Produção Bibliográfica EA/UFG 2020

  1. ABDALA, K. de O.; SENA, C. E. S. Bioprospective potential in the traditional use of herbal medicines in an institution in Central Brazil. Journal of Medicinal Plants Research, v. 14, n. 8, p. 389-405, 2020. 
  2. ABREU, D. J. M. de; MOURA, P. L. D.; DAMIANI, C. Desenvolvimento de doces de tamarindo em pasta e em massa: parâmetros físico-químicos e avaliação da capacidade antioxidante. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e841974834, 2020. 
  3. ABREU, K. M. de; FERREIRA, J. L. S.; VASCONCELOS, W. A.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. e. Biomassa e nutrientes na serapilheira acumulada em sistemas de integração lavoura-pecuária-floresta em diferentes idades. Magistra, v. 31, n. 1, p. 736-748, 2020. 
  4. ALDRIGHI, M.; JARDIM, C. C. S.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Necessidades hídricas das gramas batatais (Paspalum notatum Flüggé) e esmeralda (Zoysia japonica Steud) estimadas por sensoriamento remoto. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 7, p. 47020-47032, 2020. 
  5. ALMEIDA, F. de P.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; BARROS, L. R.; ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; FAQUIM, A. C. da S.; KNAPP, F. M.; MEDRADO, L. de C.; ANJOS, J. C. R. dos; SILVA, G. C. da; LOPES, A. P. Atributos físicos e químicos do solo em áreas de cana energia. In: RIBEIRO, J. C. (org.). Avanços científicos e tecnológicos nas ciências agrárias 4. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 1-11. 
  6. ALMEIDA, H. J. de; CARMONA, V. M. V.; CAVALCANTE, V. S.; CECÍLIO FILHO, A. B.; PRADO, R. de M.; FLORES, R. A.; BORGES, B. M. M. N.; MAUAD, M. Nutritional and visual diagnosis in broccoli (Brassica oleracea var. italica L.) plants: disorders in physiological activity, nutritional efficiency and metabolism of carbohydrates. Agronomy, v. 10, n. 10, e1572, 2020. 
  7. ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. The elimination of cancerous pollutants by an advanced oxidation processes and adsorption in monosolute solutions mixtures in water. Desalination and Water Treatment, v. 191, n. 1, p. 292-299, 2020. 
  8. ALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MIKLAS, P.; MELO, P. G. S. Induction of seed coat darkening in common beans (Phaseolus vulgaris L.) and the association with cooking time after storage. Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 1, p. 21-27, 2020. 
  9. ALVES, V. M.; SILVA, E. P. da; SILVA, A. G. de M. e; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Gabiroba e murici: estudo do valor nutricional e antinutricional da casca, polpa e semente. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e152953260, 2020.
  10. AMARAL, C. R. do; SILVA, J. P. da; MOREIRA, J. W.; BARREIRA, S. Utilização de resíduo industrial para produção de mudas de jatobá-da-mata (Hymenaea courbaril L.). Enciclopédia Biosfera, v. 17, n. 34, p. 523-536, 2020. 
  11. AMBROSINI, L. B.; KROEFF, D. R.; MATTE, A.; CRUZ, F. T. da; WAQUIL, P. D. Sabor, história e economia local: percepções dos consumidores gaúchos sobre o queijo colonial. Pesquisa Agropecuária Gaúcha, v. 26, n. 1, p. 201-221, 2020. 
  12. ANDRADE, A. F. de; MACHADO, R. L.; CORRECHEL, V.; REZENDE, C. C.; SOUZA, J. L. da C.; COSTA, F. R. da; FERREIRA, E. A. Erosividade e padrões de precipitação pluvial para Aragarças, GO. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 21931-21950, 2020.
  13. ANDRADE, A. F. de; MACHADO, R. L.; REZENDE, C. C.; FERREIRA, E. A.; ÁGUAS, M. A. de; CORRECHEL, V.; CARVALHO, D. F. de. Precipitation patterns and rainfall erosivity return period under Savanna conditions in Formosa, Goiás, Brazil. Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 4, p. 554-569, 2020. 
  14. ANDRADE, C. A. O. de; SILVA, G. C. da; CORRÊA, M. C.; COLLIER, L. S.; CORRECHEL, V. Condutividade hidráulica e atributos físicos de um Latossolo Vermelho sob sistemas de manejo no Cerrado goiano. Agrarian, v. 13, n. 49, p. 385-392, 2020. 
  15. ANDRAUS, M. de P.; CARDOSO, A. A.; FERREIRA, E. de M.; BRASIL, E. P. F. Produção de mudas florestais inoculadas com rizóbios e fungos micorrízicos em blocos de resíduos agroindustriais. Nativa, v. 8, n. 2, p. 269-279, 2020. 
  16. ANJOS, J. C. R.; ALMEIDA, F. P.; FERREIRA, K.; SILVA, D. C.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; SILVA, G. C.; BRANQUINHO, R. G. Intensidade e distribuição no espaço-tempo da erosividade da chuva no estado de Goiás e Distrito Federal. Scientific Electronic Archives, v. 13, n. 10, p. 1-8, 2020. 
  17. ANJOS, J. C. R. dos; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Stalk dry mass and industrial yield of 16 varieties of sugar cane cultivated under water restriction. Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 7, p. 1048-1054, 2020. 
  18. ANTUNES, A. M.; NUNES, R.; NOVAES, E.; COELHO, A. S. G.; SOARES, T. N.; TELLES, M. P. C. Large number of repetitive elements in the draft genome assembly of Dipteryx alata (Fabaceae). Genetics and Molecular Research, v. 19, n. 2, egmr18463, 2020. 
  19. ANTUNES, A. M.; SOARES, T. N.; TARGUETA, C. P.; NOVAES, E.; COELHO, A. S. G.; TELLES, M. P. de C. The chloroplast genome sequence of Dipteryx alata Vog. (Fabaceae: Papilionoideae): genomic features and comparative analysis with other legume genomes. Brazilian Journal of Botany, v. 43, n. 1, p. 271-282, 2020.
  20. ARAÚJO, M. S.; AFONSO, M. V. da R.; MENDES, N. da S. R.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A.; CARVALHO, D. de M. Rheological behavior and texture of corn starch gels (Zea mays), arrowroot (Maranta arundinaceaea L.) and cassava (Manihote sculenta Crantz). Research, Society and Development, v. 9, n. 12, e16191210868, 2020. 
  21. ASSIS, C. S. de; SILVA, M. R.; SILVA, N. V.; GONÇALVES, M. A. B.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Desenvolvimento, caracterização e vida de prateleira de mistura para omelete em pó enriquecida com farinha da casca de maracujá. Brazilian Journal of Animal and Environmental Research, v. 3, n. 3, p. 2140-2151, 2020. 
  22. ASSIS, M. W. D. de; LEITE, G. W. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; PRADO, RENATO de M.; AMORIM, E. P.; SANTOS NETO, J. P. dos; CARVALHO, L. C. de; TEIXEIRA, G. H. de A. Tentative zinc biofortification of banana fruit via bunch spray and bunch stalk feeding. International Journal of Food Science and Technology, v. 55, n. 7, p. 2893-2900, 2020.
  23. ÁVILA, M. C. R.; LOURENÇO JÚNIOR, V.; QUEZADO-DUVAL, A. M.; BECKER, W. F.; ABREU-TARAZI, M. F. de; BORGES, L. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Field validation of TOMCAST modified to manage Septoria leaf spot on tomato in the central-west region of Brazil. Crop Protection, v. 138, e105333, 2020.
  24. BARAÚNA, E. E. P.; PAES, J. B.; MONTEIRO, T. C.; MOULIN, J. C.; FERREIRA, G. L.; SILVEIRA, A. G.; BALDIN, T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; ARANTES, M. D. C. Influence of the impregnation with boron compounds on the physical properties of Eucalyptus wood. Scientia Forestalis, v. 48, n. 128, e3383, 2020. 
  25. BARROS, R. G.; FERNANDES, P. M. Efeitos da calagem sobre o cupim de montículo Cornitermes snyderi Emerson (1952) em pastagens. Campina Grande: EPTEC, 2020. 
  26. BARROS, S. K. A.; PEREIRA, A. S.; SILVA, S. M. T. da; COSTA, D. M. da; PIRES, C. R. F.; SOUZA, A. R. M. de. Avaliação físico-química e sensorial de biscoito tipo cookies enriquecidos com farinha do caroço e polpa do açaí. Revista Desafios, supl., p. 72-81, 2020. 
  27. BASSINELLO, P. Z.; BENTO, J. A. C.; GOMES, L. de O. F.; CALIARI, M.; OOMAH, B. D. Nutritional value of gluten-free rice and bean based cake mix. Ciência Rural, v. 50, n. 6, e20190653, 2020. 
  28. BATISTA, R. D.; MENDES, D. de C. S.; MORAIS, C. C.; THOMAZ, D. V.; ASCHERI, D. P. R.; DAMIANI, C.; ASQUIERI, E. R. Physicochemical, functional and rheological properties of fermented and non-fermented starch from canary seed (Phalaris canariensis). Food Hydrocolloids, v. 99, e105346-9, 2020. 
  29. BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; PAIXÃO, J. S.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Assessment of soybeans crop management strategies using crop growth models for Central Brazil. In: MIRSCHEL, W.; TERLEEV, V.; WENKEL, K. O. (ed.). Landscape modelling and decision support. Cham: Springer, 2020. p. 525-543.
