Home
Produção Bibliográfica EA/UFG 2019
Produção Bibliográfica EA/UFG 2019
ABREU, V. M. de; VON PINHO, É. V. de R.; MENDES-RESENDE, M. P.; BALESTRE, M.; LIMA, A. C.; SANTOS, H. O.; VON PINHO, R. G. Combining ability and heterosis of maize genotypes under water stress during seed germination and seedling emergence . Crop Science , v. 59, n. 1, p. 33-43, 2019.
AGUIAR, A. O. de; RODRIGUES, D. dos S.; SOUZA, A. R. M. de; SOARES, C. M. da S.; IBIAPINA, A.; MELO FILHO, A. A. de; OLIVEIRA, M. O. dos S.; MARTINS, G. A. de S. Use of passion fruit's albedo as a source of pectin to produce araticum (Annona crassiflora Mart.) preserves . Chemical Engineering Transactions , v. 75, n. 1, p. 223-228, 2019.
ALENCAR, U. R. de; SILVA, J. S.; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Volatile compounds of peanut butter fruit (Bunchosia armeniaca ) harvested at three different stages . In : SILVA NETO, B. R. da. (org.). A produção do conhecimento nas ciências da saúde 2 . 2. ed. Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 342-349.
ALMEIDA, G. Q. de; CHAVES, L. J.; VIEIRA, M. do C.; GANGA, R. M. D. Agronomic evaluation of a Hancornia speciosa Gomes germplasm collection from the Brazilian Cerrado . Crop Breeding and Applied Biotechnology , v. 19, n. 1, p. 8-14, 2019.
ALMEIDA, M. C. de; OLIVEIRA, T. F. de; SÁ, F. P. de. Elimination of the endocrine disruptor diethyl phthalate (DEP) using porous materials in advanced oxidative processes (AOPs) . Desalination and Water Treatment , v. 138, n. 1, p. 208-218, 2019.
ALMEIDA, R. de A.; SANTANA, P. I. P. de. O bambu . Goiânia: Multiprinti, 2019.
ALMEIDA, R. T. S.; GRIEBELER, N. P.; OLIVEIRA, M. W. R. de; BOTELHO, T. H. A.; MOREIRA, A. N. H. Flow accumulation based method for the identification of erosion risk points in unpaved roads . Environmental Monitoring and Assessment , v. 191, e758, 2019.
ALVARES, R. C.; STONEHOUSE, R.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, P. G. S.; MIKLAS, P. N.; BETT, K. E.; MELO, L. C.; RODRIGUES, L. A.; SOUZA, L. L.; PEREIRA, H. S. Generation and validation of genetic markers for the selection of Carioca dry bean genotypes with the slow-darkening seed coat trait . Euphytica , v. 215, e141, 2019.
ALVES, V. M.; ABREU, D. J. M. de; AMORIM, K. A.; SILVA, E. P. da; DAMIANI, C. Farinha de semente de mama-cadela: aplicabilidade tecnológica para produção de pão de mel. In: SCREMIN, V. T. K. (org.). Tópicos em nutrição e tecnologia de alimentos . Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 78-85.
ALVES, V. M.; AMORIM, K. A.; ABREU, D. J. M.; SILVA, J. S.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Extração de taninos de farinha de semente de graviola por ultrassom . Revista Desafios , v. 6, ed. esp., p. 54-59, 2019.
ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M.; BATTISTI, R. Irrigação e crescimento inicial do mogno-africano (Khaya ivorensis ) em ambiente de Cerrado. In : REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.) : atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil . Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 161-197.
AMOROSO JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. P.; TELES, T. A. S.; BARREIRA, S. Viabilidade econômica de reserva legal no bioma Cerrado . Agrarian Academy , v. 6, n. 12, p. 120-132, 2019.
ANTUNES, L. B.; GONÇALVES, S. S.; SILVEIRA, M. F. A.; SOUZA, A. R. M. de; CARVALHO, D. de M. Efeito do glicerol nas propriedades mecânicas de filmes a base de quitosana . Revista Desafios , v. 6, n. esp., p. 110-117, 2019.
ARAÚJO, F. G. de; FERRARI, R. M.; SILVA, J. de O.; MOREIRA, J. A. de A.; ROCHA, M. R. da. Life cycle of Heterodera glycines in resistant and susceptible soybean . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 2, p. 507-515, 2019.
ARAÚJO, F. G. de; SILVA, J. de O.; BARBOSA, K. A. G.; MOREIRA, J. A. de A.; ROCHA, M. R. da. Inoculum density on Heterodera glycines development in resistant and susceptible soybean cultivars . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 2, p. 499-506, 2019.
ARAÚJO, L. L. N.; MELO, H. C. de; CASTIGLIONI, G. L.; GONÇALVES, L. A. Intensidade de radiação influenciando características morfofisiológicas em folhas de Tetradenia riparia (Hochst) Codd . Iheringia , v. 74, e2019001, 2019.
ARAUJO, M. S.; SILVA, F. S. da; OLIVEIRA, G. M.; FERREIRA JÚNIOR, N.; RODRIGUES, V. H.; SOUZA, A. R. M. de. Cinética de degradação da cor da salsicha . Revista Desafios , v. 6, n. esp., p. 86-90, 2019.
ARRUDA, E. M.; COLLIER, L. S.; FLORES, R. A.; NASCIMENTO, B. B. do; BARROS, L. R.; ALMEIDA, R. F.; SANTOS, M. P. dos. Crescimento de bananeiras e barueiros em consórcio com plantas de cobertura em sistema agroflorestal. In : SILVA, D. A. S. (org.). Agronomia : elo da cadeia produtiva 5 . Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 218-229.
ASSUNÇÃO, S. G. S.; SANTOS, D. F. dos; NASCIMENTO, M. B. C.; RAMOS, E. C. de O.; FALEIRO, H. T.; MOREIRA, A. N. H. Análise comparativa da sustentabilidade urbana no bairro Jardim Nova Esperança, em Goiânia - GO. In : GONZÁLEZ AGUILERA, J.; ZUFFO, A. M. (org.). A Preservação do meio ambiente e o desenvolvimento sustentável 3 . Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 8-18.
BAHIA, M. A. M.; BARREIRA, S.; SOUZA, H.; TELES, T. A. S. Avaliação de diferentes espaçamentos para plantio de mogno africano (Khaya sp.) . Enciclopédia Biosfera , v. 16, n. 30, p. 68-75, 2019.
BARREIRA, S. Aspectos legais quanto ao plantio de mogno-africano na propriedade agrícola. In : REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.) : atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil . Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 74-80.
BARREIRA, S. Políticas públicas voltadas para o plantio do mogno-africano. In : REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.) : atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil . Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 81-95.
BARROS, L. R.; CORRECHEL, V.; RIBON, A. A.; ARRUDA, E. M. Distribuição espacial e temporal da resistência a penetração de um Latossolo Vermelho sob sistema plantio direto escarificado. In : GONZÁLEZ AGUILERA, J.; ZUFFO, A. M. (org.). Ciências Agrárias : campo promissor em pesquisa 5 . Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 83-93.
BATTISTI, R.; BENDER, F. D.; SENTELHAS, P. C. Assessment of different gridded weather data for soybean yield simulations in Brazil . Theoretical and Applied Climatology , v. 135, n. 1-2, p. 237-247, 2019.
BATTISTI, R.; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M. Agro-climatic zoning of bamboo as a support for crop farming in the central-north region of the Brazilian Savannah . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 49, e52794, 2019.
BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C. Characterizing Brazilian soybean-growing regions by water deficit patterns . Field Crops Research , v. 240, n. 1, p. 95-105, 2019.
BELO, A. P. M.; SOUZA, E. R. B. de; CAMILO, Y. M. V.; NAVES, R. V.; VIEIRA, M. do C. Fenologia, biometria e precocidade de plantas de caju arbóreo do Cerrado (Anacardium othonianum Rizz.) . Ciência Florestal , v. 29, n. 4, p. 1672-1684, 2019.
BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; OLIVEIRA, A. L. M. de; LIÃO, L. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Extraction, characterization and technological properties of white garland-lily starch . International Journal of Biological Macromolecules , v. 135, n. 1, p. 422-428, 2019.
BENTO, J. A. C.; SOUZA NETO, M. A. de; RODRIGUEZ, A. G.; BATAUS, L. A. M.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR. M. S. Physical, chemical, technological and toxicological characteristics of teiu potato flour (Jatropha elliptica (Pohl) Oken) . Emirates Journal of Food and Agriculture , v. 31, n. 3, p. 172-179, 2019.
