Produção Bibliográfica EA/UFG 2019

  1. ABREU, V. M. de; VON PINHO, É. V. de R.; MENDES-RESENDE, M. P.; BALESTRE, M.; LIMA, A. C.; SANTOS, H. O.; VON PINHO, R. G. Combining ability and heterosis of maize genotypes under water stress during seed germination and seedling emergence. Crop Science, v. 59, n. 1, p. 33-43, 2019. 
  2. AGUIAR, A. O. de; RODRIGUES, D. dos S.; SOUZA, A. R. M. de; SOARES, C. M. da S.; IBIAPINA, A.; MELO FILHO, A. A. de; OLIVEIRA, M. O. dos S.; MARTINS, G. A. de S. Use of passion fruit's albedo as a source of pectin to produce araticum (Annona crassiflora Mart.) preserves. Chemical Engineering Transactions, v. 75, n. 1, p. 223-228, 2019.
  3. ALENCAR, U. R. de; SILVA, J. S.; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Volatile compounds of peanut butter fruit (Bunchosia armeniaca) harvested at three different stages. In: SILVA NETO, B. R. da. (org.). A produção do conhecimento nas ciências da saúde 2. 2. ed. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 342-349. 
  4. ALMEIDA, G. Q. de; CHAVES, L. J.; VIEIRA, M. do C.; GANGA, R. M. D. Agronomic evaluation of a Hancornia speciosa Gomes germplasm collection from the Brazilian Cerrado. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 1, p. 8-14, 2019.
  5. ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. Elimination of the endocrine disruptor diethyl phthalate (DEP) using porous materials in advanced oxidative processes (AOPs). Desalination and Water Treatment, v. 138, n. 1, p. 208-218, 2019.
  6. ALMEIDA, R. de A.; SANTANA, P. I. P. de. O bambu. Goiânia: Multiprinti, 2019.
  7. ALMEIDA, R. T. S.; GRIEBELER, N. P.; OLIVEIRA, M. W. R. de; BOTELHO, T. H. A.; MOREIRA, A. N. H. Flow accumulation based method for the identification of erosion risk points in unpaved roads. Environmental Monitoring and Assessment, v. 191, e758, 2019.
  8. ALVARES, R. C.; STONEHOUSE, R.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, P. G. S.; MIKLAS, P. N.; BETT, K. E.; MELO, L. C.; RODRIGUES, L. A.; SOUZA, L. L.; PEREIRA, H. S. Generation and validation of genetic markers for the selection of Carioca dry bean genotypes with the slow-darkening seed coat trait. Euphytica, v. 215, e141, 2019. 
  9. ALVES, V. M.; ABREU, D. J. M. de; AMORIM, K. A.; SILVA, E. P. da; DAMIANI, C. Farinha de semente de mama-cadela: aplicabilidade tecnológica para produção de pão de mel. In: SCREMIN, V. T. K. (org.). Tópicos em nutrição e tecnologia de alimentos. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 78-85.
  10. ALVES, V. M.; AMORIM, K. A.; ABREU, D. J. M.; SILVA, J. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Extração de taninos de farinha de semente de graviola por ultrassom. Revista Desafios, v. 6, ed. esp., p. 54-59, 2019. 
  11. ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M.; BATTISTI, R. Irrigação e crescimento inicial do mogno-africano (Khaya ivorensis) em ambiente de Cerrado. In: REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 161-197.
  12. AMOROSO JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. P.; TELES, T. A. S.; BARREIRA, S. Viabilidade econômica de reserva legal no bioma Cerrado. Agrarian Academy, v. 6, n. 12, p. 120-132, 2019.
  13. ANTUNES, L. B.; GONÇALVES, S. S.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de; CARVALHO, D. de M. Efeito do glicerol nas propriedades mecânicas de filmes a base de quitosana. Revista Desafios, v. 6, n. esp., p. 110-117, 2019. 
  14. ARAÚJO, F. G. de; FERRARI, R. M.; SILVA, J. de O.; MOREIRA, J. A. de A.; ROCHA, M. R. da. Life cycle of Heterodera glycines in resistant and susceptible soybean. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 2, p. 507-515, 2019. 
  15. ARAÚJO, F. G. de; SILVA, J. de O.; BARBOSA, K. A. G.; MOREIRA, J. A. de A.; ROCHA, M. R. da. Inoculum density on Heterodera glycines development in resistant and susceptible soybean cultivars. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 2, p. 499-506, 2019. 
  16. ARAÚJO, L. L. N.; MELO, H. C. de; CASTIGLIONI, G. L.; GONÇALVES, L. A. Intensidade de radiação influenciando características morfofisiológicas em folhas de Tetradenia riparia (Hochst) Codd. Iheringia, v. 74, e2019001, 2019. 
  17. ARAUJO, M. S.; SILVA, F. S. da; OLIVEIRA, G. M.; FERREIRA JÚNIOR, N.; RODRIGUES, V. H.; SOUZA, A. R. M. de. Cinética de degradação da cor da salsicha. Revista Desafios, v. 6, n. esp., p. 86-90, 2019. 
  18. ARRUDA, E. M.; COLLIER, L. S.; FLORES, R. A.; NASCIMENTO, B. B. do; BARROS, L. R.; ALMEIDA, R. F.; SANTOS, M. P. dos. Crescimento de bananeiras e barueiros em consórcio com plantas de cobertura em sistema agroflorestal. In: SILVA, D. A. S. (org.). Agronomia: elo da cadeia produtiva 5. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 218-229. 
  19. ASSUNÇÃO, S. G. S.; SANTOS, D. F. dos; NASCIMENTO, M. B. C.; RAMOS, E. C. de O.; FALEIRO, H. T.; MOREIRA, A. N. H. Análise comparativa da sustentabilidade urbana no bairro Jardim Nova Esperança, em Goiânia - GO. In: GONZÁLEZ AGUILERA, J.; ZUFFO, A. M. (org.). A Preservação do meio ambiente e o desenvolvimento sustentável 3. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 8-18. 
  20. BAHIA, M. A. M.; BARREIRA, S.; SOUZA, H.; TELES, T. A. S. Avaliação de diferentes espaçamentos para plantio de mogno africano (Khaya sp.). Enciclopédia Biosfera, v. 16, n. 30, p. 68-75, 2019.
  21. BARREIRA, S. Aspectos legais quanto ao plantio de mogno-africano na propriedade agrícola. In: REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 74-80. 
  22. BARREIRA, S. Políticas públicas voltadas para o plantio do mogno-africano. In: REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 81-95. 
  23. BARROS, L. R.; CORRECHEL, V.; RIBON, A. A.; ARRUDA, E. M. Distribuição espacial e temporal da resistência a penetração de um Latossolo Vermelho sob sistema plantio direto escarificado. In: GONZÁLEZ AGUILERA, J.; ZUFFO, A. M. (org.). Ciências Agrárias: campo promissor em pesquisa 5. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 83-93.
  24. BATTISTI, R.; BENDER, F. D.; SENTELHAS, P. C. Assessment of different gridded weather data for soybean yield simulations in Brazil. Theoretical and Applied Climatology, v. 135, n. 1-2, p. 237-247, 2019. 
  25. BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Agro-climatic zoning of bamboo as a support for crop farming in the central-north region of the Brazilian Savannah. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 49, e52794, 2019.
  26. BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C. Characterizing Brazilian soybean-growing regions by water deficit patterns. Field Crops Research, v. 240, n. 1, p. 95-105, 2019. 
  27. BELO, A. P. M.; SOUZA, E. R. B. de; CAMILO, Y. M. V.; NAVES, R. V.; VIEIRA, M. do C. Fenologia, biometria e precocidade de plantas de caju arbóreo do Cerrado (Anacardium othonianum Rizz.). Ciência Florestal, v. 29, n. 4, p. 1672-1684, 2019. 
  28. BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; OLIVEIRA, A. L. M. de; LIÃO, L. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Extraction, characterization and technological properties of white garland-lily starch. International Journal of Biological Macromolecules, v. 135, n. 1, p. 422-428, 2019.
  29. BENTO, J. A. C.; SOUZA NETO, M. A. de; RODRIGUEZ, A. G.; BATAUS, L. A. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR. M. S. Physical, chemical, technological and toxicological characteristics of teiu potato flour (Jatropha elliptica (Pohl) Oken). Emirates Journal of Food and Agriculture, v. 31, n. 3, p. 172-179, 2019.