  30. BATTISTI, R.; FERREIRA, M. D. P.; TAVARES, É. B.; KNAPP, F. M.; BENDER, F. D.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J. Rules for grown soybean-maize cropping system in Midwestern Brazil: food production and economic profits. Agricultural Systems, v. 182, e102850, 2020.
  31. BENTO, J. A. C.; FIDELIS, M. C.; SOUZA NETO, M. A. de; LIÃO, L. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical, structural, and thermal properties of "batata-de-teiú" starch. International Journal of Biological Macromolecules, v. 145, n. 1, p. 332-340, 2020.
  32. BORGES, E. F.; MESQUITA, M.; MORÃES, D. H. M. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; OLIVEIRA, H. F. E. de; FLORES, R. A.; MORÃES, V. H. Caracterização morfométrica da bacia hidrográfica do Rio Grande, oeste da Bahia - BA. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 5, p. 31863-31875, 2020. 
  33. BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; TEIXEIRA, W. G.; VIEIRA, M. A.; SOUZA, J. P. N. de; VIEIRA, H. V. Chemical extractors to assess potassium availability in glauconitic siltstone. Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 9, p. 166-172, 2020. 
  34. BRAZ, A. J.; NASCENTE, L. de P.; CORRÊA, N. C.; ROCHA, R. de A.; SOUZA, E. R. B. de; SIQUEIRA, A. P. S. Influence of coverage based on biopolymers on the maturation of cagaita (Eugenia dysenterica DC.). Revista de Agricultura Neotropical, v. 7, n. 2, p. 62-65, 2020. 
  35. BUENO, A. M.; ANDRADE, A. F. de; VIÇOSI, K. A.; FLORES, R. A.; SETTE JÚNIOR, C. R.; CUNHA, T. Q. G. da; SANTOS, G. G. Does nitrogen application improve elephant grass yield and energetic characteristics of biofuels?. BioEnergy Research, v. 14, n. 3, p. 774-784, 2020. 
  36. BUENO, M. C.; CRUZ, F. T. da; RUIZ, E. N. F. Ambientes alimentares na perspectiva de um município agrícola no norte do Rio Grande do Sul. Ágora, v. 22, n. 2, p. 172-191, 2020. 
  37. CALIMAN, J. P.; REIS, G. G. dos; REIS, M. das G. F.; LEITE, H. G.; TORRES, C. M. M. E.; VOLPATO, M. M. L.; RESENDE, R. T.; MONTE, M. A. Temporal and spatial variability of the diameter distribution in a secondary Brazilian Atlantic forest suggests site-specific management practices. Revista Árvore, v. 44, e4406, 2020. 
  38. CAMPOS, L. F. C.; VENDRUSCOLO, E. P.; CORREIA, S. R.; CAMPOS, C. M. de A.; TERAMOTO, A.; MOURA, M. F.; SELEGUINI, A. Vegetative development of vine rootstock cultivars in Brazilian Cerrado conditions. Colloquium Agrariae, v. 16, n. 4, p. 121-128, 2020.
  39. CAMPOS, P. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Variedades de cana-de-açúcar submetidas à irrigação suplementar no Cerrado goiano. In: OLIVEIRA, R. J. de. (org.). Extensão rural em foco: apoio à agricultura familiar, empreendedorismo e inovação: volume 2. Guarujá: Científica, 2020. p. 273-281. 
  40. CÂNDIDA, D. V.; ROCHA, G. A.; DIAS, V. D.; CUNHA, M. G. da; FARIA, J. C. de; DIANESE, É. de C. Characterization of a bean rugose mosaic virus isolate and search for virus resistance in a germplasm bank of Phaseolus vulgaris. Tropical Plant Pathology, v. 45, n. 1, p. 34-43, 2020.
  41. CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; SOUSA, J. L. de O.; FAQUIM, A. C. da S.; NASCIMENTO, J. V. do; FERRO, C. de M.; TEIXEIRA, W. G.; RIBEIRO, C. F.; CARDOSO, Á. A. Fertilizantes organominerais granulados na produção de mudas de espécies florestais em dois tipos de tubetes. In: TEÓFILO, T. M. da S.; SILVA, T. S.; SILVA, F. D. da (org.). Meio ambiente: impacto do convívio entre vegetação, animais e homens 2. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 55-85. 
  42. CARDOSO, C. F.; SANTOS, M. G. dos; SILVA, Y. P. A.; CANEDO, M. S.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da. Processing, characterization and stability of Brazil nut (Bertholletia excelsa) extract. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e137953292, 2020. 
  43. CARELI-GONDIM, Í.; MESQUITA, T. C.; VILAS BOAS, E. V. de B.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. The effect of active coating and refrigerated storage on the quality of avocado cultivar, Quintal. Journal of Food Science and Technology, v. 57, n. 1, p. 143-151, 2020. 
  44. CARNEIRO, J. È. dos S.; GERALDINE, R. M.; SILVEIRA, M. F. A.; TORRES, M. C. L.; CARRIM, A. J. I.; SOUZA, A. R. M. Atividade antimicrobiana e propriedades físicas de filmes biodegradáveis incorporados com cafeína e ácido acético. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 8, p. 60252-60262, 2020.
  45. CARVALHO, D. V.; LIMA, F. S. R. de; SENA, C. C. R.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Coeficiente de redução da evapotranspiração em citros no Cerrado. Global Science and Technology, v. 13, n. 2, p. 74-83, 2020. 
  46. CESSA, R. M. A.; OLIVEIRA, H. F. E. de; LEITE, C. V.; COMETTI, N. N.; ZONTA, E.; MESQUITA, M.; CAMPOS, H. de M. Identificação de pivôs centrais e microbacias no município de Cristalina, Goiás: apontamentos às regras de outorga do uso de água. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e6769119935, 2020. 
  47. CHAVES, L. J.; GANGA, R. M. D.; GUIMARÃES, R. A.; CALDEIRA, A. J. R. Quantitative and molecular genetic variation among botanical varieties and subpopulations of Hancornia speciosa Gomes (Apocynaceae). Tree Genetics & Genomes, v. 16, n. 4, e50, 2020.
  48. COELHO, L. B.; GERALDINE, R. M.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de; TORRES, M. C. L.; GONÇALVES, M. A. B. Characterization of films of low density polyethylene incorporated with oregano essential oil. Research, Society and Development, v. 9, n. 10, e3849108722, 2020. 
  49. COLLEVATTI, R. G.; SANTOS, J. S. dos; ROSA, F. F.; AMARAL, T. S.; CHAVES, L. J.; RIBEIRO, M. C. Multi-Scale landscape influences on genetic diversity and adaptive traits in a neotropical Savanna tree. Frontiers in Genetics, v. 11, e259, 2020.
  50. CORRECHEL, V.; SANTOS, F. C. V. dos. Amostragem do solo em tempos de Covid-19. Gestão & Tecnologia, v. 1, n. 30, p. 14-18, 2020. 
  51. COSTA, A. C. G. de O.; OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S. Mercado internacional e brasileiro de leite: volatilidade e transmissão de preços. Revista Alcance, v. 27, n. 1, p. 82-98, 2020. 
  52. COSTA, D. P.; SILVA, J. N. da; ASSUNÇÃO, D. da S.; PENTEADO, F. M.; NASCIMENTO, A. dos R. Industrial tomato for fresh consumption: a technical and economically viable alternative. Revista de Agricultura Neotropical, v. 7, n. 3, p. 20-28, 2020. 
  53. COSTA, D. P.; SILVA, J. N.; COSTA, S. P.; NASCIMENTO, A. dos R. Tomatoes used by industries have technological quality for fresh consumption. Revista Caatinga, v. 33, n. 3, p. 824-834, 2020. 
  54. COSTA, J. P. V. da; OLIVEIRA, C. F. D. de; VENDRUSCOLO, F. Cheese whey as a potential substrate for Monascus pigments production. AIMS Agriculture and Food, v. 5, n. 4, p. 785-798, 2020. 
  55. COSTA, K. K. F. D.; OLIVEIRA, E. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, A. R.; VINHAL, G. L. R. R. B.; OLIVEIRA, T. F. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Texture profile of fermented rice extracts with probiotic strains and different contents of waxy maize starch, and sensory acceptance of flavored selected extract. International Journal of Food Science and Technology, v. 55, n. 2, p. 490-499, 2020. 
  56. COSTA NETO, G. M. F.; DUARTE, J. B.; CASTRO, A. P. de; HEINEMANN, A. B. Uso de informações ambientais na modelagem e interpretação da interação genótipo × ambiente: revisão bibliográfica. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2020.
  57. COSTA NETO, G. M. F.; MORAIS JÚNIOR, O. P.; HEINEMANN, A. B.; CASTRO, A. P. de; DUARTE, J. B. A novel GIS-based tool to reveal spatial trends in reaction norm: upland rice case study. Euphytica, v. 216, e37, 2020. 
  58. COUTO, C. A. do; DOURADO, W. de S.; ALVES JÚNIOR, J.; SOUZA, E. R. B. de; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P. Viabilidade econômica do uso de irrigação por microaspersão em cultivares de bananeira na região central do estado de Goiás. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 19015-19032, 2020. 
  59. COUTO, C. A. do; FLORES, R. A.; CASTRO NETO, J.; PEIXOTO, M. de M.; SOUZA JUNIOR, J. P. de; PRADO, R. de M.; MESQUITA, M.; DAMIN, V. Crescimento, biomassa e qualidade fisiológica do arroz em função da aplicação foliar de silício. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 18997-19014, 2020. 
  60. COUTO, C. A. do; VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; COSTA, R. B. da; XIMENES, P. A.; CUNHA, P. P. da. Diferenças fenológicas e produtivas de variedades de mangaba. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 11, n. 5, p. 90-98, 2020. 