BORGES, L. de A. B.; RAMOS, M. L. G.; FERNANDES, P. M.; CARNEIRO, M. A. C.; SILVA, A. M. M. Organic cultivation of sugarcane restores soil organic carbon and nitrogen . Organic Agriculture , v. 9, n. 4, p. 435-444, 2019.
BOTELHO, F. J. E.; OLIVEIRA, J. A.; VON PINHO, E. V. de R.; CARVALHO, E. R.; MENDES-RESENDE, M. P.; REIS, L. V. Quality of soybean seeds with different lignin content obtained from desiccated plants . Revista Brasileira de Ciências Agrárias , v. 14, n. 3, e5674, 2019.
BRAGA, R. dos S.; PINTO, R. B.; CHAVES, L. J.; DINIZ-FILHO, J. A. F.; SOARES, T. N.; COLLEVATTI, R. G.; TELLES, M. P. de C. Hierarchical genetic and spatial structure among varieties and populations of Hymenaea stigonocarpa (Fabaceae) in Brazilian Savannah . Tree Genetics & Genomes , v. 15, e84, 2019.
BRANDÃO, C. C.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C. Bebida fermentada de yacon (Smallanthus sonchifolius ): parâmetros do processo fermentativo . Brazilian Journal of Food Research , v. 10, n. 1, p. 32-46, 2019.
BRITO, C. N.; PEREIRA, A. P.; VENTUROLI, F. Estimativa de biomassa da regeneração natural de uma área de cerradão em Niquelândia, Goiás . TreeDimensional , v. 4, n. 7, p. 18-24, 2019.
BRUNO, I. P.; MORAES, M. F.; DAMIN, V.; DOURADO-NETO, D.; REICHARDT, K. Does nickel influence leaf nitrogen in coffee seedlings? Brazilian Journal of Agriculture , v. 94, n. 3, p. 259-269, 2019.
CABRAL, E. G.; BARREIRA, S.; FERREIRA, M. E.; ARAUJO, L. G. de O. A silvicultura do eucalipto no estado de Goiás: um registro histórico via sensoriamento remoto . Pesquisa Florestal Brasileira , v. 39, e201801649, 2019.
CAETANO, T. F.; FIGUEIREDO, R. S.; OLIVEIRA NETO, O. J. de. Assimetria e transmissão de preços do boi gordo entre os mercados do Brasil, EUA e Austrália . Brazilian Journal of Development , v. 5, n. 8, p. 12187-12210, 2019.
CAMILO, Y. M. V.; DIAS, E. B. dos S.; SOUZA, E. R. B. de; SANTOS, S. C.; PAULA, J. R. de; FERRI, P. H. Nutritional and phenological influence in essential oils of Eugenia dysenterica (“cagaiteira”). In: TULLIO, L. (org.). Características dos solos e sua interação com as plantas . Atena: Ponta Grossa, 2019. p. 74-87.
CAMPOS, L. F. C.; CAMPOS, C. M. de A.; COLLIER, L. S.; SELEGUINI, A. Effect of nutrient cycle influenced by inter-row cover crops on the nutritional status of rustic grapevine . Revista Facultad Nacional de Agronomía , v. 72, n. 1, p. 8685-8698, 2019.
CAMPOS, L. F. C.; VENDRUSCOLO, E. P.; NASCIMENTO, L. M.; CAMPOS, C. M. de A.; PIRES, L. L.; SELEGUINI, A. Parchment presence and treatment with vitamins on the emergence of coffee seedlings . Revista de Agricultura Neotropical , v. 6, n. 3, p. 101-104, 2019.
CAMPOS, S. A. C.; FERREIRA, M. D. P.; COELHO, A. B. Valor econômico das práticas de conservação do solo no estado de Minas Gerais em 2006 . Revista em Agronegócio e Meio Ambiente , v. 12, n. 2, p. 701-721, 2019.
CARMO, E. L. do; SILVA, A. G. da; BRAZ, G. B. P.; PROCÓPIO, S. de O.; SIMON, G. A.; ROCHA, A. G. C.; BARCELLOS, L. C. Phytosanitary risks and agronomic performance of soybeans associated with spatial arrangements of plants . Bioscience Journal , v. 35, n. 3, p. 806-817, 2019.
CARNEIRO, M. A. C.; ASSIS, P. C. R. de; PAULINO, H. B.; ROCHA, M. R. da; TEIXEIRA, R. A.; PINTO, F. A.; SANTOS, J. V. dos; SIQUEIRA, J. O.; SOUZA, E. D. de. Diversity of arbuscular mycorrhizal fungi and nematodes in a 14 years no-tillage chronosequence . Rhizosphere , v. 10, e100149, 2019.
CARVALHO, D. D. C.; OLIVEIRA, R. M.; MARQUES, M. G.; MILAN, M. D.; PINHO, D. B.; DIANESE, É. de C. Molecular, morphophysiological and pathogenic characterization of eucalypt Pestalotiopsis grandis-urophylla isolates, a new species . Tropical Plant Pathology , v. 44, n. 2, p. 132-139, 2019.
CARVALHO, H. C. de S.; FERREIRA, J. L. S.; CALIL, F. N.; SILVA NETO, C. de M. e. Estoque de nutrientes na serapilheira acumulada em quatro tipos de vegetação no Cerrado em Goiás, Brasil . Ecologia e Nutrição Florestal , v. 7, e06, 2019.
CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Quantitative and qualitative analysis of sugarcane productivity in function of air temperature and water stress . Comunicata Scientiae , v. 10, n. 1, p. 203-212, 2019.
CASAROLI, D.; ROSA, F. de O.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BRITO, B. V. de; PENA, D. S.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Zoneamento edafoclimático do mogno-africano (Khaya ivorensis ) para o Brasil. In : REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.) : atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil . Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 96-115.
CASAROLI, D.; SÉRVULO, A. C. O.; VELLAME, L. M.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; MESQUITA, M.; FLORES, R. A. Transpiration and growth of young African mahogany plants subject to different water regimes . International Journal of Biometeorology , v. 64, n. 1, p. 1-13, 2019.
CAVALCANTI, A. C.; CALIL, F. N.; BORGES, J. D.; AFIUNE SOBRINHO, J. O eucalipto em Goiás : técnicas, desafios e oportunidades . Goiânia: Sebrae, [2019].
CHOUPINA, A.; PEREIRA, E. T.; SOARES, S. S.; ARRUDA, P.; RIBEIRO, F. L.; SCALIZE, P. S. Water quality index: is it possible to measure with fuzzy logic? In : KUMAR, K.; DAVIM, J. P. (ed.). Optimization for engineering problems . Hoboken: Wiley, 2019. p. 131-159.
COENTRÃO, C. de A. M.; MÁRSICO, E. T.; FRASÃO, B. da S.; RIBEIRO, R. de O. R.; GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; CRUZ, A. G. da; SIMÕES, J. S.; SILVA, A. C. de O. Jaboticaba yoghurts enriched with whey protein or albumin: evaluation of phenolic content and color . Revista Brasileira de Ciência Veterinária , v. 26, n. 4, p. 158-164, 2019.
CORCIOLI, G. Evolução do Pronaf no estado de Goiás: tendência de concentração de investimentos em atividades pecuárias tradicionais . Boletim Goiano de Geografia , v. 39, e56141, 2019.
CORRÊA, F. R.; DAMIN, V.; BARROSO, A. L. de L.; DAN, H. de A.; SOUSA JUNIOR, J. A. de. Saflufenacil dose-response curves applied to Brazilian ‘Cerrado’ soils . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 4, p. 349-355, 2019.
CORRÊA, G. de C.; MELO, B. P. R.; FREITAS, E. M. de; CRISPIM FILHO, A. J.; CUNHA JUNIOR, L. C. Efeito do estádio de desenvolvimento e doses de herbicida na supressão de crescimento de Urochloa ruziziensis . Agrarian Academy , v. 6, n. 11, p. 145-154, 2019.
CORRÊA, G. de C.; PINTO, C. A.; FREITAS, E. M. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; MORGADO, C. M. A. Management of Urochloa ruziziensis with glyphosate in integrated system with glyphosate-resistant corn . Revista de Agricultura Neotropical , v. 6, n. 4, p. 63-68, 2019.
CORRÊA, G. de C.; SANTOS, M. M. dos; CUNHA JUNIOR, L. C.; SANTOS, F. R. dos; LEITÃO, R. A. Germinação de sementes de capim amargoso (Digitaria insularis ) na presença de herbicidas residuais . Agrarian Academy , v. 6, n. 11, p. 175-185, 2019.