  30. BORGES, L. de A. B.; RAMOS, M. L. G.; FERNANDES, P. M.; CARNEIRO, M. A. C.; SILVA, A. M. M. Organic cultivation of sugarcane restores soil organic carbon and nitrogen. Organic Agriculture, v. 9, n. 4, p. 435-444, 2019. 
  31. BOTELHO, F. J. E.; OLIVEIRA, J. A.; VON PINHO, E. V. de R.; CARVALHO, E. R.; MENDES-RESENDE, M. P.; REIS, L. V. Quality of soybean seeds with different lignin content obtained from desiccated plants. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 14, n. 3, e5674, 2019. 
  32. BRAGA, R. dos S.; PINTO, R. B.; CHAVES, L. J.; DINIZ-FILHO, J. A. F.; SOARES, T. N.; COLLEVATTI, R. G.; TELLES, M. P. de C. Hierarchical genetic and spatial structure among varieties and populations of Hymenaea stigonocarpa (Fabaceae) in Brazilian Savannah. Tree Genetics & Genomes, v. 15, e84, 2019.
  33. BRANDÃO, C. C.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Bebida fermentada de yacon (Smallanthus sonchifolius): parâmetros do processo fermentativo. Brazilian Journal of Food Research, v. 10, n. 1, p. 32-46, 2019. 
  34. BRITO, C. N.; PEREIRA, A. P.; VENTUROLI, F. Estimativa de biomassa da regeneração natural de uma área de cerradão em Niquelândia, Goiás. TreeDimensional, v. 4, n. 7, p. 18-24, 2019.
  35. BRUNO, I. P.; MORAES, M. F.; DAMIN, V.; DOURADO-NETO, D.; REICHARDT, K. Does nickel influence leaf nitrogen in coffee seedlings? Brazilian Journal of Agriculture, v. 94, n. 3, p. 259-269, 2019. 
  36. CABRAL, E. G.; BARREIRA, S.; FERREIRA, M. E.; ARAUJO, L. G. de O. A silvicultura do eucalipto no estado de Goiás: um registro histórico via sensoriamento remoto. Pesquisa Florestal Brasileira, v. 39, e201801649, 2019. 
  37. CAETANO, T. F.; FIGUEIREDO, R. S.; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Assimetria e transmissão de preços do boi gordo entre os mercados do Brasil, EUA e Austrália. Brazilian Journal of Development, v. 5, n. 8, p. 12187-12210, 2019. 
  38. CAMILO, Y. M. V.; DIAS, E. B. dos S.; SOUZA, E. R. B. de; SANTOS, S. C.; PAULA, J. R. de; FERRI, P. H. Nutritional and phenological influence in essential oils of Eugenia dysenterica (“cagaiteira”). In: TULLIO, L. (org.). Características dos solos e sua interação com as plantas. Atena: Ponta Grossa, 2019. p. 74-87.
  39. CAMPOS, L. F. C.; CAMPOS, C. M. de A.; COLLIER, L. S.; SELEGUINI, A. Effect of nutrient cycle influenced by inter-row cover crops on the nutritional status of rustic grapevine. Revista Facultad Nacional de Agronomía, v. 72, n. 1, p. 8685-8698, 2019.
  40. CAMPOS, L. F. C.; VENDRUSCOLO, E. P.; NASCIMENTO, L. M.; CAMPOS, C. M. de A.; PIRES, L. L.; SELEGUINI, A. Parchment presence and treatment with vitamins on the emergence of coffee seedlings. Revista de Agricultura Neotropical, v. 6, n. 3, p. 101-104, 2019. 
  41. CAMPOS, S. A. C.; FERREIRA, M. D. P.; COELHO, A. B. Valor econômico das práticas de conservação do solo no estado de Minas Gerais em 2006. Revista em Agronegócio e Meio Ambiente, v. 12, n. 2, p. 701-721, 2019.
  42. CARMO, E. L. do; SILVA, A. G. da; BRAZ, G. B. P.; PROCÓPIO, S. de O.; SIMON, G. A.; ROCHA, A. G. C.; BARCELLOS, L. C. Phytosanitary risks and agronomic performance of soybeans associated with spatial arrangements of plants. Bioscience Journal, v. 35, n. 3, p. 806-817, 2019. 
  43. CARNEIRO, M. A. C.; ASSIS, P. C. R. de; PAULINO, H. B.; ROCHA, M. R. da; TEIXEIRA, R. A.; PINTO, F. A.; SANTOS, J. V. dos; SIQUEIRA, J. O.; SOUZA, E. D. de. Diversity of arbuscular mycorrhizal fungi and nematodes in a 14 years no-tillage chronosequence. Rhizosphere, v. 10, e100149, 2019. 
  44. CARVALHO, D. D. C.; OLIVEIRA, R. M.; MARQUES, M. G.; MILAN, M. D.; PINHO, D. B.; DIANESE, É. de C. Molecular, morphophysiological and pathogenic characterization of eucalypt Pestalotiopsis grandis-urophylla isolates, a new species. Tropical Plant Pathology, v. 44, n. 2, p. 132-139, 2019.
  45. CARVALHO, H. C. de S.; FERREIRA, J. L. S.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. e. Estoque de nutrientes na serapilheira acumulada em quatro tipos de vegetação no Cerrado em Goiás, Brasil. Ecologia e Nutrição Florestal, v. 7, e06, 2019.
  46. CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Quantitative and qualitative analysis of sugarcane productivity in function of air temperature and water stress. Comunicata Scientiae, v. 10, n. 1, p. 203-212, 2019. 
  47. CASAROLI, D.; ROSA, F. de O.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BRITO, B. V. de; PENA, D. S.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Zoneamento edafoclimático do mogno-africano (Khaya ivorensis) para o Brasil. In: REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 96-115. 
  48. CASAROLI, D.; SÉRVULO, A. C. O.; VELLAME, L. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M.; FLORES, R. A. Transpiration and growth of young African mahogany plants subject to different water regimes. International Journal of Biometeorology, v. 64, n. 1, p. 1-13, 2019.
  49. CAVALCANTI, A. C.; CALIL, F. N.; BORGES, J. D.; AFIUNE SOBRINHO, J. O eucalipto em Goiás: técnicas, desafios e oportunidades. Goiânia: Sebrae, [2019].
  50. CHOUPINA, A.; PEREIRA, E. T.; SOARES, S. S.; ARRUDA, P.; RIBEIRO, F. L.; SCALIZE, P. S. Water quality index: is it possible to measure with fuzzy logic? In: KUMAR, K.; DAVIM, J. P. (ed.). Optimization for engineering problems. Hoboken: Wiley, 2019. p. 131-159.
  51. COENTRÃO, C. de A. M.; MÁRSICO, E. T.; FRASÃO, B. da S.; RIBEIRO, R. de O. R.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; CRUZ, A. G. da; SIMÕES, J. S.; SILVA, A. C. de O. Jaboticaba yoghurts enriched with whey protein or albumin: evaluation of phenolic content and color. Revista Brasileira de Ciência Veterinária, v. 26, n. 4, p. 158-164, 2019. 
  52. CORCIOLI, G. Evolução do Pronaf no estado de Goiás: tendência de concentração de investimentos em atividades pecuárias tradicionais. Boletim Goiano de Geografia, v. 39, e56141, 2019. 
  53. CORRÊA, F. R.; DAMIN, V.; BARROSO, A. L. de L.; DAN, H. de A.; SOUSA JUNIOR, J. A. de. Saflufenacil dose-response curves applied to Brazilian ‘Cerrado’ soils. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 4, p. 349-355, 2019.
  54. CORRÊA, G. de C.; MELO, B. P. R.; FREITAS, E. M. de; CRISPIM FILHO, A. J.; CUNHA JUNIOR, L. C. Efeito do estádio de desenvolvimento e doses de herbicida na supressão de crescimento de Urochloa ruziziensis. Agrarian Academy, v. 6, n. 11, p. 145-154, 2019. 
  55. CORRÊA, G. de C.; PINTO, C. A.; FREITAS, E. M. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; MORGADO, C. M. A. Management of Urochloa ruziziensis with glyphosate in integrated system with glyphosate-resistant corn. Revista de Agricultura Neotropical, v. 6, n. 4, p. 63-68, 2019. 