  61. CRISPIM-FILHO, A. J.; SANTOS, F. P. dos; PINTO, J. F. N.; MELO, P. G. S.; REIS, E. F. dos; MENDES-RESENDE, M. P. Dealing with multiple traits in maize: a new approach for selecting progenies. Crop Science, v. 60, n. 6, p. 3151-3165, 2020. 
  62. CRUZ, F. T. da. Agricultura familiar, processamento de alimentos e avanços e retrocessos na regulamentação de alimentos tradicionais e artesanais. Revista de Economia e Sociologia Rural, v. 58, n. 2, e190965, 2020. 
  63. CRUZ, F. T. da; MARQUES, V. P. M. de A.; HAAS, J. M. Os selos da agricultura familiar no Mercosul: implicações e desafios para a valorização de produtos agroalimentares. Revista Brasileira de Planejamento e Desenvolvimento, v. 9, n. 5, p. 757-798, 2020. 
  64. DAMIANI, C.; MARTINS, G. A. de S.; BECKER, F. S. (org.). Aproveitamento de resíduos vegetais: potenciais e limitações. Palmas: Ed. UFT, 2020.
  65. DAMIANI, C.; SILVA, J. S.; AMORIM, K. A.; MIRANDA, P. H. S.; SANTOS, A. C. dos. Alimentos funcionais desenvolvidos a partir dos frutos da Amazônia. In: ALMEIDA, A. F. de; SANTOS, C. C. A. do A. (org.). Frutos amazônicos: biotecnologia e sustentabilidade. Palmas: EDUFT, 2020. p. 26-37. 
  66. DEUS, F. P. de; MESQUITA, M.; SALCEDO RAMIREZ, J. C.; TESTEZLAF, R.; ALMEIDA, R. C. de. Hydraulic characterisation of the backwash process in sand filters used in micro irrigation. Biosystems Engineering, v. 192, n. 1, p. 188-198, 2020. 
  67. DEUS, F. P. de; MESQUITA, M.; TESTEZLAF, R.; ALMEIDA, R. C. de; OLIVEIRA, H. F. E. de. Methodology for hydraulic characterisation of the sand filter backwashing processes used in micro irrigation. MethodsX, v. 7, e100962, 2020. 
  68. DIAS, P. A. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; FARIA, L. C.; FERREIRA, E. P. B.; PEREIRA, H. S. Production and disease resistance of elite black bean lines previously selected using mineral nitrogen fertilization cultivated with natural versus artificial nitrogen supplementation. Genetics and Molecular Research, v. 19, n. 2, egmr18491, 2020. 
  69. DIAS, S. M.; SOUZA, H. R. B. de; VERA, R. Processing of bamboo shoots. Scientific Electronic Archives, v. 13, n. 5, p. 103-106, 2020. 
  70. DINIZ-FILHO, J. A. F.; BARBOSA, A. C. de O. F.; CHAVES, L. J.; SOUZA, K. da S. e; DOBROVOLSKI, R.; RATTIS, L.; TERRIBILE, L. C.; LIMA-RIBEIRO, M. S.; OLIVEIRA, G. de; BRUM, F. T.; LOYOLA, R.; TELLES, M. P. de C. Overcoming the worst of both worlds: integrating climate change and habitat loss into spatial conservation planning of genetic diversity in the Brazilian Cerrado. Biodiversity and Conservation, v. 29, n. 1, p. 1555-1570, 2020.
  71. DIONIZIO, A. F.; LIMA, N. L.; CARRER FILHO, R.; DIANESE, É. de C. Avaliação sanitária e fisiológica de sementes de mogno e baru tratadas com captana. Heringeriana, v. 14, n. 1, p. 13-20, 2020. 
  72. FALEIRO, R.; DUARTE, F.; CALASSA, C.; BARROS, J. C.; BARREIRA, S. Introdução e reavaliação de Aechmea bromeliifolia (Rudge) Baker para fins de enriquecimento em área restaurada no bioma Cerrado. Enciclopédia Biosfera, v. 17, n. 31, p. 125-139, 2020.
  73. FAQUIM, A. C. da S.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; NASCIMENTO, J. V. do; SOUSA, J. L. de O.; COSTA, A. R. da; RIBEIRO, C. F. Qualidade biológica do solo em áreas cultivadas com cana-de-açúcar no estado de Goiás. In: SILVA, C. D. D. da. (org.). As ciências biológicas e a interface com vários saberes 2. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 195-215. 
  74. FARIA, M. C. G. de; SILVA NETO, C. de M. e; LIMA, P. A. F.; CHAGAS, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M.; SETTE JÚNIOR, C. R. Brazilian Cerrado species: wood characteristics. Bioscience Journal, v. 36, n. 4, p. 1335-1352, 2020.
  75. FARIA, R. de S.; WANDER, A. E.; NASCIMENTO, A. dos R. Compliance: potencial aplicação e desafios para a cadeia produtiva do tomate industrial no estado de Goiás. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 10, p. 79815-79833, 2020. 
  76. FLORES, R. A.; ANDRADE, A. F. de; CASAROLI, D.; QUIRINO, D. T.; ABDALA, K. de O.; MARTINS, C.; BUENO, A. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Potassium fertilization in sugarcane ratoon yield grown in a tropical region. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 51, n. 7, p. 896-910, 2020.
  77. FRANCO, V. A.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da. Addition of hydrocolidics in gluten-free bread and replacement of rice flour for sweet potato flour. Food Science and Technology, v. 40, supl. 1, p. 88-96, 2020. 
  78. FRAZÃO, J. J.; SILVA, A. R.; SALGADO, F. H. M.; FLORES, R. A.; BRASIL, E. P. F. Produtividade e índice de clorofila em repolho em função de fertilizantes nitrogenados de eficiência aumentada. Scientific Electronic Archives, v. 13, n. 2, p. 6-12, 2020. 
  79. FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O.; ANDRADE, A. S.; SOUSA JÚNIOR, J. C. de; OLIVEIRA, D. C. de; SALVIANO, P. A. P.; RABELO, J. de C. Descrição dos fatores motivacionais no setor público: o caso da Emater - Regional Caiapó. Research, Society and Development, v. 9, n. 8, e994986697, 2020. 
  80. FURQUIM, M. G. D.; NASCIMENTO, A. dos R.; SOUZA, C. B. de. Panorama geral da tomaticultura no estado em Goiás: uma análise descritiva a partir de levantamento bibliográfico. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e955974310, 2020. 
  81. GALVÁN, G. H.; RIBEIRO, D. D. Impactos da cultura da soja no êxodo rural na Argentina (1990 - 2017). Revista NERA, v. 23, n. 55, p. 383-401, 2020. 
  82. GARCIA, L. G. C.; VENDRUSCOLO, F.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Crystallized jabuticaba peel: a novel strategy for by-product industrialization. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e27953158, 2020. 
  83. GARCIA, R. Á.; DIAS, V. D.; ABREU, V. P. de; OLIVEIRA, R. M. de; ÁVILA, K. A. G. B.; MEYER, M. C.; CUNHA, M. G. da. High genetic diversity and aggressiveness of Sclerotinia sclerotiorum in soybean (Glycine max) in central Brazil region. International Journal of Agriculture & Biology, v. 24, n. 6, p. 1815-1822, 2020. 
  84. GONÇALVES, D. C.; MORGADO, C. M. A.; AGUIAR, F. C. de O.; SILVA, E. P.; CORREA, G. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C. Postharvest behavior and lycopene content of tomatoes at different harvest times. Acta Scientiarum Technology, v. 42, e48403, 2020. 
  85. GUIMARÃES, M. A. S.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C.; SILVA, F. A. da. Efeito do ensacamento na qualidade e incidência de danos em frutos de tomate mesa do tipo “Compack”. Research, Society and Development, v. 9, n. 8, e265985190, 2020. 
  86. GUIMARÃES, P. H. R.; LIMA, I. P. de; CASTRO, A. P. de; LANNA, A. C.; MELO, P. G. S.; RAÏSSAC, M. de. Phenotyping root systems in a set of japonica rice accessions: can structural traits predict the response to drought?. Rice, v. 13, n. 1, e67, 2020. 
  87. JESUS, J. M. I. de; PAULA, K. L. M. de; RODRIGUES, A. B. L.; CUNHA, M. G. da. Adenium obesum: a new host for Nigrospora sphaerica. Journal of Plant Pathology, v. 102, e1379, 2020. 
  88. JORDÃO, L. R.; SILVA, T. H. C.; CHAGAS, G. G. das; BARREIRA, S. Energia solar como fator de desenvolvimento rural e a produção de leite em Goiás. Desenvolvimento Regional em Debate, v. 10, n. 1, p. 862-884, 2020. 
  89. KNAPP, F. M.; RADONS, S. Z.; ARAUJO, G. M.; SILVA, A. C. S. da; BATTISTI, R.; ALVES JÚNIOR, J.; ALMEIDA, F. de P. Crescimento e desenvolvimento do girassol submetido a déficit hídrico. In: ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Pesquisas agrárias e ambientais: volume II. Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 137-147. 
  90. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N.; SANTOS, W. V. dos; COSTA, L. L.; GOMES-JÚNIOR, F. G. Seed and fruit size affect soaking and physiological seed quality in Campomanesia adamantium? Journal of Seed Science, v. 42, e202042035, 2020. 
  91. LEITE, C. V.; CASAROLI, D.; VICENTE, M. R.; CESSA, R. M. A.; ALVES JÚNIOR, J. Reference evapotranspiration through hargreaves method using the solar radiation estimation for Goiás state, Brazil. Engenharia na Agricultura, v. 28, n. 1, p. 274-292, 2020. 