COSTA, A. C. C. C.; PEREIRA, A. N.; SILVA, A. C. A. e; SILVA, F. A. da; RIBEIRO, K. de O.; TORRES, I. M. S.; MARTINIS, E. C. P. de; ALVES, V. F. Antilisterial and antistaphylococcal activity of a Lactococcus lactis strain isolated from Brazilian fresh Minas cheese . Journal of Food Safety , v. 39, n. 1, e12593, 2019.
COSTA, D. P. da; FERREIRA, G. A.; SANTOS, S. C.; FERRI, P. H. Effects of soil, spatial parameters and foliar phenolic contents on entomofauna variability in pequizeiro. In : TULLIO, L. (org.). Características dos solos e sua interação com as plantas . Atena: Ponta Grossa, 2019. p. 28-42.
COSTA, J. P. V. da; OLIVEIRA, C. F. D. de; ARAÚJO, W. D. B. de; VENDRUSCOLO, F. Efeito do pH e da concentração de soro de queijo na produção de pigmentos por Monascus ruber em cultivo sólido . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 2, n. 2, p. 756-765, 2019.
COSTA, V. M. M. da; GARCIA, M. C.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; VIEIRA, D. A. de P.; DAMIANI, C. Morphological, mechanical and chemical aspects of processing tomatoes produced in Brazilian Savanna . Food Science and Technology , v. 39, n. 1, p. 13-18, 2019.
COUTINHO, N. M.; CANTO, A. C. V. da C. S.; MÁRSICO, E. T.; SILVA, F. A. da; KELLER, L. A. M.; CONTE-JUNIOR, C. A.; MONTEIRO, M. L. G. Fatty acid composition and influence of temperature on the lipid stability of Arapaima gigas meat . Brazilian Journal of Food Technology , v. 22, e2018132, 2019.
COUTINHO, N. M.; MÁRSICO, E. T.; CINQUINI, M. A.; SILVA, F. A. da; MONTEIRO, M. L. G.; MORAES, I. A. de; CONTE-JUNIOR, C. A. Lipid distribution in the meat of jau (Zungaro jahu ) and the influence of storage temperature on its fat stability . Archives of Veterinary Science , v. 24, n. 3, p. 22-31, 2019.
COUTO, C. A.; PRADO, A. D. L. do; CASAROLI, D.; SOUZA, E. R. B.; ALVES JÚNIOR, J. Agrometeorological relations in banana cultivation under different levels of water stress . Revista Brasileira de Ciências Agrárias , v. 14, n. 4, e6407, 2019.
CRUZ, J. E.; MEDINA, G. da S.; MACEDO, L. O. B. (org.). Estudos em agronegócio : competitividade, mercados e ambiente institucional . Goiânia: Kelps, 2019.
CUNHA, G. F. R.; ARAÚJO, L. M. de; VENTUROLI, F. Espécies florestais na área da reitoria da UFG . Goiânia: Fábio Venturoli, 2019.
CUNHA JUNIOR, L. C.; MORGADO, C. M. A.; JACOMINO, A. P.; TREVISAN, M. J.; PARISI, M. C. M.; CORRÊA, G. de C.; TEIXEIRA, G. H. de A. Quality of 'Oso Grande' strawberries is affected by O2, CO2 and N2O concentrations during controlled atmosphere storage . Bragantia , v. 78, n. 2, p. 274-283, 2019.
CZEPAK, C.; GODINHO, K. C. A.; GONTIJO, P. da C.; REZENDE, J. M. Cotton. In : SOUZA, B.; VÁZQUEZ, L. L.; MARUCCI, R. C. (ed.). Natural enemies of insect pests in neotropical agroecosystems : biological control and functional biodiversity. Cham: Springer, 2019. p. 293-303.
DAMIANI, C.; SOUZA, A. R. M. de; MARTINS, G. A. de S.; SILVA, J. F. M. da (org.). Frutos do Cerrado : características e aplicações tecnológicas: volume 1. Curitiba: CRV, 2019.
DAMIN, V.; SILVA, D. G.; CASTOLDI, G.; SANTOS, P. B. dos; RODRIGUES, C. R.; HEINEMANN, A. B.; FLORES, R. A.; FERREIRA, C. M.; SILVA, M. A. S. da. Uso de sensores ópticos para o monitoramento do status de N nas culturas. In : FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado . Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 173-223.
DIAS, F. P. M.; HÜBNER, R.; NUNES, F. de J.; LEANDRO, W. M.; XAVIER, F. A. da S. Effects of land-use change on chemical attributes of a Ferralsol in Brazilian Cerrado . Catena , v. 177, n. 1, p. 180-188, 2019.
DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; CUNHA, M. G. Comparison of Leifsonia xyli subsp. xyli molecular detection in heat-treated sugarcane setts . Pesquisa Agropecuária Tropical , v. 49, e55132, 2019.
DIAS, V. D.; CARRER FILHO, R.; DIANESE, É. de C.; CUNHA, M. G. da. Detection of sugarcane leaf scald from latent infections . Científica , v. 47, n. 1, p. 21-27, 2019.
DIAS, V. D.; ROCHA, G. A.; DIANESE, É. de C.; BATAUS, L. A. M.; CUNHA, M. G. da. Comparison of five DNA extraction methods for detection of leaf scald in sugarcane through PCR . Current Investigations in Agriculture and Current Research , v. 8, n. 1, p. 1041-1045, 2019.
EVANGELISTA, A. W. P.; BARBOSA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; FLORES, R. A.; BATTISTI, R. Qualidade de óleo de pinhão manso cultivado sob diferentes manejos de água e adubação potássica . Irriga , v. 24, n. 4, p. 817-829, 2019.
EVANGELISTA, A. W. P.; COSTA, F. R. da; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; SOUZA, J. L. M. de; MESQUITA, M.; BATTISTI, R. Crescimento vegetativo do pinhão manso submetido à irrigação e adubação potássica na região do Cerrado . Global Science and Technology , v. 12, n. 1, p. 97-113, 2019.
EVANGELISTA, A. W. P.; COSTA, F. R. da; SOUZA, J. L. M. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R.; MESQUITA, M. Viabilidade financeira da produção de pinhão manso irrigado no Cerrado . Global Science and Technology , v. 12, n. 2, p. 184-195, 2019.
FERREIRA, G. L. da R.; VENDRUSCOLO, F.; ANTONIOSI FILHO, N. R. Biosorption of hexavalent chromium by Pleurotus ostreatus . Heliyon , v. 5, n. 3, e01450, 2019.
FERREIRA, I. N. M.; FERREIRA, F. G.; SANTANA, G. M.; GUIMARÃES, L. E.; VENTUROLI, F. Estrutura e diversidade da vegetação arbórea em cerradão localizado no norte do estado de Goiás . TreeDimensional , v. 4, n. 7, p. 31-45, 2019.
FERREIRA, K. C.; CALIARI, M.; BENTO, J. A. C.; FIDELES, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physical-chemical characterization and technological and thermal properties of tamarind (Tamarindus indica L.) from the Cerrado of Goiás, Brazil . Carpathian Journal of Food Science and Technology , v. 11, n. 3, p. 94-106, 2019.
FERREIRA, L. U.; RIBEIRO, V. A.; MELO, P. G. S.; LOBO JUNIOR, M.; COSTA, J. G. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. Comparison of inoculation methods for selecting common bean genotypes with physiological resistance to white mold . Tropical Plant Pathology , v. 44, n. 1, p. 65-72, 2019.
FIDELIS, M. C.; BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; OLIVEIRA, A. L. M. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physicochemical and technological characteristics of arrowroot flour modified by ultrasound and low-temperature heat treatment . Ciência Rural , v. 49, n. 10, e20181037, 2019.
FILIPPI, A. C. G.; FIGUEIREDO, R. S. Associação da relação entre os preços de fretes de soja e do óleo diesel no período de 2015 a 2018 . Revista Eniac Pesquisa , v. 8, n. 2, p. 254-269, 2019.
FLORES, R. A.; ARRUDA, E. M.; SOUZA JUNIOR, J. P. de; PRADO, R. de M.; SANTOS, A. C. A. dos; ARAGÃO, A. S.; PEDREIRA, N. G.; COSTA, C. F. da. Nutrition and production of Helianthus annuus in a function of application of leaf silicon . Journal of Plant Nutrition , v. 42, n. 2, p. 137-144, 2019.
FLORES, R. A.; BARROS, L. R.; MIRANDA, R. F. de; SANTOS, F. R. dos; SANTOS, P. M.; ANDRADE, A. F. de; RODRIGUES, D. N.; LOPES, A. P. Production and physiological quality of Pennisetum glaucum after zinc (Zn) application . Australian Journal of Crop Science , v. 13, n. 8, p. 1223-1231, 2019.
FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; DAMIN, V.; ABDALA, K. de O.; MARANHÃO, D. D. C.; SANTOS, M. M. dos; GARCIAS NETO, L. R.; DONEGÁ, M. C.; RODRIGUES, R. A. Physiological quality and grain production of Phaseolus vulgaris (cv. BRS Pérola) using boron (B) application under irrigatation system . Australian Journal of Crop Science , v. 13, n. 4, p. 520-528, 2019.
FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado . Goiânia: Ed. UFG, 2019.
FREITAS, J. G. de; TAKAHASHI, T. A.; FIGUEIREDO, L. L.; FERNANDES, P. M.; CAMARGO, L. F.; WATANABE, I. M.; FOERSTER, L. A.; FERNANDEZ-TRIANA, J.; SHIMBORI, E. M. First record of Cotesia scotti (Valerio and Whitfield, 2009) (Hymenoptera: Braconidae: Microgastrinae) comb. nov. parasitising Spodoptera cosmioides (Walk, 1858) and Spodoptera eridania (Stoll, 1782) (Lepidoptera: Noctuidae) in Brazil . Revista Brasileira de Entomologia , v. 63, n. 3, p. 238-244, 2019.
FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Dinâmica do uso do solo como mecanismo para o desenvolvimento econômico do município de Cristalina (GO) . Nature and Conservation , v. 12, n. 2, p. 38-49, 2019.
FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Gestão da água sob sistema de irrigação tipo pivot central: uma análise exploratória do setor no estado de Goiás . Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade , v. 8, n. 2, p. 260-283, 2019.
FURQUIM, M. G. D.; ABDALA, K. de O. Sustentabilidade e expansão da agricultura irrigada: um olhar para o setor no estado de Goiás . Natural Resources , v. 9, n. 1, p. 47-56, 2019.
GARCIA, L. G. C.; SILVA, F. A. da; ASQUIERI, E. R.; VILAS BOAS, E. V. de B.; DAMIANI, C. Bioactive compounds and antioxidant activity of jabuticaba var. Pingo de Mel during its physiological development . Food Science and Technology , v. 39, supl. 2, p. 556-562, 2019.
GARCIA, L. G. C.; SILVA, E. P. da; SILVA NETO, C. de M. e; VILAS BOAS, E. V. de B.; ASQUIERI, E. R.; DAMIANI, C.; SILVA, F. A. da. Effect of the addition of calcium chloride and different storage temperatures on the post-harvest of jabuticaba variety Pingo de Mel . Food Science and Technology , v. 39, supl. 1, p. 261-269, 2019.
GARCIA, M. C.; ELIAS, T. M.; RIBEIRO, K. de O.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Microbiological and physicochemical profiles of the sour cassava starch and bagasse obtained from cassava agroindustry . Food Science and Technology , v. 39, n. 4, p. 803-809, 2019.
GOMES, A. C. G.; LIMA, M. C. P. M.; CALIARI, M.; ALVES, D. G.; MACHADO, A.; EGEA, M. B.; MARTINS, K. R. B. Application of pregelatinized meal of rice and sorghum in the preparation of instant soups: centesimal characterization, technological, microbiological and sensory quality. Current Nutrition and Food Science , v. 15, e203411716, 2019.
GOMES, A. P. O.; FERREIRA, M. A.; CAMARGO, J. M.; ARAÚJO, M. de O.; MORTOZA, A. S.; MOTA, J. F.; COELHO, A. S. G.; CAPITANI, C. D.; COLTRO, W. K. T.; BOTELHO, P. B. Organic beet leaves and stalk juice attenuates HDL-C reduction induced by high-fat meal in dyslipidemic patients: a pilot randomized controlled trial. Nutrition , v. 65, n. 1, p. 68-73, 2019.
GONÇALVES, A. R.; CHAVES, L. J.; TELLES, M. P. de C. Genetic variability and effective population size in Hymenaea stigonocarpa (Fabaceae) germplasm collection: tools for breeding programs and genetic conservation . Genetica , v. 147, n. 5-6, p. 359-368, 2019.
GONÇALVES, D. C.; MORGADO, C. M. A.; SILVA, E. P. da; CORRÊA, G. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; CUNHA JUNIOR, L. C. Long life tomato (Solanum lycopersicum ): price is quality? Scientific Electronic Archives , v. 12, n. 5, p. 1-6, 2019.
GUIMARÃES, R. A.; MIRANDA, K. M. C.; CHAVES, L. J.; NAVES, R. V.; TELLES, M. P. de C.; SOARES, T. N. Mating system and pollen dispersal in Dipteryx alata Vogel (Leguminosae): comparing in situ and ex situ conditions . Tree Genetics & Genomes , v. 15, e28, 2019.
GUIMARÃES, R. A.; MIRANDA, K. M. C.; MOTA, E. E. S.; CHAVES, L. J.; TELLES, M. P. de C.; SOARES, T. N. Assessing genetic diversity and population structure in a Dipteryx alata germplasm collection utilizing microsatellite markers . Crop Breeding and Applied Biotechnology , v. 19, n. 3, p. 329-336, 2019.
GUIMARÃES, R. N.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; MELO, A. P. C. de; RUBIO NETO, A. Vegetative propagation of pequi (souari nut) by cutting . Ciência Rural , v. 49, n. 2, e20180579, 2019.
GUIMARÃES, R. R.; VIEIRA, M. do C.; ROCHA, E. C.; PEIXOTO, N.; SCHETIN, B. I. V.; PIRES, L. L. Cultivo inicial de mangabeira consorciada com adubos verdes no Cerrado do sudeste de Goiás . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 10, n. 2, p. 65-73, 2019.
JUSTINO, L. F.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R.; HEINEMANN, A. B.; LEITE, C. V.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D. Assessment of economic returns by using a central pivot system to irrigate common beans during the rainfed season in Central Brazil . Agricultural Water Management , v. 224, e105749, 2019.
LEANDRO, W. M.; FERREIRA, R. B.; BRASIL, E. P. F.; TEIXEIRA, W. G. Nutrição e adubação do tomate na região do Cerrado. In : FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado . Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 419-462.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; COUTO, C. A. do; MORGADO, C. M. A.; BACCARIN, F. J. B.; SILVA, F. F. da C.; SOUZA, E. R. B. de. Armazenamento de coco minimamente processado: efeito da embalagem e do período de armazenamento . Scientific Electronic Archives , v. 12, n. 2, p. 1-6, 2019.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; FERREIRA, E. A. S.; SILVA, M. A.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N. O vigor e a viabilidade explicam a maturidade fisiológica de sementes sensíveis a desidratação de Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg? Revista de Ciências Agrárias , v. 42, n. 3, p. 684-690, 2019.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; GOMES-JUNIOR, F. G.; SILVA, A. R. da; PEIXOTO, N.; SOUZA, E. R. B. de. Evaluation of the desiccation of Campomanesia adamantium seed using radiographic analysis and the relation with physiological potential . Agronomy Journal , v. 111, n. 2, p. 592-600, 2019.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SANTOS, W. V. dos; FERREIRA, L. B. da S.; GOMES-JÚNIOR, F. G.; PEIXOTO, N.; SOUZA, E. R. B. de. Embebição e emissão da raiz primária de sementes de Campomanesia adamantium em função da temperatura . Revista de Ciências Agrárias , v. 42, n. 2, p. 402-409, 2019.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; NAVES, R. V.; PEIXOTO, N. Phenology of Campomanesia adamantium (Cambess.) O. Berg in Brazilian Cerrado . Revista Brasileira de Fruticultura , v. 41, n. 2, e121, 2019.
LEÃO-ARAÚJO, É. F.; SOUZA, E. R. B. de; PEIXOTO, N.; GOMES-JÚNIOR, F. G. Physiological potential of seeds and morphological characterization of Campomanesia adamantium seedlings . Revista Brasileira de Fruticultura , v. 41, n. 4, e007, 2019.
LIMA, N. B. F.; SILVA, L. B.; BORGES, M. V.; NEVES, R. R.; VERA, R.; FERREIRA, G. A. Caracterização do amido de araruta orgânica e potencial para aplicação tecnológica em alimentos . Desafios , v. 6, ed. esp., p. 118-126, 2019.
LIMA, P. A. F.; DEMARCHI, J.; SILVA, M. F. da; MORAES, M. D. A. de; CALDAS, D. J.; SETTE JUNIOR, C. R. Qualidade da madeira de eucalipto para aplicação como mourão tratado . Revista de Ciências Agrárias , v. 42, n. 2, p. 509-519, 2019.