  56. CORRÊA, G. de C.; SANTOS, M. M. dos; CUNHA JUNIOR, L. C.; SANTOS, F. R. dos; LEITÃO, R. A. Germinação de sementes de capim amargoso (Digitaria insularis) na presença de herbicidas residuais. Agrarian Academy, v. 6, n. 11, p. 175-185, 2019. 
  57. COSTA, A. C. C. C.; PEREIRA, A. N.; SILVA, A. C. A. e; SILVA, F. A. da; RIBEIRO, K. de O.; TORRES, I. M. S.; MARTINIS, E. C. P. de; ALVES, V. F. Antilisterial and antistaphylococcal activity of a Lactococcus lactis strain isolated from Brazilian fresh Minas cheese. Journal of Food Safety, v. 39, n. 1, e12593, 2019.
  58. COSTA, D. P. da; FERREIRA, G. A.; SANTOS, S. C.; FERRI, P. H. Effects of soil, spatial parameters and foliar phenolic contents on entomofauna variability in pequizeiro. In: TULLIO, L. (org.). Características dos solos e sua interação com as plantas. Atena: Ponta Grossa, 2019. p. 28-42.
  59. COSTA, J. P. V. da; OLIVEIRA, C. F. D. de; ARAÚJO, W. D. B. de; VENDRUSCOLO, F. Efeito do pH e da concentração de soro de queijo na produção de pigmentos por Monascus ruber em cultivo sólido. Brazilian Journal of Animal and Environmental Research, v. 2, n. 2, p. 756-765, 2019. 
  60. COSTA, V. M. M. da; GARCIA, M. C.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; VIEIRA, D. A. de P.; DAMIANI, C. Morphological, mechanical and chemical aspects of processing tomatoes produced in Brazilian Savanna. Food Science and Technology, v. 39, n. 1, p. 13-18, 2019.
  61. COUTINHO, N. M.; CANTO, A. C. V. da C. S.; MÁRSICO, E. T.; SILVA, F. A. da; KELLER, L. A. M.; CONTE-JUNIOR, C. A.; MONTEIRO, M. L. G. Fatty acid composition and influence of temperature on the lipid stability of Arapaima gigas meat. Brazilian Journal of Food Technology, v. 22, e2018132, 2019. 
  62. COUTINHO, N. M.; MÁRSICO, E. T.; CINQUINI, M. A.; SILVA, F. A. da; MONTEIRO, M. L. G.; MORAES, I. A. de; CONTE-JUNIOR, C. A. Lipid distribution in the meat of jau (Zungaro jahu) and the influence of storage temperature on its fat stability. Archives of Veterinary Science, v. 24, n. 3, p. 22-31, 2019. 
  63. COUTO, C. A.; PRADO, A. D. L. do; CASAROLI, D.; SOUZA, E. R. B.; ALVES JÚNIOR, J. Agrometeorological relations in banana cultivation under different levels of water stress. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 14, n. 4, e6407, 2019. 
  64. CRUZ, J. E.; MEDINA, G. da S.; MACEDO, L. O. B. (org.). Estudos em agronegócio: competitividade, mercados e ambiente institucional. Goiânia: Kelps, 2019.
  65. CUNHA, G. F. R.; ARAÚJO, L. M. de; VENTUROLI, F. Espécies florestais na área da reitoria da UFG. Goiânia: Fábio Venturoli, 2019.
  66. CUNHA JUNIOR, L. C.; MORGADO, C. M. A.; JACOMINO, A. P.; TREVISAN, M. J.; PARISI, M. C. M.; CORRÊA, G. de C.; TEIXEIRA, G. H. de A. Quality of 'Oso Grande' strawberries is affected by O2, CO2 and N2O concentrations during controlled atmosphere storage. Bragantia, v. 78, n. 2, p. 274-283, 2019. 
  67. CZEPAK, C.; GODINHO, K. C. A.; GONTIJO, P. da C.; REZENDE, J. M. Cotton. In: SOUZA, B.; VÁZQUEZ, L. L.; MARUCCI, R. C. (ed.). Natural enemies of insect pests in neotropical agroecosystems: biological control and functional biodiversity. Cham: Springer, 2019. p. 293-303.
  68. DAMIANI, C.; SOUZA, A. R. M. de; MARTINS, G. A. de S.; SILVA, J. F. M. da (org.). Frutos do Cerrado: características e aplicações tecnológicas: volume 1. Curitiba: CRV, 2019.
  69. DAMIN, V.; SILVA, D. G.; CASTOLDI, G.; SANTOS, P. B. dos; RODRIGUES, C. R.; HEINEMANN, A. B.; FLORES, R. A.; FERREIRA, C. M.; SILVA, M. A. S. da. Uso de sensores ópticos para o monitoramento do status de N nas culturas. In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 173-223.
  70. DIAS, F. P. M.; HÜBNER, R.; NUNES, F. de J.; LEANDRO, W. M.; XAVIER, F. A. da S. Effects of land-use change on chemical attributes of a Ferralsol in Brazilian Cerrado. Catena, v. 177, n. 1, p. 180-188, 2019.
  71. DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. G. Comparison of Leifsonia xyli subsp. xyli molecular detection in heat-treated sugarcane setts. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 49, e55132, 2019. 
  72. DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; DIANESE, É. de C.; CUNHA, M. G. da. Detection of sugarcane leaf scald from latent infections. Científica, v. 47, n. 1, p. 21-27, 2019. 
  73. DIAS, V. D.; ROCHA, G. A.; DIANESE, É. de C.; BATAUS, L. A. M.; CUNHA, M. G. da. Comparison of five DNA extraction methods for detection of leaf scald in sugarcane through PCR. Current Investigations in Agriculture and Current Research, v. 8, n. 1, p. 1041-1045, 2019. 
  74. EVANGELISTA, A. W. P.; BARBOSA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; FLORES, R. A.; BATTISTI, R. Qualidade de óleo de pinhão manso cultivado sob diferentes manejos de água e adubação potássica. Irriga, v. 24, n. 4, p. 817-829, 2019. 
  75. EVANGELISTA, A. W. P.; COSTA, F. R. da; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; SOUZA, J. L. M. de; MESQUITA, M.; BATTISTI, R. Crescimento vegetativo do pinhão manso submetido à irrigação e adubação potássica na região do Cerrado. Global Science and Technology, v. 12, n. 1, p. 97-113, 2019.
  76. EVANGELISTA, A. W. P.; COSTA, F. R. da; SOUZA, J. L. M. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Viabilidade financeira da produção de pinhão manso irrigado no Cerrado. Global Science and Technology, v. 12, n. 2, p. 184-195, 2019.
  77. FERREIRA, G. L. da R.; VENDRUSCOLO, F.; ANTONIOSI FILHO, N. R. Biosorption of hexavalent chromium by Pleurotus ostreatus. Heliyon, v. 5, n. 3, e01450, 2019. 
  78. FERREIRA, I. N. M.; FERREIRA, F. G.; SANTANA, G. M.; GUIMARÃES, L. E.; VENTUROLI, F. Estrutura e diversidade da vegetação arbórea em cerradão localizado no norte do estado de Goiás. TreeDimensional, v. 4, n. 7, p. 31-45, 2019.
  79. FERREIRA, K. C.; CALIARI, M.; BENTO, J. A. C.; FIDELES, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physical-chemical characterization and technological and thermal properties of tamarind (Tamarindus indica L.) from the Cerrado of Goiás, Brazil. Carpathian Journal of Food Science and Technology, v. 11, n. 3, p. 94-106, 2019.
  80. FERREIRA, L. U.; RIBEIRO, V. A.; MELO, P. G. S.; LOBO JUNIOR, M.; COSTA, J. G. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. Comparison of inoculation methods for selecting common bean genotypes with physiological resistance to white mold. Tropical Plant Pathology, v. 44, n. 1, p. 65-72, 2019. 
  81. FIDELIS, M. C.; BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; OLIVEIRA, A. L. M. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical and technological characteristics of arrowroot flour modified by ultrasound and low-temperature heat treatment. Ciência Rural, v. 49, n. 10, e20181037, 2019. 
  82. FILIPPI, A. C. G.; FIGUEIREDO, R. S. Associação da relação entre os preços de fretes de soja e do óleo diesel no período de 2015 a 2018. Revista Eniac Pesquisa, v. 8, n. 2, p. 254-269, 2019. 