  92. LEITE, D. C.; CORRÊA, A. A. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; LIMA, K. M. G. de; MORAIS, C. de L. M. de; VIANNA, V. F.; TEIXEIRA, G. H. de A.; DI MAURO, A. O.; UNÊDA-TREVISOLI, S. H. Non-destructive genotypes classification and oil content prediction using near-infrared spectroscopy and chemometric tools in soybean breeding program. Journal of Food Composition and Analysis, v. 91, e103536, 2020. 
  93. LIMA, P. A. F.; GOUVEIA, F. N.; BARAÚNA, E. E. P.; SETTE JÚNIOR, C. R. CCB retention and penetration in Eucalyptus fence posts in function of condition of preservative treatment. Floresta, v. 50, n. 2, p. 1345-1352, 2020. 
  94. LIMA, P. A. F.; SETTE JÚNIOR, C. R.; SILVA, A. S. V. S. da; OLIVEIRA, J. R. V. de; SILVEIRA, M. F. da; GOUVEIA, F. N. Biological resistance of Eucalyptus wood treated with chromated copper borate to fungi decay. Floram, v. 27, n. 4, e20180157, 2020. 
  95. MAGALHÃES, A. O.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; MONTEIRO, M. L. G. Replacement of rice flour by meat flour mechanically separated from tilapia on the technological, nutritional, and sensory quality of salted gluten-free cookies. Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 29, n. 7, p. 661-670, 2020. 
  96. MARANHÃO, D. D. C.; PEREIRA, M. G.; COLLIER, L. S.; ANJOS, L. H. C. dos; AZEVEDO, A. C.; CASSAVANI, R. de S. Pedogenesis in a karst environment in the Cerrado biome, northern Brazil. Geoderma, v. 365, e114169, 2020.
  97. MARQUES, M. L. S.; JESUS, J. M. I. de; OLIVEIRA, M. F.; TEXEIRA, R. A.; SANTOS, P. R. R. dos; SANTOS, G. R. dos; ROCHA, M. R. da. Reaction of jaboticaba trees cv. `Sabará’ to the species of gall forming nematodes. Summa Phytopathologica, v. 46, n. 4, p. 342-344, 2020. 
  98. MARQUES, R. C. D.; OLIVEIRA, E. R.; COUTINHO, G. S. M.; RIBEIRO, A. E. C.; TEIXEIRA, C. S.; SOARES JúNIOR, M. S.; CALIARI, M. Modeling sorption properties of maize by-products obtained using the dynamic dewpoint isotherm (DDI) method. Food Bioscience, v. 38, e100738, 2020. 
  99. MARQUES, R. D.; CUNHA, T. Q. G. da; CHAGAS, M. P.; VENTUROLI, F.; BELINI, G. B.; YAMAJI, F. M.; SETTE JÚNIOR, C. R. Wood quality of five species of the Cerrado for energy purposes. Scientia Forestalis, v. 48, n. 125, e3225, 2020. 
  100. MARTINS, S. M.; BRITO, G. G. de; GONÇALVES, W. da C.; TRIPODE, B. M. D.; LARTAUD, M.; DUARTE, J. B.; MORELLO, C. de L.; GIBAND, M. PhenoRoots: an inexpensive non-invasive phenotyping system to assess the variability of the root system architecture. Scientia Agricola, v. 77, n. 5, e20180420, 2020. 
  101. MARTINS, T. Á.; VENDRUSCOLO, F. Enhancement of microbial pigment production from Monascus ruber by sodium octanoate addition. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, v. 19, n. 4, p. 445-456, 2020. 
  102. MARTINS, T. O.; SIQUEIRA, K. N.; SILVA-NETO, C. de M. e; FONSECA, C. de S.; VENTUROLI, F.; CALIL, F. N. Vegetational and edaphic attributes in forest formations in the Cerrado biome. Floresta, v. 50, n. 1, p. 961-970, 2020.
  103. MASCARENHAS, Y. S.; NASCIMENTO, A. dos R.; CORRECHEL, V.; SOUZA, E. R. B. de; LIMA, G. G. da S. Diagnose por subtração de macronutrientes em mudas de tomate para processamento industrial. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 11, n. 5, p. 99-112, 2020. 
  104. MASCARENHAS, Y. S.; SILVA, M. A. S. da; CORRECHEL, V.; SANTOS, A. B. dos; CARVALHO, M. T. de M.; MADARI, B. E.; COELHO, A. S. G.; GONÇALVES, G. M. de O.; CAETANO, P. H. P. Emission of nitrous oxide in flooded rice cultivation in tropical area of Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01497, 2020. 
  105. MELO, P. G.; MOTA, J. F.; NUNES, C. A. B.; AMARAL, K. V. A.; COELHO, A. S. G.; BACHION, M. M. Anthropometric, biochemical, and food consumption parameters are associated with venous leg ulcer area and duration. Advances in Skin & Wound Care, v. 33, n. 9, p. 476-481, 2020.
  106. MENDES, M. F. da C.; BORGES, R. B. R.; AZEVEDO, A. A. de; BARBOSA, A. R.; LIMA, V. B.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de. Capacitação de produtores de alimentos de assentamentos rurais do estado de Goiás. In: SILVA-MATOS, R. R. S. da; BARBOSA, L. M. de P.; ARAUJO, M. B. F. (org.). Resultados econômicos e de sustentabilidade nos sistemas nas ciências agrárias 3. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 16-23. 
  107. MESQUITA, G. M.; SANTOS, F. C. V. dos; CORRECHEL, V. Efeito do fogo no comportamento e na variabilidade espacial dos atributos químicos do solo sob mata, no jardim botânico, Goiânia-GO. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 11, p. 91253-91267, 2020. 
  108. MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Leaf temperature and transpiration of pequi trees with and without water restriction. In: OLIVEIRA, R. J. de. (org.). Agricultura em foco: tópicos em manejo, fertilidade do solo e impactos ambientais: volume 2. Guarujá: Científica, 2020. p. 90-97. 
  109. MORAES, D. H. M. de; MESQUITA, M.; BUENO, A. M.; FLORES, R. A.; OLIVEIRA, H. F. E. de; LIMA, F. S. R. de; PRADO, R. de M.; BATTISTI, R. Combined effects of induced water deficit and foliar application of silicon on the gas exchange of tomatoes for processing. Agronomy, v. 10, n. 11, e1715, 2020. 
  110. MORAES, V. H.; GIONGO, P. R.; SILVA, F. de F.; MESQUITA, M.; ABREU, J. P. de; PEREIRA, A. D. Behavior of three lettuce cultivars in a hydroponic system. Revista Facultad Nacional de Agronomía, v. 73, n. 2, p. 9165-9170, 2020. 
  111. MORAIS, A. F.; CANAPÁ, L. B. S.; SILVEIRA, M. F. A.; VERA, R. Production and characterization of tannia rhizome flour. Scientific Electronic Archives, v. 13, n. 9, p. 67-73, 2020. 
  112. MOREIRA, A. N. H.; GRIEBELER, N. P.; HIMMEN, F. D. A.; ALMEIDA, R. T. S. Planejamento do transporte canavieiro a partir de sistema de informação geográfica. Energia na Agricultura, v. 35, n. 2, p. 257-264, 2020. 
  113. MORGADO, C. M. A.; LIMA, A. C. da S.; SIQUEIRA, A. P. S.; SOUZA, E. R. B. de; CUNHA JUNIOR, L. C. Bioactive compounds and antioxidant activity of mangaba. Bioscience Journal, v. 36, n. 2, p. 473-486, 2020.
  114. MORGADO, F. da S.; SILVA, L. A.; BERNARDES, L. M.; CZEPAK, C.; STRAND, M. R.; RIBEIRO, B. M. Trichoplusia ni and Chrysodeixis includens larvae show different susceptibility to Chrysodeixis includens single nucleopolyhedrovirus per os infection. Journal of Pest Science, v. 93, n. 1, p. 1019-1029, 2020.
  115. MOTA, E. E. S.; NOVAES, C. R. D. B.; SILVA, L. B. e; CHAVES, L. J. Structure of the phenotypic variability of fruit and seeds of Dipteryx alata Vogel (Fabaceae). Revista Brasileira de Fruticultura, v. 42, n. 5, e003, 2020. 
  116. MOURA, B. A. de; SANTOS, A. C. dos; BARROS, S. K. A.; ARTHUR, V.; SOUZA, A. R. M. de; SILVEIRA, M. F. A. Aplicação tecnológica de fécula de açafrão (Curcuma longa L.) irradiada. Research, Society and Development, v. 9, n. 12, e24091211103, 2020. 
  117. MOURA, E. G. R. de; OLIVEIRA, T. C. de; AMEMIYA, D. A.; NOBRE, C. F.; MORENO, R. T. C.; CAMPOS, M. R. H.; BORGES, L. J.; ANDRÉ, M. C. D. P. B.; OLIVEIRA, T. F. de. Evaluation of sanitary hygienic practices in the production of açaí in the bowl: diagnosis and intervention. Desafios, v. 7, n. 3, p. 71-79, 2020. 
  118. MUSSI, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Evapotranspiração da cana-de-açúcar estimada pelo algoritmo Safer. Irriga, v. 25, n. 2, p. 263-278, 2020. 
  119. NASCIMENTO, M. V.; ÁVILA, M. C. R.; ABREU-TARAZI, M. F. de; NOGUEIRA, A. P. O.; CAMPOS, L. F. C.; NASCIMENTO, A. dos R. Identification of promising tomato breeding lines with determinate growth by selection index. Advances in Horticultural Science, v. 34, n. 3, p. 337-347, 2020. 