LIMA, S. L.; COUTO, C. A. do; SOUZA, E. R. B. de; MARIMON JUNIOR, B. H. Qualidade de mudas de olerícolas baseada em parâmetros de crescimento e influência de biochar . Ipê Agronomic Journal , v. 3, n. 1, p. 80-90, 2019.
LÔBO, L. M.; FERREIRA, E. de M.; MUNIZ, C. O.; FERREIRA, C. A. da S.; BRASIL, E. P. F. Humic substances and phosphorus sources in maize crops . Nativa , v. 7, n. 4, p. 371-375, 2019.
MACEDO, M. A.; INOUE-NAGATA, A. K.; SILVA, T. N. Z.; FREITAS, D. M. S.; REZENDE, J. A. M.; BARBOSA, J. C.; MICHEREFF FILHO, M.; NASCIMENTO, A. dos R.; LOURENÇÃO, A. L.; BERGAMIN FILHO, A. Temporal and spatial progress of the diseases caused by the crinivirus tomato chlorosis virus and the begomovirus tomato severe rugose virus in tomatoes in Brazil . Plant Pathology , v. 68, n. 1, p. 72-84, 2019.
MAGALHÃES, A. O.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; MONTEIRO, M. L. G. Evaluation of the technological quality of snacks extruded from broken grains of rice and mechanically separated tilapia meat flour . Boletim do Instituto de Pesca , v. 45, n. 2, e429, 2019.
MARQUES, E. de O.; GARCIA, U. S.; MUNIZ, L. C.; SOUZA, C. B. de; CANTANHÊDE, I. S. de L.; REGO, C. A. R. de M. Competitividade do sistema de integração lavoura-pecuária-floresta frente ao sistema de cultivo tradicional de milho . In : Tópicos em ciências agrárias volume 1 . Belo Horizonte: Poisson, 2019. p. 125-139.
MARQUES, M. L. S.; CHADUD, J. V. G.; OLIVEIRA, M. F.; NASCIMENTO, A. dos R.; ROCHA, M. R. Identification of chili pepper genotypes (Capsicum spp.) resistant to Meloidogyne enterolobii . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 8, p. 165-175, 2019.
MARTINS, S. J.; FARIA, A. F. de; PEDROSO, M. P.; CUNHA, M. G.; ROCHA, M. R. da; MEDEIROS, F. H. V. de. Microbial volatiles organic compounds control anthracnose (Colletotrichum lindemuthianum ) in common bean (Phaseolus vulgaris L.) . Biological Control , v. 131, n. 1, p. 36-42, 2019.
MEDINA, G. da S. Where are governments leading their agricultural sectors?: comparative lessons from agri-environmental measures promoted in the U.S., Europe and Brazil . Estudos: Sociedade e Agricultura , v. 27, n. 1, p. 1-23, 2019.
MELO, L. C.; SILVA, A. C .F.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. Genetic diversity as an additional selection criterion in a Carioca common bean recurrent selection program for resistance to common bacterial blight . Genetics and Molecular Research , v. 18, n. 4, egmr18368, 2019.
MELO, T. M.; BOTTLINGER, M.; SCHULZ, E.; LEANDRO, W. M.; OLIVEIRA, S. B. de; AGUIAR FILHO, A. M. de; EL-NAGGAR, A.; BOLAN, N.; WANG, H.; OK, Y. S.; RINKLEBE, J. Management of biosolids-derived hydrochar (sewchar): effect on plant germination, and farmers' acceptance . Journal of Environmental Management , v. 237, n. 5, p. 200-214, 2019.
MESQUITA, M.; DEUS, F. P. de; TESTEZLAF, R.; DIOTTO, A. V. Removal efficiency of pressurized sand filters during the filtration process . Desalination and Water Treatment , v. 161, n. 1, p. 132-143, 2019.
MESQUITA, M.; DEUS, F. P. de; TESTEZLAF, R.; ROSA, L. M. da; DIOTTO, A. V. Design and hydrodynamic performance testing of a new pressure sand filter diffuser plate using numerical simulation . Biosystems Engineering , v. 183, n. 1, p. 58-69, 2019.
MESQUITA, M.; MACHADO, A. L. P.; SANTOS, A. P. dos; SILVA, M. V. da; OLIVEIRA, H. F. E. de; BATTISTI, R.; NASCIMENTO, A. dos R. Assessing the effects of deficit irrigation techniques on yield and water productivity of processing tomato . Chemical Engineering Transactions , v. 75, n. 1, p. 181-186, 2019.
MESQUITA, M.; SANTOS, A. P. dos; MACHADO, A. L. P.; OLIVEIRA, H. F. E. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J. Qualitative characteristics of processing tomato cultivated under water deficit induced in the vegetative growth stage . Chemical Engineering Transactions , v. 75, n. 1, p. 175-180, 2019.
MIRANDA, R. F. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D. Relações hídricas e crescimento do pequizeiro irrigado e adubado : irrigação e nutrição de plantas nativas do Cerrado. São Paulo: Novas Edições Acadêmicas, 2019.
MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATISTI, R. Leaf temperature and transpiration of pequi trees with and without water restriction . Engenharia Agrícola , v. 39, n. 5, p. 579-585, 2019.
MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; PEREIRA, Y. M.; BARBOSA, B. S. B.; EVANGELISTA, A. W. P. Distribuição do sistema radicular do pequizeiro com e sem restrição hídrica . Revista Agrotecnologia , v. 10, n. 1, p. 20-28, 2019.
MIRANDA, R. F.; ALVES JÚNIOR, J.; SOUZA, R. G.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Planilha eletrônica para planejamento de manejo de irrigação na cultura do tomate industrial em Goiás . Multi-Science Journal , v. 2, n. 2, p. 42-47, 2019.
MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; DELIZA, R.; CASTRO, V. S.; MUTZ, Y. S.; SOARES JÚNIOR. M. S.; CALIARI, M.; SANTOS, E. A. dos; CONTE-JUNIOR, C. A. Physicochemical and sensory characteristics of pasta enriched with fish (Oreochromis niloticus ) waste flour . LWT - Food Science and Technology , v. 111, n. 8, p. 751-758, 2019.
MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; CONTE-JUNIOR, C. A. Physicochemical stability of bread fortified with tilapia-waste flour . CyTA - Journal of Food , v. 17, n. 1, p. 36-43, 2019.
MORAES, D. H. M.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; BATTISTI, R. Simulation of the occurrence of water runoff in soils under cultivation of industrial tomato irrigated by center pivot . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 7, p. 48-59, 2019.
MORAES, D. H. M.; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATISTI, R.; ALVES JÚNIOR, J.; MESQUITA, M. Determination of basal temperature and its relationship with jatropha crop in irrigated and non-irrigated system . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 2, p. 465-476, 2019.
MORAES, D. H. M. de; VIEGAS, R. M. da S.; MORAIS, D. M. de; MORAES, M. H. M. de; MESQUITA, M. Variação da perda de carga na mangueira em função de seu enrolamento. In : SILVA, H. C. da (org.). Estudos (inter) multidisciplinares nas engenharias 2 . Ponta Grossa: Atena, 2019. p. 99-108.
MORAES, M. D. A. de; SANTOS, J. H. dos; LIMA, P. A. F. e; CONEGLIAN, A.; SOUSA JÚNIOR, A. D. de; CANTO, J. L. do; SETTE JÚNIOR, C. R. Bioenergia com resíduos do desdobro da madeira de Pinus caribaea var. hondurensis . Revista de Ciências Agrárias , v. 42, n. 2, p. 520-527, 2019.
MORAES, M. D. A. de; SILVA, M. F. da; BARBOSA, P. V. G.; MARQUES, R.; SILVA, R. T.; SETTE JUNIOR, C. R. Characterization of Khaya ivorensis (A. Chev) biomass, charcoal and briquettes . Scientia Forestalis , v. 47, n. 121, p. 34-44, 2019.
MORAES, V. H.; GIONGO, P. R.; MESQUITA, M.; CAVALCANTE, T. J.; VENTURA, M. V. A. ; COSTA, E. M.; ARANTES, B. H. T. Analysis of the impact of land use and occupation on the biophysical variables of the Cerrado biome in southwest goiano, Brazil . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 1, p. 399-409, 2019.