  83. FLORES, R. A.; ARRUDA, E. M.; SOUZA JUNIOR, J. P. de; PRADO, R. de M.; SANTOS, A. C. A. dos; ARAGÃO, A. S.; PEDREIRA, N. G.; COSTA, C. F. da. Nutrition and production of Helianthus annuus in a function of application of leaf silicon. Journal of Plant Nutrition, v. 42, n. 2, p. 137-144, 2019. 
  84. FLORES, R. A.; BARROS, L. R.; MIRANDA, R. F. de; SANTOS, F. R. dos; SANTOS, P. M.; ANDRADE, A. F. de; RODRIGUES, D. N.; LOPES, A. P. Production and physiological quality of Pennisetum glaucum after zinc (Zn) application. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 8, p. 1223-1231, 2019. 
  85. FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; DAMIN, V.; ABDALA, K. de O.; MARANHÃO, D. D. C.; SANTOS, M. M. dos; GARCIAS NETO, L. R.; DONEGÁ, M. C.; RODRIGUES, R. A. Physiological quality and grain production of Phaseolus vulgaris (cv. BRS Pérola) using boron (B) application under irrigatation system. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 4, p. 520-528, 2019. 
  86. FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: Ed. UFG, 2019.
  87. FREITAS, J. G. de; TAKAHASHI, T. A.; FIGUEIREDO, L. L.; FERNANDES, P. M.; CAMARGO, L. F.; WATANABE, I. M.; FOERSTER, L. A.; FERNANDEZ-TRIANA, J.; SHIMBORI, E. M. First record of Cotesia scotti (Valerio and Whitfield, 2009) (Hymenoptera: Braconidae: Microgastrinae) comb. nov. parasitising Spodoptera cosmioides (Walk, 1858) and Spodoptera eridania (Stoll, 1782) (Lepidoptera: Noctuidae) in Brazil. Revista Brasileira de Entomologia, v. 63, n. 3, p. 238-244, 2019. 
  88. FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Dinâmica do uso do solo como mecanismo para o desenvolvimento econômico do município de Cristalina (GO). Nature and Conservation, v. 12, n. 2, p. 38-49, 2019. 
  89. FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Gestão da água sob sistema de irrigação tipo pivot central: uma análise exploratória do setor no estado de Goiás. Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade, v. 8, n. 2, p. 260-283, 2019. 
  90. FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Sustentabilidade e expansão da agricultura irrigada: um olhar para o setor no estado de Goiás. Natural Resources, v. 9, n. 1, p. 47-56, 2019. 
  91. GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Bioactive compounds and antioxidant activity of jabuticaba var. Pingo de Mel during its physiological development. Food Science and Technology, v. 39, supl. 2, p. 556-562, 2019. 
  92. GARCIA, L. G. C.; SILVA, E. P. da; SILVA NETO, C. de M. e; VILAS BOAS, E. V. de B.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C.; SILVA, F. A. da. Effect of the addition of calcium chloride and different storage temperatures on the post-harvest of jabuticaba variety Pingo de Mel. Food Science and Technology, v. 39, supl. 1, p. 261-269, 2019. 
  93. GARCIA, M. C.; ELIAS, T. M.; RIBEIRO, K. de O.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Microbiological and physicochemical profiles of the sour cassava starch and bagasse obtained from cassava agroindustry. Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 803-809, 2019. 
  94. GOMES, A. C. G.; LIMA, M. C. P. M.; CALIARI, M.; ALVES, D. G.; MACHADO, A.; EGEA, M. B.; MARTINS, K. R. B. Application of pregelatinized meal of rice and sorghum in the preparation of instant soups: centesimal characterization, technological, microbiological and sensory quality. Current Nutrition and Food Science, v. 15, e203411716, 2019.
  95. GOMES, A. P. O.; FERREIRA, M. A.; CAMARGO, J. M.; ARAÚJO, M. de O.; MORTOZA, A. S.; MOTA, J. F.; COELHO, A. S. G.; CAPITANI, C. D.; COLTRO, W. K. T.; BOTELHO, P. B. Organic beet leaves and stalk juice attenuates HDL-C reduction induced by high-fat meal in dyslipidemic patients: a pilot randomized controlled trial. Nutrition, v. 65, n. 1, p. 68-73, 2019.
  96. GONÇALVES, A. R.; CHAVES, L. J.; TELLES, M. P. de C. Genetic variability and effective population size in Hymenaea stigonocarpa (Fabaceae) germplasm collection: tools for breeding programs and genetic conservation. Genetica, v. 147, n. 5-6, p. 359-368, 2019.
  97. GONÇALVES, D. C.; MORGADO, C. M. A.; SILVA, E. P. da; CORRÊA, G. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C. Long life tomato (Solanum lycopersicum): price is quality? Scientific Electronic Archives, v. 12, n. 5, p. 1-6, 2019. 
  98. GUIMARÃES, R. A.; MIRANDA, K. M. C.; CHAVES, L. J.; NAVES, R. V.; TELLES, M. P. de C.; SOARES, T. N. Mating system and pollen dispersal in Dipteryx alata Vogel (Leguminosae): comparing in situ and ex situ conditions. Tree Genetics & Genomes, v. 15, e28, 2019.
  99. GUIMARÃES, R. A.; MIRANDA, K. M. C.; MOTA, E. E. S.; CHAVES, L. J.; TELLES, M. P. de C.; SOARES, T. N. Assessing genetic diversity and population structure in a Dipteryx alata germplasm collection utilizing microsatellite markers. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 3, p. 329-336, 2019.
  100. GUIMARÃES, R. N.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; MELO, A. P. C. de; RUBIO NETO, A. Vegetative propagation of pequi (souari nut) by cutting. Ciência Rural, v. 49, n. 2, e20180579, 2019.
  101. GUIMARÃES, R. R.; VIEIRA, M. do C.; ROCHA, E. C.; PEIXOTO, N.; SCHETIN, B. I. V.; PIRES, L. L. Cultivo inicial de mangabeira consorciada com adubos verdes no Cerrado do sudeste de Goiás. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 10, n. 2, p. 65-73, 2019.
  102. JUSTINO, L. F.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; HEINEMANN, A. B.; LEITE, C. V.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Assessment of economic returns by using a central pivot system to irrigate common beans during the rainfed season in Central Brazil. Agricultural Water Management, v. 224, e105749, 2019.
  103. LEANDRO, W. M.; FERREIRA, R. B.; BRASIL, E. P. F.; TEIXEIRA, W. G. Nutrição e adubação do tomate na região do Cerrado. In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 419-462.
  104. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; COUTO, C. A. do; MORGADO, C. M. A.; BACCARIN, F. J. B.; SILVA, F. F. da C.; SOUZA, E. R. B. de. Armazenamento de coco minimamente processado: efeito da embalagem e do período de armazenamento. Scientific Electronic Archives, v. 12, n. 2, p. 1-6, 2019. 
  105. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; FERREIRA, E. A. S.; SILVA, M. A.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N. O vigor e a viabilidade explicam a maturidade fisiológica de sementes sensíveis a desidratação de Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg? Revista de Ciências Agrárias, v. 42, n. 3, p. 684-690, 2019.
  106. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; GOMES-JUNIOR, F. G.; SILVA, A. R. da; PEIXOTO, N.; SOUZA, E. R. B. de. Evaluation of the desiccation of Campomanesia adamantium seed using radiographic analysis and the relation with physiological potential. Agronomy Journal, v. 111, n. 2, p. 592-600, 2019. 
  107. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SANTOS, W. V. dos; FERREIRA, L. B. da S.; GOMES-JÚNIOR, F. G.; PEIXOTO, N.; SOUZA, E. R. B. de. Embebição e emissão da raiz primária de sementes de Campomanesia adamantium em função da temperatura. Revista de Ciências Agrárias, v. 42, n. 2, p. 402-409, 2019.
  108. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; PEIXOTO, N. Phenology of Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg in Brazilian Cerrado. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 41, n. 2, e121, 2019.
  109. LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N.; GOMES-JÚNIOR, F. G. Physiological potential of seeds and morphological characterization of Campomanesia adamantium seedlings. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 41, n. 4, e007, 2019.
  110. LIMA, N. B. F.; SILVA, L. B.; BORGES, M. V.; NEVES, R. R.; VERA, R.; FERREIRA, G. A. Caracterização do amido de araruta orgânica e potencial para aplicação tecnológica em alimentos. Desafios, v. 6, ed. esp., p. 118-126, 2019. 