  120. NASCIMENTO-SILVA, N. R. R.; MENDES, N. S. R.; SILVA, F. A. da. Nutritional composition and total phenolic compounds content of pequi pulp (Caryocar brasiliense Cambess.). Journal of Bioenergy and Food Science, v. 7, e2812019JBFS, 2020.
  121. NASCIMENTO-SILVA, N. R. R.; SILVA, F. A. da; SILVA, M. R. Physicochemical composition and antioxidants of buriti (Mauritia flexuosa Linn. F.): pulp and sweet. Journal of Bioenergy and Food Science, v. 7, e2792019JBFS, 2020.
  122. OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; GARCIA, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Structural and physicochemical properties of freeze-dried açaí pulp (Euterpe oleracea Mart.). Food Science and Technology, v. 40, n. 2, p. 282-289, 2020. 
  123. OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; RIBEIRO, K. O.; GARCIA, M. C.; CARELI-GONDIM, I.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Physicochemical, microbiological and sensory characteristics of snacks developed from broken rice grains and turmeric powder. International Journal of Food Science and Technology, v. 55, n. 7, p. 2719-2729, 2020. 
  124. OLIVEIRA, C. M. de; ALMEIDA, N. O.; ROCHA, M. R. da; REZENDE, M. H.; CARNEIRO, R. G. da S.; ULHOA, C. J. Anatomical changes induced by isolates of Trichoderma spp. in soybean plants. PLoS One, v. 15, n. 11, p. e0242480, 2020. 
  125. OLIVEIRA, C. M. de; SOUZA JÚNIOR, I. T. de; ALMEIDA, N. O.; FREITAS, M. A. de; ROCHA, M. R. da; PETROFEZA, S. Development of quantitative detection method for Meloidogyne incognita by qPCR. Bioscience Journal, v. 36, n. 1, p. 78-86, 2020. 
  126. OLIVEIRA, G. H. F. de; MURRAY, S. C.; CUNHA JUNIOR, L. C.; LIMA, K. M. G. de; MORAIS, C. de L. M. de; TEIXEIRA, G. H. de A.; MÔRO, G. V. Estimation and classification of popping expansion capacity in popcorn breeding programs using NIR spectroscopy. Journal of Cereal Science, v. 91, e102861, 2020. 
  127. OLIVEIRA, H. F. E. de; SOUZA, C. L. de; CAMPOS, H. de M.; MESQUITA, M.; MACHADO, R. L.; VALE, L. S. R.; BUSO, W. H. D. Desenvolvimento inicial de mudas de baruzeiro (Dipteryx alata Vog) em função de susbtratos e lâminas de irrigação. In: RIBEIRO, J. C. (org.). Avanços científicos e tecnológicos nas ciências agrárias 4. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 43-53. 
  128. OLIVEIRA, H. F. E. de; XAVIER, P. S.; MESQUITA, M.; CAMPOS, H. de M.; SALOMÃO, L. C.; VALE, L. S. R. Desenvolvimento inicial de mudas de mogno africano em função de substratos e lâminas de irrigação. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 20475-20482, 2020. 
  129. OLIVEIRA, R. de S.; RIBEIRO, C. V. G.; NERES, D. F.; PORTO, A. C. da M.; RIBEIRO, D.; SIQUEIRA, L. de; ZAUZA, E. Â. V.; COELHO, A. S. G.; REIS, C. A. F.; ALFENAS, A. C.; NOVAES, E. Evaluation of genetic parameters and clonal selection of Eucalyptus in the Cerrado region. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 20, n. 3, e29982031, 2020. 
  130. OLIVEIRA, V. A.; BRASIL, E. P. F.; TEIXEIRA, W. G.; SANTOS, F. C. V. dos; SILVA, A. R. da. Yield response of upland rice as influenced by enhanced-efficiency nitrogen fertilizers in the Brazilian Cerrado. Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 11, p. 98-106, 2020. 
  131. PÁDUA, D. R. de L.; ASQUIERI, E. R.; BAZZO, Y. M. F.; MARTINS, D. H. N.; RIBEIRO, K. O.; DAMIANI, C.; SILVA, F. A. Study of the profile of bioactive compounds of the early Isabel grape cultivar (Vitis labrusca l) cultivated in the Brazilian Savanna. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e320974217, 2020. 
  132. PAIXÃO, J. S.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M. Characterizing sugarcane production areas using actual yield and edaphoclimatic condition data for the state of Goiás, Brazil. International Journal of Plant Production, v. 14, n. 9, p. 511-520, 2020.
  133. PANTALIÃO, G. F.; VIANELLO, R. P.; BUENO, L. G.; MENDONÇA, J. A.; COELHO, A. S. G.; CORDEIRO, A. C. C.; VALDISSER, P. A.; VIEIRA, A. F.; BRONDANI, C. Development of SNP markers for grain yield screening of Brazilian rice cultivars. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01643, 2020. 
  134. PEDROSO, M. T. M.; CORCIOLI, G.; FOGUESATTO, C. A crise do coronavírus e o agricultor familiar produtor de hortaliças. Revista Eletrônica Gestão e Sociedade, v. 14, n. 39, p. 3740-3749, 2020. 
  135. PEREIRA, J. M.; BALDIN, E. L. L.; SOLIMAN, E. P.; WILCKEN, C. F. Development of the red gum lerp psyllid Glycaspis brimblecombei (Hemiptera: Aphalaridae) in Eucalyptus spp. Scientia Forestalis, v. 48, n. 127, e3283, 2020. 
  136. PEREIRA, R. M.; CASAROLI, D.; VELLAME, L. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R. Water deficit detection in sugarcane using canopy temperature from satellite images. Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 3, p. 400-407, 2020.
  137. PEREIRA, W. J.; MELO, A. T. de O.; COELHO, A. S. G.; RODRIGUES, F. A.; MAMIDI, S.; ALENCAR, S. A. de; LANNA, A. C.; VALDISSER, P. A. M. R.; BRONDANI, C.; NASCIMENTO-JÚNIOR, I. R. do; BORBA, T. C. de O.; VIANELLO, R. P. Genome-wide analysis of the transcriptional response to drought stress in root and leaf of common bean. Genetics and Molecular Biology, v. 43, n. 1, e20180259, 2020. 
  138. PERES, D. S.; ALMEIDA, A. B. de; LIMA, T. M. de; PEREIRA, Y. de L.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; SANTOS, P. A. dos. Butter oil com adição de extratos vegetais de orégano (Origanum vulgare L.) e manjericão (Ocimum basilicum L.): desenvolvimento e caracterização física, química e sensorial. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e85953205, 2020. 
  139. PINTO, H. E.; TAVARES, É. B.; FERREIRA, M. D. P.; TEIXEIRA, S. M. Complementaridade e substitutabilidade na adoção de agricultura de precisão por produtores de soja em Goiás e DF. Revista Econômica do Nordeste, v. 51, n. 3, p. 145-160, 2020.
  140. PINTO, H. E.; TEIXEIRA, S. M.; FERREIRA, M. D. P. Mudanças na composição dos custos produtivos de soja e milho no Centro-Oste Brasileiro. In: BARBOSA, F. C. (org.). Biodiversidade, meio ambiente e desenvolvimento sustentável. Piracanjuba: Conhecimento Livre, 2020. p. 215-232.
  141. PRADO, P. M. C.; RIBEIRO, A. E. C.; COUTINHO, G. S. M.; OLIVEIRA, É. R. de; CALIARI, M.; SANTOS, M. M. dos; SOARES JÚNIOR, M. S. Propriedades fisiológicas e físico-químicas de semente de soja com tecnologia IPRO durante o armazenamento com e sem controle ambiental. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e86973898, 2020. 
  142. QUINTANILHA, K. T.; TAVARES, E. B.; RODRIGUES, V. D. V.; CORCIOLI, G. Análise da correlação entre o preço do tomate e o preço do trigo no Brasil no período de 2010 a 2018. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e124953233, 2020. 
  143. RAMALHO, R. R. F.; DAMIANI, C.; SANTOS, S. da C.; FERRI, P. H. Effect of frozen storage on the composition of essential oils from araçá, marolo and mixed pulps. In: SILVA-MATOS, R. R. S. da; CARDOSO, V. R.; CORDEIRO, K. V. (org.). Produção e controle de produtos naturais 2. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 58-71.
  144. RAMALHO, R. R. F.; SILVA, L. C. da; MACIEL, L. I. L.; PEREIRA, I.; NASCIMENTO, A. dos R.; SIMAS, R. C.; VAZ, B. G. Directly transferring pepper constituents to triangular papers for pungency determination by paper spray ionization mass spectrometry. Analytical and Bioanalytical Chemistry, v. 412, n. 22, p. 5389-5396, 2020.
  145. RESENDE, R. T.; CARNEIRO, A. de C. O.; FERREIRA, R. A. D. C.; KUKI, K. N.; TEIXEIRA, R. U.; ZAIDAN, Ú. R.; SANTOS, R. D.; LEITE, H. G.; RESENDE, M. D. V. Air-drying of eucalypts logs: genetic variations along time and stem profile. Industrial Crops and Products, v. 124, n. 1, p. 316-324, 2018. 
  146. RESENDE, R. T.; KUKI, K. N.; CORRÊA, T. R.; ZAIDAN, Ú. R.; MOTA, P. H. S.; TELLES, L. A. A.; GONZALES, D. G. E.; MOTOIKE, S. Y.; RESENDE, M. D. V.; LEITE, H. G.; LORENZON, A. S. Data-based agroecological zoning of Acrocomia aculeata: GIS modeling and ecophysiological aspects into a Brazilian representative occurrence area. Industrial Crops and Products, v. 154, e112749, 2020. 