MORAIS, D. C. M.; ABREU, D. J. M. de; MENDES, D. de C. S.; ALENCAR, U. R. de; AMORIM, K. A.; DAMIANI, C. Análise de compostos fenólicos totais e atividade antioxidante de casca e polpa de maçã e suas respectivas farinhas . Revista Desafios , v. 6, ed. esp., p. 5-9, 2019.
MOREIRA, A. N. H.; GRIEBELER, N. P.; ALMEIDA, R. T. S.; ASSUNÇÃO, S. G. S. Conservação de estradas não pavimentadas por meio de modelo geolocalizado . Enciclopédia Biosfera , v. 16, n. 30, p. 129-140, 2019.
MORGADO, C. M. A.; GUARIGLIA, B. A. D.; FAÇANHA, R. V.; TREVISAN, M. J.; JACOMINO, A. P.; CORRÊA, G. de C.; CUNHA JUNIOR, L. C. Avaliação da qualidade de jabuticabas (cv. Sabará), submetidas ao armazenamento refrigerado e acondicionadas em diferentes embalagens . Revista Desafios , v. 6, n. 2, p. 18-25, 2019.
MORGADO, C. M. A.; SIQUEIRA, A. P. S.; BRITO, A. A. de; SOUZA, E. R. B. de; CUNHA JUNIOR, L. C.; CORREA, G. de C.; NAVES, R. V. Shelf life of frozen araticum’s pulp vacuum-packed or not vaccum-packed . Revista Desafios , v. 6, n. 1, p. 114-121, 2019.
MOURA, A. C. M.; LAGO, I. N.; CARDOSO, C. F.; NASCIMENTO, A. dos R.; PEREIRA, I.; VAZ, B. G. Rapid monitoring of pesticides in tomatoes (Solanum lycopersicum L.) during pre-harvest intervals by paper spray ionization mass spectrometry . Food Chemistry , v. 310, e125938, 2019.
NASCIMENTO, L. M.; VENDRUSCOLO, E. P.; CAMPOS, L. F. C.; GARCIA, L. G. C.; PIRES, L. L.; SELEGUINI, A. Pre-depulping and depulping treatments and the emergence of queen palm seeds (Syagrus romanzoffiana [Cham.] Glassman) . Revista Colombiana de Ciencias Hortícolas , v. 13, n. 3, p. 466-472, 2019.
NASCIMENTO, S. do R. do; JESUS, L. R. de; SILVA, J. S.; ABREU, D. J. M. de; DAMIANI, C.; BECKER, F. S. Desenvolvimento e análise sensorial de chocolates em barra adicionados de polpa de gabiroba desidratada . Revista Desafios , v. 6, n. esp., p. 100-109, 2019.
OLIVEIRA, A. R.; RIBEIRO, A. E. C.; OLIVEIRA, E. R.; SILVA, A. C. M. da; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Broken rice grains pregelatinized flours incorporated with lyophilized açaí pulp and the effect of extrusion on their physicochemical properties . Journal of Food Science and Technology , v. 56, n. 3, p. 1337-1348, 2019.
OLIVEIRA, C. F. D. de; COSTA, J. P. V. da; VENDRUSCOLO, F. Maltose syrup residue as the substrate for Monascus pigments production . Biocatalysis and Agricultural Biotechnology , v. 18, e101101, 2019.
OLIVEIRA, E. B. de.; RIBEIRO, A.; REIS, C. A. F.; BARREIRA, S. Softwares para manejo de precisão e análise econômica de mogno-africano, em plantios puros e em ILPF. In : REIS, C. A. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (ed.). Mogno-africano (Khaya spp.) : atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil . Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 266-286.
OLIVEIRA, F. R. de; FIGUEIREDO, R. S.; CRUZ, J. E.; TEIXEIRA, S. M. Evolução de preços da cebola em Goiânia: análise das relações de causalidade entre os preços praticados pelos elos da cadeia produtiva. In : CRUZ, J. E.; MEDINA, G. da S.; MACEDO, L. O. B. (org.). Estudos em agronegócio : competitividade, mercados e ambiente institucional . Goiânia: Kelps, 2019. p. 105-128.
OLIVEIRA, H. F. E. de; VIDIGAL, T. M.; VALE, L. S. R.; MESQUITA, M.; FARIA, L. C.; BARBOSA NETO, J. G. Production of pepper under diferente concentrations of treated sewage effuent . Chemical Engineering Transactions , v. 75, n. 1, p. 205-210, 2019.
OLIVEIRA, H. F. E. de; XAVIER, P. S.; VALE, L. S. R.; MESQUITA, M.; FARIA, L. C.; MOURA, H. de C. Yield of yellow finger pepper under water replenishment levels . Chemical Engineering Transactions , v. 75, n. 1, p. 211-216, 2019.
OLIVEIRA, I. de B.; NUNES, R.; MATTIELLO, L.; BARROS-RIBEIRO, S.; SOUZA, I. P. de; COELHO, A. S. G.; COLLEVATTI, R. G. Research and partnership in studies of sugarcane using molecular markers: a scientometric approach . Scientometrics , v. 119, n. 5, p. 335-355, 2019.
OLIVEIRA, I. de B.; RESENDE, M. F. R.; FERRÃO, L. F. V.; AMADEU, R. R.; ENDELMAN, J. B.; KIRST, M.; COELHO, A. S. G.; MUÑOZ, P. R. Genomic prediction of autotetraploids: influence of relationship matrices, allele dosage, and continuous genotyping calls in phenotype prediction . G3 , v. 9, n. 4, p. 1189-1198, 2019.
OLIVEIRA, L. A. de; ALVES JÚNIOR, J.; CASAROLI, D.; BORGES, E. F.; EVANGELISTA, A. W. P. Calibração da sonda de capacitância FDR em Latossolo Vermelho Distrófico argiloso do Cerrado . Global Science and Technology , v. 12, n. 3, p. 145-155, 2019.
OLIVEIRA, L. A. de; CASAROLI, D.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P. Evapotranspiration: a scientometric analysis . Científica , v. 47, n. 1, p. 8-14, 2019.
OLIVEIRA, V. Á. de; SANTOS, G. G.; COLLIER, L. S.; COELHO, M. R.; LUMBRERAS, J. F.; SANTOS, H. G. dos; SILVEIRA, P. M da. Recomendações práticas para levantamentos de reconhecimento a detalhado de solos . Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2019.
OLIVEIRA JUNIOR, O. de P.; WANDER, A. E.; CRUZ, J. E.; SOUZA, C. B. de; CUNHA, C. A. da. Custos de transação na cadeia produtiva da mandioca: o caso da região do vale do Araguaia (Goiás, Brasil) . Revista de Estudos Sociais , v. 21, n. 42, p. 63-83, 2019.
PARTELLI, F. L.; MOZENA, W. L.; CAVALCANTI, A. C.; VIEIRA, H. D. Diagnóstico integrado y rangos de nutrientes en el suelo para el cultivo del frijol (Phaseolus vulgaris ) en la región de Cerrado . Cultivos Tropicales , v. 40, n. 4, e03, 2019.
PAULA, L. C.; SILVA, F. A.; SILVA, E. P.; DAMIANI, C. Influence of preservation methods on the bioactivity of mangaba (Hancornia speciosa Gomes) from the Brazilian Savannah . Food Science and Technology , v. 39, n. 2, p. 403-409, 2019.
PEREIRA, D. G.; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S. Selection of parents and segregating populations of black bean resistant to fusarium wilt with high yield and seed weight . Genetics and Molecular Research , v. 18, n. 3, egmr18276, 2019.
PINTO, A. F. de J.; CARDOSO, M. T. R.; SILVA, C. L. T.; PEREIRA, W. J.; ISSA, C. G. C.; SOUZA, E. R. B. de; VIEIRA, M. do C.; SIQUEIRA, A. P. S. Emergência e caracterização biométrica inicial de cajuzinho-arbóreo-do-cerrado (Anacardium othonianum Rizz.) em diferentes temperaturas e substratos . Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais , v. 10, n. 4, p. 301-313, 2019.
PRADO, P. R. C. Di; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; MELO, L. C.; MELO, P. G .S.; PEREIRA, H. S. Genetic control and selection of common bean parents and superior segregant populations based on high iron and zinc contents, seed yield and 100-seed weight . Genetics and Molecular Research , v. 18, n. 1, egmr18146, 2019.
QUINTANILHA, K. T.; TAVARES, E. B.; CORCIOLI, G. Mapeamento do fluxo dos tomates comercializados no CEASA - Goiás em 2017 e 2018 . Research, Society and Development , v. 8, n. 10, e138101199, 2019.
