properties due to formulation ingredients . Research, Society and Development , v. 9, n. 5, e161953212, 2020.
SOARES, S. D.; BANDEIRA, L. F.; RIBEIRO, S. B.; TELLES, M. P. de C.; SILVA, J. A. da; BORGES, C. T.; COELHO, A. S. G.; NOVAES, E. Genetic diversity in populations of African mahogany (Khaya grandioliola C. DC.) introduced in Brazil . Genetics and Molecular Biology , v. 43, n. 2, e20180162, 2020.
SOUSA, J. L. de O.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; FAQUIM, A. C. da S.; NASCIMENTO, J. V. do; ANDRAUS, M. de P.; RIBEIRO, C. F.; CARDOSO, Á. A.; TEIXEIRA, W. G. Uso de biofertilizante proveniente da cana energia como fonte de nutrientes para crotalária e soja em reforma de canavial. In : BARBOSA, A. K. da S. (org.). Alimento, nutrição e saúde . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 194-206.
SOUZA, A. C. de; ABDALA, K. de O. Sustentabilidade, do conceito à análise . Revista Metropolitana de Sustentabilidade , v. 10, n. 2, p. 146-166, 2020.
SOUZA, A. R. M. de; MENDES, M. F. da C.; LISBOA, R. de C.; NUNES, L. B. M.; SILVEIRA, M. F. A. Aplicação de atividades lúdicas no auxílio do aprendizado de crianças de escolas municipais de Goiânia . Revista Eletrônica do Programa de Educação Tutorial , v. 2, n. 2, p. 186-198, 2020.
SOUZA, J. L. da C.; VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; GUIMARÃES, R. N.; NAVES, R. V. Estaquia em frutíferas do Cerrado . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 3, p. 15531-15544, 2020.
SOUZA, J. M. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Validação do modelo Safer na estimativa da evapotranspiração da cana-de-açúcar . Irriga , v. 25, n. 2, p. 247-262, 2020.
SOUZA, M. A. P. de; ALVES, A. de F. T.; FREITAS, G. S. de. Uso e manejo de agrotóxicos por produtores de hortaliças em área urbana: um estudo de caso da região noroeste de Goiânia, Goiás . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 5, p. 26198-26216, 2020.
SOUZA, R. O. de; COSTA, W. M. da; CAVALCANTE, D. F. da S.; SOUZA, C. B. da. Produção de vinho em Goiás: uma análise do empreendedorismo rural . Research, Society and Development , v. 9, n. 3, e68932411, 2020.
TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; VERA, R.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical quality of brown soybean preserve in function of maceration time and ascorbic acid . Food Science and Technology , v. 40, supl., p. 250-257, 2020.
TEIXEIRA, C. S.; NEVES, G. A. da R.; OLIVEIRA, T. F. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR. M. S. Brazilian cheese bread rolls from fermented and native waxy maize starch . Ciência e Agrotecnologia , v. 44, e012920, 2020.
TEIXEIRA, W. G.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M. Correção da acidez do solo em sistema de plantio direto no Brasil: revisão de literatura. In : RIBEIRO, J. C. (org.). Impacto, excelência e produtividade das ciências agrárias no Brasil 4 . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 10-25.
TELLES, L. A. de A.; ARROYO, J. E. C.; BINOTI, D. H. B.; LORENZON, A. S.; SANTOS, A. R. dos; DOMINGUES, G. F.; RESENDE, R. T.; MARCATTI, G. E.; GONZALES, D. G. E.; CASTRO, N. L. M. de; MOTA, P. H. S.; OLIVEIRA, B. de A.; SILVA, M. L. da. When, where and what cultivate: an optimization model for rural property planning . Journal of Cleaner Production , v. 290, e125741, 2020.
THOMAZZINI, J. P.; NUNES, C. L. de M.; ABDALA, K. de O. Análise comparativa de oportunidades de aplicação do fator terra no estado de Goiás . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 13, n. 1, p. 117-134, 2020.