  147. REZENDE, J. M.; PEREIRA, J. M.; ARAÚJO, W. S. de; DAUD, R. D.; PERES, A. J. A. Population dynamics of rubber tree mites. Floram, v. 27, n. 4, e20180177, 2020. 
  148. RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, A. R.; SILVA, A. C. M. da; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical quality and sensory acceptance of toasts with partial replacement of wheat flour by maize biomass flour. Journal of Food Science and Technology, v. 57, n. 10, p. 3843-3851, 2020. 
  149. RIBEIRO, D. D.; PEREIRA, J. W. A. Entraves à política pública para a agricultura familiar (PPAF) observados pela lente do campesinato. Geoambiente On-Line, n. 37, p. 104-125, 2020. 
  150. RIBEIRO, D. D.; VERANO, T. de C.; ALMEIDA, N. K. L. de J. Para além do consenso: fronteiras analíticas da noção de agronegócio. Campo - Território, v. 15, n. 35, p. 372-398, 2020. 
  151. ROCHA, C. B. S.; PEREIRA, J. M.; SILVA, J. F.; PERES, A. J. A.; DAUD, R. D. Artropodofauna associada à cagaiteira (Eugenia dysenterica DC., Myrtaceae) em coleção de germoplasma ex situ em Goiás, Brasil. Ciência Florestal, v. 30, n. 2, p. 463-472, 2020.
  152. ROCHA, G. A.; DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. G. da; DIANESE, E. de C. An efficient method for total RNA extraction from leaves of arboreal species from the Brazilian Cerrado. Rodriguesia, v. 71, e01012018, 2020. 
  153. RODRIGUES, I. C.; ASQUIERI, E. R.; SILVA, A. G. de M. e; DAMIANI, C. Estudo do processamento de geleia de melancia enriquecida com extratos de jabuticaba e extrato de sementes de chia: características físico-químicas e potencial antioxidante. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e45952934, 2020. 
  154. SAMPAIO, L. S.; BATTISTI, R.; LANA, M. A.; BOOTE, K. J. Assessment of sowing dates and plant densities using CSM-CROPGRO-Soybean for soybean maturity groups in low latitude. Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 10, p. 819-832, 2020. 
  155. SANTOS, A. L. dos; SOARES, C. M. da S.; VELLANO, P. O.; MORAIS, R. A.; MOMENTÉ, V. G.; MARTINS, G. A. de S.; SOUZA, A. R. M. de. Propriedades físico-químicas em polpas de frutos do Cerrado in natura e liofilizada. Revista Desafios, supl., p. 52-58, 2020.
  156. SANTOS, D. P.; MARCHÃO, R. L.; BARBOSA, R. S.; SILVA JUNIOR, J. P. da; SILVA, E. M. da; NÓBREGA, J. C. A.; NIVA, C. C.; SANTOS, G. G. Soil macrofauna associated with cover crops in an Oxisol from the southwest of Piauí state, Brazil. Arquivos do Instituto Biológico, v. 87, e0822018, 2020. 
  157. SANTOS, F. C. V. dos; CORRECHEL, V.; SANTOS, H. V. R. dos; UCKER, F. E. Agricultura e conservação de ambientes frágeis na pré-Amazônia brasileira. In: SILVA JÚNIOR, M. G. da; UCKER, F. E. (org.). Gestão, monitoramento e recuperação dos recursos naturais: do desenvolvimento à sustentabilidade. Rio de Janeiro: e-Publicar, 2020. p. 9-21. 
  158. SANTOS, M. V.; SOUZA, A. R. M.; SILVA, M. C. S.; CASTIGLIONI, G. L. Population dynamics of Saccharomyces cerevisiae PE-2 and CAT-1 in CO-culture for the production of ethanol. Acta Scientiarum: Technology, v. 42, e43427, 2020. 
  159. SANTOS, P. M.; ALVES JÚNIOR, J.; DOMINGOS, M. V. H.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; SOUSA, J. M. F. Uso de gesso agrícola para atenuar o déficit hídrico em plantas jovens de mogno africano no Cerrado. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 7, p. 43268-43280, 2020. 
  160. SANTOS, P. M.; ALVES JÚNIOR, J.; SENA, C. C. R.; DOMINGOS, M. V. H.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; SOUZA, J. M. F. Necessidade de se irrigar a fase inicial de floresta de mogno-africado no Cerrado. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 6, p. 41399-41409, 2020. 
  161. SANTOS, T. R. dos; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; SANTOS, M. da S.; FERNANDES, M. K. de S.; SILVA, L. G. M. da; CARDOSO, R. M.; BORGES, C. C. M.; GARCIA, R. S. M. Biomassa de cana-de-açúcar e potencialidade de cana-energia. In: TULLIO, L. (org.). Desenvolvimento de pesquisa científica na agricultura irrigada. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 167-175. 
  162. SANTOS, T. R.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; FERREIRA, G. A.; SILVA, V. L. da; CARDOSO, A. A.; MIRANDA, R. F. de; BORGES, M. M.; BONAVIGO, N. S. de P.; FARIA, R. dos R. Respostas de genótipos de cana-energia à adubação orgânica. In: RIBEIRO, J. C. (org.). Desenvolvimento social e sustentável das ciências agrárias 3. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 53-60. 
  163. SANTOS, Y. L. A. dos; RIBON, A. A.; BITENCOURT, L. F. C.; BARROS, L. R.; FERNANDES, K.; CORRECHEL, V.; LEANDRO, W. M.; BACKES, C.; SANTOS, A. J. M.; GIONGO, P. R. Physical and chemical attributes of a soil cultivated with rubber tree under three management strategies. Semina: Ciências Agrárias, v. 41, n. 5, p. 1987-2002, 2020. 
  164. SENA, C. C. R.; ALVES JÚNIOR, J.; DOMINGOS, M. V. H.; ANTUNES JUNIOR, E. de J.; BATTISTI, R.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Calibração do sensor capacitivo de umidade do solo EC-5 em resposta a granulometria do solo. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 17228-17240, 2020. 
  165. SETTE JUNIOR, C. R.; CUNHA, T. Q. G. da; CONEGLIAN, A.; HANSTED, A. L. S.; SILVA, D. A. da; LIMA, P. A. F.; SILVA, M. F. da; YAMAJI, F. M. Does the presence of bark in the wood of fast-growing forest species significantly change the energy potential? BioEnergy Research, v. 13, n. 1, p. 222-228, 2020.
  166. SETTE JÚNIOR, C. R.; MORAES, M. D. A. de; CONEGLIAN, A.; RIBEIRO, R. M.; HANSTED, A. L. S.; YAMAJI, F. M. Forest harvest byproducts: use of waste as energy. Waste Management, v. 114, n. 1, p. 196-201, 2020. 
  167. SILVA, A. G. da; MARTINS, P. D. de S.; CARMO, E. L. do; PROCÓPIO, S. O.; BARCELLOS, L. C.; FERREIRA, C. J. B.; BESSA, O. R. Plant arrangement in soybean crops with indeterminate growth in Brazilian Cerrado. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e1789119639, 2020. 
  168. SILVA, E. G. da; BORGES, A. S.; MAIONE, N. R.; CASTIGLIONI, G. L.; SUAREZ, C. A. G.; MONTANO, I. D. C. Fermentation of hemicellulose liquor from brewer's spent grain using Scheffersomyces stipitis and Pachysolen tannophilus for production of 2G ethanol and xylitol. Biofuels, Bioproducts & Biorefining, v. 14, n. 2, p. 127-137, 2020.
  169. SILVA, E. P. da; DIAS, L. G.; MAROT, P. P.; GOULART, G. A. S.; FREITAS, F. A. de; DAMIANI, C. Fatty acid and chemical composition of the seed and the oil obtained from marolo fruit (Annona crassiflora Mart.). Research, Society and Development, v. 9, n. 9, e389996670, 2020. 
  170. SILVA, F. A. da; MORAIS, K. C. R. C.; RIBEIRO, K. O.; GARCIA, L. G. C.; CALIARI, M. Evolution of the content of phenolic compounds, antioxidant activity and color in organic sugarcane spirit aged in barrels of different woods. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e138953302, 2020. 
  171. SILVA, F. C. da; RIBEIRO, D. D. A função social da propriedade rural como meio para o desenvolvimento sustentável. In: COSTA, B. S.; CAÚLA, B. Q. (org.). Diálogo ambiental, constitucional e internacional, volume 13: desenvolvimento socioambiental e econômico: o diálogo para um planeta em crise. Rio de Janeiro: Lumen Juris, 2020. p. 89-113. 
  172. SILVA, F. F. da C.; FERREIRA, J. L. S.; RAMOS, T. V.; CALIL, F. N. Maize yield in an integrated crop-livestock-forestry system in south Goiás, Brazil. Revista Ceres, v. 67, n. 3, p. 176-180, 2020. 
  173. SILVA, G. de L. P. e; GERALDINE, R. M.; SANTANA, R. F.; BENTO, J. A. C.; SOUZA NETO, M. A. de; CALIARI, M. Simulação do processo de produção de uma indústria de água mineral pelo método system dynamics. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e950974729, 2020. 
  174. SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; CHAGAS, D. F. das; CARDOSO, V. P.; RODRIGUES, O. D. Population fluctuation of Selenaspidus articulatus Morgan (Hemiptera: Diaspididae) in rubber tree. Floram, v. 27, n. 1, e20170735, 2020. 