RAMOS, T. V.; FERREIRA, J. L. S.; SILVA NETO, C. de M. e; CALIL, F. N.; SILVA, I. C.; CARRIJO, U. M. Components of tree biomass in an integrated crop-livestock-forest system . Journal of Experimental Agriculture International , v. 34, n. 5, p. 1-12, 2019.
RESENDE, C. L. P.; DAMASO, L. F.; ÁVILA, M. C. R.; CARVALHO, D. D. C.; MELO, P. G. S.; RODRIGUES, F. Agronomic efficiency of hybrids of corn to nitrogen, phosphorus and potassium targeting fresh corn . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 9, p. 120-133, 2019.
RIBEIRO, C. V. G.; SOUZA, H. J. de; CAIXETA, D. T.; BARREIRA, S. Modelos volumétricos para Tectona grandis L. f. no Distrito Federal . Enciclopédia Biosfera , v. 16, n. 29, p. 1092-1101, 2019.
RIBEIRO, K. O.; GARCIA, M. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M. Characterization and proposal of potential use in foods of coproducts from waxy maize wet milling . Food Science and Technology , v. 39, n. 3, p. 552-558, 2019.
RIBEIRO, W. M.; RIBEIRO, D. D. Sementes crioulas e socioagrobiodiversidade: experiências camponesas em Orizona e Vianópolis - GO . Ateliê Geográfico , v. 13, n. 2, p. 208-223, 2019.
RIOS, J. M.; FONSECA, C. de S.; SANTOS, A. M. dos; VENTUROLI, F. Classificação de fitofisionomias de Cerrado a partir de fusão de imagens de sensoriamento remoto . TreeDimensional , v. 4, n. 7, p. 12-20, 2019.
RODRIGUEZ, W. D. M.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; LEANDRO, W. M.; COSTA, R. B. da; CASAROLI, D. Análisis económico de la producción de caña de azúcar (Saccharum officinarum ) irrigada y producida en sistemas orgánico y convencional . Agrociencia , v. 53, n. 2, p. 191-205, 2019.
SALGADO, S. M. de L.; FATOBENE, B. J. dos R.; MENDES-RESENDE, M. P.; TERRA, W. C.; SILVA, V. A.; LIMA, I. de M. Resistance of Conilon coffee cultivar Vitoria Incaper 8142 to Meloidogyne paranaensis under field conditions . Experimental Agriculture , v. 5, supl., p. 1-6, 2019.
SANTOS, A. P. dos; COSTA, A. R. da; SILVA, P. C.; GIONGO, P. R.; MESQUITA, M.; DRUMOND, A. A. L. Irrigation depth and nitrogen fertilization on production and quality of cherry tomatoes . Journal of Agricultural Science , v. 11, n. 6, p. 547-555, 2019.
SANTOS, C. L. R.; CAZETTA, J. O.; SARAN, L. M.; FLORES, R. A.; MODA, L. R. Indicators of the nitrogen nutritional status of sugarcane submitted to nitrogen rates . Scientific Electronic Archives , v. 12, n. 4, p. 17-23, 2019.
SANTOS, D. L. S. dos; CORCIOLI, G.; BARBOSA, Y. R. de S. Alimentos processados e minimamente processados produzidos por agricultores familiares da cidade de Nerópolis . Desafios , v. 6, n. esp., p. 65-70, 2019.
SANTOS, P. A. dos; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.; SILVA, K. S.; VIANA, L. F.; GARCIA, L. G. C.; LIMA, M. S. de. Use of agricultural by-products in extruded gluten-free breakfast cereals . Food Chemistry , v. 297, e124956, 2019.
SANTOS, S. V. dos; FERREIRA, E. de M.; GRIEBELER, N. P.; LEANDRO, W. M. Perdas de solo e de água em diferentes sistemas de manejo em Latossolo Vermelho . Nativa , v. 7, n. 1, p. 64-69, 2019.
SANTOS, T. N. dos; COSTA, J. P. V. da; MARTINS, T. A.; MOURA, C. J. de; VENDRUSCOLO, F. Monascus ruber CCT 3802 e soro de queijo: estudo do efeito da intensidade luminosa no crescimento radial . Brazilian Journal of Animal and Environmental Research , v. 2, n. 2, p. 745-755, 2019.
SANTOS, Y. L. A. dos; RIBON, A. A.; BACKES, C.; SANTOS, A. J. M.; SILVA, L. G. M. da; ALVES, A. R.; BARROS, L. R.; CORRECHEL, V.; VIANA, S. S.; ARANTES, N. R. de M. Physical quality of a Cerrado -biome soil cultivated with three management strategies in forest planted with rubber tree (Hevea brasiliensis ) . Australian Journal of Crop Science , v. 13, n. 11, p. 1803-1809, 2019.
SANTOS NETO, J. P. dos; CARVALHO, L. C. de; LEITE, G. W. P.; CUNHA JUNIOR, L. C.; GRATÃO, P. L.; FREITAS, S. T. de; ALMEIDA, D. P. F.; TEIXEIRA, G. H. de A. Postharvest behavior of mangoes nondestructively sorted based on dry matter content during and after storage under controlled atmosphere . Fruits , v. 74, n. 6, p. 294-302, 2019.
SCHUMACHER, M. V.; WITSCHORECK, R.; CALIL, F. N.; LOPES, V. G. Manejo da biomassa e sustentabilidade nutricional em povoamentos de Eucalyptus spp. em pequenas propriedades rurais . Ciência Florestal , v. 29, n. 1, p. 144-156, 2019.
SENA, C. C. R.; GARCIAS NETO, L. R.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; BATTISTI, R.; CASAROLI, D. Calibração do sensor de umidade do solo DSMM500 em Latossolo Vermelho Distrófico . Global Science and Technology , v. 12, n. 2, p. 141-151, 2019.
SILVA, F. S. da; PEREIRA, T. C. de O.; CARMO, Y. A. R. do; SOUZA, A. R. M. de. Análise de mercado de rótulos alimentícios por consumidores de Goiânia . Revista Desafios , v. 6, n. esp., p. 71-78, 2019.
SILVA, J. de O.; LOFFREDO, A.; ROCHA, M. R. da; BECKER, J. O. Efficacy of new nematicides for managing Meloidogyne incognita in tomato crop . Journal of Phytopathology , v. 167, n. 5, p. 295-298, 2019.
SILVA, J. de O.; SANTANA, M. V.; CARNEIRO, F. A.; ROCHA, M. R. Reaction of tomato genotypes to Meloidogyne enterolobii and effects of resistance inducing products . Nematology , v. 22, n. 2, e3301, 2019.
SILVA, J. F.; PEREIRA, J. M.; ROCHA, C. B. S.; PERES, A. J. A.; LIMA, E. F. B. Thrips species associated with varieties of the native Cerrado fruit tree Hancornia speciosa . Revista Brasileira de Fruticultura , v. 41, n. 5, e053, 2019.
SILVA, J. P.; OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S. Preços agrícolas e retornos das ações de empresas do agronegócio brasileiro . Revista Eletrônica Gestão e Serviços , v. 10, n. 2, p. 2827-2850, 2019.
SILVA, J. S.; DAMIANI, C.; CUNHA, M. C. da; CARVALHO, E. E. N.; VILAS BOAS, E. V. de B. Volatile profiling of pitanga fruit (Eugenia uniflora L.) at different ripening stages using solid-phase microextraction and mass spectrometry coupled with gas chromatography . Scientia Horticulturae , v. 250, n. 1, p. 366-370, 2019.
SILVA, L. V. da; CASAROLI, D.; EVANGELISTA, A. W. P.; ALVES JÚNIOR, J.; BATTISTI, R. Rainfall intensity-duration-frequency relationships for risk analysis in the region of MATOPIBA, Brazil . Revista Brasileira de Meteorologia , v. 34, n. 2, p. 247-254, 2019.
SILVA, M. C. S.; LIMA, P. K. D. de; SILVEIRA, M. F. A.; ARTHUR, V.; SOUZA, A. R. M. de. Avaliação das propriedades físico-químicas e mecânicas de filmes de fécula de mandioca incorporado com cafeína irradiada . Revista Desafios , v. 6, n. esp., p. 91-99, 2019.
SILVA, M. G. da; ZAIDAN, Ú. R.; BORGES, C. T.; SILVA, J. A. da; RESENDE, R. T.; VENTUROLI, F.; PIRES, P. P. Indolbutyric acid (IBA) in the African mahogany (Khaya grandifoliola C. DC.) cuttings and mini-cuttings development . Advances in Forestry Science , v. 7, n. 2, p. 1009-1016, 2020.