  111. LIMA, P. A. F.; DEMARCHI, J.; SILVA, M. F. da; MORAES, M. D. A. de; CALDAS, D. J.; SETTE JUNIOR, C. R. Qualidade da madeira de eucalipto para aplicação como mourão tratado. Revista de Ciências Agrárias, v. 42, n. 2, p. 509-519, 2019.
  112. LIMA, S. L.; COUTO, C. A. do; SOUZA, E. R. B. de; MARIMON JUNIOR, B. H. Qualidade de mudas de olerícolas baseada em parâmetros de crescimento e influência de biochar. Ipê Agronomic Journal, v. 3, n. 1, p. 80-90, 2019. 
  113. LÔBO, L. M.; FERREIRA, E. de M.; MUNIZ, C. O.; FERREIRA, C. A. da S.; BRASIL, E. P. F. Humic substances and phosphorus sources in maize crops. Nativa, v. 7, n. 4, p. 371-375, 2019. 
  114. MACEDO, M. A.; INOUE-NAGATA, A. K.; SILVA, T. N. Z.; FREITAS, D. M. S.; REZENDE, J. A. M.; BARBOSA, J. C.; MICHEREFF FILHO, M.; NASCIMENTO, A. dos R.; LOURENÇÃO, A. L.; BERGAMIN FILHO, A. Temporal and spatial progress of the diseases caused by the crinivirus tomato chlorosis virus and the begomovirus tomato severe rugose virus in tomatoes in Brazil. Plant Pathology, v. 68, n. 1, p. 72-84, 2019. 
  115. MAGALHÃES, A. O.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; MONTEIRO, M. L. G. Evaluation of the technological quality of snacks extruded from broken grains of rice and mechanically separated tilapia meat flour. Boletim do Instituto de Pesca, v. 45, n. 2, e429, 2019. 
  116. MARQUES, E. de O.; GARCIA, U. S.; MUNIZ, L. C.; SOUZA, C. B. de; CANTANHÊDE, I. S. de L.; REGO, C. A. R. de M. Competitividade do sistema de integração lavoura-pecuária-floresta frente ao sistema de cultivo tradicional de milho. In: Tópicos em ciências agrárias volume 1. Belo Horizonte: Poisson, 2019. p. 125-139. 
  117. MARQUES, M. L. S.; CHADUD, J. V. G.; OLIVEIRA, M. F.; NASCIMENTO, A. dos R.; ROCHA, M. R. Identification of chili pepper genotypes (Capsicum spp.) resistant to Meloidogyne enterolobii. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 8, p. 165-175, 2019. 
  118. MARTINS, S. J.; FARIA, A. F. de; PEDROSO, M. P.; CUNHA, M. G.; ROCHA, M. R. da; MEDEIROS, F. H. V. de. Microbial volatiles organic compounds control anthracnose (Colletotrichum lindemuthianum) in common bean (Phaseolus vulgaris L.). Biological Control, v. 131, n. 1, p. 36-42, 2019. 
  119. MEDINA, G. da S. Where are governments leading their agricultural sectors?: comparative lessons from agri-environmental measures promoted in the U.S., Europe and Brazil. Estudos: Sociedade e Agricultura, v. 27, n. 1, p. 1-23, 2019.
  120. MELO, L. C.; SILVA, A. C .F.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. Genetic diversity as an additional selection criterion in a Carioca common bean recurrent selection program for resistance to common bacterial blight. Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 4, egmr18368, 2019. 
  121. MELO, T. M.; BOTTLINGER, M.; SCHULZ, E.; LEANDRO, W. M.; OLIVEIRA, S. B. de; AGUIAR FILHO, A. M. de; EL-NAGGAR, A.; BOLAN, N.; WANG, H.; OK, Y. S.; RINKLEBE, J. Management of biosolids-derived hydrochar (sewchar): effect on plant germination, and farmers' acceptance. Journal of Environmental Management, v. 237, n. 5, p. 200-214, 2019. 
  122. MESQUITA, M.; DEUS, F. P. de; TESTEZLAF, R.; DIOTTO, A. V. Removal efficiency of pressurized sand filters during the filtration process. Desalination and Water Treatment, v. 161, n. 1, p. 132-143, 2019. 
  123. MESQUITA, M.; DEUS, F. P. de; TESTEZLAF, R.; ROSA, L. M. da; DIOTTO, A. V. Design and hydrodynamic performance testing of a new pressure sand filter diffuser plate using numerical simulation. Biosystems Engineering, v. 183, n. 1, p. 58-69, 2019. 
  124. MESQUITA, M.; MACHADO, A. L. P.; SANTOS, A. P. dos; SILVA, M. V. da; OLIVEIRA, H. F. E. de; BATTISTI, R.; NASCIMENTO, A. dos R. Assessing the effects of deficit irrigation techniques on yield and water productivity of processing tomato. Chemical Engineering Transactions, v. 75, n. 1, p. 181-186, 2019. 
  125. MESQUITA, M.; SANTOS, A. P. dos; MACHADO, A. L. P.; OLIVEIRA, H. F. E. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J. Qualitative characteristics of processing tomato cultivated under water deficit induced in the vegetative growth stage. Chemical Engineering Transactions, v. 75, n. 1, p. 175-180, 2019. 
  126. MIRANDA, R. F. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D. Relações hídricas e crescimento do pequizeiro irrigado e adubado: irrigação e nutrição de plantas nativas do Cerrado. São Paulo: Novas Edições Acadêmicas, 2019.
  127. MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATISTI, R. Leaf temperature and transpiration of pequi trees with and without water restriction. Engenharia Agrícola, v. 39, n. 5, p. 579-585, 2019.
  128. MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; PEREIRA, Y. M.; BARBOSA, B. S. B.; EVANGELISTA, A. W. P. Distribuição do sistema radicular do pequizeiro com e sem restrição hídrica. Revista Agrotecnologia, v. 10, n. 1, p. 20-28, 2019.
  129. MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; SOUZA, R. G.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Planilha eletrônica para planejamento de manejo de irrigação na cultura do tomate industrial em Goiás. Multi-Science Journal, v. 2, n. 2, p. 42-47, 2019. 
  130. MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; DELIZA, R.; CASTRO, V. S.; MUTZ, Y. S.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M.; SANTOS, E. A. dos; CONTE-JUNIOR, C. A. Physicochemical and sensory characteristics of pasta enriched with fish (Oreochromis niloticus) waste flour. LWT - Food Science and Technology, v. 111, n. 8, p. 751-758, 2019. 
  131. MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; CONTE-JUNIOR, C. A. Physicochemical stability of bread fortified with tilapia-waste flour. CyTA - Journal of Food, v. 17, n. 1, p. 36-43, 2019. 
  132. MORAES, D. H. M.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Simulation of the occurrence of water runoff in soils under cultivation of industrial tomato irrigated by center pivot. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 7, p. 48-59, 2019. 
  133. MORAES, D. H. M.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATISTI, R.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M. Determination of basal temperature and its relationship with jatropha crop in irrigated and non-irrigated system. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 2, p. 465-476, 2019. 
  134. MORAES, D. H. M. de; VIEGAS, R. M. da S.; MORAIS, D. M. de; MORAES, M. H. M. de; MESQUITA, M. Variação da perda de carga na mangueira em função de seu enrolamento. In: SILVA, H. C. da (org.). Estudos (inter) multidisciplinares nas engenharias 2. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 99-108. 
  135. MORAES, M. D. A. de; SANTOS, J. H. dos; LIMA, P. A. F. e; CONEGLIAN, A.; SOUSA JÚNIOR, A. D. de; CANTO, J. L. do; SETTE JÚNIOR, C. R. Bioenergia com resíduos do desdobro da madeira de Pinus caribaea var. hondurensis. Revista de Ciências Agrárias, v. 42, n. 2, p. 520-527, 2019. 
  136. MORAES, M. D. A. de; SILVA, M. F. da; BARBOSA, P. V. G.; MARQUES, R.; SILVA, R. T.; SETTE JUNIOR, C. R. Characterization of Khaya ivorensis (A. Chev) biomass, charcoal and briquettes. Scientia Forestalis, v. 47, n. 121, p. 34-44, 2019.