TOMQUELSK, G. V.; HIROSE, E.; FARIAS, A.; CZEPAK, C.; PITTELKOW, F. K.; RUTHES, E.; GRIGOLLI, J. F. J.; RATTES, J.; VIVAN, L. M.; GOUSSAIN JUNIOR, M. M.; PEIXOTO, M. F.; TAMAI, M. A.; IDE, M. A.; MARTINS, M. C.; LOBAK, T. Eficiência de inseticidas para o controle da mosca-branca Bemisia tabaci biótipo B (Hemiptera: Aleyrodidae) em soja nas safras 2017/2018 e 2018/2019: resultados sumarizados dos ensaios cooperativos . Circular Técnica , v. 158, p. 1-9, 2020.
VALDISSER, P. A. M. R.; MÜLLER, B. S. F.; ALMEIDA FILHO, J. E. de; MORAIS JÚNIOR, O. P.; GUIMARÃES, C. M.; BORBA, T. C. O.; SOUZA, I. P. de; ZUCCHI, M. I.; NEVES, L. G.; COELHO, A. S. G.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Genome-wide association studies detect multiple QTLs for productivity in mesoamerican diversity panel of common bean under drought stress . Frontiers in Plant Science , v. 11, e574674, 2020.
VALE, N. K. A. do; ABDALA, K. de O.; FERREIRA, M. D. P.; FIGUEIREDO, R. S. Análise da contribuição tecnológica à mitigação dos efeitos da variabilidade climática na produtividade da terra sob cultivo de soja em Goiás . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 3, p. 16034-16054, 2020.
VALE, N. K. A. do; SANTANA, S. N.; SOUZA, C. B.; BOTTEGA, D. B. Circuitos curtos de comercialização de produtos hortifrutigranjeiros em feiras livres no município de Iporá - GO, Brasil . Research, Society and Development , v. 9, n. 7, e223974035, 2020.
VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; CAMPOS, A. J. de; SIQUEIRA, A. P. S.; VASCONCELOS, R. F. Post-harvest evaluation of 'Dekopon' tangerins submitted to different UV radiation time C and refrigeration temperatures . International Journal of Development Research , v. 10, n. 5, p. 33750-33767, 2020.
VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; COSTA, I. C. da; VASCONCELOS, R. F. Avaliação pós-colheita de tangerinas `Dekopon’ submetidas a radiação ultravioleta C, atmosfera modificada passiva e beneficiamento . Research, Society and Development , v. 9, n. 6, e200963678, 2020.
VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; NASCIMENTO, L. M.; VASCONCELOS, R. F. Avaliação pós-colheita de tangerinas `Dekopon’ submetidas a aplicação de cloreto de cálcio em pré-colheita . Research, Society and Development , v. 9, n. 6, e132963638, 2020.
VASCONCELOS, W. A.; LAMBERT, A. C. A.; MIRANDA, S. do C. de; BARREIRA, S. Testes alternativos para a avaliação da viabilidade fisiológica de sementes de Enterolobium contortisiliquum (Vell.) Morong . Pubvet , v. 14, n. 4, a560, 2020.
VESPUCCI, I. L.; NUNES, M. P. C.; CAMPOS, A. J. de; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Difusão da utilização de revestimento biodegradável a agricultores familiares no Estado de Goiás, Brasil . Research, Society and Development , v. 9, n. 11, e96491110733, 2020.
VIANA, L. F.; MACHADO, A. R.; MORAES, A. I. P.; MUNHOZ, C. L.; SOUZA, A. R. M. de; CALIARI, M. The reusing technology of guava peel, pulp and core for cookies elaboration . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 7, p. 47219-47230, 2020.
VIÇOSI, K. A.; CARVALHO, A. dos S. de; SILVA, D. C.; ALMEIDA, F. de P.; RIBEIRO, D.; FLORES, R. A. Foliar fertilization with boron on the growth, physiology, and yield of snap beans . Journal of Soil Science and Plant Nutrition , v. 20, n. 3, p. 917-924, 2020.
VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; SOARES JÚNIOR, M. S. Methods for and pigments extration and determination of color in tomato for processing cultivars . Food Science and Technology , v. 40, n. 1, p. 11-17, 2020.
VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; VILHALVA, D. A. A.; SOARES JÚNIOR, M. S. Quantitative cellular evaluation and anatomical organization of the external region of different genetic materials and maturation stages of tomato processing . Brazilian Archives of Biology and Technology , v. 63, e20190348, 2020.
VIEIRA, D. A. de P.; RODRIGUES, B. U.; SOUZA, E. R. B. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Classification of tomato cultivars for processing with artificial vision and Euclidian distance . International Journal of Development Research , v. 10, n. 12, p. 42748-42754, 2020.
VIEIRA, D. A. de P.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R.; MACONI, L. C. M. T.; MARINA, L. L. P. da S. Avaliação da cor por fotografia digital e de aceitabilidade de barra de cereal elaborada com amêndoa de baru . Tecnia , v. 5, n. 2, p. 175-190, 2020.
VIEIRA, M. do C.; PEREIRA, C. C. de O.; SANTOS, L. F.; SOUZA, J. L. da C.; FRACA, J. B. de Z.; ARAÚJO, É. F. L.; SOUZA, E. R. B. Extração química de sementes de duas variedades da mangaba . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 5, p. 26217-26227, 2020.
VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; LEANDRO, W. M.; SOUZA, J. L. da C.; BELO, A. P. M.; VERA, R.; PEREIRA, K. C. Produção e caracterização física de frutos de variedades de mangabeira. In : ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Agronomia: avanços e perspectivas . Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 17-31.
VIEIRA, M. do C.; SOUZA, J. L. da C.; PRADO, A. D. L.; PINTO, A. F. J.; SILVA, C. Y. F.; LEMES, K. B. C.; SOUZA, E. R. B. de. Utilização de miniestacas de mangaba produzidas in vivo e transplantadas in vitro para averiguação da adaptação e enraizamento em diferentes constituições de meio de cultura . Brazilian Journal of Development , v. 6, n. 2, p. 8104-8115, 2020.
VIEIRA, M. do C.; SOUZA, J. L. da C.; SILVA, G. D. da; PEREIRA, C. C. de O.; PEREIRA, W. J.; SOUZA, E. R. B. de. 2.4-dichlorophenoxyacetic acid and sucrose in rhizogenesis maintenance and induction in cuttings of cagaita and mangabeira from Cerrado . Revista Ibero-americana de Ciências Ambientais , v. 11, n. 2, p. 118-127, 2020.
VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R.; LEANDRO, W. M.; GUIMARÃES, G. R.; SOUZA, J. L. da C.; PEREIRA, K. C. Biometria de plantas e aspectos fenológicos de variedades de mangabeira (Hancornia speciosa Gomes). In : ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Agronomia: avanços e perspectivas . Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 32-50.
YOUNG, J.; SKARLUPKA, J. H.; COX, M. S.; RESENDE, R. T.; FISCHER, A.; KALSCHEUR, K. F.; MCCLURE, J. C.; COLE, J. B.; SUEN, G.; BICKHART, D. M. Validating the use of bovine buccal sampling as a proxy for the rumen microbiota by using a time course and random forest classification approach . Applied and Environmental Microbiology , v. 86, n. 17, e00861, 2020.
WEBBER, T. V.; MARTINS, T. V.; CÂNDIDA, D. V.; REIS, C. A. F.; CUNHA, M. G. da; SETTE JÚNIOR, C. R.; DIANESE, E. de C. Control techniques and evaluation of pathogen influence on African mahogany (Khaya grandifoliola C. Dc.) infected by Lasiodiplodia theobromae Pat . European Journal of Plant Pathology , v. 159, n. 1, p. 427-432, 2020.