  175. SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; ROCHA, C. B. S.; PERES, A. J. A.; LIMA, E. L. de; DAUD, R. D. Composition and abundance of mites (Arachnida: Acariformes: Parasitiformes) on Hancornia speciosa Gomes varieties. International Journal of Acaralogy, v. 46, n. 6, p. 394-400, 2020.
  176. SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; SANTOS, J. B. dos; OLIVEIRA, J. P. de M.; BELLIZZI, N. C.; CARVALHO, L. R. Levantamento populacional de Bemisia tabaci (Genadius 1989) e ocorrência natural de Encarsia spp. na cultura da soja. Entomotropica, v. 35, n. 1, p. 1-9, 2020. 
  177. SILVA, J. G. da; FERREIRA, E. P. de B.; DAMIN, V.; NASCENTE, A. S. Response of the common bean to liquid fertilizer and Rhizobium tropici inoculation. Semina: Ciências agrárias, v. 41, n. 6, p. 2967-2976, 2020. 
  178. SILVA, J. P. da; SOUZA, L. L. de; SILVA NETO, C. de M. e; BARREIRA, S. Inseticidas botânicos no controle de formigas. Desafios, v. 7, n. 4, p. 163-171, 2020. 
  179. SILVA, J. S.; DAMIANI, C.; SILVA, T. L. L. e; SILVA, E. P. da; CUNHA, M. C. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B. Nutritional characterization and technological functional properties of marolo pulp flour. Research, Society and Development, v. 9, n. 4, e51942826, 2020.
  180. SILVA, J. S.; MORAES, T. V. de; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Efeito do estádio de maturação no perfil de compostos voláteis de carambola e seriguela cultivadas no Brasil. Research, Society and Development, v. 9, n. 4, e03942781, 2020. 
  181. SILVA, J. S.; ORTIZ, D. W.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Physicochemical and technological evaluation of flours made from fruit co-products for use in food products. Research, Society and Development, v. 9, n. 3, e192932742, 2020. 
  182. SILVA, J. S.; ORTIZ, D. W.; GARCIA, L. G. C.; ASQUIERI, E. R.; BECKER, F. S.; DAMIANI, C. Effect of drying on nutritional composition, antioxidant capacity and bioactive compounds of fruits co-products. Food Science and Technology, v. 40, n. 4, p. 810-816, 2020. 
  183. SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B.; CARDOSO, C. F.; SILVA, F. A. da; FREITAS, F. F. Rheological behavior of plant-based beverages. Food Science and Technology, v. 40, supl. 1, p. 258-263, 2020. 
  184. SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B.; FREITAS, F. F.; ASQUIERI, E. R.; SILVA, F. A. da; CARDOSO, C. F. Stability of nut-based beverage made of Brazil nut (Bertholletia excelsa) and baru (Dipteryx alata Vogel). Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 5, p. 30937-30951, 2020.
  185. SILVA, K. S.; MACHADO, A. L. B. S.; SILVA, F. A. da; CARDOSO, C. F.; FREITAS, F. F. Processing and physicochemical characterization of a water-soluble extract based on Pará nut (Bertholletia excelsa) and baru nut (Dipteryx alata Vogel). Research, Society and Development, v. 9, n. 8, p. 163984848, 2020. 
  186. SILVA, L. G. M. da; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; TEIXEIRA, W. G.; MATA, C. R. da; SANTOS, T. R. dos; SILVA, M. A.; BARROS, L. R.; NASCIMENTO, J. V. do; ALVES, C. de A.; BORGES, C. C. M. Atributos químicos e biológicos do solo em áreas sob diferentes sistemas de manejo no estado de Goiás. In: RIBEIRO, J. C. (org.). Desenvolvimento social e sustentável das ciências agrárias. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 7-19. 
  187. SILVA, L. P.; BATTISTI, R.; KNAPP, F. M.; SANTOS, T. G.; ALVES JÚNIOR, J. Estimativa da produtividade de soja usando irrigação na época das chuvas no bioma Cerrado. Agrometeoros, v. 28, e026702, 2020. 
  188. SILVA, M. G. da; ZAIDAN, Ú. R.; BORGES, C. T.; SILVA, J. A. da; RESENDE, R. T.; VENTUROLI, F.; PIRES, P. P. Indolbutyric acid (IBA) in the African mahogany (Khaya grandifoliola C. DC.) cuttings and mini-cuttings development. Advances in Forestry Science, v. 7, n. 2, p. 1009-1016, 2020. 
  189. SILVA, N. R. da; FREITAS, P. V. D. X. de; SILVA NETO, C. de M. e; FERREIRA, R. N.; OLIVEIRA, L. G.; CORREA, D. S.; HELLMEISTER FILHO, P.; BRASIL, E. P. F.; FREITAS, I. C. de; FRANÇA, A. F. de S. Biomass, efficiency of nitrogen conversion and nitrogen recovery in millet cultivars under nitrogen fertilization. Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 2, p. 339-351, 2020. 
  190. SILVA, T. V.; MELO, H. C. de; ABREU-TARAZI, M. F. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; CAMPOS, L. F. C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CATARINO, A. de M. Biostimulants isolated or integrated with paclobutrazol as tomato development triggering factors. Emirates Journal of Food and Agriculture, v. 32, n. 4, p. 255-262, 2020. 
  191. SILVA-BAILÃO, M. G.; LIMA, P. de S.; OLIVEIRA, M. M. E.; OLIVEIRA, L. C.; ALMEIDA-PAES, R.; BORGES, C. L.; BAILÃO, A. M.; COELHO, A. S. G.; SOARES, C. M. de A.; ZANCOPÉ-OLIVEIRA, R. M. Comparative proteomics in the three major human pathogenic species of the genus Sporothrix. Microbes and Infection, v. 23, e104762, 2021. 
  192. SILVEIRA, M. F. A.; BARBOSA, A. R.; SILVA, I. Y. O.; SOUZA, A. R. M. de. Composição centesimal e propriedades funcionais de isolado proteico de soja comercial. Tecnia, v. 5, n. 2, p. 191-206, 2020. 
  193. SILVIO, V. M. de; FARIAS, L. C. B.; MEDEIROS, J. S.; SANTOS, L. S. dos; LEÃO, P. V. T.; OLIVEIRA, L. A. de; CARMO, R. M. do; CUNHA, J. V. T. da; AZZI, M. V. C.; CALIARI, M.; SILVA, M. A. P. da. Parâmetros físicos e químicos do açafrão e uso como corante em iogurte grego saborizado com geleia de maracujá. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e117953244, 2020. 
  194. SOARES, C. M. da S.; MORAIS, R. A.; SANTOS, A. L. dos; SOUSA, H. M. S.; TELES, J. S.; SILVA, R. R. da; SOUZA, A. R. M. de; MARTINS, G. A. de S. Quantificação de compostos fenólicos totais em frutos não convencionais cultivados no Cerrado. Revista Desafios, v. 7, n. esp., p. 65-71, 2020.
  195. SOARES, J. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; NUMA, I. A. N.; PASTORE, G. M.; CALIARI, M. Jambolan nectar: physical and chemical properties due to formulation ingredients. Research, Society and Development, v. 9, n. 5, e161953212, 2020. 
  196. SOARES, S. D.; BANDEIRA, L. F.; RIBEIRO, S. B.; TELLES, M. P. de C.; SILVA, J. A. da; BORGES, C. T.; COELHO, A. S. G.; NOVAES, E. Genetic diversity in populations of African mahogany (Khaya grandioliola C. DC.) introduced in Brazil. Genetics and Molecular Biology, v. 43, n. 2, e20180162, 2020.
  197. SOUSA, J. L. de O.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M.; CARDOSO, A. A.; FAQUIM, A. C. da S.; NASCIMENTO, J. V. do; ANDRAUS, M. de P.; RIBEIRO, C. F.; CARDOSO, Á. A.; TEIXEIRA, W. G. Uso de biofertilizante proveniente da cana energia como fonte de nutrientes para crotalária e soja em reforma de canavial. In: BARBOSA, A. K. da S. (org.). Alimento, nutrição e saúde. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 194-206. 
  198. SOUZA, A. C. de; ABDALA, K. de O. Sustentabilidade, do conceito à análise. Revista Metropolitana de Sustentabilidade, v. 10, n. 2, p. 146-166, 2020. 
  199. SOUZA, A. R. M. de; MENDES, M. F. da C.; LISBOA, R. de C.; NUNES, L. B. M.; SILVEIRA, M. F. A. Aplicação de atividades lúdicas no auxílio do aprendizado de crianças de escolas municipais de Goiânia. Revista Eletrônica do Programa de Educação Tutorial, v. 2, n. 2, p. 186-198, 2020. 
  200. SOUZA, J. L. da C.; VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; GUIMARÃES, R. N.; NAVES, R. V. Estaquia em frutíferas do Cerrado. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 3, p. 15531-15544, 2020. 
  201. SOUZA, J. M. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Validação do modelo Safer na estimativa da evapotranspiração da cana-de-açúcar. Irriga, v. 25, n. 2, p. 247-262, 2020. 
  202. SOUZA, M. A. P. de; ALVES, A. de F. T.; FREITAS, G. S. de. Uso e manejo de agrotóxicos por produtores de hortaliças em área urbana: um estudo de caso da região noroeste de Goiânia, Goiás. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 5, p. 26198-26216, 2020.
  203. SOUZA, R. O. de; COSTA, W. M. da; CAVALCANTE, D. F. da S.; SOUZA, C. B. da. Produção de vinho em Goiás: uma análise do empreendedorismo rural. Research, Society and Development, v. 9, n. 3, e68932411, 2020. 