  137. MORAES, V. H.; GIONGO, P. R.; MESQUITA, M.; CAVALCANTE, T. J.; VENTURA, M. V. A. ; COSTA, E. M.; ARANTES, B. H. T. Analysis of the impact of land use and occupation on the biophysical variables of the Cerrado biome in southwest goiano, Brazil. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 1, p. 399-409, 2019.
  138. MORAIS, D. C. M.; ABREU, D. J. M. de; MENDES, D. de C. S.; ALENCAR, U. R. de; AMORIM, K. A.; DAMIANI, C. Análise de compostos fenólicos totais e atividade antioxidante de casca e polpa de maçã e suas respectivas farinhas. Revista Desafios, v. 6, ed. esp., p. 5-9, 2019. 
  139. MOREIRA, A. N. H.; GRIEBELER, N. P.; ALMEIDA, R. T. S.; ASSUNÇÃO, S. G. S. Conservação de estradas não pavimentadas por meio de modelo geolocalizado. Enciclopédia Biosfera, v. 16, n. 30, p. 129-140, 2019. 
  140. MORGADO, C. M. A.; GUARIGLIA, B. A. D.; FAÇANHA, R. V.; TREVISAN, M. J.; JACOMINO, A. P.; CORRÊA, G. de C.; CUNHA JUNIOR, L. C. Avaliação da qualidade de jabuticabas (cv. Sabará), submetidas ao armazenamento refrigerado e acondicionadas em diferentes embalagens. Revista Desafios, v. 6, n. 2, p. 18-25, 2019. 
  141. MORGADO, C. M. A.; SIQUEIRA, A. P. S.; BRITO, A. A. de; SOUZA, E. R. B. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; CORREA, G. de C.; NAVES, R. V. Shelf life of frozen araticum’s pulp vacuum-packed or not vaccum-packed. Revista Desafios, v. 6, n. 1, p. 114-121, 2019.
  142. MOURA, A. C. M.; LAGO, I. N.; CARDOSO, C. F.; NASCIMENTO, A. dos R.; PEREIRA, I.; VAZ, B. G. Rapid monitoring of pesticides in tomatoes (Solanum lycopersicum L.) during pre-harvest intervals by paper spray ionization mass spectrometry. Food Chemistry, v. 310, e125938, 2019.
  143. NASCIMENTO, L. M.; VENDRUSCOLO, E. P.; CAMPOS, L. F. C.; GARCIA, L. G. C.; PIRES, L. L.; SELEGUINI, A. Pre-depulping and depulping treatments and the emergence of queen palm seeds (Syagrus romanzoffiana [Cham.] Glassman). Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas, v. 13, n. 3, p. 466-472, 2019.
  144. NASCIMENTO, S. do R. do; JESUS, L. R. de; SILVA, J. S.; ABREU, D. J. M. de; DAMIANI, C.; BECKER, F. S. Desenvolvimento e análise sensorial de chocolates em barra adicionados de polpa de gabiroba desidratada. Revista Desafios, v. 6, n. esp., p. 100-109, 2019.
  145. OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; SILVA, A. C. M. da; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Broken rice grains pregelatinized flours incorporated with lyophilized açaí pulp and the effect of extrusion on their physicochemical properties. Journal of Food Science and Technology, v. 56, n. 3, p. 1337-1348, 2019. 
  146. OLIVEIRA, C. F. D. de; COSTA, J. P. V. da; VENDRUSCOLO, F. Maltose syrup residue as the substrate for Monascus pigments production. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 18, e101101, 2019.
  147. OLIVEIRA, E. B. de.; RIBEIRO, A.; REIS, C. A. F.; BARREIRA, S. Softwares para manejo de precisão e análise econômica de mogno-africano, em plantios puros e em ILPF. In: REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 266-286. 
  148. OLIVEIRA, F. R. de; FIGUEIREDO, R. S.; CRUZ, J. E.; TEIXEIRA, S. M. Evolução de preços da cebola em Goiânia: análise das relações de causalidade entre os preços praticados pelos elos da cadeia produtiva. In: CRUZ, J. E.; MEDINA, G. da S.; MACEDO, L. O. B. (org.). Estudos em agronegócio: competitividade, mercados e ambiente institucional. Goiânia: Kelps, 2019. p. 105-128. 
  149. OLIVEIRA, H. F. E. de; VIDIGAL, T. M.; VALE, L. S. R.; MESQUITA, M.; FARIA, L. C.; BARBOSA NETO, J. G. Production of pepper under diferente concentrations of treated sewage effuent. Chemical Engineering Transactions, v. 75, n. 1, p. 205-210, 2019. 
  150. OLIVEIRA, H. F. E. de; XAVIER, P. S.; VALE, L. S. R.; MESQUITA, M.; FARIA, L. C.; MOURA, H. de C. Yield of yellow finger pepper under water replenishment levels. Chemical Engineering Transactions, v. 75, n. 1, p. 211-216, 2019. 
  151. OLIVEIRA, I. de B.; NUNES, R.; MATTIELLO, L.; BARROS-RIBEIRO, S.; SOUZA, I. P. de; COELHO, A. S. G.; COLLEVATTI, R. G. Research and partnership in studies of sugarcane using molecular markers: a scientometric approach. Scientometrics, v. 119, n. 5, p. 335-355, 2019.
  152. OLIVEIRA, I. de B.; RESENDE, M. F. R.; FERRÃO, L. F. V.; AMADEU, R. R.; ENDELMAN, J. B.; KIRST, M.; COELHO, A. S. G.; MUÑOZ, P. R. Genomic prediction of autotetraploids: influence of relationship matrices, allele dosage, and continuous genotyping calls in phenotype prediction. G3, v. 9, n. 4, p. 1189-1198, 2019. 
  153. OLIVEIRA, L. A. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; BORGES, E. F.; EVANGELISTA, A. W. P. Calibração da sonda de capacitância FDR em Latossolo Vermelho Distrófico argiloso do Cerrado. Global Science and Technology, v. 12, n. 3, p. 145-155, 2019.
  154. OLIVEIRA, L. A. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Evapotranspiration: a scientometric analysis. Científica, v. 47, n. 1, p. 8-14, 2019. 
  155. OLIVEIRA, V. Á. de; SANTOS, G. G.; COLLIER, L. S.; COELHO, M. R.; LUMBRERAS, J. F.; SANTOS, H. G. dos; SILVEIRA, P. M da. Recomendações práticas para levantamentos de reconhecimento a detalhado de solos. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2019. 
  156. OLIVEIRA JUNIOR, O. de P.; WANDER, A. E.; CRUZ, J. E.; SOUZA, C. B. de; CUNHA, C. A. da. Custos de transação na cadeia produtiva da mandioca: o caso da região do vale do Araguaia (Goiás, Brasil). Revista de Estudos Sociais, v. 21, n. 42, p. 63-83, 2019. 
  157. PARTELLI, F. L.; MOZENA, W. L.; CAVALCANTI, A. C.; VIEIRA, H. D. Diagnóstico integrado y rangos de nutrientes en el suelo para el cultivo del frijol (Phaseolus vulgaris) en la región de Cerrado. Cultivos Tropicales, v. 40, n. 4, e03, 2019.
  158. PAULA, L. C.; SILVA, F. A.; SILVA, E. P.; DAMIANI, C. Influence of preservation methods on the bioactivity of mangaba (Hancornia speciosa Gomes) from the Brazilian Savannah. Food Science and Technology, v. 39, n. 2, p. 403-409, 2019.
  159. PEREIRA, D. G.; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S. Selection of parents and segregating populations of black bean resistant to fusarium wilt with high yield and seed weight. Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 3, egmr18276, 2019. 
  160. PINTO, A. F. de J.; CARDOSO, M. T. R.; SILVA, C. L. T.; PEREIRA, W. J.; ISSA, C. G. C.; SOUZA, E. R. B. de; VIEIRA, M. do C.; SIQUEIRA, A. P. S. Emergência e caracterização biométrica inicial de cajuzinho-arbóreo-do-cerrado (Anacardium othonianum Rizz.) em diferentes temperaturas e substratos. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 10, n. 4, p. 301-313, 2019.
  161. PRADO, P. R. C. Di; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, L. C.; MELO, P. G .S.; PEREIRA, H. S. Genetic control and selection of common bean parents and superior segregant populations based on high iron and zinc contents, seed yield and 100-seed weight. Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 1, egmr18146, 2019. 