SILVA, M. V. da; ALMEIDA, G. L. P. de; BATISTA, P. H. D.; PANDORFI, H.; MACÊDO, G. A. P. de A.; MESQUITA, M.; SILVA, R. A. B. da. Variabilidade espacial dos atributos físicos do solo em área cultivada com palma forrageira resistente a cochonilha do carmim no semiárido nordestino . Anuário do Instituto de Geociências , v. 42, n. 4, p. 39-45, 2019.
SILVA, R. T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; FERREIRA, A.; CHAGAS, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M. Wood and briquette density under the effect of fertilizers and water regimes . Floram , v. 26, n. 1, e20160471, 2019.
SILVA, R. T.; SETTE JÚNIOR, C. R.; FRANCO, M. P.; TOMAZELLO FILHO, M.; LACLAU, J. P.; CHAIX, G. Disponibilidade hídrica e fertilização mineral nas características da madeira e do carvão vegetal de Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden . Ciência Florestal , v. 29, n. 3, p. 1168-1179, 2019.
SILVA, T. M. e; BORGES, L. L.; SOUZA, E. R. B. de; CARAMORI, S. S. Synthesis of immobilized biocatalysts for wastewater decontamination . Polímeros , v. 29, n. 4, e2019056, 2019.
SILVA, Y. P. A.; BORBA, B. C.; PEREIRA, V. A.; REIS, M. G.; CALIARI, M.; BROOKS, M. S.-L.; FERREIRA, T. A. P. C. Characterization of tomato processing by-product for use as a potential functional food ingredient: nutritional composition, antioxidant activity and bioactive compounds . International Journal of Food Sciences and Nutrition , v. 70, n. 2, p. 150-160, 2019.
SILVA-NETO, C. de M. e; MELO, A. P. C. de; RIBEIRO, A. C. C.; FAQUINELLO, P.; ROCHA, M. C. de L. e S. A.; GOMES, F. L.; OLIVEIRA, G. M. de; CALIL, F. N.; FRANCESCHINELLI, E. V.; NASCIMENTO, A. dos R. Abelhas, agrotóxicos e a cultura do tomateiro. In: SOUZA, M. M. O. de; FOLGADO, C. A. R. (org.). Agrotóxicos e agroecologia : enfrentamentos científicos, jurídicos, políticos e socioambientais . Anápolis: Ed. UEG, 2019. p. 167-185.
SILVA-NETO, C. de M. e; RIBEIRO, A. C. C.; GOMES, F. L.; MELO, A. P. C. de; OLIVEIRA, G. M. de; FAQUINELLO, P.; FRANCESCHINELLI, E. V.; NASCIMENTO, A. dos R. The stingless bee mandaçaia (Melipona quadrifasciata Lepeletier) increases the quality of greenhouse tomatoes . Journal of Apicultural Research , v. 58, n. 1, p. 9-15, 2019.
SMIDERLE, E. C.; FURTINI, I. V.; SILVA, C. S. C. da; BOTELHO, F. B. S.; MENDES-RESENDE, M. P.; BOTELHO, R. T. de C.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CASTRO, A. P.; UTUMI, M. M. Index selection for multiple traits in upland rice progenies . Revista de Ciências Agrárias , v. 42, n. 1, p. 4-12, 2019.
SOARES, J. C.; SOARES JÚNIOR, M. S.; FERREIRA, K. C.; CALIARI, M. Physicochemical characteristics and sensory acceptance of jambolan nectars (Syzygium cumini ) . Food Science and Technology , v. 39, supl., p. 8-14, 2019.
SOUSA, M. A.; ALVES JÚNIOR, J.; EVANGELISTA, A. W. P.; CASAROLI, D.; MESQUITA, M. Estimativa de viabilidade econômica do uso de energia fotovoltaica em pivô central no estado de Goiás . Revista Engenharia na Agricultura , v. 27, n. 1, p. 22-29, 2019.
SOUZA, J. L. F.; OLIVEIRA, D. E. C.; PLÁCIDO, G. R.; EGEA, M. B.; CALIARI, M.; SILVA, M. A. P. da. Thermodynamic and nutritional properties and drying kinetics of pequi (Caryocar brasiliense Cambess) mesocarp . Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental , v. 23, n. 9, p. 655-661, 2019.
SOUSA JUNIOR, J. P.; FLORES, R. A.; CAMPOS, C. D. S.; CORREIA, M. A. R.; FRAZÃO, J. J.; PRADO, R. de M.; TEIXEIRA, W. G.; BRASIL, E. P. F.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. P. de; MARCHÃO, R. L. A sustentabilidade agrícola na região do Cerrado. In : FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, L. L.; MORAES, M. F. (org.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado . Goiânia: Ed. UFG, 2019. p. 17-35.
STEFANOSKI, D. C.; FIGUEIREDO, C. C. de; SANTOS, G. G.; MARCHÃO, R. L. Criteria for selecting soil quality indicators: contributions to sustainable management of soils. In : LUCAS-BORJA, M. E.; ZEMA, D. A.; YU, Y. (ed.). Tools for soil management and restoration : strategies, practices and future challenges. New York: Nova Science, 2019. p. 149-170.
STUTZ, M. C.; CARRER FILHO, R.; ROCHA, G. A.; DIANESE, É. de C.; CUNHA, M. G. da. Soft rot on the stems of Zamioculcas zamiifolia caused by Sclerotium rolfsii . Ornamental Horticulture , v. 25, n. 4, p. 402-406, 2019.
TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; SOARES JÚNIOR, M. S. Physical and chemical characteristics of soybean preserve as a function of maceration time and acetic acid . Food Science and Technology , v. 39, n. 3, p. 552-558, 2019.
TASSI, A. L. W.; BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; CALIARI, M.; SILVA, V. S. N. da; PACHECO, M. T. B.; IDA, E. I.; SOARES JÚNIOR, M. S. Roasting soybeans in a microwave for manufacturing chocolate dragées . Ciência Rural , v. 49, n. 10, e20180743, 2019.
TAVARES, E. B.; QUINTANILHA, K. T.; CORCIOLI, G. Análise econométrica do papel da extensão rural na produção de alimentos em Goiás no ano de 2017 . Research, Society and Development , v. 8, n. 10, e128101197, 2019.
TEIXEIRA, C. S.; NEVES, G. A. da R.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. Waxy maize starch modified by sun-drying after spontaneous or backslopping fermentation . International Journal of Biological Macromolecules , v. 135, n. 1, p. 553-559, 2019.
TEIXEIRA, W. W. R.; BATTISTI, R.; SENTELHAS, P. C.; MORAES, M. F.; OLIVEIRA JUNIOR, A. Uncertainty assessment of soya bean yield gaps using DSSAT-CSM-CROPGRO-Soybean calibrated by cultivar maturity groups . Journal of Agronomy and Crop Science , v. 205, n. 5, p. 533-544, 2019.
VASCONCELOS, W. A.; LAMBERT, A. C. A.; MIRANDA, S. do C. de; SOUZA, P. B.; BARREIRA, S. Efeito alelopático do extrato de folhas de pequi e cagaita na germinação de sementes de tamboril . Pubvet , v. 13, n. 8, a394, 2019.
VENTUROLI, F.; SANQUETTA, C. R. Alometria e biomassa em uma Savana Parque do Brasil . Scientia Forestalis , v. 47, n. 124, p. 708-713, 2019.
VERANO, T. de C.; MEDINA, G. da S. Comercialização por agricultores familiares em feiras municipais: quantificação, participação, e localização no estado de Goiás . Interações , v. 20, n. 4, p. 1045-1056, 2019.
VIEIRA, D. A. de P.; CALIARI, M.; SOUZA, E. R. B. de; SOARES JÚNIOR, M. S. Mechanical resistance, biometric and physicochemical characteristics of tomato cultivars for industrial processing . Food Science and Technology , v. 39, suppl. 2, p. 363-370, 2019.
VIEIRA, D. A. de P.; DUARTE, M. D. G.; RIBEIRO, G. B.; SOUZA, E. R. B. de; VERA, R. Aceitabilidade de barra de cereal com adição de okara e farelo de casca de abacaxi . Revista ScientiaTec , v. 6, n. 2, p. 3-15, 2019.
WALSH, T. K.; PERERA, O.; ANDERSON, C.; GORDON, K.; CZEPAK, C.; MCGAUGHRAN, A.; ZWICK, A.; HACKETT, D.; TAY, W. T. Mitochondrial DNA genomes of five major Helicoverpa pest species from the old and new worlds (Lepidoptera: Noctuidae) . Ecology and Evolution , v. 9, n. 5, p. 2933-2944, 2019.