  204. TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; VERA, R.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical quality of brown soybean preserve in function of maceration time and ascorbic acid. Food Science and Technology, v. 40, supl., p. 250-257, 2020. 
  205. TEIXEIRA, C. S.; NEVES, G. A. da R.; OLIVEIRA, T. F. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR. M. S. Brazilian cheese bread rolls from fermented and native waxy maize starch. Ciência e Agrotecnologia, v. 44, e012920, 2020. 
  206. TEIXEIRA, W. G.; BRASIL, E. P. F.; LEANDRO, W. M. Correção da acidez do solo em sistema de plantio direto no Brasil: revisão de literatura. In: RIBEIRO, J. C. (org.). Impacto, excelência e produtividade das ciências agrárias no Brasil 4. Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 10-25. 
  207. TELLES, L. A. de A.; ARROYO, J. E. C.; BINOTI, D. H. B.; LORENZON, A. S.; SANTOS, A. R. dos; DOMINGUES, G. F.; RESENDE, R. T.; MARCATTI, G. E.; GONZALES, D. G. E.; CASTRO, N. L. M. de; MOTA, P. H. S.; OLIVEIRA, B. de A.; SILVA, M. L. da. When, where and what cultivate: an optimization model for rural property planning. Journal of Cleaner Production, v. 290, e125741, 2020. 
  208. THOMAZZINI, J. P.; NUNES, C. L. de M.; ABDALA, K. de O. Análise comparativa de oportunidades de aplicação do fator terra no estado de Goiás. Revista em Agronegócio e Meio Ambiente, v. 13, n. 1, p. 117-134, 2020. 
  209. TOMQUELSK, G. V.; HIROSE, E.; FARIAS, A.; CZEPAK, C.; PITTELKOW, F. K.; RUTHES, E.; GRIGOLLI, J. F. J.; RATTES, J.; VIVAN, L. M.; GOUSSAIN JUNIOR, M. M.; PEIXOTO, M. F.; TAMAI, M. A.; IDE, M. A.; MARTINS, M. C.; LOBAK, T. Eficiência de inseticidas para o controle da mosca-branca Bemisia tabaci biótipo B (Hemiptera: Aleyrodidae) em soja nas safras 2017/2018 e 2018/2019: resultados sumarizados dos ensaios cooperativos. Circular Técnica, v. 158, p. 1-9, 2020. 
  210. VALDISSER, P. A. M. R.; MÜLLER, B. S. F.; ALMEIDA FILHO, J. E. de; MORAIS JÚNIOR, O. P.; GUIMARÃES, C. M.; BORBA, T. C. O.; SOUZA, I. P. de; ZUCCHI, M. I.; NEVES, L. G.; COELHO, A. S. G.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Genome-wide association studies detect multiple QTLs for productivity in mesoamerican diversity panel of common bean under drought stress. Frontiers in Plant Science, v. 11, e574674, 2020. 
  211. VALE, N. K. A. do; ABDALA, K. de O.; FERREIRA, M. D. P.; FIGUEIREDO, R. S. Análise da contribuição tecnológica à mitigação dos efeitos da variabilidade climática na produtividade da terra sob cultivo de soja em Goiás. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 3, p. 16034-16054, 2020. 
  212. VALE, N. K. A. do; SANTANA, S. N.; SOUZA, C. B.; BOTTEGA, D. B. Circuitos curtos de comercialização de produtos hortifrutigranjeiros em feiras livres no município de Iporá - GO, Brasil. Research, Society and Development, v. 9, n. 7, e223974035, 2020. 
  213. VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; CAMPOS, A. J. de; SIQUEIRA, A. P. S.; VASCONCELOS, R. F. Post-harvest evaluation of 'Dekopon' tangerins submitted to different UV radiation time C and refrigeration temperatures. International Journal of Development Research, v. 10, n. 5, p. 33750-33767, 2020. 
  214. VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; COSTA, I. C. da; VASCONCELOS, R. F. Avaliação pós-colheita de tangerinas `Dekopon’ submetidas a radiação ultravioleta C, atmosfera modificada passiva e beneficiamento. Research, Society and Development, v. 9, n. 6, e200963678, 2020. 
  215. VASCONCELOS, L. H. C.; SILVA, F. A. da; NASCIMENTO, L. M.; VASCONCELOS, R. F. Avaliação pós-colheita de tangerinas `Dekopon’ submetidas a aplicação de cloreto de cálcio em pré-colheita. Research, Society and Development, v. 9, n. 6, e132963638, 2020. 
  216. VASCONCELOS, W. A.; LAMBERT, A. C. A.; MIRANDA, S. do C. de; BARREIRA, S. Testes alternativos para a avaliação da viabilidade fisiológica de sementes de Enterolobium contortisiliquum (Vell.) Morong. Pubvet, v. 14, n. 4, a560, 2020.
  217. VESPUCCI, I. L.; NUNES, M. P. C.; CAMPOS, A. J. de; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Difusão da utilização de revestimento biodegradável a agricultores familiares no Estado de Goiás, Brasil. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e96491110733, 2020. 
  218. VIANA, L. F.; MACHADO, A. R.; MORAES, A. I. P.; MUNHOZ, C. L.; SOUZA, A. R. M. de; CALIARI, M. The reusing technology of guava peel, pulp and core for cookies elaboration. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 7, p. 47219-47230, 2020. 
  219. VIÇOSI, K. A.; CARVALHO, A. dos S. de; SILVA, D. C.; ALMEIDA, F. de P.; RIBEIRO, D.; FLORES, R. A. Foliar fertilization with boron on the growth, physiology, and yield of snap beans. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, v. 20, n. 3, p. 917-924, 2020.
  220. VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; SOARES JÚNIOR, M. S. Methods for and pigments extration and determination of color in tomato for processing cultivars. Food Science and Technology, v. 40, n. 1, p. 11-17, 2020. 
  221. VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; VILHALVA, D. A. A.; SOARES JÚNIOR, M. S. Quantitative cellular evaluation and anatomical organization of the external region of different genetic materials and maturation stages of tomato processing. Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 63, e20190348, 2020. 
  222. VIEIRA, D. A. de P.; RODRIGUES, B. U.; SOUZA, E. R. B. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Classification of tomato cultivars for processing with artificial vision and Euclidian distance. International Journal of Development Research, v. 10, n. 12, p. 42748-42754, 2020. 
  223. VIEIRA, D. A. de P.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R.; MACONI, L. C. M. T.; MARINA, L. L. P. da S. Avaliação da cor por fotografia digital e de aceitabilidade de barra de cereal elaborada com amêndoa de baru. Tecnia, v. 5, n. 2, p. 175-190, 2020. 
  224. VIEIRA, M. do C.; PEREIRA, C. C. de O.; SANTOS, L. F.; SOUZA, J. L. da C.; FRACA, J. B. de Z.; ARAÚJO, É. F. L.; SOUZA, E. R. B. Extração química de sementes de duas variedades da mangaba. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 5, p. 26217-26227, 2020. 
  225. VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; LEANDRO, W. M.; SOUZA, J. L. da C.; BELO, A. P. M.; VERA, R.; PEREIRA, K. C. Produção e caracterização física de frutos de variedades de mangabeira. In: ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Agronomia: avanços e perspectivas. Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 17-31. 
  226. VIEIRA, M. do C.; SOUZA, J. L. da C.; PRADO, A. D. L.; PINTO, A. F. J.; SILVA, C. Y. F.; LEMES, K. B. C.; SOUZA, E. R. B. de. Utilização de miniestacas de mangaba produzidas in vivo e transplantadas in vitro para averiguação da adaptação e enraizamento em diferentes constituições de meio de cultura. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 2, p. 8104-8115, 2020. 
  227. VIEIRA, M. do C.; SOUZA, J. L. da C.; SILVA, G. D. da; PEREIRA, C. C. de O.; PEREIRA, W. J.; SOUZA, E. R. B. de. 2.4-dichlorophenoxyacetic acid and sucrose in rhizogenesis maintenance and induction in cuttings of cagaita and mangabeira from Cerrado. Revista Ibero-americana de Ciências Ambientais, v. 11, n. 2, p. 118-127, 2020. 
  228. VIEIRA, M. do C.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R.; LEANDRO, W. M.; GUIMARÃES, G. R.; SOUZA, J. L. da C.; PEREIRA, K. C. Biometria de plantas e aspectos fenológicos de variedades de mangabeira (Hancornia speciosa Gomes). In: ZUFFO, A. M.; GONZÁLEZ AGUILERA, J. (org.). Agronomia: avanços e perspectivas. Nova Xavantina: Pantanal, 2020. p. 32-50. 
  229. YOUNG, J.; SKARLUPKA, J. H.; COX, M. S.; RESENDE, R. T.; FISCHER, A.; KALSCHEUR, K. F.; MCCLURE, J. C.; COLE, J. B.; SUEN, G.; BICKHART, D. M. Validating the use of bovine buccal sampling as a proxy for the rumen microbiota by using a time course and random forest classification approach. Applied and Environmental Microbiology, v. 86, n. 17, e00861, 2020. 
  230. WEBBER, T. V.; MARTINS, T. V.; CÂNDIDA, D. V.; REIS, C. A. F.; CUNHA, M. G. da; SETTE JÚNIOR, C. R.; DIANESE, E. de C. Control techniques and evaluation of pathogen influence on African mahogany (Khaya grandifoliola C. Dc.) infected by Lasiodiplodia theobromae Pat. European Journal of Plant Pathology, v. 159, n. 1, p. 427-432, 2020.