  162. QUINTANILHA, K. T.; TAVARES, E. B.; CORCIOLI, G. Mapeamento do fluxo dos tomates comercializados no CEASA - Goiás em 2017 e 2018. Research, Society and Development, v. 8, n. 10, e138101199, 2019. 
  163. RAMOS, T. V.; FERREIRA, J. L. S.; SILVA NETO, C. de M. e; CALIL, F. N.; SILVA, I. C.; CARRIJO, U. M. Components of tree biomass in an integrated crop-livestock-forest system. Journal of Experimental Agriculture International, v. 34, n. 5, p. 1-12, 2019. 
  164. RESENDE, C. L. P.; DAMASO, L. F.; ÁVILA, M. C. R.; CARVALHO, D. D. C.; MELO, P. G. S.; RODRIGUES, F. Agronomic efficiency of hybrids of corn to nitrogen, phosphorus and potassium targeting fresh corn. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 9, p. 120-133, 2019. 
  165. RIBEIRO, C. V. G.; SOUZA, H. J. de; CAIXETA, D. T.; BARREIRA, S. Modelos volumétricos para Tectona grandis L. f. no Distrito Federal. Enciclopédia Biosfera, v. 16, n. 29, p. 1092-1101, 2019. 
  166. RIBEIRO, K. O.; GARCIA, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Characterization and proposal of potential use in foods of coproducts from waxy maize wet milling. Food Science and Technology, v. 39, n. 3, p. 552-558, 2019. 
  167. RIBEIRO, W. M.; RIBEIRO, D. D. Sementes crioulas e socioagrobiodiversidade: experiências camponesas em Orizona e Vianópolis - GO. Ateliê Geográfico, v. 13, n. 2, p. 208-223, 2019. 
  168. RIOS, J. M.; FONSECA, C. de S.; SANTOS, A. M. dos; VENTUROLI, F. Classificação de fitofisionomias de Cerrado a partir de fusão de imagens de sensoriamento remoto. TreeDimensional, v. 4, n. 7, p. 12-20, 2019.
  169. RODRIGUEZ, W. D. M.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; LEANDRO, W. M.; COSTA, R. B. da; CASAROLI, D. Análisis económico de la producción de caña de azúcar (Saccharum officinarum) irrigada y producida en sistemas orgánico y convencional. Agrociencia, v. 53, n. 2, p. 191-205, 2019.
  170. SALGADO, S. M. de L.; FATOBENE, B. J. dos R.; MENDES-RESENDE, M. P.; TERRA, W. C.; SILVA, V. A.; LIMA, I. de M. Resistance of Conilon coffee cultivar Vitoria Incaper 8142 to Meloidogyne paranaensis under field conditions. Experimental Agriculture, v. 5, supl., p. 1-6, 2019. 
  171. SANTOS, A. P. dos; COSTA, A. R. da; SILVA, P. C.; GIONGO, P. R.; MESQUITA, M.; DRUMOND, A. A. L. Irrigation depth and nitrogen fertilization on production and quality of cherry tomatoes. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 6, p. 547-555, 2019. 
  172. SANTOS, C. L. R.; CAZETTA, J. O.; SARAN, L. M.; FLORES, R. A.; MODA, L. R. Indicators of the nitrogen nutritional status of sugarcane submitted to nitrogen rates. Scientific Electronic Archives, v. 12, n. 4, p. 17-23, 2019. 
  173. SANTOS, D. L. S. dos; CORCIOLI, G.; BARBOSA, Y. R. de S. Alimentos processados e minimamente processados produzidos por agricultores familiares da cidade de Nerópolis. Desafios, v. 6, n. esp., p. 65-70, 2019. 
  174. SANTOS, P. A. dos; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; SILVA, K. S.; VIANA, L. F.; GARCIA, L. G. C.; LIMA, M. S. de. Use of agricultural by-products in extruded gluten-free breakfast cereals. Food Chemistry, v. 297, e124956, 2019. 
  175. SANTOS, S. V. dos; FERREIRA, E. de M.; GRIEBELER, N. P.; LEANDRO, W. M. Perdas de solo e de água em diferentes sistemas de manejo em Latossolo Vermelho. Nativa, v. 7, n. 1, p. 64-69, 2019. 
  176. SANTOS, T. N. dos; COSTA, J. P. V. da; MARTINS, T. A.; MOURA, C. J. de; VENDRUSCOLO, F. Monascus ruber CCT 3802 e soro de queijo: estudo do efeito da intensidade luminosa no crescimento radial. Brazilian Journal of Animal and Environmental Research, v. 2, n. 2, p. 745-755, 2019. 
  177. SANTOS, Y. L. A. dos; RIBON, A. A.; BACKES, C.; SANTOS, A. J. M.; SILVA, L. G. M. da; ALVES, A. R.; BARROS, L. R.; CORRECHEL, V.; VIANA, S. S.; ARANTES, N. R. de M. Physical quality of a Cerrado-biome soil cultivated with three management strategies in forest planted with rubber tree (Hevea brasiliensis). Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 11, p. 1803-1809, 2019.
  178. SANTOS NETO, J. P. dos; CARVALHO, L. C. de; LEITE, G. W. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; GRATÃO, P. L.; FREITAS, S. T. de; ALMEIDA, D. P. F.; TEIXEIRA, G. H. de A. Postharvest behavior of mangoes nondestructively sorted based on dry matter content during and after storage under controlled atmosphere. Fruits, v. 74, n. 6, p. 294-302, 2019. 
  179. SCHUMACHER, M. V.; WITSCHORECK, R.; CALIL, F. N.; LOPES, V. G. Manejo da biomassa e sustentabilidade nutricional em povoamentos de Eucalyptus spp. em pequenas propriedades rurais. Ciência Florestal, v. 29, n. 1, p. 144-156, 2019. 
  180. SENA, C. C. R.; GARCIAS NETO, L. R.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D. Calibração do sensor de umidade do solo DSMM500 em Latossolo Vermelho Distrófico. Global Science and Technology, v. 12, n. 2, p. 141-151, 2019. 
  181. SILVA, F. S. da; PEREIRA, T. C. de O.; CARMO, Y. A. R. do; SOUZA, A. R. M. de. Análise de mercado de rótulos alimentícios por consumidores de Goiânia. Revista Desafios, v. 6, n. esp., p. 71-78, 2019. 
  182. SILVA, J. de O.; LOFFREDO, A.; ROCHA, M. R. da; BECKER, J. O. Efficacy of new nematicides for managing Meloidogyne incognita in tomato crop. Journal of Phytopathology, v. 167, n. 5, p. 295-298, 2019. 
  183. SILVA, J. de O.; SANTANA, M. V.; CARNEIRO, F. A.; ROCHA, M. R. Reaction of tomato genotypes to Meloidogyne enterolobii and effects of resistance inducing products. Nematology, v. 22, n. 2, e3301, 2019. 
  184. SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; ROCHA, C. B. S.; PERES, A. J. A.; LIMA, E. F. B. Thrips species associated with varieties of the native Cerrado fruit tree Hancornia speciosa. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 41, n. 5, e053, 2019.
  185. SILVA, J. P.; OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S. Preços agrícolas e retornos das ações de empresas do agronegócio brasileiro. Revista Eletrônica Gestão e Serviços, v. 10, n. 2, p. 2827-2850, 2019. 
  186. SILVA, J. S.; DAMIANI, C.; CUNHA, M. C. da; CARVALHO, E. E. N.; VILAS BOAS, E. V. de B. Volatile profiling of pitanga fruit (Eugenia uniflora L.) at different ripening stages using solid-phase microextraction and mass spectrometry coupled with gas chromatography. Scientia Horticulturae, v. 250, n. 1, p. 366-370, 2019. 
  187. SILVA, L. V. da; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R. Rainfall intensity-duration-frequency relationships for risk analysis in the region of MATOPIBA, Brazil. Revista Brasileira de Meteorologia, v. 34, n. 2, p. 247-254, 2019.
  188. SILVA, M. C. S.; LIMA, P. K. D. de; SILVEIRA, M. F. A.; ARTHUR, V.; SOUZA, A. R. M. de. Avaliação das propriedades físico-químicas e mecânicas de filmes de fécula de mandioca incorporado com cafeína irradiada. Revista Desafios, v. 6, n. esp., p. 91-99, 2019. 
  189. SILVA, M. G. da; ZAIDAN, Ú. R.; BORGES, C. T.; SILVA, J. A. da; RESENDE, R. T.; VENTUROLI, F.; PIRES, P. P. Indolbutyric acid (IBA) in the African mahogany (Khaya grandifoliola C. DC.) cuttings and mini-cuttings development. Advances in Forestry Science, v. 7, n. 2, p. 1009-1016, 2020. 
  190. SILVA, M. V. da; ALMEIDA, G. L. P. de; BATISTA, P. H. D.; PANDORFI, H.; MACÊDO, G. A. P. de A.; MESQUITA, M.; SILVA, R. A. B. da. Variabilidade espacial dos atributos físicos do solo em área cultivada com palma forrageira resistente a cochonilha do carmim no semiárido nordestino. Anuário do Instituto de Geociências, v. 42, n. 4, p. 39-45, 2019. 
  191. SILVA, R. T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; FERREIRA, A.; CHAGAS, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M. Wood and briquette density under the effect of fertilizers and water regimes. Floram, v. 26, n. 1, e20160471, 2019. 
  192. SILVA, R. T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; FRANCO, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M.; LACLAU, J. P.; CHAIX, G. Disponibilidade hídrica e fertilização mineral nas características da madeira e do carvão vegetal de Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden. Ciência Florestal, v. 29, n. 3, p. 1168-1179, 2019. 
  193. SILVA, T. M. e; BORGES, L. L.; SOUZA, E. R. B. de; CARAMORI, S. S. Synthesis of immobilized biocatalysts for wastewater decontamination. Polímeros, v. 29, n. 4, e2019056, 2019. 
  194. SILVA, Y. P. A.; BORBA, B. C.; PEREIRA, V. A.; REIS, M. G.; CALIARI, M.; BROOKS, M. S.-L.; FERREIRA, T. A. P. C. Characterization of tomato processing by-product for use as a potential functional food ingredient: nutritional composition, antioxidant activity and bioactive compounds. International Journal of Food Sciences and Nutrition, v. 70, n. 2, p. 150-160, 2019. 
  195. SILVA-NETO, C. de M. e; MELO, A. P. C. de; RIBEIRO, A. C. C.; FAQUINELLO, P.; ROCHA, M. C. de L. e S. A.; GOMES, F. L.; OLIVEIRA, G. M. de; CALIL, F. N.; FRANCESCHINELLI, E. V.; NASCIMENTO, A. dos R. Abelhas, agrotóxicos e a cultura do tomateiro. In: SOUZA, M. M. O. de; FOLGADO, C. A. R. (org.). Agrotóxicos e agroecologia: enfrentamentos científicos, jurídicos, políticos e socioambientais. Anápolis: Ed. UEG, 2019. p. 167-185. 
  196. SILVA-NETO, C. de M. e; RIBEIRO, A. C. C.; GOMES, F. L.; MELO, A. P. C. de; OLIVEIRA, G. M. de; FAQUINELLO, P.; FRANCESCHINELLI, E. V.; NASCIMENTO, A. dos R. The stingless bee mandaçaia (Melipona quadrifasciata Lepeletier) increases the quality of greenhouse tomatoes. Journal of Apicultural Research, v. 58, n. 1, p. 9-15, 2019.
  197. SMIDERLE, E. C.; FURTINI, I. V.; SILVA, C. S. C. da; BOTELHO, F. B. S.; MENDES-RESENDE, M. P.; BOTELHO, R. T. de C.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CASTRO, A. P.; UTUMI, M. M. Index selection for multiple traits in upland rice progenies. Revista de Ciências Agrárias, v. 42, n. 1, p. 4-12, 2019. 
  198. SOARES, J. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; FERREIRA, K. C.; CALIARI, M. Physicochemical characteristics and sensory acceptance of jambolan nectars (Syzygium cumini). Food Science and Technology, v. 39, supl., p. 8-14, 2019. 
  199. SOUSA, M. A.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Estimativa de viabilidade econômica do uso de energia fotovoltaica em pivô central no estado de Goiás. Revista Engenharia na Agricultura, v. 27, n. 1, p. 22-29, 2019. 
  200. SOUZA, J. L. F.; OLIVEIRA, D. E. C.; PLÁCIDO, G. R.; EGEA, M. B.; CALIARI, M.; SILVA, M. A. P. da. Thermodynamic and nutritional properties and drying kinetics of pequi (Caryocar brasiliense Cambess) mesocarp. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 23, n. 9, p. 655-661, 2019.
  201. SOUSA JUNIOR, J. P.; FLORES, R. A.; CAMPOS, C. D. S.; CORREIA, M. A. R.; FRAZÃO, J. J.; PRADO, R. de M.; TEIXEIRA, W. G.; BRASIL, E. P. F.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. P. de; MARCHÃO, R. L. A sustentabilidade agrícola na região do Cerrado. In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 17-35.
  202. STEFANOSKI, D. C.; FIGUEIREDO, C. C. de; SANTOS, G. G.; MARCHÃO, R. L. Criteria for selecting soil quality indicators: contributions to sustainable management of soils. In: LUCAS-BORJA, M. E.; ZEMA, D. A.; YU, Y. (ed.). Tools for soil management and restoration: strategies, practices and future challenges. New York: Nova Science, 2019. p. 149-170.
  203. STUTZ, M. C.; CARRER FILHO, R.; ROCHA, G. A.; DIANESE, É. de C.; CUNHA, M. G. da. Soft rot on the stems of Zamioculcas zamiifolia caused by Sclerotium rolfsii. Ornamental Horticulture, v. 25, n. 4, p. 402-406, 2019. 
  204. TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physical and chemical characteristics of soybean preserve as a function of maceration time and acetic acid. Food Science and Technology, v. 39, n. 3, p. 552-558, 2019. 
  205. TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; IDA, E. I.; SOARES JÚNIOR, M. S. Roasting soybeans in a microwave for manufacturing chocolate dragées. Ciência Rural, v. 49, n. 10, e20180743, 2019. 
  206. TAVARES, E. B.; QUINTANILHA, K. T.; CORCIOLI, G. Análise econométrica do papel da extensão rural na produção de alimentos em Goiás no ano de 2017. Research, Society and Development, v. 8, n. 10, e128101197, 2019. 
  207. TEIXEIRA, C. S.; NEVES, G. A. da R.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Waxy maize starch modified by sun-drying after spontaneous or backslopping fermentation. International Journal of Biological Macromolecules, v. 135, n. 1, p. 553-559, 2019. 
  208. TEIXEIRA, W. W. R.; BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C.; MORAES, M. F.; OLIVEIRA JUNIOR, A. Uncertainty assessment of soya bean yield gaps using DSSAT-CSM-CROPGRO-Soybean calibrated by cultivar maturity groups. Journal of Agronomy and Crop Science, v. 205, n. 5, p. 533-544, 2019. 
  209. VASCONCELOS, W. A.; LAMBERT, A. C. A.; MIRANDA, S. do C. de; SOUZA, P. B.; BARREIRA, S. Efeito alelopático do extrato de folhas de pequi e cagaita na germinação de sementes de tamboril. Pubvet, v. 13, n. 8, a394, 2019.
  210. VENTUROLI, F.; SANQUETTA, C. R. Alometria e biomassa em uma Savana Parque do Brasil. Scientia Forestalis, v. 47, n. 124, p. 708-713, 2019.
  211. VERANO, T. de C.; MEDINA, G. da S. Comercialização por agricultores familiares em feiras municipais: quantificação, participação, e localização no estado de Goiás. Interações, v. 20, n. 4, p. 1045-1056, 2019.
  212. VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; SOARES JÚNIOR, M. S. Mechanical resistance, biometric and physicochemical characteristics of tomato cultivars for industrial processing. Food Science and Technology, v. 39, suppl. 2, p. 363-370, 2019. 
  213. VIEIRA, D. A. de P.; DUARTE, M. D. G.; RIBEIRO, G. B.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R. Aceitabilidade de barra de cereal com adição de okara e farelo de casca de abacaxi. Revista ScientiaTec, v. 6, n. 2, p. 3-15, 2019. 
  214. WALSH, T. K.; PERERA, O.; ANDERSON, C.; GORDON, K.; CZEPAK, C.; MCGAUGHRAN, A.; ZWICK, A.; HACKETT, D.; TAY, W. T. Mitochondrial DNA genomes of five major Helicoverpa pest species from the old and new worlds (Lepidoptera: Noctuidae). Ecology and Evolution, v. 9, n. 5, p. 2933-2944, 2019.